QUOTE(egzotikaa @ 2012 02 19, 15:47)
Siandien kepiau
Obuoliu pyragas "TRASKIS"
Obuoliu pyragas "TRASKIS"
Sitas geras Tik kita karta desiu maziau sviesto,tikriausiai per puse mazinsiu
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 02 20, 18:15)
Sitas geras Tik kita karta desiu maziau sviesto,tikriausiai per puse mazinsiu
Tik nenumažink per daug - aš kažkada bandžiau su mažai sviesto kepti, tai taip ir liko nesusijungusi byranti masė
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 02 20, 16:15)
Sitas geras Tik kita karta desiu maziau sviesto,tikriausiai per puse mazinsiu
su tuo sviestu, tikrai idomiai
pries metus kepiau, pagal mama toki yraga, tai toks sviesto skonis ir jautesi, feee nepatiko ir nekepiau daugiau jo
o abar drauge kepe ir rekomendavo, sako tikrai labai snus, sakau, ne man jis nepatinka, esu kepus, siesto skonis, o ji sako, jis traskus dave recepta, nu pagl sita tikrai traskus ir jokio sviesto skonio
gal priklauso koki sviesta dedi as sudejau 200 gr. sviesto (Zemaitijos pieno)
tikrai, kepsiu dar. nes paprasta vienas du i pyragas sumakaluotas
tiesa, obuolius as tarkavau per buroine tarka, tingejau pjaustyti SMULKIAI
QUOTE(lavega @ 2012 02 16, 23:11)
Graikiškų riešutų pyragas
200 ml grietinėlės
Kokio riebumo grietinėlė?
QUOTE(egzotikaa @ 2012 02 21, 12:16)
su tuo sviestu, tikrai idomiai
pries metus kepiau, pagal mama toki yraga, tai toks sviesto skonis ir jautesi, feee nepatiko ir nekepiau daugiau jo
pries metus kepiau, pagal mama toki yraga, tai toks sviesto skonis ir jautesi, feee nepatiko ir nekepiau daugiau jo
Dedu tik 100g sviesto ir tai daugiau ant dugno ir pasilieku viršutinam sluoksniui.Gaunasi traškus
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 21, 01:15)
Tik nenumažink per daug - aš kažkada bandžiau su mažai sviesto kepti, tai taip ir liko nesusijungusi byranti masė
skanumėlis šis pyragas tik aš sviesto visad dedu iš akies nu priklauso nuo formos, patarkuoju ant viršaus kad visur jo būtų ir tiek niekad nebuvo bėdų su sviesto skonio jautimu pas mane kiekiai didesni sio pyrago po 300gr, cukraus 150g ir apie 10-12obuolių
ačiū už priminimą šio pyrago
Sveikos...
Atnešu vieną iš mėgstamiausių savo pyragų...
Receptas:
150g sviesto
2/3 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
nutarkuota 1 cirtinos žievelės geltonoji dalis
2/3 stiklinės kefyro (galima jo ir nedėti)
šaukštelis sodos nugesintos actu, ar kepimo milteliai
Miltų iki kol tešla taps tirštos grietinės tirštumo
Viską sumaišyti ir sukrėsti į kepimo formą ir kepti... Pirmiausia nustatyti 200 laipsnių, vėliau sumažinti iki150, nes pyrago paviršius labai greitai paruduoja, o vidus dar būna žalias... Ar iškepęs tikrinu mediniu pagaliuku...
Kol pyragas kepa pasiruošiame sirupą- vienos cirtinos sultis sumaišome su maždaug du kart didesniu kiekiu (nei yra sulčių) cukrumi ir pakaitiname kol cukrus gražiai ištirps... Jei sirupas jums perrūštus, pridėkit dar cukraus, kol tiks jūsų skoniui..
Pyragui iškepus sirupą po šaukštą itrinti į pyragą (tiesiog pili ant pyrago ir suki ratu, masažuoji taip sakant ). Netingėkit ,,įmasažuoti" daugiau sirupo, nes jis pats skanumas... Jei nesunaudoju viso sirupo, užpilu vandeniu ir turiu limonado...
Mano pyragas... Kepiau 28cm skersmens formoje..
Atnešu vieną iš mėgstamiausių savo pyragų...
Receptas:
150g sviesto
2/3 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
nutarkuota 1 cirtinos žievelės geltonoji dalis
2/3 stiklinės kefyro (galima jo ir nedėti)
šaukštelis sodos nugesintos actu, ar kepimo milteliai
Miltų iki kol tešla taps tirštos grietinės tirštumo
Viską sumaišyti ir sukrėsti į kepimo formą ir kepti... Pirmiausia nustatyti 200 laipsnių, vėliau sumažinti iki150, nes pyrago paviršius labai greitai paruduoja, o vidus dar būna žalias... Ar iškepęs tikrinu mediniu pagaliuku...
Kol pyragas kepa pasiruošiame sirupą- vienos cirtinos sultis sumaišome su maždaug du kart didesniu kiekiu (nei yra sulčių) cukrumi ir pakaitiname kol cukrus gražiai ištirps... Jei sirupas jums perrūštus, pridėkit dar cukraus, kol tiks jūsų skoniui..
Pyragui iškepus sirupą po šaukštą itrinti į pyragą (tiesiog pili ant pyrago ir suki ratu, masažuoji taip sakant ). Netingėkit ,,įmasažuoti" daugiau sirupo, nes jis pats skanumas... Jei nesunaudoju viso sirupo, užpilu vandeniu ir turiu limonado...
Mano pyragas... Kepiau 28cm skersmens formoje..
QUOTE(Inčius @ 2011 12 16, 13:38)
Laba, skanumynu gamintojos labai noreciau, kad kas nors mesteltu koki receptuka pyrago su pudingu ir varske, gal ka bandet ir labai patiko girdejau, kad su pudingu ne visada iseina jis toks kaprizingas gal kas ka patartu labai dekinga buciau, o paskui ir pasirodyciau jei ne cia pataikiau tai nepykit
Varškes pyragas:
Tešla:pakelis sviesto,šaukštas grietines,1,5 stiklines miltu,šaukštelis kepimo milteliu.
Idaras:400-500g.varškes,stikline cukraus,2 kiaušiniai,3 šaukštai grietines,vanilinio pudingo pakelis.
Sviesta išlydyti,i kiek atvesusi sviesta imaišyti miltus,kepimo miltelius,grietine ir suminkyti tešla.Padalinti i dvi dalis,viena dali suvynioti i maistine plevele ir padeti i šaldymo kemera.Iš likusios tešlos iškocioti plona lakšta ir itiesti i apvalia kepimo skarda.
Varške pertrinti per sieteli ir sumaisyti su cukrum,plaktais kiaušiniais,grietine ir vaniliniu pudingu.Mase paskleistiant tešlos lakšto.Iš kameros išimta tešla sutrupinkite ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškes sluoksnio.Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.Galima pabarstyti cukraus pudra.
Labai skanus pyragas, pabandyk, nesigailesi
labai įdomu pasidarė, kai obulys dedamas pyragan, lupat žievę ar ne? aš visada lupu
QUOTE(aura. @ 2012 02 26, 18:39)
labai įdomu pasidarė, kai obulys dedamas pyragan, lupat žievę ar ne? aš visada lupu
as lupu
Siandien kepiau keksa pagal si recepta http://www.zaidimuai...672763363512050 burnoje tirpsta
QUOTE(Mupi @ 2012 02 26, 19:09)
as lupu
Siandien kepiau keksa pagal si recepta http://www.zaidimuai...672763363512050 burnoje tirpsta
Siandien kepiau keksa pagal si recepta http://www.zaidimuai...672763363512050 burnoje tirpsta
As taip pat ji daznai kepu, kaip sakoma mums jis einamiausias