Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvai nedrausmina savo vaikų...

QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 30, 16:42)

sena niekšė, 30 Kov 2011 - 16:42, parašė:

sena niekšė, 30 Kov 2011 - 16:42, parašė:

teoriškai, o gal ir praktiškai, katytė galėjo apsigint sudraskydama vaiką iki kraujų.wink.gif

o dėl suaugusių, kankinančių gyvūnus, tai jei nespirčiau, tai tvočiau su taše, imčiau labai garsiai rėkti ir keiktis, skambinčiau policijai (pas mums į gyvūnų kankinimą girežtai reaguoja;) )

teoriškai, o gal ir praktiškai, katytė galėjo apsigint sudraskydama vaiką iki kraujų.wink.gif

o dėl suaugusių, kankinančių gyvūnus, tai jei nespirčiau, tai tvočiau su taše, imčiau labai garsiai rėkti ir keiktis, skambinčiau policijai (pas mums į gyvūnų kankinimą girežtai reaguoja;) )

Tai jau daug geriau, kad katyte apdraskytu: pamoka vaikas tikriausiai labai greitai ismoktu. Mano sunus kartais patampo katina musu, zino, kuo baigiasi, tad dabar svelniai zaidzia.

Tai kad jus uzstotumete gyvuna, as neabejoju...bet jus tikriausiai ir pries svetima vaika nesmurtautumet g.gif . Ar as klystu?
Atsakyti
Vaikai turi zinoti, kaip reikia elgtis sveciuose, jei yra pakankamai mazas, reikia paaiskinti, priminti tiek kartu kiek reikes, kad negalima metyti zaislu, stumdytis, atimineti, o reikia dalintis.. visa tai tevu atsakomybe!! jei jums nepatinka vaiko elgesys po keleto ispejimu ir sudrausminimu (visu pirma tai turi daryti tevai), manau, turite teise graziai isprasyti is savo namu arba daugiau su tais zmonemis nebendrauti. bet kelti rankos NEGALIMA!!!

Pati auginu du neklauzadas wub.gif turiu tikrai daug vargo aiskindama, sveciuose, vaiku susiburimuose, zaidimu kambariuose, kad reikia dalintis, negalima mustis, stumdytis... bet nei viena mama nera net aprekusi mano vaiku, tiesiog graziai paaiskina ka negerai padare, bet tik po to kai as paaiskinu, ir sudrausminu.

Gyvenam ne Lietuvoje , todel kartais dziaugiuosi, nes nemanau kad mamytes turetu labai jau daug santurumo, kantrybes, ir supratingumo... cia matyt jau lietuviu genuose lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XVXVX: 30 kovo 2011 - 19:29
Kai mano panelei buvo 2-3 metai , as irgi baisejausi tokiais auklejimo metodais blush2.gif . Linkiu ir jums visada islaikyti kantrybe ir vaiko demesi, kai jus penkiameciui ar keturmeciui aiskinsite, o jis jums sauks atgal doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2011 03 30, 18:41)

lukne1, 30 Kov 2011 - 18:41, parašė:

lukne1, 30 Kov 2011 - 18:41, parašė:

Kai mano panelei buvo 2-3 metai , as irgi baisejausi tokiais auklejimo metodais blush2.gif . Linkiu ir jums visada islaikyti kantrybe ir vaiko demesi, kai jus penkiameciui ar keturmeciui aiskinsite, o jis jums sauks atgal doh.gif

Blogai aiskinate, jei saukia atgal mirksiukas.gif

Yra labai nemazai knygu auklejimo tema...geriausios tos, kurios remiasi psichologijos pagrindais. Lietuviu kalba yra knyga 'Angeleliai', parasyta pagal psichiatriu sukurta laidu cikla (cia UK).

Trumpai, reiketu pasiskaityti kokios literaturos auklejimo tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panteriux no1 @ 2011 03 30, 19:59)

panteriux no1, 30 Kov 2011 - 19:59, parašė:

panteriux no1, 30 Kov 2011 - 19:59, parašė:

Tai jau daug geriau, kad katyte apdraskytu: pamoka vaikas tikriausiai labai greitai ismoktu. Mano sunus kartais patampo katina musu, zino, kuo baigiasi, tad dabar svelniai zaidzia.

Tai kad jus uzstotumete gyvuna, as neabejoju...bet jus tikriausiai ir pries svetima vaika nesmurtautumet  g.gif . Ar as klystu?

Tai kad jus uzstotumete gyvuna, as neabejoju...bet jus tikriausiai ir pries svetima vaika nesmurtautumet  g.gif . Ar as klystu?

prieš savo -- tikrai ne (nes turime gyvūnus ir mokomės su jais elgtis). prieš svetimus -- tokios situacijos dar neteko. bet nesu užtikrinta, kad atitinkamoj situacijoj išlikčiau civilizuota. kita vertus,aprašytoj situacijoj buvo katė. pas mus šunys, dideli. šiaip stengiuos potencialiems svečių vaikų išpuoliams prieš juos užkirsti kelią iš anksto. bet šiaip manau, verčiau pabūti svetimam vaikui bjauria grubia boba, negu kad šuo neapsikentęs jam nukąstų nosį (o tada aš likčiau dešimt kartų labiau kalta).
Atsakyti
mano vaikai visų pirma taip nesielgia, o jei taip padarytų tikrai sudrausminčiau,tikrai neleisčiau taip elgtis, bent jau bandyčiau ką nors daryt, o ne palinguočiau galva,

as jam plauku neroviau , as jam tik suemiau uz plauku ir biski patempiau,jei tai yra smurtavimas , tai už rankos paėmimas ir sulaikymas būtu irgi smurtas? bet kai mama nereaguoja i tai kas vyksta , kad jos vaikas pas mus gali daryt ką nori, laužyt žaislus, suptis ant lentynų , ir ne vieną kart pasakiau, o ji tik sugeba pasakyt kad jis ir namie toks, tai atsiprasau, gal ir jūs svečiuose leidžiate vaikui daryt ką jis nori , ir šnekėt ką nori, ir skriaust kitus vaikus ir gyvūnus?

jo cia gavosi kad aš mama siaubūnė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spylka78: 31 kovo 2011 - 16:41
QUOTE(spylka78 @ 2011 03 31, 17:34)

spylka78, 31 Kov 2011 - 17:34, parašė:

spylka78, 31 Kov 2011 - 17:34, parašė:

nieko jūs ne siaubūnė. siaubūnas yra gyvūnus skriaudžiantis vaikas.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 31, 13:26)

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 13:26, parašė:

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 13:26, parašė:

bet šiaip manau, verčiau pabūti svetimam vaikui bjauria grubia boba, negu kad šuo neapsikentęs jam nukąstų nosį (o tada aš likčiau dešimt kartų labiau kalta).

bet šiaip manau, verčiau pabūti svetimam vaikui bjauria grubia boba, negu kad šuo neapsikentęs jam nukąstų nosį (o tada aš likčiau dešimt kartų labiau kalta).

Tai jei pabusit bjauri ir pasakysit grieztai, kad negalima skriausti sunu, tai liux. Bukit. Bet jei tampysit uz plauku, kai vaikas jau nuskriaude gyvuna....nezinau ar cia jau labai apsaugosite nuo nukastos nosies.

QUOTE(spylka78 @ 2011 03 31, 15:34)

spylka78, 31 Kov 2011 - 15:34, parašė:

spylka78, 31 Kov 2011 - 15:34, parašė:

mano vaikai visų pirma taip nesielgia, o jei taip padarytų tikrai sudrausminčiau,tikrai neleisčiau taip elgtis, bent jau bandyčiau ką nors daryt, o ne palinguočiau galva,

as jam plauku neroviau , as jam tik suemiau uz plauku ir biski patempiau,jei tai yra smurtavimas , tai už rankos paėmimas ir sulaikymas būtu irgi smurtas? bet kai mama nereaguoja i tai kas vyksta , kad jos vaikas pas mus gali daryt ką nori, laužyt žaislus, suptis ant lentynų , ir ne vieną kart pasakiau, o ji tik sugeba pasakyt kad jis ir namie toks, tai atsiprasau, gal ir jūs svečiuose leidžiate vaikui daryt ką jis nori , ir šnekėt ką nori, ir skriaust kitus vaikus ir gyvūnus?

UK jei dirbtumete su vaikais, tai netektumete darbo ir butumete itraukta i 'juoda' sarasa. Man tikrai yra skirtumas, ar uz plauku patampyti post-faktum, ar sugriebti uz rankos su tikslu sustabdyti.

QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 31, 16:04)

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 16:04, parašė:

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 16:04, parašė:

6 metu vaikas dar nelabai suvokia, kad gyvunui gali skaudeti. Jie tik apie 4-5 metus pradeda suvokti, kad kitas zmogus gali tureti kitokia nuomone ar zinias ir kad kitas zmogus mato pasauli kitaip. Ka kalbeti apie suvokima, liecianti gyvunus. Gal reiketu truputi nuleisti kartele ir pasistengti suvokti, ka tokio amziaus vaikas gali suvokti, o ko ne.
Atsakyti
QUOTE(panteriux no1 @ 2011 03 31, 20:41)

panteriux no1, 31 Kov 2011 - 20:41, parašė:

panteriux no1, 31 Kov 2011 - 20:41, parašė:

UK jei dirbtumete su vaikais, tai netektumete darbo ir butumete itraukta i 'juoda' sarasa. Man tikrai yra skirtumas, ar uz plauku patampyti post-faktum, ar sugriebti uz rankos su tikslu sustabdyti.

jinai ne UK, nedirba su vaikais, jinai savo namuose. taip, persistengė biški. bet šiuo atveju man to vaiko visai negaila. nors šiaip esu griežtai prieš vaikų mušimą.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 31, 21:42)

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 21:42, parašė:

sena niekšė, 31 Kov 2011 - 21:42, parašė:

jinai ne UK, nedirba su vaikais, jinai savo namuose. taip, persistengė biški. bet šiuo atveju man to vaiko visai negaila. nors šiaip esu griežtai prieš vaikų mušimą.

Na, UK ir darbas us vaikais paminejau tam,kad patikslinti, jog tai yra smurtas. Gal LT dar nesubrendo ir vis dar laiko norma, smurtauti pries bejegius.

Kaip idomiai, kad jus pries vaiku musima, bet nusistatymas kinta, priklausomai nuo situacijos g.gif . Cia nuskambejo Baby P istorija: 1.5 metu vaikuti tevas sumuse, ir vaikutis mire. Na, mes nezinome, ka tas vaikas padare. Gal jis katytei ne tik, kad patempe uz uodegos, bet ir galva nusuko, ir gal suniui ausis nukarpe (labai perdetas pavyzdys)....siuo atveju jums tikriausiai irgi nebutu gaila to vaiko? Juk toks ziaurus gyvunams, nesvarbu, kad proto neturi, kad suvokti, ka daro.
Atsakyti
nepykit, bet nusišnekėjot kapitaliai su to Baby P.

taip, mano nuostatos kartais priklauso nuo situacijos. šiuo atveju tai buvo svetima moteris, savo namuose. vaikas elgėsi chamiškai, nors su juo buvo gražiai kalbėta. šešiametis bernas nėra nei bejėgis, nei beprotis. o ta moteris gal nežino kaip su su tokiais vaikais elgtis, kaip bendrauti, o nei auklėti nei gydyti jinai jo negali. o motka tuo tarpu vėpso išsižiojus. nu ponia ir prarado savitvardą. taip, teoriškai buvo galima situaciją išspręsti taikiai. na, nepavyko. nebeateina į svečius -- valio.
Atsakyti
QUOTE(panteriux no1 @ 2011 03 31, 19:41)

panteriux no1, 31 Kov 2011 - 19:41, parašė:

panteriux no1, 31 Kov 2011 - 19:41, parašė:

6 metu vaikas dar nelabai suvokia, kad gyvunui gali skaudeti. Jie tik apie 4-5 metus pradeda suvokti, kad kitas zmogus gali tureti kitokia nuomone ar zinias ir kad kitas zmogus mato pasauli kitaip. Ka kalbeti apie suvokima, liecianti gyvunus. Gal reiketu truputi nuleisti kartele ir pasistengti suvokti, ka tokio amziaus vaikas gali suvokti, o ko ne.

Šešerių metų vaikas nesuvokia, kad kitam skauda? Auginu keturmetę, nu suvokia ji, žinokit, kad katiniukui skaudėt gali. Kaip ir žmogui. Kokiomis sąlygomis turi augt šešiametis, kad to nesuprastų?
Nors jei mano vaiką kas tampytų už plaukų (nesvarbus stiprumo lygis visai), irgi nesuprasčiau, pasikviesčiau į kitą kambarį pasikalbėt apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 01 balandžio 2011 - 19:00