Sveikos,
kepiau keksą,pailgoje formoje,iškepė viskas gerai,bet....kuomet išėmiau iš orkaitės pats viduriukas truputį ilinko.
Noriu ,kad pasidalintume savo patirtimi,kokia buvo priežastis?
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2011 04 20, 22:02)
Kotrynos keksas
Aš vakar šitą išbandžiau Nerealus labai lengvai pagaminamas ir dar lengviau suvalgomas Aš vietoj razinų dėjau džiovintų popajų gabaliukų, Vėlykos kepsiu tokį pat, tik atskirisiu į dvi dalis, į vieną - tas pačias papjas, o į kita kakavos, ir sluoksnius lengvai permašysiu, kad gautųsi margas. Siūlau išbandyti, tikrai nenusilvilsit
Aš vakar šitą išbandžiau Nerealus labai lengvai pagaminamas ir dar lengviau suvalgomas Aš vietoj razinų dėjau džiovintų popajų gabaliukų, Vėlykos kepsiu tokį pat, tik atskirisiu į dvi dalis, į vieną - tas pačias papjas, o į kita kakavos, ir sluoksnius lengvai permašysiu, kad gautųsi margas. Siūlau išbandyti, tikrai nenusilvilsit
atnešu šį posta iš ,,naminių pyragų" temos.
kepiau šį keksą. iš tikrųjų nerealus.
QUOTE(Jurginė @ 2011 05 01, 08:50)
issikepiau si isgirta keksa,skanus tik man kepimo laikas neatitiko su nurodytu recepte...as kepiau pusvalandi
QUOTE(Jurginė @ 2011 05 01, 09:50)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot
radau puslapeli su keksiuku papuosimais, nerealus is tikruju
skaitancioms angliskai- dar rasite ir receptuku.....
http://domesticgodde...;max-results=20
p.s. cia galima rasti ir kaip pasidaryti dekoratyvius krepselius keksiukams
skaitancioms angliskai- dar rasite ir receptuku.....
http://domesticgodde...;max-results=20
p.s. cia galima rasti ir kaip pasidaryti dekoratyvius krepselius keksiukams
QUOTE(davija @ 2011 05 05, 18:26)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot
Siūlau šitą: keksas su razinomis
bandytas tūkstantį kartų ir visada pavykstantis. Receptas, kaip aš sakau "tarybinis"
Keksas su razinomis
200 g sviesto
300 g miltų
200 g cukraus
3 g sodos*
4 kiaušiniai
200 g razinų
vanilino**
15 g miltinio cukraus (1 šaukštas)
* sodą pakeičiau 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
** įlašinau kelis lašelius vanilės esencijos.
Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir milteliniu cukrumi (cukraus pudra). Sumaišykite su cukrumi. Iki purios masės išsukite kambario temperatūros sviestą. Į išsuktą sviestą muškite po vieną kiaušinį, dėkite vieną šaukštą miltų ir sukite iki purios masės. Taip sukite tol, kol sudėsite visus produktus (kai sumušu kiaušinius, miltus taip pat beriu po vieną šaukštą ir suku - reikia, kantrybės, bet masė gaunasi labiau vientisa, o keksas - puresnis). Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į paruoštą tešlą. Kekso formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir pakratykite, kad miltai priliptų prie visų sienelių. Sukrėskite tešlą ir pašaukite į 200 C temperatūros orkaitę. Kepkite 1- 1,5 val. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - jei tešla nelimpa prie pagaliuko, traukite lauk. Neišėmę iš formos atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada keksą išverskite, pabarstykite cukraus pudra.
QUOTE(davija @ 2011 05 05, 19:26)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot
Sveiki, kepiau ir as Kotrynos keksa, tiksliau dariau mazus keksiukus, skanu, bet noretusi minkstesniu, toks jausmas kad pagal recepta miltu per daug, o gal kad mazi, tai taip ir gaunas , ieskau ir as keksiuku recepto skanaus, kad butu minksti, gal kas pasidalins savo ziniomis
man Kotrynos keksas gavosi tikrai minkstas,o miltu dejau tiek kiek recepte nurodyta...bet man jame dar kazko truksta,kazko tokio,kad tikrai sakyciau mmm...,gal kita karta razinas kokiame brendyje reiks pamirkyti turetu pagerint skoni...
dar vienas tinklapis su keksiuku papuosimais
http://call-me-cupcake.blogspot.com
galima rasti ir receptuku
http://call-me-cupcake.blogspot.com
galima rasti ir receptuku
sveikos,
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų..
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų..
QUOTE(saulyteee @ 2011 05 09, 00:10)
sveikos,
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų..
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų..
Su rabarbarais-rūgštoki man patiktų, bet ar jie iškepę nesusmuko, nes tešla turėtų būti skysta (sviestas išlydytas ir pilasi pieno)? Kiek jų gaunasi? pagal nuotrauką 10 vnt? Ir ar tiek daug rabarbarų nesusmukdė jų? O ar nuo imbiero nesigavo labai specifiniai?
QUOTE(Letune @ 2011 05 09, 11:59)
Su rabarbarais-rūgštoki man patiktų, bet ar jie iškepę nesusmuko, nes tešla turėtų būti skysta (sviestas išlydytas ir pilasi pieno)? Kiek jų gaunasi? pagal nuotrauką 10 vnt? Ir ar tiek daug rabarbarų nesusmukdė jų? O ar nuo imbiero nesigavo labai specifiniai?
Nesusmuko.Tešla nesigavo labai skysta,tirštenė nei blynams tešla. Lengvai kabinosi su šauštu, nebėga. sakyčiau vos ne kaip grietinės tipo buvo. Gaunasi jų 12vnt. (tiek kiek ir tradicinės formelėse yra). Toks rabarbarų kiekis nieko blogo jiem nepadarė, o ir razinų dėjau daugiau. O vat nepaminėjau, bet imbiero neturėjau, tai ir nedėjau.