Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai keksiukai

QUOTE(GITALE @ 2011 01 26, 10:37)
gal kas atsakys .kas kepet " rugiageles 26" "negriuka ar nepersaldu 2 stikl. cukraus ir plius sokoladas? sokolado kaip ir noretus, gal jausis toks sokoladinis, tai gal tada cukraus pamazint ?aciu



aš mažinu unsure.gif dedu vieną stiklinę cukraus ir tai saldu gaunasi, neįsivaizduoju kokia saldybė turėtų būti su dviem stiklinėm unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gutte @ 2011 01 29, 09:16)
aš mažinu  unsure.gif  dedu vieną stiklinę cukraus ir tai saldu gaunasi, neįsivaizduoju kokia saldybė turėtų būti su dviem stiklinėm  unsure.gif


Kiekvienam pagal savo skoni. As dedu tikra kakava, juodo sokolado puse ir 1,5 stiklines cukraus po 180 g. Normalus keksas gaunasi. O jei nepatinka saldziai - valgykit mesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 29, 14:57)
Kiekvienam pagal savo  skoni. As dedu tikra kakava, juodo sokolado puse ir 1,5 stiklines cukraus po 180 g. Normalus keksas gaunasi. O jei nepatinka saldziai - valgykit mesa biggrin.gif

O sakykit prasau, jus silikonine forma tepat aliejumi? as kepiau pora kartu, pirma netepiau, pridege, 2 patepiau labai plonai, irgi pridege doh.gif ir kai iskila per viduri labiau, tai apvirtus, gaunas toks dugnas nelygus? na as tik pradedu cia kepti, gal kokiu paslapciu nzn, pasidalinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fleer @ 2011 01 30, 19:10)
O sakykit prasau, jus silikonine forma tepat aliejumi? as kepiau pora kartu, pirma netepiau, pridege, 2 patepiau labai plonai, irgi pridege doh.gif ir kai iskila per viduri labiau, tai apvirtus, gaunas toks dugnas nelygus? na as tik pradedu cia kepti, gal kokiu paslapciu nzn, pasidalinkit  4u.gif

kepu silikoninėse ir nieko netepu schmoll.gif bviskas kuo geriausiai pavyksta, gražut gražutėliai, tik receptuko kito reiks ieškoti norėčiau puresnių ax.gif o gal čia irgi kokia paslaptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fleer @ 2011 01 30, 19:10)
O sakykit prasau, jus silikonine forma tepat aliejumi? \


taip visada tepu, ir nedaug atrodo, papilu ir teptuku išskirstau, tikrai nedaug.
o pridegė tai prikibo? reikėtų šaltą išiminėt, o ne ką tik iškeptą g.gif nžn kas čia dar gali būt? gal temperatūra per didelė, gal per ilgai kepi? nes kiekviena orkaitė skirtingai kepa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutej @ 2011 01 30, 20:00)
taip visada tepu, ir nedaug atrodo, papilu ir teptuku išskirstau, tikrai nedaug.
o pridegė tai prikibo? reikėtų šaltą išiminėt, o ne ką tik iškeptą  g.gif  nžn kas čia dar gali būt? gal temperatūra per didelė, gal per ilgai kepi? nes kiekviena orkaitė skirtingai kepa  ax.gif

Taip, pridege tai prikibo, o ir trupuciuka pridege, kokias 5 min perdaug palaikiau. Na isiminejau neiskart kai tik istraukiau, o po kokiu 20 min, buvo asiku dar siltas. Aciu mamytes uz patarimus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fleer @ 2011 01 30, 18:10)
O sakykit prasau, jus silikonine forma tepat aliejumi? as kepiau pora kartu, pirma netepiau, pridege, 2 patepiau labai plonai, irgi pridege doh.gif ir kai iskila per viduri labiau, tai apvirtus, gaunas toks dugnas nelygus? na as tik pradedu cia kepti, gal kokiu paslapciu nzn, pasidalinkit  4u.gif


As pirmais kartais apsidraudimui tepdavau sviestuku forma (silikonine). Pas mane toks kaip ziedas. Paskui tik pravalydavau svariu, dregnu ranksluostuku ir daugiau netepdavau, nes paciam kekse daug riebalu ieina, tai iskrenta gerai. Man pirma karta kepant toki keksa, tai kepiau metalinej formoj. Isverciau, ir liko puse kekso ant dugno doh.gif nu bet nieko, suvalgem. Taip, jis iskyla su kalneliu, bet paskui man kazkaip susileidzia jis. Nors kai staciakampej formoj kepiau, tai ir liko kalnas, bet as isvertus ji, vel atsatciau taip, kaip buvo formoj, o va jau kur su rastu mano apvali silikonine forma, tai apsivercia normaliai, nes tas gauburys susileidzia. Nu as cia ir primaliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebeld @ 2011 01 28, 21:31)
gal zinote kur galeciau isigyti pigiu tu keksiuku popiereliu?;D ir kur jus isigijote keksiuku formas kepimui?;D

Pigesnių nei IKI turbūt nemačiau.. ten prie virtuvinių įrankių. jei neklystu 1lt su centais už 100vnt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 02 01, 16:29)
Pigesnių nei IKI turbūt nemačiau.. ten prie virtuvinių įrankių. jei neklystu 1lt su centais už 100vnt blush2.gif


Rimtai? blink.gif as IKI berods pirkau 4,99, bet ar 100, ar 150 vnt. Nu bet ir uz tiek nebrangiai vistiek.
Atsakyti
sveikos, gal pagelbėsite ax.gif Mėgstam keksus, iki šiol jie puikiai gaudavosi, bet paskutiniu metu keksas ar keksiukai neiškyla - iškepa, bet lieka susmegę. Kas tai įtakoja? Kepdavau pagal šį Sonatinos kiek pakoreguotą receptą: 110 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 3 kiaušiniai, ~150gr. miltų, 250 gr. grietinės, 0,5 a.šaukšt. sodos ir 1 a.š. kepimo miltelių. Viską plaku mikseriu. Originaliame recepte žymiai daugiau miltų, bet su tokiu kiekiu tešla turbūt gautųsi minkoma. Keksas labai skanus, bet kas jam pasidarė, kad neiškyla g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 02 vasario 2011 - 13:30
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 02 01, 16:29)
Pigesnių nei IKI turbūt nemačiau.. ten prie virtuvinių įrankių. jei neklystu 1lt su centais už 100vnt blush2.gif


o kurioj iki matet? bigsmile.gif

nes as visas savo rajono parduotuves negavau popieriuku. deficitas kazkoks, arba parduouves permazos. net thomas philips nera schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 02, 14:29)
sveikos, gal pagelbėsite ax.gif Mėgstam keksus, iki šiol jie puikiai gaudavosi, bet paskutiniu metu keksas ar keksiukai neiškyla - iškepa, bet lieka susmegę. Kas tai įtakoja? Kepdavau pagal šį Sonatinos kiek pakoreguotą receptą: 110 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 3 kiaušiniai, ~150gr. miltų, 250 gr. grietinės, 0,5 a.šaukšt. sodos ir 1 a.š. kepimo miltelių. Viską plaku mikseriu. Originaliame recepte žymiai daugiau miltų, bet su tokiu kiekiu tešla turbūt gautųsi minkoma. Keksas labai skanus, bet kas jam pasidarė, kad neiškyla g.gif


Miltu per mazai. Gal kiausiniai pasitaike didesni, tad pritruko miltu. Keksui tesla ir turi buti tirsta.
Atsakyti