Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Bossi @ 2010 10 30, 22:14)
o jos valge?  g.gif

pirma pacypavo, o paskui valgė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 10 31, 10:12)
pirma pacypavo, o paskui valgė mirksiukas.gif

nu tai liuks tada
Atsakyti
sveikos 4u.gif
turiu klausima ne i tema

man kaimynai vezdami metala vasara prigriebe ir kiem paliktas mano dujines kepimo skardas doh.gif , pamaniau tos kur kepa pagal uzsakymus ko gero pirkosi papildomas, tai gal zino nur? net nemoku tinkamai visagalio google paklausti, rodo vien dujines virykles ax.gif mano dujineje liko tik vienas griliui skirtas padekliukas, tai naudoju viskam kugeliui kazkada pirkta skardele.. nu ziauriai nepatogu unsure.gif

o kad butu i tema idesiu vakar valgyto tortuko pjuvi
user posted image
sorry uz kokybe. kepiau is 3 skirtingu tortu biskvitu bet derinys labai skanus, ne per saldus, kiek veliau visus tris receptus imesiu
Atsakyti
Sveiki, nežinau kur kreiptis, tai rašau čia 4u.gif neradau vat šito
user posted image
kiek ten ko reikia dėti? Parašyta kaip gaminti, o gal iš akies dėt ir tiek ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 10 31, 12:22)
kepiau is 3 skirtingu tortu biskvitu bet derinys labai skanus, ne per saldus, kiek veliau visus tris receptus imesiu

tai kai dėsi receptą tai perdėk ir foto, nes vienoj žinutėj foto kitoj receptas, kokia nauda? ir gal perpaveiksluosi dar, nes dabar tai nekas matos... ax.gif
Atsakyti

user posted image
Kakavinis-riešutinis-vanilinis tortas

kaip jau minejau kepiau triju skirtingu tortu biskvitus, tai is pasigamintos teslos sutepiau du didelius tortus.

1 biskvitas (vanilinis)

200gr. sviesto
1st. cukraus
5 kiaušinių tryniai
1st grietinės
1/2 arb. šaukšt. sodos
žiupsnelis druskos
pakelis vanilino (30gr.)
apie 4st miltu (recepte buvo nurodyta maziau, tad kiek tiksliai pridejau nezinau)

Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmaišyti trynius, grietinę, sodą, druską. Supilti miltus ir gerai išminkyti, masė turėtų gautis neperdaug kieta, kaip naminiams sviestiniams sausainiams.

2 biskvitas (kakavinis)

2st. miltų
130gr sviesto
1/2st. cukraus
3 kiaušiniai
1/2 arb. šaukšt. sodos
2 valg. šakšt. kakavos

Sviestą ištrinti su cukrum. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti sodą, kakavą, Sipilti miltus ir gerai išminkyti

3 biskvitas (riešutinis)

pastaba: jis kitaip nei pirmi du yra kepamas formoje, kol kas dar nesugalvojau kaip pakeisti recepta kad būtų visi iš kočiojamos tešlos ax.gif

2st. miltų
2st cukraus
200gr sviesto
4 kiaušiniai
2 st grietinės
1/2 st. smulkintų riešutų
1 arb. šaukšt. sodos

Sviestą ir cukrų išsukti, įmušti kiaušinius, sudėtiriešutus, grietinę, sodą ir miltus.

Pertepimas iš 400gr grietinės išmaišytos su pakeliu varškės, puse kilogramo bananų ir 5 arb. šaukšt cukraus.

iš visų šių biskvitų 'sausiausias' kakavinis, o riešutinis saldžiausias ir purus. Nuo to kaip paskirstysit šiek tiek skirsis torto saldumas.

Sutepus reikia palikti per naktį paskovėti.

Nuotraukoje tortas kurio biskvitai dėti tokia tvarka: kakavinis, vanilinis, riešutinis, vanilinis, kakavinis.

Vanilinio biskvito tešlos daugiausia, kakavinio mažiausia. mano manymui vienam vidutiniam tortui visai pakaktų 1/3 vanilines tešlos dalies ir po pususę likusiu

Kitam tortui kurio pjūvio nespejau ne su telefonu nufotografuot kakavinio beveik neliko (dariau kokių 6kg doh.gif boružėlę, tai tik galvytei du sluoksniukai, o kūnelis buvo galima sakyt vanilinis-riešutinis. riešutinius dėjau viršuje ir apačioje, o kas liko vaniliniai sluoksniai)

tikiuosi kam nors iš šios mano raųliavos bus naudos:)
Papildyta:
deja geresnes nuotraukos nebus unsure.gif mano fotika 'pasisavino negeri žmonės' kaip ir daug kitokio turto tądien verysad.gif
Atsakyti
user posted image

Eglutė

500g miltų
300g cukraus
300g sviesto
10 kiaušinių
vanilinio cukraus
2-3 stiklinės tirštos uogienės

Pieno glajus:
200g cukraus
200g pieno
vanilinio cukraus

Sviestas išsukamas,mušama po vieną kiaušinį,beriama po šaukštą cukraus,po šaukštą miltų ir sukama,kol sudedami visi šie produktai.Baigiant sukti,suberiamas vanilinis cukrus.Tešla suminkoma ir paliekama šaltoje vietoje,kol sustings.Iš jos daromi įvairaus dydžio 7-8 papločiai,kurių kraštai išpjaustomi rantyta forma (įmituojant eglės šaką),sudedami į miltais išbarstytą skardą ir iškepami.Papločiai atšaldomi,paskui dedami vienas ant kito mažėjančia tvarka ir pertepami uogiene.Viršus aptepamas baltu glajumi,kan nuvarvėtų per šonus,ir apsijojami cukraus pudra. bigsmile.gif

Pieno glajus:cukrus ir pienas verdami kol sutirštėja tiek,kad įlašinus į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia.Tada sudedamas vanilinis cukrus.

Tik man rodos aš papločius dariau iš dvigubos tešlos wub.gif
Atsakyti
vel pakartosiu man labai svarbu klausima 4u.gif GAL KAS ZINO KUR GAUTI ORKAITEI SKARDU? man reikia ne tu pagalbiniu o kur buna su dujinem iskart, kaimynai 'gera darba' padare metala isvesdami, neturiu ant ko kepti ax.gif bent nuoroda kokia gal zinot?
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 10 31, 21:30)
vel pakartosiu man labai svarbu klausima 4u.gif GAL KAS ZINO KUR GAUTI ORKAITEI SKARDU? man reikia ne tu pagalbiniu o kur buna su dujinem iskart, kaimynai 'gera darba' padare metala isvesdami, neturiu ant ko kepti ax.gif bent nuoroda kokia gal zinot?

nežinau kur pirkt parduotuvėse tiesiog pasiklausk, gal kartais parduoda. arba dėk skelbimus į sm, yra kas dovanoja tiesiog orkaites, senas, paprastai skardos būna ok.
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 10 31, 21:30)

as manau ,kad kiekvienos orkaites ismatavimai buna skirtingi , ir tokia skarda kur tinka vienai orkaitei gali netikti kitai. Paprasciausiai susirasai ismatavimus ir ieskai ...... as turiu dar viena skarda nusipirkusi ,kuri pasididina ,pasimazina , ziurint pagal poreikius , kadangi gyvenu ne LT tai negaliu pasakyti kur tokiu ieskoti
Atsakyti
Kai pirkau orkaite pasidomejau del papildomu skardu, tai parduotuveje sake, kad riektu teirautis techniniuose servisuose. Tam reikia zinoti modelio numeri. As norejau AEG gylesnes tos skardos tai uzsiprase virs 100Lt rolleyes.gif nusprendziau kad apsieisiu biggrin.gif Jei dujine senesniu modeliu tai galima paieskotu turgeliuose ar per skelbimus mirksiukas.gif
Atsakyti
ko gero teks po senturgius kokius prasieit ax.gif
Atsakyti