QUOTE(ramunyte02 @ 2011 01 25, 10:53)
Zinau ir as ta pyraga, kuris is miltu, cukraus, manu kruopu ir sviesto. Kepiau jau ji. Turbut nesigavo, nes niekam nepatiko
Todel as vis dar laukiu slapio obuoliu pyrago recepto
Aš žinau skanaus šlapio pyrago receptą.
Štai, prašom:
3 kiaušiniai
175g. cukraus
1st. grietinės
200g. sviesto
1 a.šaukšt. sodos (aš dedu toki truput su kaupuku)
miltų
obuolių
prieskoniai:
3 a.šaukšteliai cinamono (iš tikro net nelabai žinau kiek įdėdu, gal ir daugiau, nes labai jį mėgstu)
1 kardamono ankštis,
porą gvazdikėlių,
žiupsnelis malto imbiero (prieskonių įvairovė ir jų kiekis gali kisti priklausomai nuo jūsų skonio ir spintelės turinio)
Trynius atskiriaime nuo baltymų ir išplakame su cukrumi, kol paridarys balta puri masė (cukraus kiekį galimą irgi koreguoti, jei mėgstate saldžiau dėkit 200g. jei ne galit ir 150). Sviestą ištirpinti keptuvėje (tik neužvirinti) sudėti sumaltus prieskonius, ataušinti, grietinę sumaišyti su soda. Viską sudėti į trynių masę ir išmaišyti. Tuomet eilė miltams. Neparašiau kiek tiksliai jų įdėti, nes dedu iš akies visad (ir visad pavyksta)
Na sumoj, turi gautis čiut už grietinę tirštesnė tešla. O jau kai viskas buna sumakaluota, tuomet reik sukrėsti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Dar įkratyti nestambiai supjaustytus obuolius (5 normalaus dydžio tikrai pakaks, skaniau kai obuoliai kiek rūgštesnės veislės, bent jau man). Tada viską į aliejum tepta ir džiuvesėliais pabarstyta skardą ir pašauti į orkaite, na, kokiom 40-45min. Patikrint ar jau iškepęs galima įkišant dantų krapštuką. Aš visad taip tikrinuos. O kepti 180 temp. 30min. poto prisukti iki 170-160.
Pyragas tikrai skanus, tik gal kiek riebokas. Na, bet kas valgys ir nežinos, tam sąžinės tikrai negriauš
Pati jau užsimaniau, reiks išsikepti. Tad jei kam nors parūps kiek gi tų miltų, po galais, dėti. Galėsiu patikslinti pamatavus
Ai dar, šį pyragą taip pat galima kepti be obuolių. Tada tešlą dalinti į dvi dalis, į vieną įmaišyt vanilinio cukraus, į kitą 6-8 valg. šaukšt. kakavos. Išeina skanus "marmurinis" keksas