Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 4

user posted image
220g margarino, 180g cukraus, 1arbatinis šaukštelis vanilininio cukraus,2arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,1/4 arbatinis šaukštelis druskos ,3kiaišiniai, 330g miltų, 400g šaldytų vyšnių.

Margariną išsukti su cukrumi ir po vieną dėti kiaušinį ir išsukti iki purumo,sudėjus visus kiaušinius sudėti vanilinio cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.Į masę po truputi dedame miltus ir gerai išmaišome.Paruošta masę dedame į kepimo popieriumi paruoštą formą .Per puse supjaustytas vyšnias ispaudžiame į tešlą.Kepame orkaitėje 180laipsnių 40-45min.Mrgariną ir kiaušinius naudoju kambario temperatūros.
Atsakyti
Laba diena,

Jei kas nores skanaus simtalapio, kreipkites smile.gif Kepu Kaune. Rasykite i AZ.
Atsakyti
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 10:21)
Niekaip nerandu trupininio pyrago recepto. Be uogienės..Su kondensuotu pienu, sviestu ir dar kai kuo...Nepamenu verysad.gif Gal galite padėti rolleyes.gif


Radau savo senoje receptu knygoje jusu norima receptuka, bet nepamenu ar pagal ji gaminau, tad rezultato nezinau smile.gif

TRUPININIS PYRAGAS SU KONDENSUOTU

1 stikline pieno
250g margarino
druskos
1 indelis kondensuoto pieno
miltu, kad galima butu tesla sutarkuoti

Margarina istirpinti, supilti piena, sudeti miltus, iberti druskos. Suminkyti. Tesla sutarkuoti burokine tarka. Trupinius kepti orkaiteje pamaisant kol paruduos. Kondensuota virti 1-1,5 val kol sutirstes. Iskepusius trupinius sumaisyti su isvirtu kondensuotu, sudeti i forma ir atsaldyti.

Jei kuri bandysite, parasykite kaip sekesi, kokioj temperaturoj kepet ir tt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2011 04 04, 16:31)
Radau savo senoje receptu knygoje jusu norima receptuka, bet nepamenu ar pagal ji gaminau

Ačiū. Kai pabandysiu būtinai parašysiu kaip sekėsi mirksiukas.gif
Dėl temperatūros kepimo...gal daugiau patirties turinčios patartų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 18:08)

Labai gražiai ir skaniai atrodo, o pyragas gaunasi drėgnas ar iš sausesnių
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2011 04 04, 17:31)

1 indelis kondensuoto pieno


o pienas saldintas turi buti ar nesaldintas ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 06, 07:18)
o pienas saldintas turi buti ar nesaldintas ?


Greiciausiai saldintas. As bent taip isivaizduoju, kad jis gal geriau isverda ir buna tirstesnis. Receptu knyga sena, ir jei gerai pamenu, anksciau tik 1 rusies kondensuotas budavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jingrida @ 2011 02 23, 15:11)
as va turiu toki paprasta greit paruosiama ir ziauriai skanu sokoladini pyraga.

6-8 porcijoms reikes:

70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus biggrin.gif )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos

Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.

Jis tobulas. Tikrai


Aciu uz receptuka. Jis tikrai super, esu kazka kepus panasaus, irgi recepta cia radau, tai sis irgi labai saldus, skanus, nors gavosi plonokas, reikejo mazesne forma paimti.
Rekomenduoju saldiaku megejoms cool.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2011 04 07, 20:00)
sis irgi labai saldus, skanus, nors gavosi plonokas, reikejo mazesne forma paimti.

Galima ir dvigubą normą dėti-iškeps storesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunyte02 @ 2011 01 24, 16:42)
Merginos, gal jus kartais zinote koki obuoliu pyrago recepta, kuris butu taip sakant slapias. Atrodo tokiuose pyraguose viena is sudedamuju daliu buna kefyras ar grietine. Tiksliai nezinau  blush2.gif  Atsibodo jau tie biskvitiniai obuoliu pyragai. Noreciau ko nors naujo


Pats šlapiausias, skaniausias ir paprasčiausias OBUOLIŲ PYRAGAS:
Jį kepa mano vyras biggrin.gif .
Reikės:
Obuolių (pilno kepimo indo pjaustytų obuolių),
3 kiaušinių
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
sviesto kepimo indui ištepti.

Kepimo indą ištepam sviestu. Nuskutam obuolius, išimam sėklas ir pripjaustom pilną kepimo indą. Kiaušinius ištrinam su cukrumi, suberiam miltus, viską gerai išmaišom. Gautą masę po truputį tolygiai (iš kairės į dešinę, iš dešinės į kairę) pilame ant supjaustytų obuolių. Paliekame kokiam pusvalandžiui pastovėti, kad tešla subėgtų iki dugno. Kepam 180*C kokią valandą tai tikrai - na, vis reikia pažiūrėti, kad obuoliai nesusviltų viršutiniame sluoksnyje.
Labai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Kol karštas jis būna labai šlapias, panašesnis į košę, bet atvėsęs sutvirtėja.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 04 06, 06:39)
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 18:08)

Labai gražiai ir skaniai atrodo, o pyragas gaunasi drėgnas ar iš sausesnių

Kepiau siandien si pyraga ax.gif Tik dejau koki 100 margarino ir 100 grietines. Ir vietoj vysniu-avietes.Pavyko thumbup.gif Toks purus,fainas,nei per sausas,nei per slapias,pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
Va dar vienas pyragas. Irgi visom rekomenduociau, nes kiek kepu ji, kuo toliau tuo skanesnis gaunasi biggrin.gif

VARSKES PYRAGAS

200g sviesto,
350g miltų,
80g cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
žiupsnis druskos.

500g riebios varškės,
2 kiaušinių baltymai,
200g cukraus (palei skoni galite deti ir maziau),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 valg. šaukštas grietinės (jei varske neriebi).

Ištrinti margariną (nešildyti, turi būti kambario temperatūros) su kiaušiniais ir cukrumi, kad tas ištirptų. Tada sudėti miltus, įberti druskos, išmaišyti.

Įdarui gerai sutrinti varškę. Sumaišyti su cukrumi ir šaukštu grietinės. Reikia, kad cukrus jei ne visiškai, tai bent jau gerokai aptirptų. Tada labai gerai išplakti baltymus. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškę sukrėsti ant tešlos, išklotos kepimo formoje (riebalais tepti nereikia - tešla pakankamai riebi) ir pašauti į orkaitę. Ir reikia tinkamai pasirinkti kepimo formą - kad varškės sluoksnis nebūtų per storas, nes tada nelabai iškepa. ~2 cm varškės - pats tas. Orkaitės temperatūra - gal apie 180 laipsnių, kepti gerą pusvalandį - kad varškė pyrago viduryje nebebūtų šlapia.

p.s. i varske galima deti kavos ar kokoso drozliu, ar dar ko, pagal skoni smile.gif)

tikrai jis yra PERFECT
Atsakyti