Merginos, ar esat gamine Sonatinos uogu-grietines keksiukus su bananais? Esu su visokiom uogom isbandzius, su obuoliais ir tt. Bet su bananais dar nebandziau
QUOTE(sun_shine @ 2011 08 18, 22:36)
Merginos, ar esat gamine Sonatinos uogu-grietines keksiukus su bananais? Esu su visokiom uogom isbandzius, su obuoliais ir tt. Bet su bananais dar nebandziau
su bananais esu kepusi tik banana bread, kazkas panasaus i keksa. gavosi labai slapias, minkstas ir skanus!
QUOTE(Myciute @ 2011 08 19, 09:19)
su bananais esu kepusi tik banana bread, kazkas panasaus i keksa. gavosi labai slapias, minkstas ir skanus!
O gal yra toks receptas keksiukams ? Na,kaip banana bread
QUOTE(Beža @ 2011 08 19, 10:46)
O gal yra toks receptas keksiukams ? Na,kaip banana bread
manau, kad pagal bananu duonos recepta galima daryti ir keksiukus supili i formytes ir kepi. As tik formyciu keksiuku neprisiruosiu nusipirkti. bet jei tureciau, vieni is pirmu keskiuku butu su bananais. nu man lb patiko tas minkstas, dregnas skonis as dar nuo saves buvau idejusi kondensuoto pieno (mazai turejau cukraus) ir siek tiek aviziniu dribsniu. tai gavosi tikra bananu duonele nu tikrai lb skanu
QUOTE(Nerytė @ 2011 08 18, 22:25)
spec. rezimo nereikia, bet nesuprantu kodel tau taip atsitinka, pabandyk pravesusi keksa ideti i maiseli, tada suminkstes virsus
Ačiū už patarimą, kitu kepimu būtinai išbandysiu
QUOTE(blondaj @ 2011 08 19, 11:50)
Ačiū už patarimą, kitu kepimu būtinai išbandysiu
Aš manyčiau, kad Jūsų bėda - kepimo temperatūroje. gal orkaitė kaitresnė, todėl paviršius keksiukų greitai sukietėja. pabandykit sumažinti ir vos ilgiau pakepti.
QUOTE(Myciute @ 2011 08 19, 11:15)
manau, kad pagal bananu duonos recepta galima daryti ir keksiukus supili i formytes ir kepi. As tik formyciu keksiuku neprisiruosiu nusipirkti. bet jei tureciau, vieni is pirmu keskiuku butu su bananais. nu man lb patiko tas minkstas, dregnas skonis as dar nuo saves buvau idejusi kondensuoto pieno (mazai turejau cukraus) ir siek tiek aviziniu dribsniu. tai gavosi tikra bananu duonele nu tikrai lb skanu
Reiks pamėgint,aš maniau,kad gal tešla bus per sunki,nekils keksiuko formelėj aš irgi ilgai ieškojau formelių,radau tokių didelių popierinių,laabai noriu mažyčių dabar
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 19, 12:03)
Aš manyčiau, kad Jūsų bėda - kepimo temperatūroje. gal orkaitė kaitresnė, todėl paviršius keksiukų greitai sukietėja. pabandykit sumažinti ir vos ilgiau pakepti.
tikrai gali buti ir si problema
Sveikos,
Klausykit, ar Jums taip nebuna - kai kepu keksiukus, man jie kazkaip negraziai "islipa" is formos ( i silikonines dedu popierinius krepsiukus). Ir iskyla beprotiskai tik vienas krastas. Bandziau ir maziau pilti teslos, bet nieko. Vieninteliai keksiukai graziai iskepe buvo Jusu, Neringa, citrininiai - sokoladiniai. Gal del kepimo milteliu - ju per daug? Bet visuomet dedu tiek, kiek nurodyta recepte
Klausykit, ar Jums taip nebuna - kai kepu keksiukus, man jie kazkaip negraziai "islipa" is formos ( i silikonines dedu popierinius krepsiukus). Ir iskyla beprotiskai tik vienas krastas. Bandziau ir maziau pilti teslos, bet nieko. Vieninteliai keksiukai graziai iskepe buvo Jusu, Neringa, citrininiai - sokoladiniai. Gal del kepimo milteliu - ju per daug? Bet visuomet dedu tiek, kiek nurodyta recepte
Reikia (10 keksiuku):
2 v.s. cukraus
1 kiausinio
2 v.s. kondensuoto pieno
2 v.s. apelsinu marmelado su zievelemis
50 ml pieno
0.5 a.s. kepimo milteliu
Cukru issukti su kiausiniu, sudeti kondensuota piena, marmelada ir supilti piena. Viska ismaisyti. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir persijotus sudeti i skysta keksiuku mase. Deti i formeles. Kepti ikaitintoje 175 C orkaiteje 20-30 min.
sveikos,keksiukų ekspertės,
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???)
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???)
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?
QUOTE(vikka @ 2011 09 11, 21:44)
sveikos,keksiukų ekspertės,
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???)
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???)
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?
Siaip keksiuku tesla turetu buti tirsta. Bent dazniausiai taip buna. Vos eina maisyti. Nors mano Negriuko, tai skysta tesla. I formeles reik pilti 2/3 formeles. Tai yra, daugiau nei puse. Kepti pagal rekomendacijas, bet dazniausiai turbut reikia kepti ant vidutines kaitros.