Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėjimas, kalinių "teisės"

Vakar kaip tik ziurejau tv reportaza kaip kai kurie kaliniai buvo perkelti i naujas patalpas Pravieniskese. Pasak reportazo autoriu kai kurie kaliniai tikejosi didesnes prabangos, jiems nepatiko parketas, tikejosi daugiau buitiniu patogumu blink.gif blink.gif blink.gif

veliau interviu dave regis to kalejimo virsininkas ar pan, man labai patiko jo pasakyti zodziai, kad kaliniams nera ko skustis, kad ne bisi zmones namuose turi taip suremontuotas patalpas clap_1.gif

ir isvis kai as isgirstu apie tuos ju streikus, bado akcijas, kad neleidzia uzuolaideliu ant lovos pasikabint ar jiems valgis per prastas blink.gif man pakyla pyktis, visi tie vagys, zudikai valgo, gyvena, kvepuoja uz musu pinigus. Tie ju nuzudyti ar apvogti zmones neziuri teliku, kiti ir nesiprausia taip daznai, vandeni taupo, galu gale nevisi taip skaniai valgo kaip jie blink.gif

o jie naudojasi tuo geru huh.gif
kaip jus galvojat? wink_3.gif
Atsakyti

pritariu.... siutina mane tokie dalykai mad.gif bletstvos todel ir nekvarsina sau krames zudydami ar vogdami, kad paklius i kaliuze.... jiem ten ciut ne geriau nei laisvej.... mad.gif ot gyvenimas....
Atsakyti

ir dar manau, kad jiem ten turetu buti pacios blogiausios salygos tame kalejime mad.gif o daba gyvena ant visko deje kaip zvrys bliamba daro ka nori o uz tai dar ir gyvena su patogumais mad.gif
Atsakyti
Na išvakarykščio reportažo man užstrigo tik tai, kad 7mėn. nėščia moteriškė irgi buvo pervežama bendroje sunkvežimio būdoje- va čia tai nežmogiška... Juk kalinius visuomet perveža konvojus (kalėjimas mano kaiminystėj)... Policijos mašina prieky, tada tas sunkvežimis, o iš paskosvėl policajai su mirgalke. Nu negi taip sunku buvo moteriškę pasodint į policijos automobilį? mad.gif
O kas bendrai liečia kalinius- tai visokus užkietėjusius maniakus, recidyvistus, žmogžudžius...utilizuot, nes tik babkės balon, kaip sakant. Plius prevencija prieš būsimus nusikaltimus... Bernelis, eidamas bobutės dubasint , dar biški prieš tai pagalvotų, ar verta dėl tų trijų litų sėst elektros kėdėn...
Atsakyti
O aš iš vis nesuprantu kam reikėjo panaikint mirties bausmę.Kur logika?Ar čia tik lietuvos(čia neklaida,kad iš maž.raid.) valdžios vyrų toks samprotavimas.Pvz.išprievartauja,nužudo žmogų gauna iki gyv.galvos priklauso nuo aplinkybių,o mes tą b... turim nemaitint,o šert,nes ten ne žmonės,o net než.kaip pavadint.Nu tai nudėtų juos gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif ir kiek jau tokių sumažėtų.Arba labiausiai man patinka kai paleidžia pagal amnestiją ir jie vėl tą patį daro.Nu tai kam rizikuot.Tokius parazitus pavojingus visuomenei reikia naikint iš karto,o ne laukt kažko stebuklingo.Vat išsiliejau,truputį palengvėjo.
Atsakyti
O mano nuomone nera tokia kategoriska. Manu, kad ne visi ten sedintys yra zverys, gyvuliai ir nezmones.
O del ju dideliu pageidavimu, tai vietoj valstybes daryciau kitaip. Lai patys sededami uzsidirba geresne aplinka, skanesni maista, minkstesni ciuzini. Butu paciai valstybei pliusas- nereiketu skirti lesu ju islaikymui, ir patys kaliniai neturetu del ko skustis. Vienu zodziu, kas nedirba mielas vaika, tam ir valgyt duot nereikia.
Atsakyti
QUOTE(spingalietas @ 2005 02 08, 15:16)
O mano nuomone nera tokia kategoriska. Manu, kad ne visi ten sedintys yra zverys, gyvuliai ir nezmones.
O del ju dideliu pageidavimu, tai vietoj valstybes daryciau kitaip. Lai patys sededami uzsidirba geresne aplinka, skanesni maista, minkstesni ciuzini. Butu paciai valstybei pliusas- nereiketu skirti lesu ju islaikymui, ir patys kaliniai neturetu del ko skustis. Vienu zodziu, kas nedirba mielas vaika, tam ir valgyt duot nereikia.

Jie negali dirbti, nes tie kurie dirba priklauso "zemesnei kastai". ir jei tiems pagerintu salygas tai tada butu ne streikas, o maistas.
Atsakyti
Daug oi daug as apie tuos kalinius žinau.
Kurie truputi "galvotesni" tai oi kaip ieško savo teisybės. Tie kas dirba su jais turi daug vargo. Žiūrėk kad tik ko nors blogai apie kalinius nepasakytum ar ne taip pažiūrėsi, tai jau jie "zajavą" parašys kad seksualinis priekabiavimas.
O be to geri žmonės ten nesėdi...
Be to as už tai kad jiems duotų daug darbo. O dabar sedi sau ir "mūsų" duoną valgo. Tegul užsidirba ir mažiau skūsis kai bus nusikalę.
Atsakyti
Nekenčiu kalinių. Nekenčiu už tai, kad jie ramiausiai gali žmogų suluošinti dėl skatikų, gali bet ką išniekinti (amžius nesvarbu) ir dar drista reikšti pretenzijas: sąlygos mat jiems netinka. Kas jie, po velnių tokie, šaudyt juos reikia gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif Nesuprantu vieno: kam dar mums rodo tokias laidas? Kokios reakcijos laukia? Ką turi omeny laidos autoriai? g.gif
Atsakyti

Знаете как говорят- от сумы и тюрьмы не зарекайся g.gif

Нельзя огульно говорить что все - плохие. У каждого жизнь своя, и не знаешь где судьба подножку подставит. Так как я выросла в такой местности (Воркута), я много знала отсидевших людей. Могу сказать - многие намного порядочней, несидевших schmoll.gif И работали у меня сидевшие - лучших работников я не видела g.gif Нет гарантии, что вы завтра не попадете в тюрьму - случайно и что тогда g.gif Все такие нельзя вешать один ярлык на всех g.gif
Atsakyti
Aš sutinku su Sever59, negalima visko taip apibendrinti (beje, daugelio minimos laidos nemačiau, nes teliko nežiūriu tongue.gif ). Nusikaltėlis nusikaltėliui nelygus. Aš labiau už prevenciją, o ne kažkokius tai pirštų, ausų ir galvų kapojimus.

O kam tokias laidas rodo? Tam, kad žiūrovų kuo daugiau pritrauktų, gi labai visus domina tie KITOKIE žmonės, nusikaltėliai, išsigimėliai, o jei dar paslaptinguosius kalėjimus IŠ ARTI parodo, koks kalinukas bedantę šypseną kamerai pademonstruoja, tai ir grūmoja visa Lietuva kumščiais.

Kaip ten bebuvę, nepavydžiu aš jiems tų sąlygų, kokiomis jie gyvena (tegul ir su parketais ir auksiniais klozetais), galiu tik įsivaizduoti, kokie jų ten tarpusavio "santykiai" ir nemanau, kad jie valgo kokį išskirtinį maistą.

Kiekvieną dieną pro langus matau Lukiškes, o po langais - Lukiškių ūkinio pastato (ar kaip čia jį pavadinus) kiemas, kai tik oras šiltesnis ten kokie 3-5 vyručiai ir darbuojasi, tad gal aš su jais apsipratusi... g.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sever59 @ 2005 02 14, 14:51)
Знаете как говорят- от сумы и тюрьмы не зарекайся g.gif

Нельзя огульно говорить что все - плохие. У каждого жизнь своя, и не знаешь где судьба подножку подставит.  Так как я выросла в такой местности (Воркута), я много знала отсидевших людей. Могу сказать - многие намного порядочней, несидевших schmoll.gif  И работали у меня сидевшие - лучших работников я не видела g.gif  Нет гарантии, что вы завтра не попадете в тюрьму - случайно и что тогда g.gif  Все такие нельзя вешать один ярлык на всех g.gif

Tie apie kuriuos rašai, jokių pretenzijų neturi. Sąlygomis nepatenkinti tik niekšai. Rodė pirmojo Baro dalyvį, jis pateko į kalėjimą ir pasakojo apie tenikštį gyvenimą su humoru. g.gif
Atsakyti