Įkraunama...
Įkraunama...

Neramus kūdikis

QUOTE(mamaUK @ 2007 09 25, 18:05)
sveiki.mano maziukei 2sav. ir 1d. nezinau ar as bereikalo panikuoju,suprantu pasitaiko mamoms su pirmagymiais.mano maziuke diena miega tik po 1-1,5 val. ir kaskart suvalgo nuo 50 iki 90ml. atsikelus.kai pavalgo atsirugsta,kartais atpila,bet nevisada (buna jog atpila praejus 1val.po maitinimo,per miegus)kai paguldau ja i lovyte susiguzia visa kaip eziukas ,patrata lyg jai salta butu pasirazo ir bando miegot.musu maziuke taippat buna pakosti kai pasprinksta (tas mane labai gasdina!!!).beje maitinu misinukais.musu veidukas taippat pabertas,isbere raudonais spuogiukais,aplink nosiuke paberta baltais spuogais.dar vienas klausimelis (na jei jau pradejau tai reik varyt iki galo  biggrin.gif  )maziuke tustinasi geltonai,varskes pavidalo su grudeliais skystokom ismatom.ar tai normalu?
patarkit,nuraminkit
ACIU ACIU ACIU LAAAABAI VISOMS  thumbup.gif

O kaip miega naktį? Naujagimiai paprastai išmiega po 16-20val į parą, tačiau tai nėra taisyklė, gali miegoti ir mažiau.
Atpylimas reiškia, kad per daug privalgė arba prisirijo oro. Duok dažniau po mažiau mišinuko ir stenkis ilgai nelaikyti alkanos,nes tada labai godžiai valgo ir taip patenka oro.
Susigūžia todėl,kad buvo taip įpratusi gimdoje būti, su laiku praeis.
Ne vien gydytoja sakė, kad ražymasis yra labai gerai,vadinasi su vaikiuku viskas gerai smile.gif
Kad nepaspringtų, guldyk tik ant šono ir kaskart vis ant kito,kad nesideformuotų galvytė. Kai paspringsta, normalu, kad pakosti - mes visi taip darom.
Balti spuogiukai normalu naujagimiui, vėliau praeis.
Raudoni spuogiukai reiškia,kad kažkam jūs alergiški. Galbūt mišinukas netinka arba sualergizavo kokia nors rūbelių skalbimo priemonė.
Kakutis normalus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaUK @ 2007 09 25, 18:05)
sveiki.mano maziukei 2sav. ir 1d. nezinau ar as bereikalo panikuoju,suprantu pasitaiko mamoms su pirmagymiais.mano maziuke diena miega tik po 1-1,5 val. ir kaskart suvalgo nuo 50 iki 90ml. atsikelus.kai pavalgo atsirugsta,kartais atpila,bet nevisada (buna jog atpila praejus 1val.po maitinimo,per miegus)kai paguldau ja i lovyte susiguzia visa kaip eziukas ,patrata lyg jai salta butu pasirazo ir bando miegot.musu maziuke taippat buna pakosti kai pasprinksta (tas mane labai gasdina!!!).beje maitinu misinukais.musu veidukas taippat pabertas,isbere raudonais spuogiukais,aplink nosiuke paberta baltais spuogais.dar vienas klausimelis (na jei jau pradejau tai reik varyt iki galo  biggrin.gif  )maziuke tustinasi geltonai,varskes pavidalo su grudeliais skystokom ismatom.ar tai normalu?
patarkit,nuraminkit
ACIU ACIU ACIU LAAAABAI VISOMS  thumbup.gif

NU geras, idealiai viskas atitinka ir mums.Mano mergytes irgi atpylineja nakti bemiegodamos. Ir atsikele labai daug suvalgo.Per 1-2val suvalgo 120-170ml. O siandien abi fontanu atpyle.
Mano viena mazyle gime paberta baltais spuogiukais.
Taip pat tustinasi geltonai su grudelais.
As panikuoju juodai, pergyvenu, kad neuzspringu nakti. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti mamyciu, gal kam taip yra buve, ka daret ir ka tai galetu reiksti... g.gif
Mano sunus nuo 4 menesiu miegodavo visa nakti, net kai dantukai pradejo kaltis miegodavo naktimis normaliai, tik diena triuksmaudavo labai, bet dziaugiausi, kad bent nakti pailsiu.
Pries savaite prasidejo kazkoks kosmaras, verysad.gif vaikas po 20 kartu per nakti prabunda su didziausiu verksmu (lyg kosmara susapnaves) arba kartais visai prabunda ir pyksta, kad niekas teliko nejungia ir neduoda zaislu... blink.gif Nebezinau ka daryti... ka ta galetu reiksti...

Vaikui dabar 7.5 men.

Padekit. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 10 09, 22:11)
Sveikos, norejau paklausti mamyciu, gal kam taip yra buve, ka daret ir ka tai galetu reiksti...  g.gif
Mano sunus nuo 4 menesiu miegodavo visa nakti, net kai dantukai pradejo kaltis miegodavo naktimis normaliai, tik diena triuksmaudavo labai, bet dziaugiausi, kad bent nakti pailsiu.
Pries savaite prasidejo kazkoks kosmaras,  verysad.gif  vaikas po 20 kartu per nakti prabunda su didziausiu verksmu (lyg kosmara susapnaves) arba kartais visai prabunda ir pyksta, kad niekas teliko nejungia ir neduoda zaislu...  blink.gif  Nebezinau ka daryti... ka ta galetu reiksti...

Vaikui dabar 7.5 men.

Padekit.  unsure.gif

mums taip prasidejo nuo 6 menesio. nuo 4 menesiu jau miegojo visa nakti, o sukako sesi - prasidejo begaliniai naktiniai valgymai, vartymaisi. savo lovytej iki siol visa laika miegodavo, o nuo 6 men persikrauste i musu lova ir ilgam...

is pradziu galvojom dygsta dantys, pasiimdavom pas save i lova, jis visa nakti prakabedavo ant papo, o as miegodavau sau ramiai. praejo menuo, du... lyg ir dar nieko, nors issimiegot nelabai kas, jau taip luzt pradejau, kad kol vaikas i ausi nepradeda klykt, nebegirdziu.

paskui prasidejo etapas - kad ne tik kabo ant papo, bet ir vartosi kaip suktukas ir taip kartais nuo 12, kartais nuo 2 nakties. kol pagaliau isdygo pirmieji dantys. tada kelios ramios naktys, o paskui ir vel... dabar tuoj 10 men. isdygo trecias dantukas, po to dvi naktis kelesi tik 1 karta pieno. visa kita laika ismiegojo kaip tikras kudikis. atrodo, gyvenimas gereja...

siaip esu girdejusi, kad ne visiems, bet buna tie naktiniai sokinejimai is miego kudikiams, lyg kosmara susapnavus. daug hipoteziu (sapnai, smegenu keitimosi neramumas, intensyvus dienos ispudziai, dantenu skausmas),bet niekas tikrai nezino kas tai (tubrut nera ko paklaus... smile.gif ) , tik zino kad kaip staigiai uzeje, taip ir praeina. taigi, perfrazavus Lenina - kantrybes, kantrybes, ir dar karta kantrybes...

Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 10 09, 20:11)
Sveikos, norejau paklausti mamyciu, gal kam taip yra buve, ka daret ir ka tai galetu reiksti...  g.gif
Pries savaite prasidejo kazkoks kosmaras,  verysad.gif  vaikas po 20 kartu per nakti prabunda su didziausiu verksmu (lyg kosmara susapnaves) arba kartais visai prabunda ir pyksta, kad niekas teliko nejungia ir neduoda zaislu...  blink.gif  Nebezinau ka daryti... ka ta galetu reiksti...

Vaikui dabar 7.5 men.

Padekit.  unsure.gif

o kokie reikalai su danciukais? gal kalasi g.gif
Atsakyti
Maniskei buvo pora kartu, kad nakti staiga pradejo verkti ir niekaip nuraminti negalejau, manau susapnuodavo kosmara. O kai danciai dygo, tai vakarais labai irzli buvo ir nakti gal daugiau vartosi, bet jokiu verksmu ir prabudimu g.gif
Atsakyti
mes irgi jau mazdaug pora menesu taip miegam. nuo 3.5men nebevalgo naktim ir miegojo ramiai, bet dabar doh.gif keliasi po 10-15 kartu. anksciau gal atsikeldavo 2-3 kartus ir tai tik del to kad soske pamesdavo, bet dabar tiesiog rekia. nuramint eina greitai, bet kad tik pradedu snaust ir vel pradeda verkt verysad.gif dantuku turim 8, kitu kol kas nesimato, tai ir nezinau kas galetu tai buti. toks jausmas kad susapnuoja kosmara ir bijo labai verysad.gif
Atsakyti
Mane irgi neramina klausimas, kas vaikui atsitiko g.gif :kai suėjo 10 mėn. pradėjo naktimis reikalauti MP kas dvi val., kai anksčiau išmiegodavo iki 5-6 ryto. Būdavo ir mums neramių naktų, kai pradėjo dantys dygti kažkur nuo 6 mėn. Bet užtekdavo čiulptuko nusiraminimui. Porą naktelių pašokinėji prie vaiko, kol prasikala ir vėl ramu smile.gif O dabar nebežinau, ką ir galvot: gal jam MP trūksta? g.gif Ar verta tokiam amžiuje su mišinukais prasidėt?
Atsakyti
QUOTE(gvineja @ 2007 10 10, 10:56)
Mane irgi neramina klausimas, kas vaikui atsitiko g.gif :kai suėjo 10 mėn. pradėjo naktimis reikalauti MP kas dvi val., kai anksčiau išmiegodavo iki 5-6 ryto. Būdavo ir mums neramių naktų, kai pradėjo dantys dygti kažkur nuo 6 mėn. Bet užtekdavo čiulptuko nusiraminimui. Porą naktelių pašokinėji prie vaiko, kol prasikala ir vėl ramu smile.gif  O dabar nebežinau, ką ir galvot: gal jam MP trūksta?  g.gif Ar verta tokiam amžiuje su mišinukais prasidėt?

neverta prasidės su mišinukais, tu pagalvok, kiek tau jėgų ir nervų kainuos pripratint prie buteliuko. o motinos pieno vis tiek labiau norės ir gers.

kai kuriems draugų vaikams labai sunkiai ir ilgai dygo iltiniai dantys, nors prieš tai su kitais budavo normaliai. tai gal ir jums.
Atsakyti
QUOTE(Irongė @ 2007 10 09, 23:59)
mums taip prasidejo nuo 6 menesio. nuo 4 menesiu jau miegojo visa nakti, o sukako sesi - prasidejo begaliniai naktiniai valgymai, vartymaisi. savo lovytej iki siol visa laika miegodavo, o nuo 6 men persikrauste i musu lova ir ilgam...

is pradziu galvojom dygsta dantys, pasiimdavom pas save i lova, jis visa nakti prakabedavo ant papo, o as miegodavau sau ramiai. praejo menuo, du... lyg ir dar nieko, nors issimiegot nelabai kas, jau taip luzt pradejau, kad kol vaikas i ausi nepradeda klykt, nebegirdziu.

paskui prasidejo etapas - kad ne tik kabo ant papo, bet ir vartosi kaip suktukas ir taip kartais nuo 12, kartais nuo 2 nakties. kol pagaliau isdygo pirmieji dantys. tada kelios ramios naktys, o paskui ir vel... dabar tuoj 10 men. isdygo trecias dantukas, po to dvi naktis kelesi tik 1 karta pieno. visa kita laika ismiegojo kaip tikras kudikis. atrodo, gyvenimas gereja...

siaip esu girdejusi, kad ne visiems, bet buna tie naktiniai sokinejimai is miego kudikiams, lyg kosmara susapnavus. daug hipoteziu (sapnai, smegenu keitimosi neramumas, intensyvus dienos ispudziai, dantenu skausmas),bet niekas tikrai nezino kas tai (tubrut nera ko paklaus... smile.gif ) , tik zino kad kaip staigiai uzeje, taip ir praeina. taigi, perfrazavus Lenina - kantrybes, kantrybes, ir dar karta kantrybes...

galiu pasiguosti panasia situacija,mano pupa iki 6 men ismiegodavo visa nakti atsikeldavo gal 8 kokia ir as verkslendavau kaip as nieissimiegu biggrin.gif o nuo 6 menesiuku prasidejo:paguldau naktiam miegeliui o ji po keliu valandu vercias ir kelias panikoj is kart ir taip visa naktele gal kokius 4 kartus taip,iki 7val ryto paskui pusrytukai.klausiau gyditojos sako reik artumo..ir t.tarba gal ko issigando,net pradejau galvot ko ji cia taip galejo issigast.matau kad ne mano vienos maze taip dalyvaut pradejo.tiesiog laukiu kada pasibaigs verysad.gif neismanau ka daryt
Atsakyti
Mano dukra irgi anksti pradėjo išmiegoti visą naktį, tai aš labai pasimečiau, kai būdama beveik 6 mėnesių prabudo baisiausiai verkdama... Dantys jai tikrai dygsta (dantenos labai patinusios ir dantys jau kaip reikiant prasišviečia), bet kažkaip niekaip neišdygsta... Nuo tų riksmų jau praėjo mėnuo, o dantų vis nėra. Tai ir nežinau, kas ten buvo, ar dantys, ar koks košmaras.
Bet maniškė verkė tik kelias naktis. Bandžiau nuraminti nemaitindama. Rėkė baisiai ir tiesiog plėšėsi iš rankų, galiausiai nusprendžiau, kad iš mano rankų jokios naudos (toks vaizdas buvo, kad ji gal net manęs nepažįsta, kad dar ne iki galo prabudusi), ir padėjau atgal į lovelę. Paverkė dar kažkiek ir užmigo. Kitą naktį vėl tas pats blink.gif , bet užmigo jau greičiau. Dabar vėl miega kaip niekur nieko (kad tik neprisikalbėčiau...).
Nežinau, ar teisingai pasielgiau nemaitindama. Tikiuos, kad teisingai... Jei dukra būtų nenurimusi, aišku, būčiau maitinusi.
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2007 10 10, 00:28)
o kokie reikalai su danciukais? gal kalasi  g.gif

Siaip kalasi dantys maniskiui. Turime dabar 2. Itariu, gal ir virsuje kalasi ir iltys atrodo net. g.gif tai gal del to jis toks neramus... Bet keista, kai kalesi pirmas dantukas nebuvo toks, o dabar kazkoks siaubas. Prabunda ir is karto labai stipriai verkia. unsure.gif kartais nesigauna nuramint be maitinimo. katais net Vibrucoli kisu zinokit verysad.gif nes jau neturiu jegu su juo tusintis nakti-miego noriu.
Bet stengiuos nemaitint jei iseina, nes bijau kad pripras dar... fear.gif po to bus bedu. doh.gif
Jei TAI dantys tai buciau laiminga, bet bijau, kad kas rimtesnio nebutu. unsure.gif
Matau ne viena tokia esu, tai jau paguoda. wub.gif
Atsakyti