QUOTE(neriux @ 2011 05 21, 19:17)
ačiu merginoms už idėtas nuorodas kaip papuošti keksiukus,bet deja angliskai nieko nesuprantu-
.tai gal kas gali paaiškinti kaip tie kremai daromi??
Na ca ne is duotu nurodu isvrstas, bet gal pagelbesiu nors tiek:
sokoladinis sviestinis kremas:
250 g nesudyto sviesto (kambario temperaturos)
60 g islydyto juodojo sokolado
3 v.s. kakakvos
3 v.s. pieno
6-8 puodliu cukraus pudros (kiekis priklauso nuo to, kokio tvirtumo kremo norit)
Islyditi sokolada, kad neliktu jokiu sokolado gabaliuku, idesti kakava, piena ir viska gerai ismaisyti iki vientisos mases. Iki purumo issukti sviesta, i ji sudeti sokoladine mase ir 2 puodukus cukraus pudros. viskas dideliu greiciu issukti iki purumo (apie 5 min. didziausiu mikserio greiciu). Taip vis prideti po puodeli cukraus pudros ir po kiekvieno puoduko viska issukti dideliu greiciu 5 min.). Cukrasu pudros deti tiek, kiek jau atrodo, kad pakaks jog islaikytu forma. Keksiukams uztenka paprastai 6 puodeliu. Krema deti i konditerini maiseli su pasirinktu antgaliu ir puosti keksiukus.
Vanilinis sviestinis kremas (mazdaug 8 keksiukams, bet priklauso nuo to, kokio aukscio darysi "kepurele" is to kremo ant keksiuko)
3 puodeliu cukraus pudros
1/3 puodelio kambario temperaturos nesudyto sviesto
1.5 a.s. vaniles sencijos
2 v.s. pieno (jei nrois skystesnio kremo galima ipilt pieno ir kiek daugiau).
Iki purumo issukti sviesta ir perjungus maziausia greiti sudeti sukraus pudra (maisom nuoat su mikseriu), vaniles esencija ir piena. Padidinti greiti ir viska sukti apie 2 min., tol kol mase taps puri. Jei noris stangresnio krema, tai prideti dar siek tiek cukraus pudros, o jei noris skystesnio - pieno. Deti i kond. svirksta ir puosti!