Aurea kaip sunelis?Labai gerai kmynu arbata ir HIPP arbatu yra ir raminanciu ir nuo pilvo putimo.
QUOTE(dzeldze @ 2005 08 04, 20:47)
Nematau nieko blogo issakydama savo nuomone.Be abejones, geriausias maistas kudikiui - motinos pienas, bet jeigu jis alkanas, tai nematau as nieko blogo ji
kazko nesupratau - juk sakei, kad "pieno buvo nenormaliai daug"
o kad spiegdavo po valandos, tai gal nebutinai is alkio? maniske irgi nuo 1.5 sav. pradejo blogai miegoti, valgyt duodavau kas valanda... gydytoja pradejo ieskoti visokiu baisiausiu ligu, nutare, kad mano pieno mazai, pasiule nusitraukti paziureti kiek yra . aciu dievui patingejau - tai is to "alkanumo", mergina per savaite priaugo 600 g, o per pirma menesi beveik 1.5 kg...
o kad vaikai serga ar neserga, tai negali lyginti, nes nezinai, kaip butent tas vaikas sirgtu, jei nebutu gaves MP...
o kad nenukrypti nuo temos:
-vakarais mums niekas nepadedavo - tiesiog nesiodavau ant rankos pasiguldzius ant pilvo, dainuodavau, kol uzsnusdavo, matyt, is nuovargio...
- diena, kai uzmigdavo, kad kiek ilgiau pamiegotu siek tiek padedavo siltas kompresas ant pilvuko;
- dar mum budavo "saules patekejimo" priepuoliai - tai kad ismiegoti iki "ryto" pasiguldydavo brangiausiasis sau ant krutines maze ir taip pamiegodavom dar siek tiek.
o svarbiausia, kad vyras ar kitas kas artimas padetu - pvz., grizes is darbo "perimtu" vaika ant saves, isleistu mama bent pusvalandziui kad ir i lauka pasivaikscioti.
San, matosi, kad tu mamasa pirmadele , as irgi pirmaja tai nesiojau ir supavau, visa savo laika ir energija jei skirdavau, gal todel ir piena mano iki puses metu be problemu valge, tik kaip pamaciau, jog is mano seveliuros po nakties puse plauku lieka ant pagalves, o svoris mano ir taip neidealus ne mazeja, o auga tiesiog valandom, pati nusprendziau , kad gana.
Deja su antru viskas kitaip: jau triju savaiciu mes abu iskridom is LT i Deutschland (tada jis buvo priauges 1500g...cia per tris savaites, jis arba valgydavo arba zviegdavo, o valge kas valanda, kas dvi...toliau: dukra istisai reikalavo demesio, vyras dirbdavo, buvau viena su dviem vaikais, apie prigulima diena tik pasvajot, nakti mazius klykdavo nesiok tu ji nenesiojes). Namie pastoviai buvo karo stovis: as susivelus isterike, vaikas klykia, dukra i sijona issikabinus klykia is paskos, papai sutine, pienas bega, o dar pilietybes dokumentus tvarkyt reikia, vaika is lietuvio vokieciu paversti....didvyriskai maitinau, sakiau: sitiek pieno taigi vaikuciui sveika .Atvaziavo viena forumiete manes lankyt ir pasibaisejo.Patare nebemaitinti, duot misinuko, kad abu nors kiek aprimtumem, kad vaikas bent koki valgymo ritma pagautu....nepatikejau. Kai sunu isbere (nuo mano pieno) nulekiau pas daktara, o tas irgi patare kaip drauge.Pasirodo jeigu moteris pervargus, keiciasi pieno rukstingumas ir ka tada daryt, vaikui jau nuo to tik kolikai, o dar valgo kas valanda...reiskia pienas nespeja susivirskint ir pilve rugimas, o tada dar daugiau pucia ir skauda...uzburtas ratas. Daviau misinio, tai maziukas 6 savaiciu net 7 valandas ismiegojo.Po to dar buvo misinio pritaikymo savaites, nes paprasti netiko , teko ieskoti hidrolizuoto su sumazintos laktozes kiekiu.Atsimenu, plaukai ant kuno siausiasi. Kas nepatyre tokiu tiradu, nemanau, kad mane gali suprasti.Linkiu taui niekada nepatirti tokiu kosmaru, o kekvienas mes skambinam is savo varpines, taigi neteisk ir pati nebusi teisiama.
Deja su antru viskas kitaip: jau triju savaiciu mes abu iskridom is LT i Deutschland (tada jis buvo priauges 1500g...cia per tris savaites, jis arba valgydavo arba zviegdavo, o valge kas valanda, kas dvi...toliau: dukra istisai reikalavo demesio, vyras dirbdavo, buvau viena su dviem vaikais, apie prigulima diena tik pasvajot, nakti mazius klykdavo nesiok tu ji nenesiojes). Namie pastoviai buvo karo stovis: as susivelus isterike, vaikas klykia, dukra i sijona issikabinus klykia is paskos, papai sutine, pienas bega, o dar pilietybes dokumentus tvarkyt reikia, vaika is lietuvio vokieciu paversti....didvyriskai maitinau, sakiau: sitiek pieno taigi vaikuciui sveika .Atvaziavo viena forumiete manes lankyt ir pasibaisejo.Patare nebemaitinti, duot misinuko, kad abu nors kiek aprimtumem, kad vaikas bent koki valgymo ritma pagautu....nepatikejau. Kai sunu isbere (nuo mano pieno) nulekiau pas daktara, o tas irgi patare kaip drauge.Pasirodo jeigu moteris pervargus, keiciasi pieno rukstingumas ir ka tada daryt, vaikui jau nuo to tik kolikai, o dar valgo kas valanda...reiskia pienas nespeja susivirskint ir pilve rugimas, o tada dar daugiau pucia ir skauda...uzburtas ratas. Daviau misinio, tai maziukas 6 savaiciu net 7 valandas ismiegojo.Po to dar buvo misinio pritaikymo savaites, nes paprasti netiko , teko ieskoti hidrolizuoto su sumazintos laktozes kiekiu.Atsimenu, plaukai ant kuno siausiasi. Kas nepatyre tokiu tiradu, nemanau, kad mane gali suprasti.Linkiu taui niekada nepatirti tokiu kosmaru, o kekvienas mes skambinam is savo varpines, taigi neteisk ir pati nebusi teisiama.
QUOTE(Zlata @ 2005 08 04, 23:28)
Aurea kaip sunelis?Labai gerai kmynu arbata ir HIPP arbatu yra ir raminanciu ir nuo pilvo putimo.
aciu , Zlata , man atrodo viskas gerai. Kai paskaitau cia apie maziuku klykima istisai naktimis , tai as galvoju patylesiu ,- ot vargsta kitos mamos, kai maniskis vakare tik parekauna ar pazirzia... As tai bent nakti issimiegu. Ir nesuprantu , ar tikrai cia jam tas pilvas , nes buna vakaru , kai pramiega iki naktinio miego. Ismaudau , ir toliau miega. Na , bet buna , kad visa seimyna is proto isvaro. Metom vaika viens kitam i rankas , nesiojam , kalbinam... Gal ir buna pilvo putimas kartais , bet gal nelabai skausmingas jam , arba , mano vyriukas labai pakantus skausmui O kmynu arbatos ir as bandziau duoti jam ir pati geriau. Bet beda ta , kad neima buteliuko ir viskas! Kelis lasus sugirdau ir tuom ir baigiasi mano meginimai vaikui padeti Bet vistiek duodu Sab Simpleks lasiuku . Labai mano mazius juos megsta , kai juos girdau , visada patenkintas sypsena islauzia Tai gal ir padeda.
O as labai Dzeldze palaikau. Ir sutinku , kad pervargus maitinanti mama vaikui yra baisiau nei koks nuodas! Tikrai pieno kokybe pasikeicia. Pagal save sprendziu ,- kai tik anyta mane sunervuoja , taip mano mazius ir rekia! Ir jei yra budu palengvint vaikui kancias ir mamai kazkiek nusiramint , tai ko tuom nepasinaudot? Svarbiausia yra ramus nervai , juk nuo nervu visos ligos ir prasideda , kaip mano ikyrioji anyta sako
QUOTE(dzeldze @ 2005 08 05, 11:44)
1. puses metu be problemu valge, tik kaip pamaciau, jog is mano seveliuros po nakties puse plauku lieka ant pagalves, o svoris mano ir taip neidealus ne mazeja, o auga tiesiog valandom, pati nusprendziau , kad gana.
2. Deja su antru viskas kitaip: jau triju savaiciu mes abu iskridom is LT i Deutschland (tada jis buvo priauges 1500g...cia per tris savaites, jis arba
3. moteris pervargus, keiciasi pieno rukstingumas ir ka tada daryt, vaikui jau nuo to tik kolikai, o dar valgo kas valanda...reiskia pienas nespeja susivirskint ir pilve rugimas, o tada dar daugiau pucia ir skauda...uzburtas ratas. Daviau misinio, tai
2. Deja su antru viskas kitaip: jau triju savaiciu mes abu iskridom is LT i Deutschland (tada jis buvo priauges 1500g...cia per tris savaites, jis arba
3. moteris pervargus, keiciasi pieno rukstingumas ir ka tada daryt, vaikui jau nuo to tik kolikai, o dar valgo kas valanda...reiskia pienas nespeja susivirskint ir pilve rugimas, o tada dar daugiau pucia ir skauda...uzburtas ratas. Daviau misinio, tai
1. o tai kas cia tokio? ar nezinojai, kad taip bus su plaukais? na ir man slinko - nuo 3 iki 6 men. na paslinko - klaikiai, tragiskai... ir nustojo - tada labai juokingai atauginejo - visur mano plaukai lyg ir poilgiai, o pakrasciuose koks centimetras tokie trumpuciai
as maitinau 13 men. svoris pastoviai mazejo, ir dabar tebemazeja (jau galetu ir sustoti, nes teks garderoba keisti..)...
2. tikrai neketinu nieko teisti - juk kiekvieno ir situacija skirtinga, ir "nervai" skirtingo atsparumo.. tiesiog diskutuojam: jei tavo postai nuskamba, kaip: "nesivarginkit, griebkites misinuko ir bus issprestos visos problemos", tai maniskiai, tegu buna jiems atsvara...
na gal is didelio planavimo, o gal del to kad man pasiseke, pas mus tokiu kriziniu situaciju nebuvo... suprantu, jei cia netyciukas arba jus visiski naturalistai , bet kai zmones suplanuoja ir vaikeli, ir sali keisti ir t.t. - nesuprantu... pvz., pazistu tokiu planuotoju, kurios suplanuoja pagimdyti iskart po egzaminu sesijos- t.y. 9-am menesy pastoviai patiria stresus ir pn. atleiskit, bet nesuprantu, kam to reikia...
3. sutinku. lietuvos gydytojai irgi tai zino - kai pasake, tempdavau iki 2-2.5 val.
Ech, leliukai, baisu prisiminti .Mano vyresnelis klyke nuo 2 sav iki 5 men. Pradedavo 8 ryto, baigdavo 9 vakare. Paciai dabar neitiketina. Kaimynai net pastabas kieme duodavao, tipo, ko vaiko nenuramini, o jam ant ausu galedavai stoveti: supuoti, nesioti ir t.t. Jokie lasiukai (nusprendem , kad tai vaistai tevams ), jokie masazai, mano dietos, niekas absoliuciai nepadejo. Mano krutys be viso to uzsideginedavo, kas savaite, tai viena, tai kita. Speneliai taip buvo nugrauzti, kad vaikas vemdavo krauju(nes aisku kai vaikas verkia, butinai reikia kisti kruti, o jis klykdavi istysai)
Po 3 sav istysinio klykimo susiradom santariskese gydytoja, kad padarytu vaikui pilvuko echo, nes atrode, kad vaikas serga kazkokia baisia liga. ir taip vezem dar tris kartus, nes po men, klykimo uzsimirsdavo, kad vaikas sveikas. Nieko naujo jis nepasake, palinkejo daug kantrybes, sake pilnas pilvas duju. Dave, keleta patarimu, kurie kazkiek, labai truputi padejo. Tiksliau gal man padejo psichologiskai. Gal kam pravers :
1. Tokio vaiko negalima maitint kada papuola, pienas nespeja susivirskinti ir dar labiau pucia pilveli. O rekia jis ar prie kruties, ar ne. As nusistaciau griezta rezima ir jokiu budu neduodavau kruties dazniau nei kas 2 val. (bent paciai atsirado atokvepio valandeles)
2.Man patare pagerti raminancios arbatos(NEURO), nes abu buvom BAISINGAI SUDIRGE.
3. Ir lasiukai nuo pilvo putimo pries kiekviena maitinima, kuriais as nelabai tikiu.
4.Pakutinis patarimas buvo kantrybe, kurios labai prireike
Siaubingai bijojau antro klecko, bet antroji parpe du menesius, net neturejau ka su ja veikti , issiimdavai is lovytes tik pamaitinti. Po tokiu isbandymu su pirmu, tai buvo kaip pasaka .
Sekmes visosm, visa tai greit pasimirsta
Po 3 sav istysinio klykimo susiradom santariskese gydytoja, kad padarytu vaikui pilvuko echo, nes atrode, kad vaikas serga kazkokia baisia liga. ir taip vezem dar tris kartus, nes po men, klykimo uzsimirsdavo, kad vaikas sveikas. Nieko naujo jis nepasake, palinkejo daug kantrybes, sake pilnas pilvas duju. Dave, keleta patarimu, kurie kazkiek, labai truputi padejo. Tiksliau gal man padejo psichologiskai. Gal kam pravers :
1. Tokio vaiko negalima maitint kada papuola, pienas nespeja susivirskinti ir dar labiau pucia pilveli. O rekia jis ar prie kruties, ar ne. As nusistaciau griezta rezima ir jokiu budu neduodavau kruties dazniau nei kas 2 val. (bent paciai atsirado atokvepio valandeles)
2.Man patare pagerti raminancios arbatos(NEURO), nes abu buvom BAISINGAI SUDIRGE.
3. Ir lasiukai nuo pilvo putimo pries kiekviena maitinima, kuriais as nelabai tikiu.
4.Pakutinis patarimas buvo kantrybe, kurios labai prireike
Siaubingai bijojau antro klecko, bet antroji parpe du menesius, net neturejau ka su ja veikti , issiimdavai is lovytes tik pamaitinti. Po tokiu isbandymu su pirmu, tai buvo kaip pasaka .
Sekmes visosm, visa tai greit pasimirsta
DAZNAI TAIP BUNA JEI PIRMAS VAIKAS NERAMUS-REISKIA ANTRAS BUS RAMUS IR ATVIRKSCIAI-NORS YRA ISIMCIU.
QUOTE(Zlata @ 2005 08 05, 22:48)
DAZNAI TAIP BUNA JEI PIRMAS VAIKAS NERAMUS-REISKIA ANTRAS BUS RAMUS IR ATVIRKSCIAI-NORS YRA ISIMCIU.
Tada galiu nebijot gimdyt antrą .
NEDELSK !!!
San, smagu, kad tu jauna maksimaliste, idealiste ir apskritai labai labai teigiama, pareiginga mamyte. Stai as visai kitokia, na nemoku as taip viska suplanuot sustyguot, o be to ir toks suplanuotas (dabar ypac LT) madingas gyvenimo budas man ne prie sirdies. Mokslai, darbas, vedybos, kreditas, butas....pirmas vaikas, antras vaikas....suniuks....
Taigi uzsieni as gyvenu jau seniai, o leliukas buvo netyciukas, bet jo as labai laukiau, dabar isauges savo kolikos tapo mieliausiu kudikiu pasauly.
Taigi uzsieni as gyvenu jau seniai, o leliukas buvo netyciukas, bet jo as labai laukiau, dabar isauges savo kolikos tapo mieliausiu kudikiu pasauly.