Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 4

QUOTE(Rinesa @ 2015 10 02, 10:22)
Gal kas nors bandėt tokį? Paskaičiau, kažkaip įtartinai atrodo... g.gif
http://www.moteris.l...u.d?id=69159130

Savo laiku, jis buvo labai populiarus SM. Jei neklystu pirmoji idejusi si recepta buvo Cipciukas (dabar Adrija vadinasi). Si pyraga esu kepusi kelis kartus, bet tai buvo labai, labai seniai. Kiek pamenu, man nebuvo kazkas ypatingai wow, bet ir ne prastas. Man pasirode sausokas, o gal ne per sultingiausius obuolius turejau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 02 spalio 2015 - 17:12

Man vienas skaniausių obuolių pyragų, kiek esu kepus, ypač šiltas 4u.gif skaniausias su antaniniais obuoliais, bet va, mano vyrija jo nemėgsta, o mes su dukra- labai.Kaip gerai, kad priminėt, kepsiu savaitgalį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2015 10 02, 09:22)
Gal kas nors bandėt tokį? Paskaičiau, kažkaip įtartinai atrodo... g.gif
http://www.moteris.l...u.d?id=69159130

as ryte skaiciau ta recepta, galvojau gal ismeginti, bet paskui isigilinau, kad antrastej raso, jog pyragas be kiausiniu, toliau raso, kad be teslos doh.gif tai suabejojau ar is viso bus geras recepto vertimas. Nerizikuociau is to psl. gaminti, nebent dar kur toki ar panasu recepta rasciau.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 02, 19:26)
as ryte skaiciau ta recepta, galvojau gal ismeginti, bet paskui isigilinau, kad antrastej raso, jog pyragas be kiausiniu, toliau raso, kad be teslos  doh.gif tai suabejojau ar is viso bus geras recepto vertimas. Nerizikuociau is to psl. gaminti, nebent dar kur toki ar panasu recepta rasciau.

Pas mane toks pat receptas, nepamenu, bet lyg cia SM buvau radus.Na, jis tikrai nėra toks kaip su biskvito tešla ar keksinis, gal kažkiek ir manai jaučias, bet man labai patinka, su dukra dorodavom dar karštą ( vyrui ir sūnui nelabai, sako, yra ir skanesnių lotuliukas.gif ) smile.gif turint mažą skardelę, galima pamėgint iš mažesnio kiekio.
Papildyta:
Tiesa, šiltas jis toks patižęs šiek tiek, atšalęs pjaustosi normaliai
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 02, 19:26)
as ryte skaiciau ta recepta, galvojau gal ismeginti, bet paskui isigilinau, kad antrastej raso, jog pyragas be kiausiniu, toliau raso, kad be teslos  doh.gif tai suabejojau ar is viso bus geras recepto vertimas. Nerizikuociau is to psl. gaminti, nebent dar kur toki ar panasu recepta rasciau.

Aš taip pat tą receptą "po akim" pasidėjau šįryt biggrin.gif Bet nespėjau pagamint. Mačiau, kaip darė 14metės panikės ir ragavau. Viskas su juo gerai, jei nesitikite kažko TOOOOKIO. Tiesiog paprastutis desertukas, pradedančiosioms kulinarėms pats tas biggrin.gif Tik mergikės kažkaip viršaus neapdėjo sviestu viso, o tik vietom. Tai kur jo buvo - viskas gerai, o kur nepapuolė - sausos kruopos paviršiuje. Bet viduj gerai. Tai bus pamoka ateičiai biggrin.gif
Atsakyti
Gal kuri pasidalintu skaniu morku pyragu. Savaitgali vieną kepiau, tai neiskepe jis man, toks dregnas ir neiskepes pasirode. Gal per daug morku buvo, bet dariau tikrai pagal recepta.
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2014 05 29, 18:24)
Zinau kad velai, bet ateiciai
Tiesiog reikia pabandyti istrinti su cukrum, truputi vandens ir bus matyt po kiek laiko ar kyla ar ne, taip ir suzinosit ar veiksmingos ar ne



dekui dekui uz ats, tikrai pasinaudosiu patarimu:)))))


dar man idomu,o kepimo miltelius pasibaigus terminui naudoti galima, suveiks??
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2015 10 15, 16:34)
o kepimo miltelius pasibaigus terminui naudoti galima, suveiks??

Ziurint kiek to laiko praejo, bet is principo jie lieka veiksmingi ir pasibaigus galiojimo laikui.
Atsakyti
Vakarienei kepeme obuoliu pyraga . Internete radau pygaro receptuka be kiausiniu( tinka alergiskiems zmonems), gavosi labai skanus:) 1stikline miltu, 1 stikline kukuruzu kruopu, 0,5 stiklines cukraus,1 stikline grietines ( imaisiau 1 arb saukst sodos). Istirpinau 50g sviesto,1/3 stiklines kefyro. Viska sumaisiau su obuoliukais (6), vanilinio cukriuko del skonio ipyliau, razinu ir i orkaite- 45 min 200 °.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2015 10 15, 15:34)
dekui dekui uz ats, tikrai pasinaudosiu patarimu:)))))
dar man idomu,o kepimo miltelius pasibaigus terminui naudoti galima, suveiks??

kiek naudojau, visad suveike. Net ir kai metai po galiojimo laiko praeje buvo.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

TEŠLAI:
190 g miltų
120 g minkšto sviesto
200 g šviesaus rudojo cukraus
5 kiaušinių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelio druskos
PYRAGO UŽPILUI:
1 skardinės saldaus sutirštinto pieno
1 skardinės nesaldaus sutirštinto pieno
250 ml pieno
MORENGUI:
4 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
1 žiupsnelio druskos
120 ml vandens
skrudintų kokosų drožlių

Dubenyje išmaišykite visų rūšių pieną. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą atsegamą torto formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.
Dar šiltą pyragą nuo krato iki krašto kuo tankiau subadykite šakute arba mediniu pagaliuku. Tada po truputį supilkite pieno mišinį ir palikite pastovėti, kol jis susigers pro skylutes. Pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 4-5 valandas. Geriausia- per naktį.
Dubenyje elektriniu plakikliu išplakite iki standumo kiaušinių baltymus su druska. Prikaistuvyje išmaišykite cukrų su vandeniu ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps, o sirupas užvirs. Tada nemaišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol jis ims tirštėti.
Sirupą plona srovele supilkite į dubenį su baltymais ir plakite juos dar apie 3 min. Morengu aptepkite i šaldytuvo ištrauktą pyragą, ant viršaus užberkite susmulkintų kokosų drožlių.

"Moters savaitgalio virtuvė" 2017 m. vasaris Nr. 2 (155)

P. S. Pyragas nesvietiškai saldus, per šlapias. Užpilo ryškiai per daug- jei kepčiau dar kartą- daryčiau pusę normos. Dar- mažinčiau cukraus pačiam pyrage- per pusę turbūt. Ir dar- supylus sirupą į baltymus plakt reikia daug ilgiau, nei 3 minutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grucė: 28 vasario 2017 - 15:23
QUOTE(Grucė @ 2017 02 28, 15:17)
vartotojo įkelta nuotrauka

TEŠLAI:
190 g miltų
120 g minkšto sviesto
200 g šviesaus rudojo cukraus
5 kiaušinių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelio druskos
PYRAGO UŽPILUI:
1 skardinės saldaus sutirštinto pieno
1 skardinės nesaldaus sutirštinto pieno
250 ml pieno
MORENGUI:
4 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
1 žiupsnelio druskos
120 ml vandens
skrudintų kokosų drožlių

Dubenyje išmaišykite visų rūšių pieną. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą atsegamą torto formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.
Dar šiltą pyragą nuo krato iki krašto kuo tankiau subadykite šakute arba mediniu pagaliuku. Tada po truputį supilkite pieno mišinį ir palikite pastovėti, kol jis susigers pro skylutes. Pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 4-5 valandas. Geriausia- per naktį.
Dubenyje elektriniu plakikliu išplakite iki standumo kiaušinių baltymus su druska. Prikaistuvyje išmaišykite cukrų su vandeniu ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps, o sirupas užvirs. Tada nemaišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol jis ims tirštėti.
Sirupą plona srovele supilkite į dubenį su baltymais ir plakite juos dar apie 3 min. Morengu aptepkite i šaldytuvo ištrauktą pyragą, ant viršaus užberkite susmulkintų kokosų drožlių.

"Moters savaitgalio virtuvė" 2017 m. vasaris Nr. 2 (155)

P. S. Pyragas nesvietiškai saldus, per šlapias. Užpilo ryškiai per daug- jei kepčiau dar kartą- daryčiau pusę normos. Dar- mažinčiau cukraus pačiam pyrage- per pusę turbūt. Ir dar- supylus sirupą į baltymus plakt reikia daug ilgiau, nei 3 minutes

Skanumėlis!!!
Atsakyti