Kakavinis-riešutinis-vanilinis tortas
kaip jau minejau kepiau triju skirtingu tortu biskvitus, tai is pasigamintos teslos sutepiau du didelius tortus.
1 biskvitas (vanilinis)
200gr. sviesto
1st. cukraus
5 kiaušinių tryniai
1st grietinės
1/2 arb. šaukšt. sodos
žiupsnelis druskos
pakelis vanilino (30gr.)
apie 4st miltu (recepte buvo nurodyta maziau, tad kiek tiksliai pridejau nezinau)
Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmaišyti trynius, grietinę, sodą, druską. Supilti miltus ir gerai išminkyti, masė turėtų gautis neperdaug kieta, kaip naminiams sviestiniams sausainiams.
2 biskvitas (kakavinis)
2st. miltų
130gr sviesto
1/2st. cukraus
3 kiaušiniai
1/2 arb. šaukšt. sodos
2 valg. šakšt. kakavos
Sviestą ištrinti su cukrum. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti sodą, kakavą, Sipilti miltus ir gerai išminkyti
3 biskvitas (riešutinis)
pastaba: jis kitaip nei pirmi du yra kepamas formoje, kol kas dar nesugalvojau kaip pakeisti recepta kad būtų visi iš kočiojamos tešlos
2st. miltų
2st cukraus
200gr sviesto
4 kiaušiniai
2 st grietinės
1/2 st. smulkintų riešutų
1 arb. šaukšt. sodos
Sviestą ir cukrų išsukti, įmušti kiaušinius, sudėtiriešutus, grietinę, sodą ir miltus.
Pertepimas iš 400gr grietinės išmaišytos su pakeliu varškės, puse kilogramo bananų ir 5 arb. šaukšt cukraus.
iš visų šių biskvitų 'sausiausias' kakavinis, o riešutinis saldžiausias ir purus. Nuo to kaip paskirstysit šiek tiek skirsis torto saldumas.
Sutepus reikia palikti per naktį paskovėti.
Nuotraukoje tortas kurio biskvitai dėti tokia tvarka: kakavinis, vanilinis, riešutinis, vanilinis, kakavinis.
Vanilinio biskvito tešlos daugiausia, kakavinio mažiausia. mano manymui vienam vidutiniam tortui visai pakaktų 1/3 vanilines tešlos dalies ir po pususę likusiu
Kitam tortui kurio pjūvio nespejau ne su telefonu nufotografuot kakavinio beveik neliko (dariau kokių 6kg
boružėlę, tai tik galvytei du sluoksniukai, o kūnelis buvo galima sakyt vanilinis-riešutinis. riešutinius dėjau viršuje ir apačioje, o kas liko vaniliniai sluoksniai)
tikiuosi kam nors iš šios mano raųliavos bus naudos:)
Papildyta:deja geresnes nuotraukos nebus
mano fotika 'pasisavino negeri žmonės' kaip ir daug kitokio turto tądien