BANDELĖS SU CINAMONU (pagal Sonatiną)
Tešla500 ml pieno
25 g šviežių mielių
150 g cukraus
800-1000 g miltų
150 g margarino ar sviesto
1 a.š. druskos
Įdaras3 v.š. minkšto margarino ar sviesto
3 v.š. malto cinamono
3 v.š. cukraus
1 a.š. vanilės
1 kiaušinis
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, persijoti į mišinį pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti 30-40 minučių, kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 40-50 cm dydžio 0,5-1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir apibarstyti cinamono/cukraus/vanilės mišiniu. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3-4 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Nors nemažai visko esu kepusi, mielinę tešlą bandžiau pirmą kartą
Atrodo, pavyko
Bandelių beveik neliko, už tai liko skrandžio skausmas - persistengiau jas valgydama