Turiu klausima del rugiageles negriuko
kelis kartus kepiau, man jis super, bet net 3 kartus is eiles man jie kuo puikiausiai iskilo, o paskui susileido ir tapo tokie ploksti. Viduj nepasakysi, kad sukrite- viskas ok, bet to issiputimo neliko (cia maziukus kepiau). o viena karta kepiau didelej pailgoj formoj, iskilo fantastiskai, persprogo, o paskui paeme vidurys ir idubo. Ka ne tap darau
aciu, kas netinegesit atsakyt
gal zinote kaip padaryti spalvotus glajus?
(skaiciau kad buna pirkti,bet kazkaip neuzmaciau parduotuvese,nes net nezinau kokiam stovy jie buna {na ar miltukai,ar kaip jau mases).
(skaiciau kad buna pirkti,bet kazkaip neuzmaciau parduotuvese,nes net nezinau kokiam stovy jie buna {na ar miltukai,ar kaip jau mases).
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 02, 20:52)
Turiu klausima del rugiageles negriuko
kelis kartus kepiau, man jis super, bet net 3 kartus is eiles man jie kuo puikiausiai iskilo, o paskui susileido ir tapo tokie ploksti. Viduj nepasakysi, kad sukrite- viskas ok, bet to issiputimo neliko (cia maziukus kepiau). o viena karta kepiau didelej pailgoj formoj, iskilo fantastiskai, persprogo, o paskui paeme vidurys ir idubo. Ka ne tap darau
aš ir tą esu pastebėjus, bet pastebėjau, kad čia priklauso ir nuo tešlos skystumo, o tai įtakoja kiaušinių dydis, šaukštai pilamo kefyro ir grietinės. Man paskutinį kart gavos tešla skystesnė, tai jie truputį kilo, bet nesprogę buvo. Bet skoniui tai įtakos neturi
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2010 11 03, 00:50)
į baltą glajų reikia dažų, maistinių, dėt jų šiai parduotuvėse nėra, reikia pas merginas čia ieškot....
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2010 11 02, 23:50)
cia kaip matau yra dazyti kremai.. o siaip viskas dazoma su maistiniais dazais arba naturalais produktais, tik ju spalva ne tokia intensyvi
QUOTE(davija @ 2010 11 03, 00:57)
aš ir tą esu pastebėjus, bet pastebėjau, kad čia priklauso ir nuo tešlos skystumo, o tai įtakoja kiaušinių dydis, šaukštai pilamo kefyro ir grietinės. Man paskutinį kart gavos tešla skystesnė, tai jie truputį kilo, bet nesprogę buvo. Bet skoniui tai įtakos neturi
kazin, o jei tesla bus tirstesne, gal jei maziau sukris
Keksiukams skirtu popieriniu krepseliu yra ir Thomas Philipse. Kainuoja apie 2 litus (75 vnt.)
QUOTE(Nemieganti @ 2010 10 24, 12:55)
Sveikos, mergaites,
isbandziau vakar si receptuka ir teko nusivilti, nes tik produktus sugadinau. Dvieju citrinu sulciu yra tikrai perdaug. Be to sodos manau irgi nereikejo, nes jau dedam kepimo miltelius ir ji jautesi keksiukiose, nors jos dejau tik ziupsneli (tiek pat kiek ir druskos).
Nezinau gal ka ne taip supratau, bet tos kurios isbandysite, bukite atsargios.
isbandziau vakar si receptuka ir teko nusivilti, nes tik produktus sugadinau. Dvieju citrinu sulciu yra tikrai perdaug. Be to sodos manau irgi nereikejo, nes jau dedam kepimo miltelius ir ji jautesi keksiukiose, nors jos dejau tik ziupsneli (tiek pat kiek ir druskos).
Nezinau gal ka ne taip supratau, bet tos kurios isbandysite, bukite atsargios.
Ir man teko isbandyti si receptuka. Labai labai patiko, tiktai kaip tik neturejau dvieju citrinu, o tik viena ir puikiai gavosi, dziaugiuosi kad neturejau antros, nes butu perdaug.
Papildyta:
ai dar teko isbandyti bananini su snicersais, asmeniskai mano seimai nepatiko, bet manau cia del banano skonio.
QUOTE(Avijacija @ 2010 11 24, 14:43)
išbandžiau savo naują silikoninę formą. keksas su cukatais. Man atrodi Cipciuko receptas
Si keksine superine. As ja naudoju ir naudoju
sveikos, susiruosiau keksiukus kepti pagal si recpeta:
12 keksiukų reikia:
120 g. minkšto sviesto
180 g. smulkaus cukraus
185 g. kvietinių miltų
1 kupino a. šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių (1 kiaušinio svoris apie 60 g.)
115 ml. pieno
5 v. šaukštų vanilinio pudingo
kelių lašelių vanilės kvapų
saujelės džiovintų spanguolių
Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės, po to įmušti vieną kiaušinį, išsukti iki purios masės, tada įmušti antrą kiaušinį, vėl išsukti iki purios masės (mušant po vieną kiaušinį gausite puresnę masę, nei įmušę abu kiaušinius). Galiausiai supilti pieną bei persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įlašinti kelis lašelius kvapų, bei sudėti išvirtą pudingą. Viską paskutinį kartą išmaišyti. Keksiukų formeles iškloti popieriniais krepšeliais, įkrėsti keksiukų masės (2/3 formelės), įsmeigti po keletą džiovintų spanguolių. Kepti įkaitintoj iki 180°C orkaitei kol gražiai pagels, o įdurus medinį pagaliuką jis liks sausas.
bet neturiu namuose vanilinio pudingo sakykit ka jis suteikia teslai? gal galima ji kuo nors pakeisti arba isvis galiu nedet to pudingo?
12 keksiukų reikia:
120 g. minkšto sviesto
180 g. smulkaus cukraus
185 g. kvietinių miltų
1 kupino a. šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių (1 kiaušinio svoris apie 60 g.)
115 ml. pieno
5 v. šaukštų vanilinio pudingo
kelių lašelių vanilės kvapų
saujelės džiovintų spanguolių
Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės, po to įmušti vieną kiaušinį, išsukti iki purios masės, tada įmušti antrą kiaušinį, vėl išsukti iki purios masės (mušant po vieną kiaušinį gausite puresnę masę, nei įmušę abu kiaušinius). Galiausiai supilti pieną bei persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įlašinti kelis lašelius kvapų, bei sudėti išvirtą pudingą. Viską paskutinį kartą išmaišyti. Keksiukų formeles iškloti popieriniais krepšeliais, įkrėsti keksiukų masės (2/3 formelės), įsmeigti po keletą džiovintų spanguolių. Kepti įkaitintoj iki 180°C orkaitei kol gražiai pagels, o įdurus medinį pagaliuką jis liks sausas.
bet neturiu namuose vanilinio pudingo sakykit ka jis suteikia teslai? gal galima ji kuo nors pakeisti arba isvis galiu nedet to pudingo?
kepiau aguoneles marmurini kavos keksa ,tik dariau keksiukus ,na gavosi tai minkstuciai ,puruciai ,skanuciai,labai aciu uz recepteli receptas stai cia
http://aguonele.blog...eksiukai-keksas
http://aguonele.blog...eksiukai-keksas
Siandien kepiau keksa "Negriukas", pagal rugiagele26 receptuka
http://www.supermama...;#entry21232147
pasirodau
neturejau margarino, tai pakeiciau sviestu ir sokolado nedejau, pagalvojau, kad ir su kakava bus ne prastesnis skonis
ir kepiau is puses normos, nes is visos buna per daug pailgai formai ir tesla "lipa" per krastus...
http://www.supermama...;#entry21232147
pasirodau
neturejau margarino, tai pakeiciau sviestu ir sokolado nedejau, pagalvojau, kad ir su kakava bus ne prastesnis skonis
ir kepiau is puses normos, nes is visos buna per daug pailgai formai ir tesla "lipa" per krastus...