Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 12:35)
Labas Edita.
Galiu išvardyti kurioje vietoje tu pasakei netiesą:

biggrin.gif oi Rima biggrin.gif ne i kiekviena as jusu ta punkta aiskinsiuos - bet apie viena visgi parasysiu biggrin.gif
salia mane sedejo Muzikos vadove ir ji paklause Ukio dalies darbuotojos, kodel i sarasa nera itrauktas 500 lt uzmokestis moketas is tevu 2 proc. veliau buvo net vardas Moters paminetas kuri ji gavo. Zinau ir ta (bet cia ne isales, kad ir auditas lyg buvo kviestas tam reikalui), siuo momentu sitie 500 jau nuimti smile.gif.
Ne man ieskot tokiu pinigu, ju ieskos kiti biggrin.gif
Kiekvienam skirtingai istringa isgirsti dalykai, kaskam, va jums atrodo as ir Oksana del puodu ir skardos pykstam (nes vis juos paminit), man va ikainiai kai kurie istrigo, nu lai bunie as suapvalinau biggrin.gif bet ir ne 100 buvo paminetas biggrin.gif kalba jau eina ne apie centus, bet apie didesnes sumas - tokia kaip 10 000 (gaila vel neatsimenu to tiklsumo, galiu but apkaltinta melavimu).
O kas protokolavo? biggrin.gif darzelio sekretore biggrin.gif tai as to protokolo net neskaitysiu.
Ar dar verta cia aiskintis. Man galutinis sprendimas patinka smile.gif lai bunie as pasiekiau ko norejau biggrin.gif kitais metais jus kovosit tada del mazesniu sumu nei 50 proc i grupes
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2010 11 12, 12:41)
O aš manau, kad tai visai teisinga ax.gif . Kur vaikai darželyje daugiausia laiko praleidžia? Būtent grupėse. Tad nenuostabu, kad tėveliai nori, jog bent pusė darželio paramai JŲ skirtos sumos būtų išleista grupės gerbūviui gerinti.

mes neprasem konkrecios sumos, mes norejom ''kaskiek'' grupem 4u.gif
Atsakyti
Darželis išlaikomas iš savivaldybės lėšų. Tėvai moka už maitinimą ir ugdymą, bei virėjų atlyginimus.
2 procentus atiduodam darželiui, tikėdamiesi, kad jie bus panaudoti vaikų gerovei.
Pažangesnė buhalterinė programa ir bliūdai už kosminę kainą, kai grupėse verkiant reikia būtiniausių baldų, tikrai nėra svarbesnis pirkinys. Tie suderėti 50 procentų nuo padalintai priklausančios sumos grupei irgi mažai. Aš norėčiau, kad visa gauta suma būtų atiduodama grupėms ir auklėtojos su tėvais galėtų spręsti ko labiausiai grupei reikia. Gal tuomet nebereiktų papildomų rinkliavų. Kalbu ne apie kanceliarines prekes ar pinigėlius gimtadieniams, o smėlio dėžes, baldus, patalynes ir pan.

Aš iš darželio norėčiau gauti ataskaitą ne tik apie 2 procentus, bet ir apie kasdienius 50 centų už ugdymą. Ir ne žodžiu, o viešai grupėje pagabintą ataskaitą.
Tai taip pat nemaži pinigai.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2010 11 12, 12:17)
Aš iš darželio norėčiau gauti ataskaitą ne tik apie 2 procentus, bet ir apie kasdienius 50 centų už ugdymą. Ir ne žodžiu, o viešai grupėje pagabintą ataskaitą.

Atsargiai - po panašių reikalavimų kai kuriuose miestuose šitą "mokestį ugdymui" pervadino "mokesčiu darželio reikmėms" mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 12 lapkričio 2010 - 12:52
QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 09:26)
Man susidarė įspūdis, kad mamytė, kuri rašė .........tai turbūt neišgali nupirkti vaikui pati..... biggrin.gif

va sitas kaip sakant sakinys, tai zinote doh.gif
o jei as neisgaliu, cia labai smerktina g.gif
jei mama veda i darzeli ne viena vaika........ man net nebutu gedinga prisipazint kad as papildomai grupes remti negaliu....... tam va as aukoju 2 proc, dar vyra ikalbinu paremti su tais paciais 2 proc., dar ziurek kokia mociute (dirbancia) ikalbinu. Tam as moku papildomai uz ugdyma (kad ir tie juokingi (tik kai kam) 0,50 centu), as kitaip atsiskaitau......

QUOTE(cute @ 2010 11 12, 13:17)

dziaugiuos kad yra tevu tokiu kaip as, norinciu zinot kur nukeliauja ju pinigai. Nematau nieko bloga kai tevams pateikiama tokia ataskaita.
Atsakyti
QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 11:35)
Labas Edita.
Galiu išvardyti kurioje vietoje tu pasakei netiesą:
1. apie kompiuterinę programą-taip ji nupirkta pernais, bet iš direktorės kalbos aš supratau, kad mūsų darželis ją nusipirko vieni iš paskutiniųjų. Kiek esu teiravusi kiti darželiai ir mokyklos jau prieš kelis metus yra įsigiję programas ir čia jokia naujiena.
2. O iš kur tamsta ištraukei apie nelegalų darbą už 500 Lt. Gal ponia buvote užsukusi į buhalteriją ar iš trečių lūpų nugirdai. Mes galime prisigalvoti visokiausių nesąmonių, bet reikia turėti tam įrodymų.
3. Spausdintuvo remontas kiek aš supratau nebuvo atliktas ir dar apie kainą, ten paminėjo 1 val. 100 Lt. o jūs parašėte dadėjusi prie to 100 +30 Lt. Ir čia jau grynas melas.
Aš neesu prieš jus priešiškai nusiteikusi, bet man nepatinka melas. Todėl ir rašau komentarus.
Čia iš to susirinkimo gavosi grynas bobų turgus: viena pasakė už tokią kainą, kitai pasigirdo kitokia kaina ir t.t......
Kai parašys protokolą tada pamatysime, kur buvo melas o kur tiesa.

..... linskma diskusija smile.gif
1. Kompiuterine mineta programa, mano ziniomis, nera butina ir reikalaujama visu darzeliu. Asmeniskai domejausi (tiksliau vyras), gal ir klystu, atsiprasau.... Taciau KODEl ta programa, jei ji privaloma, turi mieste tik keli darzeliai?
2. menesio bilietas autobusui - kam jis? Irgi vaiku gerovei? Kai aukles sako nei vienai neteko juo naudotis.
3. Del kompiuterines technikos remonto tai atsiprasau...... 100 lt valanda ..... cia normalu?????

Akivaizdu kad ten daug MELO ir akiu dumimo ir pinigu plovimo, ir jei ne tevai, toliau sau viskas graziai teketu graziai i kisene. Ir tai tikrai manau yra daugumoje valdisku istaigu. Buvo yra ir bus.
Ir nesuprantu kodel jus cia pykstate ir ginate valdzia? O gal tai jusu kisene, kuri va, prakiuro? g.gif
Atsakyti
....ir dar pamirsot pamineti poperiu printeriams uz 22 lt blink.gif ( 500 lapu)
Atsakyti
QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 14:31)
PVZ. skiriame paramą 2 , 5, 10 Lt. kai organizuoja televizija vaikų namams, juk neini paskui klausti kur tu padėjai mano tuos kelis Lt. Ką nupirkai?

Per tokias akcijas skelbiama kokiam tikslui renkami pinigai ir po visko viešai skelbia ataskaitą kiek surinkta, bei ką pavyko su tais pinigais padaryti.
O panašių akcijų, kurių organizatoriai neskelbia konkretaus pinigų rinkimo tikslo, sėkmės nesulaukia. Visi nori žinoti kokiam tikslui aukoja konkrečiai.
Atsakyti

Labai atsiprašau, bet nedirbu tame darželyje. Bet dirbu labai panašioje sritį, todėl kai ką moku suskaičiuoti labai gerai ir žinau kokios yra kainos pvz. kompiuterio remonto ar printerio, nes ir namie su tokiomis problemomis susiduriu.
Tai tiek, ir su tokiomis drinks_cheers.gif nelabai norėčiau turėti reikalų. Tikiuosi, kad mano vaikas su jūsų į tą pačią grupę neina... bigsmile.gif
Atsakyti
idomu, jei ne tame darzelyje dirba rima, tai is kur zino, ar edituke meluoja ar ne...smile.gif ir Sm prisijunge is kart po Editukes posto....
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2010 11 12, 17:49)
idomu, jei ne tame darzelyje dirba rima, tai is kur zino, ar edituke meluoja ar ne...smile.gif ir Sm prisijunge is kart po Editukes posto....

nu ji sake susirinkime buvo smile.gif bet jame taip pat dalyvavo be 37 tevu ir keletas aukletoju ir kitas dar darzelio kolektyvas.
Prisijungimo laikas ir mane prajuokino ir taip tiesiai su pirma zinute i darzelio tema. Nu lai bunie tai ir suinteresuotas zmogus, svarbu issake savo nuomone, manau jam lengviau pasidare, o man aiskiau - kad daugiau jokios labdaringos akcijos smile.gif grupe paremti as sutiksiu, puikios aukletojos, ir vaikas ten zaidzia noriu komforto - bet tada be mano ir mano seimos paaukotu pinigu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edituke: 12 lapkričio 2010 - 18:36
Tiesa pasakius iškilusi diskusija labai įdomi, ir aktuali... Kiek pamenu mūsų darželis susirinkime žodžiu (bet visada turi raštliavą, ir bet kuriam susidomėjusiam gali parodyt) pasako kur panaudojo surinktas lėšas (tuos 2 proc.)... jei atmintis nemeluoja, tame sąraše yra baldų grupėse (stalai, kėdės ir t.t.) pakeitimui, aplamai grupių remontui (kosmetiniam), kamerų lauke ir apšvietimo įrengimui, berods ir puodai virtuvėj buvo... na bet visa tai dėl vaikų gerovės... nelabai patiktų, jei visa suma būtų skirta tik administracijai cool.gif

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 08:26)
Man susidarė įspūdis, kad mamytė, kuri rašė ir labai nori kad būtų pusę pinigų grupėms, tai turbūt neišgali nupirkti vaikui pati..... biggrin.gif

va šitas sakinys yra labai negražus, neetiškas, įžeidžiantis... ne visi apsikrovę turtais, ne visų pilnos kišenės, ir gal kažkas dirba pluša iki devinto prakaito tam, kad vaikas būtų SOTUS ir APRENGTAS. Neįsivaizduoju, kaip jūs pati būdama mama galėjote taip parašyti...
Atsakyti
QUOTE(Ingrida N. @ 2010 11 10, 17:22)
idomu, ka pasakytu svietimo skyrius apie tokius dalykus  g.gif

Nieko, nes 2 proc. ne jų kompetencija.

QUOTE(Baltike @ 2010 11 10, 18:14)
O kita pusė padalinama grupėms. Šiemet auklėtoja minėjo, kad grupė gerokai mažiau gavo nei įprasta, nes apskritai daug mažiau iš tų 2% gauta.

Tai kad nebuvo taip, kad kita pusė padalinta grupėms.
Šiemet surinkta apie 10000 Lt ir 50 proc. nuo jų skirta grupėms (susidarė suma 542 Lt - galiu keliais litais apsirikti), praėjusiais metais buvo surinkta apie 24 000 Lt, grupėms taip pat buvo skirta apie 500 Lt. Jei pasižiūrėsim procentaliai, tai išeina, kad tik 25 proc. (5 000), likusieji apie 19 000 nuėjo virtuvės įrangos atnaujinimui, salės remontui, apšvietimui ir žinoma administracijos gerbūviui.

QUOTE(Prula @ 2010 11 11, 19:59)
Labai šaunus tėvų komitetas pas jus  4u.gif Jei ne paslaptis, koks čia darželis  g.gif

Ne tėvų komitetas, o visa tėvų bendruomenė.
O kas priklauso tėvų komitetui tai nežinia, niekas nesiteikė pranešt, tik per susirinkimą direktorės prašymu viena mamytė buvo papildomai priimta į jį.
A, prisiminiau, darželio slaugytoja jam taip pat priklauso, nes jos vaikas lanko tą darželį.

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 11, 21:57)
1. Rašydamos apie susirinkimą ir kur darželis ruošiasi išleisti 2% paramos parašėte labai daug netiesos.

2. Džiaukitės kad dar darželis neprašo sumesti ir nupirkti, kaip daro kituose darželiuose.

3. Man atrodo, kad geriau tegul nuperka reikalingą daiktą, kad ir tą puodą ar blieką, taigi mūsų vaikus ten maitina (ir sakyčiau labai gerai). Aš pvz. nenorėčiau, kad mano vaikas valgytų iš surūdyjusios bliekos iškepto maisto, kaip buvo parodyta.

1. Deja, parašė tiesą, nes ne ji viena dalyvavao susirinkime ir ne ji viena viską girdėjo.

2. Tai kad jau prašo sumesti ir nupirkti. Ir ne dėl auklėtojų kaltės, o dėl to, kad kažkas nesugeba tinkamai panaudoti tų 2 proc.

3. Na, nemanau, kad kugelis lopšelinukams ar darželinukams yra labai tinkamas maistas.
Beje, skardas reikia prižiūrėt. Jei virėjos jas išplovė ir paliko šlapias, tai žinoma, kad skardinės surūdijo. Jas reikėjo nusausinti. Reikia tausoti turimą turtą, o ne gyvent su tokiu požiūriu, kad vis tiek nupirks.

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 08:26)
O kodėl nei vienas tėvelis nepasiūlė, kad iš tų 2% būtų pakeisti grupei baldeliai, kad ir tie stalai su kėdėmis. Juk baldeliai man atrodo tikrai yra tragiški.

Tai kad buvo ir apie tai kalba. Juk slaugytoja sakė, kad priešmokyklinėms būtinai reikia kitų stalų su kėdėmis, bet kažkodėl ta tema taip ir nuėjo į šalį.

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 11:35)
1. O iš kur tamsta ištraukei apie nelegalų darbą už 500 Lt. Gal ponia buvote užsukusi į buhalteriją ar iš trečių lūpų nugirdai. Mes galime prisigalvoti visokiausių nesąmonių, bet reikia turėti tam įrodymų.

2. Čia iš to susirinkimo gavosi grynas bobų turgus:

1. Tai kad visi buvę apie tai girdėjo. O kad įrodymų nėra, faktas, juk dėl to pasistengiama.

2. Na, kai niekas susirinkimui nesugeba vadovauti, taip jau būna.
O tai buvo pastatyta vargšė ūkvedė "linčo teismui" ir turėjo "atsimušinėti nuo tėvų" ( o juk ne ji lemia tuos pirkimus, ne ji nusprendžia, ko reikia cool.gif ), kai direktorė sėdėjo už tėvų nugarų ir kalbėjo tėvams į nugaras. Niekur dar tokio "čiūdo" nebuvau mačiusi, kad įstaigos vadovas nestovėtų priekyje ir nevadovautų.

QUOTE(edituke @ 2010 11 12, 11:53)
mes neprasem konkrecios sumos, mes norejom ''kaskiek'' grupem  4u.gif

Pabaigoje vis tik nuskambėjo reikalavimas skirti pusę sumos grupėms. ir gerai, kad pareikalavo, tai nors tiek gaus grupės. Nors iš kasmėnesinių rinkliavų surenka gerokai daugiau. doh.gif

QUOTE(Baltike @ 2010 11 12, 12:23)
Atsargiai - po panašių reikalavimų kai kuriuose miestuose šitą "mokestį ugdymui" pervadino "mokesčiu darželio reikmėms" mirksiukas.gif .

O ką tai pakeis? Tiesiog dalykai bus pavadinti tikraisiais vardais. Ir tegu.

QUOTE(Oksana76 @ 2010 11 12, 14:27)
....ir dar pamirsot pamineti poperiu  printeriams uz 22 lt  blink.gif  ( 500 lapu)

Ir susidaro suma per metus apie 1 000 Lt
Kas nors man paaiškinkit, kur deda darželio administracija maždaug 50 pakelių (po 500 lapų) popieriaus administarcijos reikalams? Į grupes nekliūva nė vieno pakelio.

QUOTE(Rima223 @ 2010 11 12, 15:57)
1. Labai atsiprašau, bet nedirbu tame darželyje. Bet dirbu labai panašioje sritį, todėl kai ką moku suskaičiuoti labai gerai ir žinau kokios yra kainos pvz. kompiuterio remonto ar printerio, nes ir namie su tokiomis problemomis susiduriu.

2. Tai tiek, ir su tokiomis  drinks_cheers.gif  nelabai norėčiau turėti reikalų. Tikiuosi, kad mano vaikas  su jūsų į tą pačią grupę neina... bigsmile.gif

1. Jūs nepagalvojote, kad tame susirinkime galėjo sėdėti net keli tėvai, kurie dirba panašiose srityse ir ne ką prasčiau išmano tuos dalykus. cool.gif

2. Žinot, belieka apgailestauti, kad tokie žmonės kaip jūs dirba mūsų darželio administracijoje, nes šitas faktas visiškai akivaizdus.

Pamenu, kad visada gindavau šį darželį kaip nuostabų, netikėdavau, kai tėvai rašydavo neigiamus atsiliepimus apie direktorę. Dabar taip "neskaniai" pasijutau. Įtariu, kad turėsiu "nukelti kepurę" ir atsiprašyti tų tėvų, deja, jie teisūs.
Galiu džiaugtis tik dėl to, kad bent su auklėtojomis mūsų vaikams pasisekė.
Atsakyti