Sveikos,
labai noriu naminio pyrago, tokio senoviško kaip parduotuvėse buna rudas toks, teisingiau ten naminis meduolis. Gal kuri turite receptą?
QUOTE(vaikuliai @ 2011 08 11, 16:31)
Sveikos,
labai noriu naminio pyrago, tokio senoviško kaip parduotuvėse buna rudas toks, teisingiau ten naminis meduolis. Gal kuri turite receptą?
labai noriu naminio pyrago, tokio senoviško kaip parduotuvėse buna rudas toks, teisingiau ten naminis meduolis. Gal kuri turite receptą?
As irgi ieskojau panasaus skonio pyrago, kol anyta neiskepe
TAMSUS TINGINIU PYRAGAS
3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline grietines
0,5 stiklines aliejaus
0,5 stikline kakavos
1 stikline miltu
2 sauksteliai kepimo milteliai
galima deti migdolu, o kad gautusi labai panasaus skonio i senoviska pyraga, reiktu deti gvazdikeliu ir kitu jam budingu prieskoniu
Kiausinius isplakti su cukrumi, sudeti grietine, alieju, imaisyti migdolus. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir kakava. Viska sumaisyti. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 45 min.
[quote=icing sugar,2011 06 13, 07:16]
Vis galvojau išsikepti bananų duonos/pyrago, žiūrėjau įvairius receptus, tačiau vis neprisiruošdavau, o ir bananų prinokusių namie neatsirasdavo, bet šiandien atsirado, tad teko kept.
Pažiūriu vieną receptą, kitą - tą turiu, ano ne, tai teko improvizuot, rezultatas gavosi super skanus
p.s. fotkint skubėjau, tad nuotraukos nevykusios, priešingai nei pyragas
Bananų duona/pyragas:
3 prinokę bananai
125gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr. miltų (naudojau kvietinius, nes ruginių pabijojau, ir matyt be reikalo..)
100gr. medaus
1/2 stiklinės cukraus (iš akies dėjau)
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
storos riekelės išspaustų citrinos sulčių
pusės apelsino sutarkuotos žievelės
nubrauktas a.š. malto imbiero (šviežias gal dar skaniau?)
nubrauktas a.š. cinamono
(būčiau dar dėjus maltų gvazdikėlių, muskato, kvapiųjų pipirų, bet neturėjau..)
Sviestą ištirpint su medum (manasis šaldytuve buvo), sudėti cukrų, išsukti, įmušt kiaušinius, įtarkuot apelsino žievelę. Kitame inde šakute sumaigyt bananus, išspaust citrinos sultis. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, soda, prieskoniais. Į sviesto masę supilt bananus, išmaišyt, supilt miltus. Kepimo formą ištept aliejum, pabarstyt miltais (arba naudot kepimo popierių, aš deja prastą nusipirkau, tai teko pirmu var. tenkintis). Kepiau 170-180 laipsnių orkaitėj (kartais pamažindavau temp., nes viršus pradėjo ruduot) apie 1,5val.
Galvojau, kad teks man vienai tą savo eksperimetą valgyt, bet visgi gavosi nuostabus pyragas
Norejau paklaust,o jus baltymus atskirai plakete? Ar tiesiog kaip parasyta, kiausinius (ir tryni ir baltyma) ismaiset kartu su cukrum?
Vis galvojau išsikepti bananų duonos/pyrago, žiūrėjau įvairius receptus, tačiau vis neprisiruošdavau, o ir bananų prinokusių namie neatsirasdavo, bet šiandien atsirado, tad teko kept.
Pažiūriu vieną receptą, kitą - tą turiu, ano ne, tai teko improvizuot, rezultatas gavosi super skanus
p.s. fotkint skubėjau, tad nuotraukos nevykusios, priešingai nei pyragas
Bananų duona/pyragas:
3 prinokę bananai
125gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr. miltų (naudojau kvietinius, nes ruginių pabijojau, ir matyt be reikalo..)
100gr. medaus
1/2 stiklinės cukraus (iš akies dėjau)
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
storos riekelės išspaustų citrinos sulčių
pusės apelsino sutarkuotos žievelės
nubrauktas a.š. malto imbiero (šviežias gal dar skaniau?)
nubrauktas a.š. cinamono
(būčiau dar dėjus maltų gvazdikėlių, muskato, kvapiųjų pipirų, bet neturėjau..)
Sviestą ištirpint su medum (manasis šaldytuve buvo), sudėti cukrų, išsukti, įmušt kiaušinius, įtarkuot apelsino žievelę. Kitame inde šakute sumaigyt bananus, išspaust citrinos sultis. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, soda, prieskoniais. Į sviesto masę supilt bananus, išmaišyt, supilt miltus. Kepimo formą ištept aliejum, pabarstyt miltais (arba naudot kepimo popierių, aš deja prastą nusipirkau, tai teko pirmu var. tenkintis). Kepiau 170-180 laipsnių orkaitėj (kartais pamažindavau temp., nes viršus pradėjo ruduot) apie 1,5val.
Galvojau, kad teks man vienai tą savo eksperimetą valgyt, bet visgi gavosi nuostabus pyragas
Norejau paklaust,o jus baltymus atskirai plakete? Ar tiesiog kaip parasyta, kiausinius (ir tryni ir baltyma) ismaiset kartu su cukrum?
QUOTE(mama6 @ 2011 09 08, 13:53)
Norejau paklaust,o jus baltymus atskirai plakete? Ar tiesiog kaip parasyta, kiausinius (ir tryni ir baltyma) ismaiset kartu su cukrum?
Ne, atskirai neplaku, visą kiaušinį dedu
Sveikos, gal žinot su kuriuo antgaliu, virtuvinio kombaino, galima pasidaryti trupinius pyragui?
Aš darau su peiliu, skirtu kapojimui
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 13:02)
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?
Keksas su šokoladu ir obuoliais
Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus
65 ml. aliejaus;
65 ml. vandens;
120-150 g miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 šaukštai trupinto juodo šokolado;
2-3 obuoliai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Vandenį, aliejų, kiaušinius, cukrų išmaišyti. Berti kepimo miltelius, miltus ir trupintą šokoladą. Gerai išmaišyti. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, tad jei miltų trūksta, dar pridėkite. Nuluptus obuolius supjaustykite gabaliukais ir berkite į tešlą. Kepimo formą patepkite aliejumi, pilkite tešlą ir kepkite apie 40 minučių.
nuotraukos cia
Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus
65 ml. aliejaus;
65 ml. vandens;
120-150 g miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 šaukštai trupinto juodo šokolado;
2-3 obuoliai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Vandenį, aliejų, kiaušinius, cukrų išmaišyti. Berti kepimo miltelius, miltus ir trupintą šokoladą. Gerai išmaišyti. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, tad jei miltų trūksta, dar pridėkite. Nuluptus obuolius supjaustykite gabaliukais ir berkite į tešlą. Kepimo formą patepkite aliejumi, pilkite tešlą ir kepkite apie 40 minučių.
nuotraukos cia
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim?
QUOTE(RutaB @ 2011 09 22, 13:49)
Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?
Oj, tikrai nežinau. Šitas receptas iš jos knygos. O laidos nei vienos nesu mačiusi, net nežinau, kad rodo
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 09 22, 17:18)
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim?
pamegink sita.
gaminau ir visiems labai patiko! o svarbiausia nesudetinga
tik man nelabai pavyko pirmasyk dirbt su maskarpone (gal del netikusios grietineles, taip jauciu ), tai teko begt i parduotuve pirkt grietineles standiklio. o tada jau viskas vyko sklandziai ir kuo puikiausiai