Ar mieliniams gaminiams kepti turi reiksmes kokios sausos mieles,ar perkat kokios papuola?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 05, 21:06)
Ar mieliniams gaminiams kepti turi reiksmes kokios sausos mieles,ar perkat kokios papuola?
Aš asmeniškai perku bet kokias. Svarbiausia jas tinkamai suaktyvinti: ištirpinti 30 laipsnių skystyje, bet skystis turi būti ne aukštesnės temperatos ir kažkiek palaikyti. Man visada gaminys iškyla.
as va turiu toki paprasta greit paruosiama ir ziauriai skanu sokoladini pyraga.
6-8 porcijoms reikes:
70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos
Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.
Jis tobulas. Tikrai
6-8 porcijoms reikes:
70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos
Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.
Jis tobulas. Tikrai
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 23, 15:17)
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
jo. tiek ju ten tereikia. Man patinka tas, kad dazniausiai tokius produktus visad namie turi ir nieko nereikia papildomai pirkti , na nebent sokolada
Pyragas be kiaušinių
Tešla: 0,5 stikl.aliejaus, 0,5 stikl.vandens ir miltai.
Suminkyti, kol taps minkštas tešlos minkinys.
Atšaldyti kameroje apie 20-30min. ( kad l.nįšaltų, nes neišsikočios).
Įdarui kas patinka ; obuoliai su cinamonu, verškė, džiovinti vaisiai.
Tešla iškočioti plonu lakštu, iškloti skardoje ir ant viršasu dėti pasirinktą įdarą.
Kepti apie 25min.
Skanus šiltas.O kam trūksta saldumo galima užsitepti medaus.
Pyragas nėra minkštas, nes pagrindas nekyla, gan ,,tvirtas' , bet kiek žinau, kad pyragai be kiaušinių yra netokie ,,kenksmingi" kūno grožiui.
Tešla: 0,5 stikl.aliejaus, 0,5 stikl.vandens ir miltai.
Suminkyti, kol taps minkštas tešlos minkinys.
Atšaldyti kameroje apie 20-30min. ( kad l.nįšaltų, nes neišsikočios).
Įdarui kas patinka ; obuoliai su cinamonu, verškė, džiovinti vaisiai.
Tešla iškočioti plonu lakštu, iškloti skardoje ir ant viršasu dėti pasirinktą įdarą.
Kepti apie 25min.
Skanus šiltas.O kam trūksta saldumo galima užsitepti medaus.
Pyragas nėra minkštas, nes pagrindas nekyla, gan ,,tvirtas' , bet kiek žinau, kad pyragai be kiaušinių yra netokie ,,kenksmingi" kūno grožiui.
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 23, 15:17)
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
p.s. papasakosi ar patiko
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 11:21)
Niekaip nerandu trupininio pyrago recepto. Be uogienės..Su kondensuotu pienu, sviestu ir dar kai kuo...Nepamenu Gal galite padėti
Pabandyk pagal sita:
http://aj-receptai.b...ondensuotu.html
QUOTE(noriu zinoti @ 2011 03 26, 14:15)
Pabandyk pagal šitą:
Panašus, bet ne tas. Bet pabandysiu būtinai. Ačiū
Parašysiu savo meduolinio pyrago receptą. Nebrangu, greita ir skanu.
1norma.
2 šaukštai uogienės(geriausiai tinka obuolių košė, bet dabar kepu iš slyvų, skanu).
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 a.š. sodos(nugesintos)
0.5 stikl.cukraus(galima ir mažiau)
Iš pradžių dėti uogas, išmaišyti kiaušinį su cukrumi. Dėti kep.miltelius arba sodą. Tada miltus.
Aš kepu iš 4 tokių normų, nes išeina pilna kekso forma
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 18:16)
Panašus, bet ne tas. Bet pabandysiu būtinai. Ačiū
Parašysiu savo meduolinio pyrago receptą. Nebrangu, greita ir skanu.
1norma.
2 šaukštai uogienės(geriausiai tinka obuolių košė, bet dabar kepu iš slyvų, skanu).
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 a.š. sodos(nugesintos)
0.5 stikl.cukraus(galima ir mažiau)
Iš pradžių dėti uogas, išmaišyti kiaušinį su cukrumi. Dėti kep.miltelius arba sodą. Tada miltus.
Aš kepu iš 4 tokių normų, nes išeina pilna kekso forma
Parašysiu savo meduolinio pyrago receptą. Nebrangu, greita ir skanu.
1norma.
2 šaukštai uogienės(geriausiai tinka obuolių košė, bet dabar kepu iš slyvų, skanu).
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 a.š. sodos(nugesintos)
0.5 stikl.cukraus(galima ir mažiau)
Iš pradžių dėti uogas, išmaišyti kiaušinį su cukrumi. Dėti kep.miltelius arba sodą. Tada miltus.
Aš kepu iš 4 tokių normų, nes išeina pilna kekso forma
O tai sakykit ir sodos dedat 4 a.s, ar kaip
QUOTE(airius @ 2011 03 27, 00:29)
O tai sakykit ir sodos dedat 4 a.s, ar kaip
Kadangi aš dažnai dedu kep.miltelius, tai keturgubinant normą niekada tiek daug nededu.1,5 šaukštelio...Puikiausiai iškyla. Tai ir su soda taip pat, nes 4šaukšt.tikrai būtų perdaug...
Ačiū, kad pastebėjote ir paklausėte. Kažkaip apie tai nepagalvojau parašyti