Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 10:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau
nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 21, 16:45)
nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
Aciu, bandysiu
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 13:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių,
cia SAUKSTAI,ar SAUKSTELIAI? Na,man tai aisku,kad sauksteliai-bet,pradedanciosioms,tai gali ir susimauti
cia SAUKSTAI,ar SAUKSTELIAI? Na,man tai aisku,kad sauksteliai-bet,pradedanciosioms,tai gali ir susimauti
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 17:08)
220g margarino, 180g cukraus, 1arbatinis šaukštelis vanilininio cukraus,2arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,1/4 arbatinis šaukštelis druskos ,3kiaušiniai, 330g miltų, 400g šaldytų vyšnių.
Margariną išsukti su cukrumi ir po vieną dėti kiaušinį ir išsukti iki purumo,sudėjus visus kiaušinius sudėti vanilinio cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.Į masę po truputi dedame miltus ir gerai išmaišome.Paruošta masę dedame į kepimo popieriumi paruoštą formą .Per puse supjaustytas vyšnias ispaudžiame į tešlą.Kepame orkaitėje 180laipsnių 40-45min.Margariną ir kiaušinius naudoju kambario temperatūros.
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
Aciu uz receptuka, idaras labai idomus reiks padaryti. As dabar mielinius kepu su idaru, radau receptuka tai minkstuciai net uz pirktinius minkstesni
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą
QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 17:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
QUOTE(_Only_ @ 2011 05 27, 12:21)
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą
Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia
QUOTE(RutaB @ 2011 05 27, 12:54)
Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia
Jeigu reikia stiklinės cukraus, tai gal kokį arbatinį šaukštelį įdėsiu ir užteks
bandysiu vėliau kepti, žiūrėsiu kas išeis
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
Kepiau si pyraga, biskvitas gavosi sausokas. Jis toks ir turi buti? Kokia gaunasi teslos konsistencija? Tirstesne uz grietine?
sveikos,
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit
P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit
P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?