Vis galvojau išsikepti bananų duonos/pyrago, žiūrėjau įvairius receptus, tačiau vis neprisiruošdavau, o ir bananų prinokusių namie neatsirasdavo, bet šiandien atsirado, tad teko kept.
Pažiūriu vieną receptą, kitą - tą turiu, ano ne, tai teko improvizuot, rezultatas gavosi super skanus
p.s. fotkint skubėjau, tad nuotraukos nevykusios, priešingai nei pyragas
Bananų duona/pyragas:
3 prinokę bananai
125gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr. miltų (naudojau kvietinius, nes ruginių pabijojau, ir matyt be reikalo..)
100gr. medaus
1/2 stiklinės cukraus (iš akies dėjau)
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
storos riekelės išspaustų citrinos sulčių
pusės apelsino sutarkuotos žievelės
nubrauktas a.š. malto imbiero (šviežias gal dar skaniau?)
nubrauktas a.š. cinamono
(būčiau dar dėjus maltų gvazdikėlių, muskato, kvapiųjų pipirų, bet neturėjau..)Sviestą ištirpint su medum (manasis šaldytuve buvo), sudėti cukrų, išsukti, įmušt kiaušinius, įtarkuot apelsino žievelę. Kitame inde šakute sumaigyt bananus, išspaust citrinos sultis. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, soda, prieskoniais. Į sviesto masę supilt bananus, išmaišyt, supilt miltus. Kepimo formą ištept aliejum, pabarstyt miltais (arba naudot kepimo popierių, aš deja prastą nusipirkau, tai teko pirmu var. tenkintis). Kepiau 170-180 laipsnių orkaitėj (kartais pamažindavau temp., nes viršus pradėjo ruduot) apie 1,5val.
Galvojau, kad teks man vienai tą savo eksperimetą valgyt, bet visgi gavosi nuostabus pyragas