QUOTE(Jingrida @ 2011 04 09, 18:57)
Va dar vienas pyragas. Irgi visom rekomenduociau, nes kiek kepu ji, kuo toliau tuo skanesnis gaunasi
VARSKES PYRAGAS
200g sviesto,
350g miltų,
80g cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
žiupsnis druskos.
500g riebios varškės,
2 kiaušinių baltymai,
200g cukraus (palei skoni galite deti ir maziau),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 valg. šaukštas grietinės (jei varske neriebi).
Ištrinti margariną (nešildyti, turi būti kambario temperatūros) su kiaušiniais ir cukrumi, kad tas ištirptų. Tada sudėti miltus, įberti druskos, išmaišyti.
Įdarui gerai sutrinti varškę. Sumaišyti su cukrumi ir šaukštu grietinės. Reikia, kad cukrus jei ne visiškai, tai bent jau gerokai aptirptų. Tada labai gerai išplakti baltymus. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškę sukrėsti ant tešlos, išklotos kepimo formoje (riebalais tepti nereikia - tešla pakankamai riebi) ir pašauti į orkaitę. Ir reikia tinkamai pasirinkti kepimo formą - kad varškės sluoksnis nebūtų per storas, nes tada nelabai iškepa. ~2 cm varškės - pats tas. Orkaitės temperatūra - gal apie 180 laipsnių, kepti gerą pusvalandį - kad varškė pyrago viduryje nebebūtų šlapia.
p.s. i varske galima deti kavos ar kokoso drozliu, ar dar ko, pagal skoni )
tikrai jis yra PERFECT
VARSKES PYRAGAS
200g sviesto,
350g miltų,
80g cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
žiupsnis druskos.
500g riebios varškės,
2 kiaušinių baltymai,
200g cukraus (palei skoni galite deti ir maziau),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 valg. šaukštas grietinės (jei varske neriebi).
Ištrinti margariną (nešildyti, turi būti kambario temperatūros) su kiaušiniais ir cukrumi, kad tas ištirptų. Tada sudėti miltus, įberti druskos, išmaišyti.
Įdarui gerai sutrinti varškę. Sumaišyti su cukrumi ir šaukštu grietinės. Reikia, kad cukrus jei ne visiškai, tai bent jau gerokai aptirptų. Tada labai gerai išplakti baltymus. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškę sukrėsti ant tešlos, išklotos kepimo formoje (riebalais tepti nereikia - tešla pakankamai riebi) ir pašauti į orkaitę. Ir reikia tinkamai pasirinkti kepimo formą - kad varškės sluoksnis nebūtų per storas, nes tada nelabai iškepa. ~2 cm varškės - pats tas. Orkaitės temperatūra - gal apie 180 laipsnių, kepti gerą pusvalandį - kad varškė pyrago viduryje nebebūtų šlapia.
p.s. i varske galima deti kavos ar kokoso drozliu, ar dar ko, pagal skoni )
tikrai jis yra PERFECT
Kaip tik atsisėdau ieškoti varškės pyrago receptuko. Ačiū, pačiu laiku Turiu besibaigiančiu galiojimu varškės pabandysiu.