Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvai nedrausmina savo vaikų...

Aš irgi iš tų, kurios "žiežulėja" dėl nedrausminamų vaikų. Turių ir savo aplinkoj tokių. Bet kai kalbėtis neišeina, nes mamos nuomone, ji vaikus visada prižiūri (tik būdami svečiuose vis ką nors sulaužo, apipaišo ir pan), tai tiesiog stengiamės mažiau bendrauti...
O vaikų aikštelėse visada tokių pasitaiko. Paskutinį kartą iš viso likau apšalus. Mano panelės nedidelės, beveik 4 ir 1 m. 8 mėn. Kai atsilaisvino supynė, kur dviese supasi, net nežinau kaip pavadinti, aukštyn žemyn kilnojasi, mažąją pasodinau, didžioji kantriai laukia kol nuleisiu jos galą, atvaro iš pažiūros aštuonmetė, nustumia maniškę ir dar aiškina, kad ir kitą vaiką nukelčiau, nes ji mat su drauge supsis. Tai kai gražiuoju neišėjo susitarti, nes pasiūliau su mano mažąja pasisupti, kas netiko, nuėjo, o po 10 min. atėjus mamą atsivedė papasakoti, kaip aš mat ją nuskriaudžiau...
Bet tą mergaitę kaip mačiau visada taip, daro bet ką, o paskui jei kas sudrausmina ašaroja ir mamai skundžiasi.
Atsakyti
Jei man taip atsitiktų, aš ir paaiškinčiau tos mergaitės mamai, kaip viskas buvo. Galėtų daugiau drausmės duot tai neklaužadai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandžiau. smile.gif Ir ką jūs manot, ėmė rėkti ant manęs, kad supynė ne mano, turi visi vaikai suptis ir t.t., ką tokiai bepsakysi?
Atsakyti
QUOTE(Aisuru @ 2013 08 16, 21:46)
Bandžiau. smile.gif Ir ką jūs manot, ėmė rėkti ant manęs, kad supynė ne mano, turi visi vaikai suptis ir t.t., ką tokiai bepsakysi?

doh.gif pagerinta ta mamulė. Jei baisiai rėkia, tai tik du variantai- arba taip užrėkt, kad išsigandus nutiltų, o tada dar bandyt ramiu griežtu tonu paaiškint, arba išvis ignoruoti, kol triukšmą kelia.
Šiandien pačiai teko subarti svetimus vaikus. Žaidimų aikštelėje, smėlio dėžėje, mažis kepė smėlio pyragus, atsibodo, nubėgo karstytis, tai žaisliukus palikom tam kartui, kad kiti vaikai pažaistų. O čia berniukas su mergička susipyko, pradėjo muštis tais žaislais, spjaudytis mad.gif. Apsižiūriu- arti nieko panašaus į tėvus ar aukles, užšaukiau iš toli, kad baigtų. Tik po kokio pusvalandžio iš parko gilumos pasirodė mamos. Na, nesuprantu niekaip, negi taip sudėtinga būti netoli savo vaiko, kad ir pačiai ramu, ir pabendrauji dar g.gif
Atsakyti
Baisu, kaip bobos smeliadezej kelia kaciu pestynes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 08 15, 15:50)
Susirenkam kokiame restorane šeimos su vaikais ir visada dalyvauja viena šeimos draugė su savo vaiku, kuri niekada už save nemoka. Gal toks principas, bet tiksliau kitas momentas, pas mus moka vyrai, vienas kuris ar pasidalindami išlaidas, ir iš moterų imti pinigus nelygis, juk draugai, na ir šiaip vyrams nelygis. Tai toks momentas, kuris man asmeniškai labai nepriimtinas: jos vaikas pats savarankiškai užsisakinėja. N-tąjį buteliuką sulčių, limonado, ledų, tai, ko širdis geidžia. Ir ji jam nieko nesako, nė motais, o kam, juk ji nemokės. Kai tuo tarpu mūsų ir kitų porų vaikai visada pasiklausia tėvų, ar galima užsisakyti. Neseniai ta tema vaikams atskaičiau paskaitą, nors jie taip ir nesielgia kaip anas vaikas, bet buvo proga, kad negalima taip elgtis, kad o jei žmonės suplanavę savo išlaidas, o čia savavališkai vaikas duoda džiazų, kad o jei jo ledams, kuriuos suvalgė, nebeliks pinigų? Kas tuomet? Visi turi būti tvarkingi ir atsiklausti suaugusiųjų, galima ar ne.

vat palot ant zmogaus tai smagu,bet i akis pasakyti,kad elgiasi netinkamai, nefaina ane?
Atsakyti
Gal tu ir loji ant žmonių, bet nesiruošiu auklėti suaugusį žmogų. Mano pareiga deramai auklėti savus vaikus, o ne svetimus. Jei jai tinka, vadinasi jai tai normalu. Man ne. Čia dalinamės savomis patirtimis, o ne lojame ant žmonių. Supratantama?
Atsakyti
Suprantama tiek, kad tas nepatinka ir lieka kalbėjimui už akių, bet į akis nesakoma.Na, šiuo atveju ne vaiką reikia auklėti, o mamai pasakyti, kad jos vaiko elgesys yra mums netinkamas, paaiškinant kodėl ir pasiūlant susimokėti.
Atsakyti
Ne visada ir ne viskas sakoma į akis saviems, nenorint konfliktuoti, gadinti nuotaiką, kai visi draugiškai nusiteikę. Iš esmės tai smulkmena. Situacijų gyvenime labai daug, vien forume kiek istorijų. Manrods paprasčiau gyvenime reikšti pastabas ir pretenzijas svetimiems. O kiti skaitovai galbūt pamatys savo klaidas, kurios čia minimos. Gal jie nemato, kaip elgiasi jų vaikai, tiksliau nesupranta, kad elgiasi nederamai.
Atsakyti
O is anksto susitarti suaugusiems, kad paimam tik po viena porcija ledu, neina?

Ir labai draugiska uz akiu apsnypst, forume apvaryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tapyras: 17 rugpjūčio 2013 - 09:22
Gėda, va kas, paprasčiausiai gėda net kalbėti ar moralizuoti ta tema. Juk aišku, kad sakys (vyrai): ar tau gaila vaikui ledų, limonado ir kt.? umn.gif Man tai negaila schmoll.gif Vinis tai kitame kampe.
Papildyta:
Forume apie daug ką rašoma. Pastebėjimai dažnai susiję su kitais žmonėmis. Tai gali varyti ant visų forumo narių įvairiose temose, kur rašoma apie gyvenimą. Vėliava tau ir tau į rankas.
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2013 08 17, 10:19)
O is anksto susitarti suaugusiems, kad paimam tik po viena porcija ledu, neina?

Bet akcentas taigi ne ten. Ne tame, kad gaila antros porcijos. Požiūryje problema. Jei pasakysi, supyks su mintim - ot skriagos, vaikui limonado gaila. Ir neišaiškinsi, kad ne tame problema, nes jei žmogus nejaučia problemos, jis nesupras to toliau nei kad "tau pinigų gaila".
Tada ir sprendi, ar verta aukoti santykius (jei kitose srityse jie normalūs) vardan to, kad išaiškinti žmogui tai, kas ir taip turėtų būti savaime suprantama.

Į temą: aš niekada neinu ieškot tėvų, kad jiems paaiškint ar pasiaiškint. Aš kalbu su vaikais, jei problemos liečia mano aplinką. Vaikai dažnai yra daug protingesni ir sukalbamesni nei jų tėvai. Kai vaikai pradeda pyktis dėl mano vaiko žaislų smėlio dėžėj, prieinu ir pasakau, kad jei nemoka dalintis gražiai, aš žaislus susirinksiu ir problemos nebeliks. Taip buvo kelis kartus, visus kartus vaikai sugebėjo tarpusavyje rasti kompromisą. Kai vaikai ateina ir bando "per galvas" užlįsti ant supynių, pasakau, kad supynės bendros ir teks palaukti savo eilės, o savo vaikams paaiškinu, kad pasisups trumpiau, nes kiti vaikai savo eilės laukia. Jei mažasis bando kitam vaikui atimti iš rankų žaislą, iš karto sustabdau ir nuvedu jį toliau, kad nusiramintų (su dvimečiu racionaliai pasikalbėt sudėtinga kol kas biggrin.gif), jei atimti bando kitas atitinkamo proto pilietis, sulaikau ir ramiai pasakau, kad imti žaislų iš rankų negalima. Jei į svečius ateina tėvai su vaikais, namai mano - taisyklės mano. Taisykles paaiškinu tiesiai vaikams, jei daro tai, kas negalima, taip pat kreipiuosi tiesiai į vaikus taip, kad suprastų. Man tas pats, ką apie tai mano jų tėvai. Jokių problemų iki šiol nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 rugpjūčio 2013 - 11:08