Aišku sunku spėlioti kas yra, bet aš manyčiau, kad tai dantukai.Jei gali apžiūrėk dantenas, jei jos raudonos, sutine tai tikrai dantukai.Patepk tepaliuku mažinančiu skausma.O jei pačiai neišeina pažiūrėt, nueik pas gydytoja.Gali įdėti raminačią žvakutę vibrokol[jei gerai parašiau] jos hemeupatinės gali nebijoti.Ir mažytis pamiegos ir mamytė pailsės.O dabar tu nerimauji o mažiukas viską jaučia.
Mano dukrytei greit 4 mėn. Ji nuo pat gimimo nėra rami, o ypač mėgsta patriukšmauti vakarais. Manau , gal jai pučia pilvuką, kartais vartojam espumizaną, šiek tiek padeda. Labai anksti išdygo dantukai - 3mėn. ir 1sav. Tas irgi gali įtakoti, kad vaikas neramus. Turiu knygą "Jei vaikas nemiega ". Joje rašoma, kad būtent trečią mėnesį gali prasidėti diegliai.Ten rašo taip: "Trečiajį mėnesį diegliai ima varginti ypač jautrius, lengvai sujaudinamus kūdikius, nes jiems sunku "virškinti"patiriamą gausybę įspūdžių. Jie įsitempę reaguoja į viską, dėl to blogai miega, o ilgai trunkančiu klyksmu tarsi ginasi prieš tokią sunkiai pakeliamą būseną.Šaukdamas vaikas įtraukia daug oro, o jo mažam pilveliui tai kelia problemų."Toliau rašoma, kad apie ketvirtą mėn. vaikas prisitaiko prie gausėjančių įspūdžių ir pilvo skausmai dingsta. Taigi be galo laukiu , kad greičiau mano mažajai sueitų tie 4 mėn.
Manau, kad mažiukui tikrai skauda pilvuką
Mums poryt 6 savaitės, irgi buvo ramus, geras, o dabar neužmiega, verkia, raitosi
Mums padeda nešiojimas ant pilvuko (pasidėti ant dilbio kūnelį, galvytę ant delno, o mamos delnas turi būti po pilvuku ie švelniai jį spausti), mes taip ir užmiegam tokioj pozoj
Mums poryt 6 savaitės, irgi buvo ramus, geras, o dabar neužmiega, verkia, raitosi
Mums padeda nešiojimas ant pilvuko (pasidėti ant dilbio kūnelį, galvytę ant delno, o mamos delnas turi būti po pilvuku ie švelniai jį spausti), mes taip ir užmiegam tokioj pozoj
Na, del kudikeliu, kad jie neramus tikrai nereikia labai jaudintis...mano vyras man nuolat tvirtina, kad man truksta kantrybes, tad visaip bandau su savimi kovoti ir semtis tos kantrybes... , na bet...mano maze kai tik suejo vienas menuo, taip pasikeite totaliai, buvo rami, o nuo tada kai duoda vakarais dziazo, tai nesiojame pasikeisdami su savo vyru, tuomet as jau jam tvirtinu buk kantrus kiek varciau literaturos, tai teigiama, kad leliukai verkia del siu priezasciu:
1. Kai nori valgyti;
2. Kai troskina;
3. Kai vaikelis prisidares;
4. Colic (arba pilvo skausmeliai, diegliukai, viduriuku putimas, neprakakojimas)
5. Dantukai (tik retais atvejais dantukai prasikala apie 3 men.,_)
aisku kiekvienas lelius individualus, tad ko maziukai verkia, kartais taip noreciau paklausti ir as savo lelkos ,
bet mamukai kantrybes visoms (vistiek medaliu negausim)
1. Kai nori valgyti;
2. Kai troskina;
4. Colic (arba pilvo skausmeliai, diegliukai, viduriuku putimas, neprakakojimas)
aisku kiekvienas lelius individualus, tad ko maziukai verkia, kartais taip noreciau paklausti ir as savo lelkos ,
bet mamukai kantrybes visoms (vistiek medaliu negausim)
QUOTE(Indre_G. @ 2006 03 28, 17:03)
kiek varciau literaturos, tai teigiama, kad leliukai verkia del siu priezasciu:
1. Kai nori valgyti;
2. Kai troskina;
1. Kai nori valgyti;
2. Kai troskina;
Aš drąsiai pridėčiau ir 6 punktą: Kai vaikas pavargęs. Maniškis mažius ramus, bet vakarais pagal jį galima laikrodį nustatinėti - lygiai 7 val. prasideda irzuliai ir rėkimas. Nepadeda nei maitinimas, nei sauskelnių keitimas, nei linksminimas...
Aš dar pridėčiau vieną galimą variantą - sunku atsirūgti. Čia labiau taikoma, jei vaikas valgo tik mišinukus. Maniškei taip dažnokai vakarais būdavo, tai kokį pusvalandį labai garsiai ir be pertraukos verkdavo, kol siaubingieji raugalai neišeidavo lauk. O tada iškart lūždavao. Visa laimė, kad tai praėjo
QUOTE(taniai @ 2006 03 17, 22:26)
Seip musu dukryte irgi labai nerami buvo nuo pat gimymo. Gali buti, kad pilvuka skauda arba dantukai. Musu leliukui pirmi dantukai isdygo nepilnu 3 menesiu.
Dėl pilvuko tai tikrai viskas gerai kol kas ,na o buvom pas daktarę svertis,tai pasakė kad atrodo greit pasirodis dantukai,net ir nesitiki,labai jau anksti
Sveikos mamytes
Mano maziukas kartais miegodamas pradeda kukcioti. Niekaip nesuprantu kas cia gali buti?
Ir pavalges buna, ir lyg nieko neskauda, nes toks kukciojimas labai idomus. Toks vaizdas,kad vaikas kazka sapnuotu...
Nes kai kukciojo bandziau pazadint, niekaip neprabudo, o prabudes sypsotis pradejo Net nesupratau kas ten jam buvo
Gal sakau cia nuo per didelio dukimo ir per diena patirtu ispudziu
Kazkaip neramu. Gal ko nepastebiu
Gal kam dar taip buvo nutike?
Mano maziukas kartais miegodamas pradeda kukcioti. Niekaip nesuprantu kas cia gali buti?
Ir pavalges buna, ir lyg nieko neskauda, nes toks kukciojimas labai idomus. Toks vaizdas,kad vaikas kazka sapnuotu...
Nes kai kukciojo bandziau pazadint, niekaip neprabudo, o prabudes sypsotis pradejo Net nesupratau kas ten jam buvo
Gal sakau cia nuo per didelio dukimo ir per diena patirtu ispudziu
Kazkaip neramu. Gal ko nepastebiu
Gal kam dar taip buvo nutike?
sveika
prisimenu, ir mums taip kelias naktis buvo. mūsiškis ne tik kūkčiodavo, o kartais per sapnus ir suverkdavo. bet porą kartų švelniai palingavus, nurimdavo
prisimenu, ir mums taip kelias naktis buvo. mūsiškis ne tik kūkčiodavo, o kartais per sapnus ir suverkdavo. bet porą kartų švelniai palingavus, nurimdavo
QUOTE(Jurgita Grikinienė @ 2004 11 17, 19:31)
Miego metu galvos smegenyse vyksta labai sudetingi procesai. Mokslininkai isskiria keleta miego faziu, kurios keisdamos viena kita per nakti kartojasi keleta kartu. Yra dvi pagrindines zmogaus miego fazes -tai aktyvusis miegas (arba sapnu faze) ir ramus gilusis miegas.
Aktyviojoje arba sapnu fazeje juda mieganciojo akys po beveik uzmerktais, kartais virpanciais vokais, jos metu kudikiai neretai buna kiek neramus, nusispardo, vartosi, kartais sedasi ar net stojasi, nusisypso ar net susijuokia, susiraukia, gali greit prabusti, pravirkti, bet dazniausia greit vel uzmiega.
Priesingai, gilaus miego fazeje kudikis guli tyliai ir ramiai, visiskai atsipalaidaves, net sunku isgirsti jo kvepavima, ji galima pernesti i kita lova ar is automobilio namo nepabudusi, jam netrukdo garsai, o netycia uzkliudzius lovele, jis dazniausia tik krupteli...Tai kad Jusu vaikelis nakti surekia ir vel ramiai miega (uzsimerkes, ramiai kvepuojantis, iprastoje miego pozoje, atsipalaidaves, neatlieka jokiu nevalingu ar keistu judesiu) nera sutrikimas, o tik anksciau aprasytas normalus aktyviojo miego fazes reiskinys.
Aktyviojoje arba sapnu fazeje juda mieganciojo akys po beveik uzmerktais, kartais virpanciais vokais, jos metu kudikiai neretai buna kiek neramus, nusispardo, vartosi, kartais sedasi ar net stojasi, nusisypso ar net susijuokia, susiraukia, gali greit prabusti, pravirkti, bet dazniausia greit vel uzmiega.
Priesingai, gilaus miego fazeje kudikis guli tyliai ir ramiai, visiskai atsipalaidaves, net sunku isgirsti jo kvepavima, ji galima pernesti i kita lova ar is automobilio namo nepabudusi, jam netrukdo garsai, o netycia uzkliudzius lovele, jis dazniausia tik krupteli...Tai kad Jusu vaikelis nakti surekia ir vel ramiai miega (uzsimerkes, ramiai kvepuojantis, iprastoje miego pozoje, atsipalaidaves, neatlieka jokiu nevalingu ar keistu judesiu) nera sutrikimas, o tik anksciau aprasytas normalus aktyviojo miego fazes reiskinys.
paskaityk,čia atsako vaikų neurologė
Mano dukryte irgi kartais pakukcioja.jei nepabudinu, po kiek laiko kukciojimo pradeda verkti, o atsibudus nusiramina ir ziuri nustebus. Karta ji miegojo salia manes ir pradejo kukcioti, o tuo pat metu maciu, kad po vokais jos akys juda- reiskia per greitojo miego faze ji sapnavo. Dar kartais ji uzmigus judina lupytes kaip zistu- turbut sapnuoja, kad valgo