Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Nova @ 2010 11 02, 09:51)
I valgoma sauksta suberk sauksteli sodos, tada uzpilk biski acto - prades putot. Ir as pirstu tiesiog greitai pamaisau saukste, kad sodos milteliu neliktu. Iskart pili i tesla ir greitai ismaisai tas putas. Ir vsio smile.gif

Nu su tais trupiniais,tai ten toks ne is fainuju darbas, bet uztat paskui skanu  bus valgyt  biggrin.gif

Aiškuma 4u.gif

QUOTE(Įdomi @ 2010 11 02, 09:59)
1 a. š. sodos = 2 a. š. kepimo miltelių 4u.gif  ax.gif

O ant torto šonų trupinius patogiausia barstyt, kai vienoj rankoj tortas - kitoj trupiniai biggrin.gif Tuomet tortą po truputį suki ratu ir lipdai trupinius. Labai patogu thumbup.gif

aha, o taip darei medutį, nu ta prasme nebus dėl to, kad pakeisčiau sodą kepimo milteliais neiškeps kas gerai?
(jei nerasiu sodos)

QUOTE(Nova @ 2010 11 02, 10:03)
Mano medutis toks, sakyciau, galingas iseina, tai laikant ant delno galima ir neislaikyt pusiausvyros  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 11 02, 12:03)
Mano medutis toks, sakyciau, galingas iseina, tai laikant ant delno galima ir neislaikyt pusiausvyros  lotuliukas.gif


Na visko gali pasitaikyt hihihi.gif Aš tokiu būdu "aprengiau" medutį pagal Kirbę, buvo gal kokių 2 kg g.gif Žodžiu, vidutinio galingumo biggrin.gif

QUOTE(grange @ 2010 11 02, 12:22)
aha, o taip darei medutį, nu ta prasme nebus dėl to, kad pakeisčiau sodą kepimo milteliais neiškeps kas gerai?
(jei nerasiu sodos)


Tiesą pasakius, sodą kepimo milteliais pakeičiau kepdama varškinius sausainius pagal DaivaP ax.gif Nors ne, atvirkščiai doh.gif Recepte ji buvo nurodžiusi kepimo miltelius, o aš dėjau sodą, nes originaliame rusaičių recepte radau, kad galima dėti arba 2 a. š. kepimo miltelių, arba 1 a. š. sodos biggrin.gif Su tortais tokio finto dar nebandžiau ax.gif Bet, manau, rusaitės sako, rusaitės žino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 02, 10:21)
nu aišku,tai reiks ieškot sodos, nu manau rasiu gal ir naudoja čia žmonės  g.gif
o dar toks durnas klausimas - nugesinti actu - tai kaip čia ant sodos užpilt šiek tiek acto? išmaišyt ir palikt ,kiek nors palaikyt ar kaip?  blush2.gif  nesu aš darius taip ir iš vis sodos nepamenu ar esu kur naudojus  g.gif

nu įsivaizduoju kaip  mesiu tuos trupinius wacko.gif aš sakau su fenu reikia pūst  biggrin.gif


Medaus tortui yra visa atskira tema...
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 11 02, 10:33)
ruju, o kartais ne Karaliskus ar Extra miltus naudojai?  g.gif As pati kepiau vel penktadieni, turejau tik Extra miltu  doh.gif  tai kociojant tesla buvo kaip smeline - trukinejo, trupejo. Bet issisukau smile.gif Nors biskvitai iskepe trapesni, nei su paprastais miltais.


aha, naudojau kaip tik siuos miltus. Sakau, kad ta tesla tokia smeline gavosi doh.gif o su kokiais kepei praeita karta?
o del zelatinos, dariau kaip pagal recepta, idejau jos sauksta ir i saldytuva ikisau. Po pusvalandzio buvo nei kiek nesutirstejus...gal cia mano zelatina "silpna" buvo.. tai pridejau dar viena, ir tok po 2 val pradejo vos vos stingti...
Naudojau saldvos
Atsakyti
QUOTE(ruju @ 2010 11 02, 22:49)
aha, naudojau kaip tik siuos miltus. Sakau, kad ta tesla tokia smeline gavosi  doh.gif o su kokiais kepei praeita karta?
o del zelatinos, dariau kaip pagal recepta, idejau jos sauksta ir i saldytuva ikisau. Po pusvalandzio buvo nei kiek nesutirstejus...gal cia mano zelatina "silpna" buvo.. tai pridejau dar viena, ir tok po 2 val pradejo vos vos stingti...
Naudojau saldvos


ruju, as su paprastais miltais (kvietiniais 550 D) ana karta dariau, tai viskas super buvo. O su tas Extra arba Karaliskais tai man nei viena tesla nesigauna normali doh.gif Bandyk su paprastais - tikrai gausis 4u.gif

Del zelatinos: as velesneje zinuteje parasiau, kad jos reikia 1,5 v.s. Recepte klaida padariau. Bet antra karta ir pati dejau tik 1 v.s. - stingo ilgiau, bet viskas labai puikiai sustingo po nakties. Tik kad pirminio sustingimo reik ilgiau laukt.
Atsakyti
Sausainiai kankorėžiai 4u.gif

Produktai:
1 indėlis Rududu
Riešutai ,pasirenkame pagal skonį migdolai,graikiniai arba lazdynų

Tešlai:
4 valg.šaukšt. cukraus
2 kiaušiniai
3 stk. miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 gr.sviesto

Paruošiame tešlą:

Ištirpiname sviestą, supilame cukrų, sudedame kepimo miltelius. Kai pravesta sudedame kiaušinius, gerai išmaišome, dedame miltus. Užminkome tešlą.
Dedame tešlą į kamerą atšaldyti.
Vėliau sutarkuojame su burokinę tarką,sudedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje 15-20 mi. (200 laipsniu).
Riešutus susmulkiname.
Viską sudedame į indą ir sumaišome su virtu kondensuotu pienu.
Imame norimos formos taurelę,viduje ją sušlapiname su vandeniu,dedame masę į taurę,paspaudžiame ir apverčiame.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Elena, toks nesunkus receptukas, bet vaizdas tai nuostabus wub.gif reikės išbandyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2010 11 03, 17:25)
Elena, toks nesunkus receptukas, bet vaizdas tai nuostabus wub.gif reikės išbandyti bigsmile.gif



Dėkui 4u.gif Bet biški privargau su taurelėmis lotuliukas.gif Po to dukra mano rankomis lipdė hihihi.gif Galvoju gal geriau aliejumi patepti kad lengviau išimti būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 16:28)
Dėkui  4u.gif Bet biški privargau su  taurelėmis  lotuliukas.gif Po to dukra  mano  rankomis lipdė hihihi.gif Galvoju gal geriau aliejumi patepti kad lengviau išimti būtų  g.gif

Mat kaip g.gif o aš perskaičiau, galvoju, kaip paprasta bus iš tų taurelių išimt, forma gražesnė gaunasi, tokia ne kasdieninė bigsmile.gif prieš darant gal reikia vieną su aliejum pabandyti, o kitą su vandeniu g.gif
Atsakyti
Philadelphia surio keksiukai.

Reikes:
Philadelphia surio
Cukrus
Zeles
Jogurto (naudojau vanilini)
Zelatinos
Riesutu
Sokolado gabaleliu
Mazu popieriniu indeliu keksiukams (nezinau kaip juos teisingai pavadinti)

Eiga:
Vienam inde paruosti zele. Kitame - jogurta sumaisyti su zelatina. Dar viename – istirpinam sokolada.
Imam indelius ir dedame po arbatini sauksteli surio (suris + cukrus, isplakta mikseriu), islyginam. Ant virsaus uzpilam sauksteli zeles, papuosiam riesutais ar sokolado gabaleliais. I sekanti indeli dedame suri, islyginam ir dedam jogurta su zelatina, puosiam riesutais.
Viska paruosus dedam i saldytuva ir leidziam viskam sustingti.
Skanaus!
Tikiuosi, kad suprasit kaip viska surasiau, nes nekokia receptu rasytoja is manes.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 17:10)
[color=purple]Sausainiai kankorėžiai 4u.gif

Ištirpiname sviestą,  supilame cukrų, sudedame kepimo miltelius. Kai pravesta sudedame kiaušinius, gerai išmaišome,  dedame miltus. Užminkome tešlą.



Elena, baisiai įdomu - kepimo miltelius į sviestą, o ne su miltais kartu? g.gif
bet kokiu atveju - jau išmėginau pagal aprašytąją instrukciją užsiminkiau ir bandysiu kepti, dėkui už seniai begirdėtą šio daikto receptukąwink.gif


Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 18:10)
[color=purple]Sausainiai kankorėžiai 4u.gif


mmmm koks skanuleis. Labai jau uzsimaniau. O kaip su rududu. Jis buna labai tirstas-kietas. Kaip ji ismaisyti? pasildyti gal? g.gif
Atsakyti