QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 16, 23:20)
as manau jog tikrai reikia atvirai pakalbeti su ta seima. Gali tiesiog ispudis susidaryti, jog tevai leidzia viska, bet is tiesu nenori kelti scenu prie sveciu. Gal yra problemu.
As buvau tokia mamyte, kur visos kieme bobunes speliodavo "tikriausiai sita vaika namie musa, todel jis toks agresyvus", "tikriausiai jam namie leidziama viskas", "tikriausiai pas ji namie tevai barasi ir musasi", "as kaip paimciau tokiam vaikui rykstele, kad daugiau nedristu taip.." ir panasiai. Is tiesu tikrai taip nebuvo, niekas jam nei leisdavo visko nei musdavo nei namie tevai musdavosi

. iki kol pradejo kalbeti vaikas is tiesu buvo labai nervuotas, sunkiai tvardydavosi, menka kibirkstele ir isterijos, tik nusisuki ir ziuri skriaudzia kitus... Tikrai galima is sono budavo taip pasakyti, bet niekas net neitare, kaip sunku mums buvo su juo. Vaikui irgi buvo sunku, nes negalejo zodziais isreiksti savo minciu, jo bendraamziai jau seniai kalbantys, o jis vis negali buti iki galo suprastas. Karta nuejome pas drauge i svecius, tai taip ir likom nepabendrave, nes pastovios scenos buvo. Man buvo ziauriai skaudu, itariau daugiau tikrai jinai nenori musu sveciuose. Bet is tiesu ir as nebenorejau. Galima ir be vaiku nutariau. Bet gal kiti tevai tiesiog nori atsipalaiduoti ir apsimeta, kad demesio nekreipia. Taigi cia yra medalio kita puse. Bet nesakau, galbut tai ir buvo vaikas kuriam leidziama viskas.
Realiai nesu susidurusi, bet girdejau jog hiperaktyvus vaikai pasirodo kitiems islepinti ir tokie kuriems galima viskas. Taciau tai visiskai klaidinga nuomone.
Sveiki,
Mano vaikas nėra labai agresyvus ar iš tų, kuris visai neklauso, bet bėdų turime dėl to, kad kyla daug isterijų ir yra labai jautrus, nes mes ne viską suprantame, ko jis nori. Maniškiui dabar du su puse, bet nekalba, na pasako kokios 20 žodžių: am, am - valgyt, ba, ba - nėra, mama, tete, žaža - sesė, čia, ate, miau, au au, mū, ačiū, te- ten ir t.t. Rodo berniukas daug ką gestais, bet mes jį skatinam kalbėti, stengiamės suprasti, ko jis nori. Kaip Jūs palengvindavot tokią situaciją? Kada Jūsų vaikelis pradėjo kalbėti?