Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai keksiukai

QUOTE(Letune @ 2011 03 01, 14:28)
Na va, dabar tapo aišku, koks to žiedo vaidmuo. Esu mačiusi "Arevitos įrangoje" Kaune.
O reikia kepti su žiedu, ar pašaunant į orkaitę, jį nuimti?  bigsmile.gif
O mano mažų keksiukų silikoninės formelės (kur po 6vnt sujungta) itališkos iš IKI, tai gerai formą laiko, nes apačioje sujungtos tokiomis lyg pertvarėlėmis ir nėra skystos  thumbup.gif . Esu jomis patenkinta. Bet  didelėms silikono formoms keksui matyt svarbu tas žiedas.  smile.gif Ačiū už paaiškinimą ir pagalbą, sutaupant pinigėlius.  4u.gif

Pas mane butent ant tos keksines ner ziedo, bet nesideformuoja kepant. Ant kitos yra.
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 03 01, 15:28)
Na va, dabar tapo aišku, koks to žiedo vaidmuo. Esu mačiusi "Arevitos įrangoje" Kaune.
O reikia kepti su žiedu, ar pašaunant į orkaitę, jį nuimti?  bigsmile.gif
O mano mažų keksiukų silikoninės formelės (kur po 6vnt sujungta) itališkos iš IKI, tai gerai formą laiko, nes apačioje sujungtos tokiomis lyg pertvarėlėmis ir nėra skystos  thumbup.gif . Esu jomis patenkinta. Bet  didelėms silikono formoms keksui matyt svarbu tas žiedas.  smile.gif Ačiū už paaiškinimą ir pagalbą, sutaupant pinigėlius.  4u.gif

aš jo nenuiminėju. Palieku. karštį atlaiko gi smile.gif tas toks žiedas gal aktualiau tokiom pailgesnėm formom, kurios labiau deformuojas kepant........ nu žodžiu man tas žiedas lengviau duoda paimt visą formą ir t.t.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pagelbekit prasau blush2.gif Noriu iskepti mazu keksiuku 2-3 metu amziaus vaikuciams pavaisinti. Gal patartumet, kuriuo receptu pasinaudot, kad vaikuciams itikti? Gal kas kepat savo maziams ir turit patikrinta receptuka? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2011 03 03, 14:18)
Sveikos  4u.gif
Pagelbekit prasau  blush2.gif Noriu iskepti mazu keksiuku 2-3 metu amziaus vaikuciams pavaisinti. Gal patartumet, kuriuo receptu pasinaudot, kad vaikuciams itikti? Gal kas kepat savo maziams ir turit patikrinta receptuka? rolleyes.gif

nežinau iš kur gavau šį receptą blush2.gif išbandžiau pirmą pasitaikiusį ir mano mažosios įvertino thumbup.gif (vienai 1m, kitai 3m) biggrin.gif
INGREDIENTAI:
180 g sviesto arba margarino,
220 g cukraus pudros,
druskos,
3 kiaušiniai,
250 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
riebalų (formelėms patepti),
2 šaukštai citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir išplakti plakikliu. Tešlą supilti į riebalais pateptas kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Keksiukus apie 10 min. aušinti formelėse, paskui išimti ir sudėti ant grotelių. Citrinos sultis praskiesti dviem šaukštais virinto vandens ir apšlakstyti dar šiltus keksiukus. Kai atauš, apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Aciu labai, isbandysiu situos kita karta. Sikart nesulaukusi ieskojau recepto interneto platybese ax.gif
Atsakyti
Šiandiena išspaudus sultis iš morkų,obuoliu,apelsinų,imbiero,irsaliero{išspaudus panaudojau,ir,iškepiau keksiukus.

Kitus ingridijentus panaudojaupagal Nerytės receptą{keksiukai iš morkų su riešutais.

Keksiukai gavosi labai ydomaus skonio,patiko.

4u.gif
Atsakyti
Sakykit, o kaip reikia laikyt keksiukus, kad jie ilgiau išliktų švieži? g.gif
(reikės iškept pavaišint būriui žmonių, tai galvoju prieš kiek dienų pradėt kept ir kaip juos laikyt iki šventės rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 03 12, 14:38)
Sakykit, o kaip reikia laikyt keksiukus, kad jie ilgiau išliktų švieži?  g.gif
(reikės iškept pavaišint būriui žmonių, tai galvoju prieš kiek dienų pradėt kept ir kaip juos laikyt iki šventės  rolleyes.gif )

Na jie kuo sviezesni, tuo skanesni g.gif as kepciau diena, dvi pries svente, ir maisely laikyciau.
Atsakyti
Siandien kepti pusryciams keksiukai su cukinija, kumpiu ir suriu
user posted image

ir desertui sokoladiniai keksiukai su sokolado gabaliukais
user posted image

Receptai is Beatos kalendoriaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 12 kovo 2011 - 16:18
Sveikos,prikepiau šeimynai keksiukų,pasidalinsiu receptu 4u.gif labai paprastučiai
"Fėjų pyragėliai"

250gr. sviesto
250gr. miltų
250gr cukraus
4 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių

Sviestą sutarkuoti ir išsukti su cukrumi,po vieną mušti kiaušinius ir maišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius, sumaišyti su kitais produktais. Tešla gaunasi tiršta. Sudėti į formeles ir kepti kol paruduos 190 laipsniu temperatūroje 4u.gif

Receptą pasiskolinau iš žurnaliuko "IKI metų laikai.Pavasaris" 4u.gif
Atsakyti
Kaip skaniai tie keksiukai šokoladiniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
KarilesMama,2011 03 14, 12:30
Kaip skaniai tie keksiukai šokoladiniai atrodo 

Man atrodo, kad jie nelabai gerai pasikėlę, gal tik nuotraukoje???
Atsakyti