Įkraunama...
Įkraunama...

Neramus kūdikis

QUOTE(Skipe @ 2006 05 05, 23:56)
visiškai sutinku  drinks_cheers.gif ir visiškai nesuprantu mamos, kuri neduoda naktį kūdikėliui valgyt, "kad neįprastų" ...  blink.gif šuniukus reikia treniruot nuo mažens, ne kūdikėlius  doh.gif

Linksma skaityt biggrin.gif Kartais zmones susipyksta su humoro jausmu doh.gif .
Atsakyti
Negaliu suprasti to keisto isitikinimo,kad kudikis isalksta nakti ?
Nejaugi mamytes nepastebejot,kad isalkusio kudikio niekuo nenuraminsi (bent jau mano,tai tikrai)-nei ciulptukas,nei panesiojimas nepades.. Pagal tai ir sprenziu,kad ne del maisto mano dukryte nakti pribudo-nebutu nurimus nuo panesiojimo, o tuo labiau ryte syspsojusis tongue.gif Tikrai nemanau,kad 3men kudikiui butina naktim valgyt doh.gif As nekalbu apie naujagimius,kurie dar neskiria dienos nuo nakties. Normalu,kad kai kurios mamytes prie kiekvieno naktinio suzirzejimo kisdamos kruti padaro sau meskos paslauga-manau,kad salyginis refleksas garantuotas schmoll.gif Kudikelis butinai nakti pribus!! Na,bet jei joms patinka kelinetis-tai liux. Suprantu,kad pirmais menesiais tingisi pravirkusi kudiki nakti panesiot-juk pakisai kruti ir problemos nera mirksiukas.gif Be to zinau tokiu atveju,kai kudikeliai istisom naktim ciunkaliojo kruti-tai tikrai nieko bendro neturi su alkiu doh.gif
Sianakt mano dukryte puikiausiai nakti parpe smile.gif Ir kaip gi ji cia nakti neisalko ?!!! lotuliukas.gif Gal reikejo prikelt ir per prievarta pamaitint-cia kai kurioms mamytems patiktu biggrin.gif Ir kokius 3-4 kartus bigsmile.gif !Juk dukrytei tik 3,5men.!! Na,as cia juokauju,zinoma...
Galbut mano vaikas tiesiog ramus-tfu,tfu,tfu.. Arba jai atsirades dienos-nakties ritmas rolleyes.gif Matyt, yra zmogeliuku,kuriems pavalgyt norisi dazniau g.gif ?Net nezinau..Tiesiog man sunku daryt isvadas pagal savo patirti. Nors mano mama sako,kad zmogus nesutvertas naktim valgyt biggrin.gif
Dar kilo mintis,kad dukryte galejo pribust tas naktis del skiepo g.gif
Mamos,auginkit savo stebukliukus taip,kaip jums atrodo teisingiausia,tik nevaizduokit visaziniu ar tobulu mirksiukas.gif
Visi kudikeliai SKIRTINGI,todel man niekas neirodys,kad mano dukrytei staiga is niekur nieko nakti prisireike pavalgyt biggrin.gif
Niu,ziuresiu,kaip bus toliau..Maziukams kartais viskas apsivercia aukstyn kojom ir tai nieko bendro neturi su trenazu bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dukrytė išmiegodavo visą naktį maždaug nuo 2 iki 4 mėnesių, o paskui pradėjo naktimis atsibudinėti. Tai aš pradėjau ją po truputį pratinti prie košytės, nes ir pati jaučiau, kad vakarais MP būna mažiau. Nuo 5 mėnesių dukrytė kiekvieną vakarą valgo košę ir miega iki ryto.
O jeigu dieną naktį, kiekvieną kartą kūdikėliui sukniurzėjus, duodama krūtis, net nemėginant suprasti, ko jam iš tiesų tuo momentu prireikė - tai iš tikrųjų tas pats, kaip duoti soskę. Na dabar užmėtykit mane akmenimis tongue.gif bet aš jaučiuosi labai gera mama, nors mano vaikai naktį miega savo lovose atskiruose kambariuose. Tskant, išdresiravau bigsmile.gif
Ir dar, iš kur tokia geniali mintis, kad iki pusės metų kūdikiui negalima duoti atsigerti vandenuko? Iš knygų, ane? Galbūt namie šilta, ir kūdikis tikrai nori būtent gerti, o ne valgyti. Bet pagal knygas - ne, jis negali norėti gerti doh.gif Žmonės, kurie jas parašė, žino absoliučiai viską. Bet garantuoju, kad jiems mamos kūdikystėje tikrai duodavo atsigerti vandenuko lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, man sis atvejis taip pat zinomas. Mano mazylis nuo pat gimimo valgyti prasydavo kas 15 minuciu, o kartais ir dazniau. Visa kita nenuramindavo. Ir duodavau! Gydytoja baresi, kad negerai, svorio daug priaugs, bet as pati matydavau kaip jis nurimsta, uzmiega gaves kruti. Tai tesesi puse metu. Dabar mano mazylis guvus, linksmas ir be virsvorio. biggrin.gif Manau, kad jam tiesiog reikia zinoti, kad esi salia... mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad viskas priklauso nuo vaiko medziagu apykaitos - jei ji leta, vaikas pavages sociai vakare, gali ir nesikelti visas nakti.
O jei medziagu apykaita greita - vaikiukas gali keltis ir nakti ne viena kart valgyti.
Mano dukryte keliasi 2-3 kart per nakti, bet ji tikrai nori valgyt, nes traukia labai intensyviai wub.gif Ir jei andau tik siaip nuraminti - ima rekti - duok jai pienuko!!!
Atsakyti
vaikutis nakti gali atsikelti ir del alkio ir del pilvuko skausmo ir del sapno. Svarbiausia, kad teveliai nuosprendi ka daryti priimtu mazhiuko, o ne savo naudai. Ash pritariu nuomonei, kad jei mazhylis nakti prasho valgyti, tai jam ir reikia duoti. Na aishku, jog specialiai kelt nereikia jeigu vaikuchiui jau 3 men ir virsh, bet tikrai nenuostabu, jog tokio amzhiaus mazhylis dar gali noret valgyt nakti.
Shiais laikais daug literaturos shiuo atzhvilgiu parashyta ir daktarai man visi vienodai sake, kad kudiki naujagimi reikia net pakelti jei jis nepabunda po 3 val. pats.
Naujagimiai ir truputi vyresni leliukai suvalgo po nedaug pienuko per maitinima, nes ju skrandukai dar visai nedideli, todel ir ishalksta jie dazhniau. Gali buti, jog 3 men kudikis jau rechiau valgo nei kas 3-4 val. ir atsikelia nakti del kitos priezhasties, tachiau tikrai gali buti, jog jis prisikelia nes ishalksta.
Taip pat daktarai sako, kad maitinant krutimi nereikia duoti vaikuchiam nei vandens nei arbatytes. Moters kunas jau taip sutvertas, kad jis ir pasotina ir numalshina troshkuli. Jei pastebejot, tai ish kruties pirma bega visai skystas, vos balkshvas pienelis kuris kaip vandenukas numalshina troshkuli, tik po to jau pradeda begti vis tirshtesnis ir baltesnis pienukas, kuris pasotina mazhyli. Taip parashyta visoj literaturoj apie maitinima krutim ir mazhylio literaturoj. Visas pasaulis nenuprotejes ir zhmones knygas rashantys yra ishsilavine ir daug toje srityje zhinantys zhmones, ne shiaip sau kas.
Jei vaikas maitinamas mishineliu, tai galimas daiktas, kad jis ilgiau ishmiega ir net ishtrokshta. Mishinelis geras maistas, tachiau nesulyginamas su motinos pienu. Jis lechiau ir sunkiau virshkinamas, todel vaikutis rechiau prashosi valgyt.
Mano nuomone ir ash jos kitiems nekishu, tai kad arbatele sakykim ramunrliu duoti vaikui tik tokiu atveju, jei yra paleisti viduriai ir mazhyliui truksta skyschiu. Tuo atveju dar galima duot pedialite arbe electrolite gerimuka kuri galima isigyti vaistinese ir jis gaminamas butent tokiai paskirchiai.
Achiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norchikas: 07 gegužės 2006 - 05:37
QUOTE(asta.s @ 2006 05 05, 10:08)
Labai dziaugiausi,kad mano dukrele nuo menesio ismiegodavo visa nakti (nuo 22 iki 7val)  thumbup.gif  Dabar jai 3.5men. ir jau ne pirma naktis pribunda 3 ar 4val. keliasi irgi jau ne septinta,o sesta. Bet tas gal normalu,nes svinta anksciau,bet kokio velnio ji viduri nakties mane eme kankint,tai neturiu zalio supratimo  g.gif .Valgyt duoti  nenoriu,kad neiprastu kelinetis del maisto. Todel kokia valanda nesioju as arba vyras,pakeiciam pampersa,o ji zirzia  doh.gif  Ryte akiu neatplesiu,o ji juokiasi lyg niekur nieko. Negaliu net supykt. Gal kam buvo panasiai? O gal ir konkretesnes priezastis atrado? Aciu.

QUOTE(Rucelie @ 2006 05 05, 10:22)
mano vaikas iki kokių pusės metų išvis kas 3val valgė - tiek dieną, tiek naktį, o paskui iki metų dukart per naktį dare valgė. juk KŪDIKIS, nesuprantu kodėl tu tokią mažą jau apsiimi treniruoti, pratinti prie visos nakties  g.gif tingi maitinti?

Pas mane labai panasi istorija. smile.gif Buvau nutarusi, kad vaika auginsiu be rezimo, kada jis nores miegoti, tada miegos, valgyti - valgys. Taciau jau 5 sav. mano Lukas pats susidare labai "griezta" dienotvarke ir neitiketinai jos laikydavosi. Ir be "treniruociu" lotuliukas.gif Nakti miegodavo nuo 22 iki 6 val., diena nuo 12 iki 15 val. Uzmigdavo ir prabusdavo su ne daugiau nei 5 min paklaida, neitiketina kaip veike vidinis laikrodis. Taciau kai jam buvo ne pilni trys menesiai, pakeiteme gyvenamaja vieta. 2 valandomis keitesi laiko juosta. Pirma savaite nakti kelesi 1-2 kartus. Antra savaite vel. miegojo nuo 22 iki 6 val. O dabar jau 10 dienu, kaip vel keliasi vidury nakties. Miegoti eita 23 ar dar veliau. Ryte kartais nuo 4.30 jau nebemiega. Dienomis vel kaip kada, kartais is ryto numiega 45 min, kartais pavakare. Vienu zodziu totali sumaistis. Ir vaikas zymiai irzlesnis tapo. Nakti atsikeles valgo labai mazai. Esu pries maitinima misinukais ir girdyma vandenuku vien tam, kad galeciau gerai issimiegoti. Tikrai, siuo metu laktacija jau yra pakankamai gerai isnagrinetas procesas, kad vel grizti prie girdymu visokiomis arbatelemis. (Taciau jei kas nori girdyti, ju valia!). Nezinau ar tai reiskia, kad dabar ir toliau reiks keltis nakti. Ar kazkaip viskas normalizuosis... Bandziau skaityti ivairia literatura. Daugiausia rasoma, kad maitinami MP vaikai kartais vel nakti ima keltis nuo 6 men., nes pilnas skrandukas nebeuztikrina maisto ilgiau nei 5 val. Taciau mums dar butu ankstoka g.gif Taip pat kitur rasoma, kad uztenka tik vaika panesioti ar perversti ant kito soniuko, o paskui jie patys ipranta nebesikelti... Nezinau, gal bandysiu si buda... Taip pat maniskis ciulpia pirsta. Sakoma, kad tai labai padeda nusiraminti vaikui ir tokie vaikai reciau kelias tevus nakti, taciau matosi, kad kartais pirsto nepakanka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2006 05 05, 15:46)
juk ne 3 mėn kūdikį vandenuku naktį girdyti...išvis iki pusės metų niekas nerekomenduoja vandenuku gidryti...asta.s, na ir kias kad kasnakt norės - juk visi tokio amžiaus kūdikiai naktį valgo...spręsk pati, bet tikrai normalu kad 3mėn vaikas naktį IŠALKSTA. ir jau tikrai ne vandenuku 3mėn lelių girdyt  schmoll.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(asta.s @ 2006 05 06, 17:21)
Negaliu suprasti to keisto isitikinimo,kad kudikis isalksta nakti ?
Nejaugi mamytes nepastebejot,kad isalkusio kudikio niekuo nenuraminsi (bent jau mano,tai tikrai)-nei ciulptukas,nei panesiojimas nepades..

aišku, kad ne kiekvieną kartą pabudęs vaikiukas nori valgyti, bet ne visada ir galima jį nuraminti nešiojimu. gal ji labiau nori pajusti tavo šilumą, tavo artumą. pasiguldyk šale, duok jai pažįsti. nieko nuostabaus, kad 3 mėn leliukas keliasi naktim ir nereikia pykti ant kitų mamyčių išsakiusių savo nuomonę (jei ji nesutinka su tavąja) mirksiukas.gif

maniškiai 11mėn, bet jis dar keliasi pora kartų naktim ir aš nedarau iš to tragedijos ir nesiruošiu nešioti, sūpuoti, kad jis nurimtų, tiesiog prisiglaudžiu jį prie krūties ir toliau sėkmingai miegam wub.gif
Atsakyti
Pas mus irgi panasi situacija. Maniske iki 3.5 menesiu ismiegodavo nuo 22 iki 6 ryto, bet dabar pabunda viena du kartus per nakti g.gif Priezastys musu atveju kelios: pries pora savaiciu perkelem i atskira kambari - nauja aplinka, sunkiau paciai uzmigti, lauke labai karsta - troskina ir nori tik atsigerti vandenuko, vakariene valgom 18 val. - i ryta isalkstam... 4u.gif Be to, kiek pamenu tikrai prasciau miegodavo kelias naktis po skiepu... ax.gif

O siaip skaiciau kad kaip ir mums taip ir maziukams nakti pabusti yra naturalu. Tik jiems daug sunkiau sekasi vel save uzsimigdyt. Be to jie visada nori tavo demesio todel ir sypsosi tave pamate. Nors ir vidury nakties:) doh.gif Maniske kai dar miegodavo musu kambari pabusdavo ir kalbedavo kalbedavo savo kalba i mus atsisukus kol vel uzmigdavo doh.gif

O del maitinimo nakti, tai 3.5 men mazylis jau nera visiskas naujagimis ir nusistovejus dienos ir nakties ciklui nakti neturetu buti alkanas maziausiai 5-6 valandas... Tie mazyliai kurie keliasi kas tris valandas taip elgiasi is iprocio. Tikriausiai ir diena valgo kas tris valandas. Ir jei mamyte duoda valgyt ir nakti kas tris valandas, susiformuoja iprotis - valgyti kas tris val. bet kuriuo paros metu.... ax.gif T.y. jei pabundi nakti ir is karto gauni valgyt, kaip suprasi kad nakty ne valgom, o miegam? g.gif

Atsakyti
QUOTE(asta.s @ 2006 05 05, 10:38)
Be to nesuprantu tokiu zmoniu,kaip Rucelie-nei ji zino tikraja priezasti,nei ka. Svarbiausia uzsipulti ir visai nepagristai kaltinti  schmoll.gif

visų pirma, tai ji gal ir nežino tikros priežasties, bet yra toks dalykas - kaip paklausi, taip ir atsakys.

visų antra jei naktį kūdikis pabunda - vadinasi kažkas jam negerai. galbūt pampersą reikia pakeisti, galbūt gerti nori, gal valgyt, o gal skauda ką ir t.t. pabandyk pakeist pampersą ir atsigert ko duoti. jei dar negerai - pabandyk pamaitinti. jei maitini krūtimi - gal ant vakaro pieno pamažėja ir vaikui trūksta maisto. man taip buvo kai pradėjo pienuko mažėti. iki tol išmiegodavo puikiai, o staiga pradėjo keltis. o gal vaikas tiesiog nebenori miego... gal išsimiega prieš nakties miegelį gerai... čia jau kiekvienas vaikutis individualus. ir manau greičiau pripratinsit vaiką prie naktinio nešiojimo ir supimo, nei prie naktinio maitinimo.

sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
nu dar pagalvojau, kad gal vaikiukas sušala arba gal sušyla g.gif
iš tikro priežasčių gali būti labai daug, bet juk nepaklausi ir atsakymo nesulauksi ax.gif

dar prisiminiau, kad maniškiui tokio amžiaus prasidėjo pilvo diegliukai, tai dar viena prabudinėjimo priežastis.

o gal kai pradedi nešioti gal dar labiau vaiką išbudini g.gif

nieks tau tikslių priežasčių nepasakys ir vieno tinkamo recepto neparašys, tiesiog kiekvienas vaikiukas skirtingas ir tu pati turi atrasti jo prabudinėjimo priežastis mirksiukas.gif

aišku labai gerai būtų jei vaikiukas išmiegotų visą naktį, juk ir tu galėtum pailsėti, bet esu girdėjus kad iki 1,5metų vaikai dar pabunda naktim ir juos reikia pamigdyti. taigi susitaikyk su ta mintim ir nedaryk iš to tragedijos 4u.gif
Atsakyti
mano sūnui jau beveik 7 mėn, o jis dar nė karto nėra išmiegojęs visą naktį. Kol buvo mažiukas, naktį keldavosi 3 kartus valgyt, vėliau sumažino iki dviejų. Nuo 5 mėn pradėjo keltis tik kartą apie 4val. Pastaruoju metu "sublūdo" ir vėl valgo du kartus. Kažkaip dabar jau žinau, ko jis nori - valgyt pabudo ar šiaip kas nutiko. Duodu valgyt ir jis ramiai miega toliau. Sako, būna vaikiukam visko - žiūrėk miega visą naktį, o po to kurį laiką kelinėjasi. Na, juk tikrai aiškiai matyti, ar vaikiukas nori valgyt - niekiap jo nenuraminsi: nei soske, nei nešiojimu, nei supavimu. O jei nori valgyt, negi alkaną laikysi? blink.gif
Atsakyti