Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Nova @ 2010 10 29, 11:58)
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas smile.gif Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas  wub.gif

o lakstu sulaistyti nereikia? jei kremas greit sustingsta, ar speja sudrekti lakstai?
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 10 29, 22:56)
o lakstu sulaistyti nereikia? jei kremas greit sustingsta, ar speja sudrekti lakstai?

Nereikia. Tortas ir taip buna pakankamai slapias. Bent jau man.

Tik recepte iveliau klaida - zelatinos reikia 1,5 v.s. vienam litrui grietines.
Atsakyti
Dar Helovyniniu ideju doh.gif pirštai:

user posted image

Kepiau pagal savo firminių Prancūziškų vamzdelių recepta:

margarino 200gr
stiklinė tirštos grietinės
3 stiklinės miltų (man stiklinė 200 ml)
marmelado (aš naudoju spec. kepiniams, o jei naminė - tai skaniausia su vyšniom)
cukraus pudros

Margariną sukapojam su miltais, sudedam grietinę, suminkom, iškočiojam, susipjaustom gabaliukais, dedam marmeladą ir vyniojam pirštus. Kepam orkaitėj apie 15 min. Tada ant galiuko priklijuojam migdolo plokštelę, aš klijavau su aisingu...
Šiaip sausainukus reikia apibarstyt cukraus pudra, bet, kadangi pirštų nebarstysi, tai į tešlą truputį įbėriau cukraus pudros.... Skanaus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Nova,2010 10 29, 11:58]
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas smile.gif Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas :wub

o jis cia kuo nors skirias kazi nuo cipciuko meducio ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 10 29, 11:58)
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas smile.gif Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas  :wub

Manau mazai kuo skiriasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 30 spalio 2010 - 14:02
QUOTE(GITALE @ 2010 10 30, 12:08)

Nezinau, Cipciuko nesu darius ir recepto neskaiciau. Sitas receptas is seno mamos receptu sasiuvinio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 30 spalio 2010 - 16:46
Medutis wub.gif pirsteliai ir voriukai thumbup.gif
visos saunuoles esate, visoms po 4u.gif
Atsakyti
[quote=davija,2010 10 30, 10:44]
Dar Helovyniniu ideju doh.gif pirštai:

Labai nebaisus baisus pirstai biggrin.gif Parasykite kokio storio ir dydzio gabaliukais pjaustyti? rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

BANDELĖS SU CINAMONU (pagal Sonatiną)

Tešla
500 ml pieno
25 g šviežių mielių
150 g cukraus
800-1000 g miltų
150 g margarino ar sviesto
1 a.š. druskos

Įdaras
3 v.š. minkšto margarino ar sviesto
3 v.š. malto cinamono
3 v.š. cukraus
1 a.š. vanilės

1 kiaušinis

Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, persijoti į mišinį pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti 30-40 minučių, kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 40-50 cm dydžio 0,5-1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir apibarstyti cinamono/cukraus/vanilės mišiniu. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3-4 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.

user posted image

Nors nemažai visko esu kepusi, mielinę tešlą bandžiau pirmą kartą blush2.gif Atrodo, pavyko ax.gif Bandelių beveik neliko, už tai liko skrandžio skausmas - persistengiau jas valgydama doh.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 10 30, 18:29)

Labai nebaisus baisus pirstai biggrin.gif Parasykite kokio storio ir dydzio gabaliukais pjaustyti? rolleyes.gif

nu zinokit penkiametems merginoms pakankamai slyktus buvo tongue.gif o del storio ir dydzio g.gif plonai kociojau, bet ne taip, kad permatomai, o dydis:ilgis kaip didziojo pirsto,o plotis kaip puse jo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 10 30, 22:00)
nu zinokit penkiametems merginoms pakankamai slyktus buvo tongue.gif

o jos valge? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 10 30, 12:08)

lakstu sudetis ta pati.Cipciuko receptas su grietinele,jei jus darot su grietines pertepimu,tai tas pats toratas gaunasi
Atsakyti