Varškės pyragas su persikais
Tešlai
5 kiauš. tryniai
250 g margarino
1 stiklinė cukraus
3 arb. škt. kepimo miltelių (1 pakelis) (geriausia pikrti Iki prancūziški po 5 pakelius supakuoti).
3 stk. miltų
Įdaras
800 g varškės
2 kiaušiniai
1/2 stikl. cukraus
100 g margarino
1 pak. pudingo miltelių (vaninilinių)
1 šaukštas . krakmolo
indelis kons. persikų puseliu (didelis indelis)
1. 5 trynius išplakti su cukrum.Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. (geriau margarina sutarkuoti su tarką burokine). Po to - kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi ir patempti trupučiu aliejumi.
2. Kiaušinius išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną (tarkuotą), tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę (varškė turi būti labai gerai pertrinta) ir išplakti iki vientisos masės.
3. Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
4. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustytus puselėm).
5. 5 baltymus (likusius nuo tešlos) išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę pilti ant persikų sluoksnio.
6. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką) ant baltymų masės.
7. Kepti 200 laips.C apie 1 valandą.
8. Pridengti folija, kad nedegtų viršus. Likus apie 20 min. iki kepimo pabaigos nuimti folija ir apkepti viršų, kad lengvai parustu.
9. Iškepus pyraga iškarto netraukti, laukti kol atvės. Geriausia kepti vakare, o valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
10. Atvesusį pyraga apibarstyti cukraus pudra.
skanaus
QUOTE(Braškinė123 @ 2008 08 04, 11:44)
Na, aš kažką radau:
INGREDIENTAI:
I indas:
3 puodeliai miltų
3 arb. šaukšt. kep. miltelių
0,5 arb. šaukšt. druskos
1,2 puodelių cukraus
II indas:
1 puodelis aliejaus
4 kiaušiniai
0,5-1 puodelis apelsinų sulčių
2,5 arb. šaukšt. vanil. cukraus
Įdaras:
3-8 obuoliai , pjaustyti skiltelėmis
2 arb. šaukšt. cinamono
5 arb. šaukšt. cukraus
GAMINIMAS:
I indo produktus sumaišyti. II indo produktus suplakti mikseriu.
Viską sumaišyti.Į išteptą riebalais kepimo formą (geriausia - keksui su skyle viduryje)dėti dalį tešlos , po to - obuolius , pabarstyti cukrumi , cinamonu, uždėti likusią tešlą.
Kepti 1,5 val. 180 orkaitėje , temperatūra palaipsniui mažinant.
Iškepus palaikyti orkaitėje -išjungus kaitinimą - dar 40 min. Kepiniui atšalus išimti iš formos.
INGREDIENTAI:
I indas:
3 puodeliai miltų
3 arb. šaukšt. kep. miltelių
0,5 arb. šaukšt. druskos
1,2 puodelių cukraus
II indas:
1 puodelis aliejaus
4 kiaušiniai
0,5-1 puodelis apelsinų sulčių
2,5 arb. šaukšt. vanil. cukraus
Įdaras:
3-8 obuoliai , pjaustyti skiltelėmis
2 arb. šaukšt. cinamono
5 arb. šaukšt. cukraus
GAMINIMAS:
I indo produktus sumaišyti. II indo produktus suplakti mikseriu.
Viską sumaišyti.Į išteptą riebalais kepimo formą (geriausia - keksui su skyle viduryje)dėti dalį tešlos , po to - obuolius , pabarstyti cukrumi , cinamonu, uždėti likusią tešlą.
Kepti 1,5 val. 180 orkaitėje , temperatūra palaipsniui mažinant.
Iškepus palaikyti orkaitėje -išjungus kaitinimą - dar 40 min. Kepiniui atšalus išimti iš formos.
Na va, iškepiau šitą pyragą. Aišku, nebūčiau aš, jeigu nepakeisčiau ko nors pagal save Bet žinokit, labai skanus gavosi Dar kartą ačiū, Braškine123
P.S. Įdėčiau nuotrauką, bet mano fotoaparatas iškeliavęs į Turkiją
QUOTE(RiMami @ 2008 07 29, 13:57)
ANYTOS PYRAGAS
Tešlai:
125 g smulkaus cukraus,
125 g sviesto,
200 g miltų,
1 pak. kepimo miltelių (1 pak. 11 g, skirtas 500 g miltų),
3 kiaušiniai,
1 v. š. citrinos sulčių.
Papuošimui:
1 ind. (830 g) konservuotų vaisių arba uogų savose sultyse,
0,5 pak. pudingo miltelių (1 pak. 37 g).
Sumaišyti visus sausus komponentus ir visus skystus atskirai. Po to viską kartu sumaišyti. Supilti į pateptą aliejumi formą ir kepti išanksto įkaitintoje orkaitėje (termostatas 6) 30 min. orkaitės viršuje.
Vaisius iš indelio išdėlioti ant pyrago (jeigu reikia supjaustyti).
Pagaminti ŽELĖ: visą skystį iš indelio sumaišyti su puse pakelio pudingo miltelių, dėti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant, kaitinti iki virimo. Kai tik pradės užvirti masė iš skystos pavirs į žėlinę čia jau ją ir supilti ant pyrago, papuošto vaisiais.
Sustingti turi beveik iškarto, per keletą minučių. Ataušinti ir patiekti.
Padaroma tiesiog momentaliai!!!
P.S. recepto autorė yra kepusi šį pyragą su ananasais, obuoliais, nuotraukoje su kriaušėmis. Sviestą suminkština mikrobangėje (kad greičiau būtų), bet galima išimti išanksto ir pats sušils. Yra kepusi ir su margarinu irgi gerai. Geriausiai naudoti 26 cm formą, jei mažesnė (24 cm) bus storesnis pagrindas - čia kaip kam patinka.
Na jei kas išbandysit, parašykit kaip sekėsi, ar skanus. Toliau ten paskaitinėjusi radau, kad merginos kepė 180 C temperatūroje ir buvo nuomonių, kad pudingo geriau visą pakelį dėti, kad nenutekėtų. Forma tinkamiausia būtų, tokia kaip pyragams su banguotais šonais.
Tešlai:
125 g smulkaus cukraus,
125 g sviesto,
200 g miltų,
1 pak. kepimo miltelių (1 pak. 11 g, skirtas 500 g miltų),
3 kiaušiniai,
1 v. š. citrinos sulčių.
Papuošimui:
1 ind. (830 g) konservuotų vaisių arba uogų savose sultyse,
0,5 pak. pudingo miltelių (1 pak. 37 g).
Sumaišyti visus sausus komponentus ir visus skystus atskirai. Po to viską kartu sumaišyti. Supilti į pateptą aliejumi formą ir kepti išanksto įkaitintoje orkaitėje (termostatas 6) 30 min. orkaitės viršuje.
Vaisius iš indelio išdėlioti ant pyrago (jeigu reikia supjaustyti).
Pagaminti ŽELĖ: visą skystį iš indelio sumaišyti su puse pakelio pudingo miltelių, dėti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant, kaitinti iki virimo. Kai tik pradės užvirti masė iš skystos pavirs į žėlinę čia jau ją ir supilti ant pyrago, papuošto vaisiais.
Sustingti turi beveik iškarto, per keletą minučių. Ataušinti ir patiekti.
Padaroma tiesiog momentaliai!!!
P.S. recepto autorė yra kepusi šį pyragą su ananasais, obuoliais, nuotraukoje su kriaušėmis. Sviestą suminkština mikrobangėje (kad greičiau būtų), bet galima išimti išanksto ir pats sušils. Yra kepusi ir su margarinu irgi gerai. Geriausiai naudoti 26 cm formą, jei mažesnė (24 cm) bus storesnis pagrindas - čia kaip kam patinka.
Na jei kas išbandysit, parašykit kaip sekėsi, ar skanus. Toliau ten paskaitinėjusi radau, kad merginos kepė 180 C temperatūroje ir buvo nuomonių, kad pudingo geriau visą pakelį dėti, kad nenutekėtų. Forma tinkamiausia būtų, tokia kaip pyragams su banguotais šonais.
Kepiau va sita: skonis tikrai neblogas, bet man nelabai uzpilas sustingo. Gal is tiesu reiketu deti visa pudingo pakeli, o ne puse?
QUOTE(Abai @ 2008 08 08, 12:18)
Kepiau va sita: skonis tikrai neblogas, bet man nelabai uzpilas sustingo. Gal is tiesu reiketu deti visa pudingo pakeli, o ne puse?
Zinoma visa reikejo deti..
QUOTE(Mumuke @ 2008 08 03, 18:07)
Ieškojau, ieškojau internete TIKROJO amerikietiško obuolių pyrago recepto (tokio, kaip filmuose rodo) ir niekur neradau pamaniau, kad jau čia kas nors tikrai turėtų žinoti, kaip gi kepamas tas amerikietiškas pyragas
giedrius toki turi. http://giedrius-v.li....com/34702.html
skaniai atrodo.o galima kepti ne kekso formoj? neturiu jos
QUOTE(garfield @ 2010 10 16, 12:55)
Sonatinos receptai tikrai nerealūs Aš ir šį esu išbandžius. Skanumėlis
Va kokį pyragą naminį pyragą radau:
http://www.seimoskep...ndex.php?id=208
Ne mano , bet savaitgalį kepsiu. Galėsiu plačiau pakomentuoti
http://www.seimoskep...ndex.php?id=208
Ne mano , bet savaitgalį kepsiu. Galėsiu plačiau pakomentuoti
Gal galėtumėte kas pasakyti kokio nors pyrago su mėlynėmis receptą? yra trintų su cukrumi šaldytų mėlynių