Perskaičiau diskusiją, tai dabar pasisakysiu ir aš
Aš irgi buvau tame susirinkime ir galiu drąsiai pasakyti, kad jo net nebūtų buvę, jeigu iš karto būtų buvę paskirta grupėms nors po 200 Lt, juk tėvai nėra nusiteikę prieš, kad būtų nupirktos skardos, ar pakeistas lango stiklas, bet norisi ir grupėse kažką padaryti, ne visi tėvai gali mestis po kelis šimtus, kad grupėse atnaujint baldus ar pan.
QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 08:26)
Gal atsiras tėvelių man pritariančių, ar čia buvo tik vienos mamos (ar auklėtojos) pamastymai.
Manau, kad saldainių ir žaislų tėvai dar išgali patys nusipirkti.
O kodėl nei vienas tėvelis nepasiūlė, kad iš tų 2% būtų pakeisti grupei baldeliai, kad ir tie stalai su kėdėmis. Juk baldeliai man atrodo tikrai yra tragiški.
Man susidarė įspūdis, kad mamytė, kuri rašė ir labai nori kad būtų pusę pinigų grupėms, tai turbūt neišgali nupirkti vaikui pati.....
Mes norėjome iš gautų pinigų į grupę nupirkti kai ką iš baldų, stalai irgi pobaisiai, bet pakeisti neišeis...
QUOTE(cute @ 2010 11 12, 12:17)
Darželis išlaikomas iš savivaldybės lėšų. Tėvai moka už maitinimą ir ugdymą, bei virėjų atlyginimus.
2 procentus atiduodam darželiui, tikėdamiesi, kad jie bus panaudoti vaikų gerovei.
Pažangesnė buhalterinė programa ir bliūdai už kosminę kainą, kai grupėse verkiant reikia būtiniausių baldų, tikrai nėra svarbesnis pirkinys. Tie suderėti 50 procentų nuo padalintai priklausančios sumos grupei irgi mažai. Aš norėčiau, kad visa gauta suma būtų atiduodama grupėms ir auklėtojos su tėvais galėtų spręsti ko labiausiai grupei reikia. Gal tuomet nebereiktų papildomų rinkliavų. Kalbu ne apie kanceliarines prekes ar pinigėlius gimtadieniams, o smėlio dėžes, baldus, patalynes ir pan.
Aš iš darželio norėčiau gauti ataskaitą ne tik apie 2 procentus, bet ir apie kasdienius . Ir ne žodžiu, o viešai grupėje pagabintą ataskaitą.
Tai taip pat nemaži pinigai.
Teoriškai mes visi to norėtume, kad mūsų pervesti pinigai tektų tik grupėms, bet praktiškai tai neįmanoma, nes pinigai patenka į tą eilutę, kur galima pirkti praktiškai bet ką, ką pirkti siūlo direktorės sudaryta komisija, paskui direktorė priima galutinį sprendimą, prioritetas yra saugumo užtikrinimas, paskui teikiamų paslaugų kokybės gerinimas... ir niekas nepaneigs, kad nauji puodai ir skardos nėra teikiamų paslaugų gerinimas
Su tuo 50 centų už ugdymą yra dar geriau, jie atsiduria spec. lėšų eilutėje ir galima mokėti už bet ką, pvz. elektrą ir pan. čia yra tokia savivaldybės nustatyta tvarka ir realiai direktorė pažeidimų nedaro, šiuo metu galioja tokie teisės aktai ir žinant, kad darželiai gauna apie pusę numatyto finansavimo tenka pasukti galvą kaip išgyventi.
Kita vertus, žinau, kad yra darželių, kurie iš tų pinigų nuperka visas kanceliarines priemones, vienkartinius rankšluostukus ir pan. vadinasi, galima rasti kažkokią išeitį, pas mus grupėje yra tėvų, kuriems sunku ir kanceliarinėm priemonėm duot pinigėlius, už tai ir norim, kad būtų kuo mažiau rinkliavų.
QUOTE(edituke @ 2010 11 12, 12:40)
jei mama veda i darzeli ne viena vaika........ man net nebutu gedinga prisipazint kad as papildomai
grupes remti negaliu.......
tam va as aukoju 2 proc, dar vyra ikalbinu paremti su tais paciais 2 proc., dar ziurek kokia mociute (dirbancia) ikalbinu. Tam as moku papildomai uz ugdyma (kad ir tie juokingi (tik kai kam) 0,50 centu), as kitaip atsiskaitau......
dziaugiuos kad yra tevu tokiu kaip as, norinciu zinot kur nukeliauja ju pinigai. Nematau nieko bloga kai tevams pateikiama tokia ataskaita.
Manau, kad dabar ataskaitos bus
Kitais metais turbūt nereikės dėt pastangų dėl tų pinigų paskirstymo
Beje, jau girdėjau, kad iš gautų pinigų auklėtojos turės pirkti lemputes ir visą kitą, ko reikės ir grupę...
Ai dar dėl įstaigos kanceliarinių išlaidų, pasirodo, normatyvas biudžetinei įstaigai yra virš tūkstančio litų metams (popierius, printerių kasetės, kietas diskas jaučiu irgi įeina ir pan.) jos taip ir suplanavo, tik nesupratau, kodėl iš mūsų skirtų pinigų, o ne iš biudžeto