Pagelbėkit - pradėjau nerti tą "banguotą" pleduką kaip ir Žiogelis2 ir kitų mergaičių nuotraukose. Pagal aprašymą nunėriau 200 akių pynelę ir pradėjau. Bet nerdama pastebėjau, kad kraštai kažkaip "važiuoja" į šoną - jei nėrinys baigiasi 3 sunertais stulpeliais, tai jo kraštas pradeda trumpėti, t.y. pirmose eilėse nuo sunertų stulpelių dar likdavo 6 stulpiukai, o vėliau jau tik 4 ar 3. O kita nėrinio pusė pradėjo platėti - nuo 3 stulpelių į vieną akį toliau einančių stulpelių skaičius didėja. Nesuprantu, ką ne taip darau. Mėginau "gudrauti", mažindama ar didindama stulpelių skaičių, bet kraštas tada gaunasi nelygus. Turbūt teks ardyti ir pradėti iš naujo. Bet kaip ir vėl išvengti tos problemos? Kiekvieną naują eilę pradedu išnerdama 3 kilpelių virvutę ir paskui vėl stulpelį su užmetimu į tą pačią aki.
Ir dar vienas klausimas - kai keičiat spalvas, ar siūlus tiesiog nutraukiat, ar kaip nors paliekat (neriu iš 2 spalvų pagal tokią pačią schemą kaip Žiogelis2).
QUOTE(AGI @ 2010 10 19, 09:58)
Pagelbėkit - pradėjau nerti tą "banguotą" pleduką kaip ir Žiogelis2 ir kitų mergaičių nuotraukose. Pagal aprašymą nunėriau 200 akių pynelę ir pradėjau. Bet nerdama pastebėjau, kad kraštai kažkaip "važiuoja" į šoną - jei nėrinys baigiasi 3 sunertais stulpeliais, tai jo kraštas pradeda trumpėti, t.y. pirmose eilėse nuo sunertų stulpelių dar likdavo 6 stulpiukai, o vėliau jau tik 4 ar 3. O kita nėrinio pusė pradėjo platėti - nuo 3 stulpelių į vieną akį toliau einančių stulpelių skaičius didėja. Nesuprantu, ką ne taip darau. Mėginau "gudrauti", mažindama ar didindama stulpelių skaičių, bet kraštas tada gaunasi nelygus. Turbūt teks ardyti ir pradėti iš naujo. Bet kaip ir vėl išvengti tos problemos? Kiekvieną naują eilę pradedu išnerdama 3 kilpelių virvutę ir paskui vėl stulpelį su užmetimu į tą pačią aki.
Ir dar vienas klausimas - kai keičiat spalvas, ar siūlus tiesiog nutraukiat, ar kaip nors paliekat (neriu iš 2 spalvų pagal tokią pačią schemą kaip Žiogelis2).
tikriausiai vienoj eilej gaunasi tau taip, kad uzdedi akiu daugiau, negu sumezgi. tam sone, kur per daug - plateja, kur per mazai - siaureja teks ardyti, nors jei daug nunerei, gali nekreipt demesio ir islygint klaidele. pasiskaiciuok, kiek yra tu trikampiu, kur suneri tris akis (ar 4, ups, nebepamenu ), na, zodziu, kur suneri i viena, paskaiciuok, kiek tokiu vietu mezginy. ir tiek pat turi but uzdejimu, kur is vieno stulpelio isneri keleta. gali but, kad krastuose, pvz, reiks uzdet tik po 2, ne po 4, t.y. 2 stulpelius i viena padaryt vietoj keturiu.
na, nezinau, ar normaliai as cai aiskinu dabar mezgu virbalais toki analogiska rasta, tai painioju jau akis ir stulpelius, bet principas vienodas ir ten ir ten
del spalvu- as nenutraukus siuliuko neriau, palikdavau kaboti, o kai prireikdavo spalvytes, vaseliu pernerdavau per akis, na, tokia kaip pynele, pakrastely, iki reikiamo aukscio ir neriau toliau. nes paskui vistiek krastelius apneriau, ir pasislepe tie mano siuliuku pertraukimai
bet gal gudresnes nerejos zino geresniu budu..as tik isgalvojau greituoju nes nenorejau daug mazgu.
tiesa, mano nerinukas vistiek truputuka kreivas gavosi..skalbiau atsargiai, ir dziovinau. bet vistiek toks netobulas
reiktu, kad patarinetu tos, kurios gerai ivaldziusios sita mena. man tai tik maloni pramoga
sekmes neriant
gal ir durnas klausimas, bet...nezinau ar manajam jau metinukui bus reikalingas pledukas, jis tokius dalykus nusispardo, visad kloju kaldriuke... kokiam jus amziui visad mezgat/neriat pledukus ?
as dabar neriu pleduka savo sunui, Kaledu proga bus dovana Metuku dar ner, bus vasari metinukas. Klok kai jau iminga, tada nenusispardys:) arba as duodu veiklos rankutem, pagniauzyt koki zaisla tada kojos pasimirsta
QUOTE(Lace @ 2010 08 30, 09:24)
Gal kas galite paaiškinti, kaip megzti? Nesuprantu aš angliškų schemučių - tamsus miškas man čia... Man svarbu ką reiškia skliausteliai 4,5,6 ir t.t eilėse?Kaip jas megzti?
gal kas gali patarti, noriu numegsti pleduka, bet nezinau kokiu ismatavimu turi buti ir kiek siulu reikia. ir dar viena su zuikuciais nunerti noreciau, gal kas gali pasakyti kiek siulu sunaudojot?
Koks cia per viduri rastas,neiziuriu