Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvai nedrausmina savo vaikų...

Yra tokių vaikų kategorija, kurie savų lyg negirdi, kartok kaip užsukta plokštelė nors šimtą kartų, bet jei pasako svetimas, tik kartą, iš karto sureaguos.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 17, 16:50)
O tas mažesnis vaikas jūsų?
Nu bet jūsų vaiką ( žiūrėti kitą temą) irgi galima būtų priskirti prie agresyvių, nors ir mažiukė dar. Ar ir ją turi drausminti svetimi žmonės, nes panašu, kad savo tėvų jinai , bent jau mamos, neklauso.

Na bet mano vaikas yra 1,2 amziaus,dar anksti kaip ir butu sakyti kad neklauso smile.gif o kad ji agresyvesne net nesigincyju,nesu ta akla mama kuri mato tiktai geri savo vaike. Taip , turetu sudrausminti mano dukra jei ji kels gresme svetimam vaikui, ir visai nera net minties pulti ant kito zmogaus jei mano dukra skriaustu ju vaika. Pati as nesigediju sudrausminti svetimo vaiko,kai matau kad jis skriaudzia kita vaika arba kitaip ka nors skriaudzia, manau tai kiekvieno suaugusio zmogaus pareiga ne tik matyti kas vyksta bet ir bandyti tai sustabdyti.
Atsakyti
QUOTE(imdigo @ 2013 09 16, 15:33)
kaip jums tokia situacija, 4 metu vaikas pradeda musti 1,5 metu vaika, ka darot?

Paimu už rankos ir žiūrėdama į akis pasakau, kad "muštis negalima". Jei nepadeda tai, pasiimu savo vaiką ir perkeliu jį toliau (jei dėl aplinkybių to neina padaryt, perkeliu toliau tą, kuris muša). Man visiškai vienodai to vaiko mamos nuomonė ar požiūris. Jei ji nesugeba suvaldyti savo vaiko, tai nereiškia, kad mano vaikas turi nuo to kentėt. Auklėt neauklėju nė vieno, šaukt nešaukiu, mamos iš viso neieškau, nes jai neturiu ką pasakyt, bet vaikui duodu aiškiai suprast, kad tokio elgesio aš netoleruoju. Vaikai supranta. Jei skriaudiko vaidmeny yra mano vaikas, tą patį darau su juo - visų pirma sustabdau, tada paaiškinu, ko daryti negalima. Jei neklauso, einam iš žaidimo vietos lauk be kalbų.

QUOTE(Aimeja @ 2013 09 17, 15:50)
Nu bet jūsų vaiką ( žiūrėti kitą temą) irgi galima būtų priskirti prie agresyvių, nors ir mažiukė dar. Ar ir ją turi drausminti svetimi žmonės, nes panašu, kad savo tėvų jinai , bent jau mamos, neklauso.

Kiti tėvai (ir jų vaikai) nekalti, kad kažkieno tėvai su kažkuo nesusitvarko.
Man asmeniškai dzin. Su tėvais aš niekad nesiaiškinu. Vaikai už tėvus paprastai geriau ir greičiau supranta.

P.S.: Lygiai taip pat neleidžiu atiminėt daiktų iš rankų. Nei saviškiui, nei kitam. Išimtis - jei mano vaikas paėmęs svetimo vaiko žaislą. Jei matau, kad tas vaikas nori savo žaislą pasiimt, paimu iš savo vaiko pati ir perduodu (nepriklausomai nuo to, kaip nepatenkintas maniškis). Jei žaislas "bendro naudojimo", paaiškinu, kad dabar žaidžia ..., kai pažais, duos ir jam/jai.
Atsakyti
Šešiamečių mergaičių konfliktas darželyje ; grasinama - jei šypsosis užmuš, šaipomasi, pravardžiuojama pamaiva, storule. Mergaite pradėjo lankyti nuo rudens ir nesibaigia patyčios. Tyčiojasi 2 grupės mergaitės iš jos. Ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2015 02 11, 16:20)
Šešiamečių mergaičių konfliktas darželyje ; grasinama - jei šypsosis užmuš, šaipomasi, pravardžiuojama pamaiva, storule. Mergaite pradėjo lankyti nuo rudens ir nesibaigia patyčios. Tyčiojasi 2 grupės mergaitės iš jos. Ką daryti?

Kalbėti. Su visais. Išsiaiškinti abiejų pusių nuomonė dėl situacijos (kartais būna, kad vaikas, iš kurio šaipomasi, ir pats yra ne ką mažesnis patyčių ar kitokio pobūdžio provokacijų organizatorius smile.gif). Paprašyti auklėtojų, kad apibūdintų situacijas, kodėl nieko nedaro (arba jei daro, kodėl tai neveikia). Aptarti sprendimo priemones ir stebėti, kaip jos veikia (jei veikia). Jei neveikia, kreiptis į administraciją. Jei neveikia, rašyti prašymą pakeisti grupę. Ir tuo pačiu dirbti su savo vaiko saviverte ir galimom problemom. Nu čia pradžiai. Galima dar su tų mergaičių tėvais kalbėtis, arba kalbėtis su pačiom mergaitėm (aišku, čia yra rizika sulaukti dideliausio pasipiktinimo, kad auklėji svetimą vaiką ir kt. bla bla bla smile.gif).
Atsakyti
Galbūt ir provokuoja, savo bendravimu, nes nelankiusi darželio, tik nuo rudens eina... Bet tai kaip išmokti bendrauti, kai taip...
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2015 02 11, 19:29)
Bet tai kaip išmokti bendrauti,  kai taip...

Toks elgesys, kokį aprašėt, nėra normalus, nesvarbu moka bendraut ar ne. Kadangi vaikai dieną darželyje, tai auklėtojų darbas sužiūrėti, kad vaikai vienas kitam negrasintų ir nesityčiotų. Žinoma, Jums namuose irgi reikėtų pagalvot, kas galbūt yra ne taip, kad vaikas nepritampa (jei taip yra), nes to reiks vaikui ir toliau, mokykloje. Bet šiuo metu pirmiausia turite normaliai ir atvirai pasikalbėti su auklėtojomis ir reikalauti iš jų tinkamos vaikų priežiūros bei konfliktų valdymo 4u.gif
Atsakyti
Reikia tiesiai kalbėtis su tų mergaičių tėvais, palaukti kol jie ateis pasiimti savo vaikus ir kalbėtis, kitaip nieko nebus. Auklėtoja - kitas etapas. Tėvai atsakingi už savo vaikus, jei jie adekvatūs, tai reaguos, o jei ne, tada veikti per auklėtoją.
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2015 02 11, 15:20)

Darykite, ką galite, tik neignoruokite, nedelskite. Aiškinkite savo dukrelei, kad tos dvi mergaitės elgiasi blogai šaipydamosis ir norėdamos ją įskaudinti. Paguoskite, pasakykite, kad ji miela graži mergaitė ir nieko blogo nedarė, jei ji tikrai niekaip nebandė erzinti tų dviejų pašaipūnių (šitai irgi reikia išsiaiškinti, gal kaip nors provokuoja). Taip pat paaiškinkite, kad nors tos mergaitės tokios piktos ir grasina, nereikėtų per daug jaudintis, nes jos nieko nepadarys blogo, jūs ar auklėtoja sudraus priekabiautojas ir apsaugos jūsų dukrelę. To turėtumėte pareikalauti iš auklėtojos, ji turi atkreipti į tai didesnį dėmesį, stebėti, kas tarp jų vyksta ir jums atraportuoti, kaip viskas einasi. Aš patarčiau dukrelei laikytis nuo tų dviejų toliau ir draugauti su kitomis mergaitėmis. Galbūt pati įspėčiau tas dvi, kad nelystų prie dukrelės, gal paprašyčiau jų tėvų, kad pakalbėtų su savo vaikais. Jei mergaitė toliau išgyventų ar kaip nors kentėtų nuo tų dviejų, keisčiau darželį (dar pasitarčiau su vaiku, ar jis norėtų į kitą grupę ar darželį, galbūt kaip nors kitaip pati pasiūlytų spręsti šią problemą). Užjaučiu ir linkiu sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 02 12, 09:45)
Toks elgesys, kokį aprašėt, nėra normalus, nesvarbu moka bendraut ar ne. Kadangi vaikai dieną darželyje, tai auklėtojų darbas sužiūrėti, kad vaikai vienas kitam negrasintų ir nesityčiotų. Žinoma, Jums namuose irgi reikėtų pagalvot, kas galbūt yra ne taip, kad vaikas nepritampa (jei taip yra), nes to reiks vaikui ir toliau, mokykloje. Bet šiuo metu pirmiausia turite normaliai ir atvirai pasikalbėti su auklėtojomis ir reikalauti iš jų tinkamos vaikų priežiūros bei konfliktų valdymo 4u.gif

Nemanau, kad nepritampa. Tiesiog grupėje yra 2 lyderės, ir niekas jų per daug nedrausmina. Su kitais vaikais dukra bendrauja, žaidžia.
Papildyta:
Su auklėtojomis, įstaigos administracija, mergaičių mamomis ir pačiomis mergaitėmis kalbėta. Rezultatų 0. Tai vaikai, kuriems viskas visada leidžiama. Apsiginti mano vaikas nemoka, ne kieme augus, nemoka tyčiotis iš kitų, nemoka atsikirsti. Bet negi mokyti agresyvumo? Issikelimas iš grupės - vaikui nelabai gerai. Nes turi draugų, rudenį eis į mokyklą ir vėl susitiks.
Atsakyti
Tai reikia mokinti atsikirsti, nieko nebus, reikia apsiginti, kolektyve visko pasitaiko. Su tokiais vaikais reikia kalbėti jų kalba. Nes socializacija ne vien gražūs dalykai, yra ir kitokių. Ir šuneliai apsikandžioja. Ateis į mokyklą ir bus kitos problemos, o gal ir panašios, reikia tiesiog rinktis kitokią taktiką.
Atsakyti
aj gal priremčiau ir pasakyčiau, kad dantų nesurinks, jei dar kabinėsis... jei jau visos visos prienonės būtų išbandytos...
Atsakyti