Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvai nedrausmina savo vaikų...

QUOTE(ada21lt @ 2013 02 04, 17:13)

TAi zinoma svarbu kaip sneki, nu maza ka tas kitas zmogus sau galvoja, gal nemate, gal nesureiksmino, visada kitaip atrodo kai tavo vaikas daro ir kai tavo vaikui daro biggrin.gif , nu visko gali buti, gal aisku ir nekreipia demesio, kai jos vaikas skriaudzia kitus  g.gif . Bet jei kalbi su kaltinancia, ar pamokslaujancia intonacija, tai aisku, kad zmogus ginsis. TAigi, cia geras pvz vaikams, kaip spresti konfliktines situacijas, kai kazkas elgiasi netinkamai tau.
O restorane, kavinej ar kitoj verslo vietoj savininkai gali nusistatyti taisykles. Jei priima vaikus gal reiktu pagalvoti apie ju uzsiemimus, lenteles su taisyklem, koks elgesys yra priimtinas. Esu pati dirbusi restorane ir labai paprasai pasakydavom kas galiam vaikams, kas ne, siaip jau kazkokiu dideliu lakstytoju nebuvo. Viena kart tik pamenu, kad sugalvojo net per kedes uzsilipe lakstyti visus irankius ciupineti ant kitu stalu, bet buvo paprasyti liautis ir viskas tuom baigesi. Kazkaip ,kai mandagiai kreipiesi ir aiskiai issakai taisykles tevams ir vaikams visiems viskas aisku, sudomini vaiksu kazkuom, stengiesi vaikasm atnesti greiciausiai maista biggrin.gif , nereikia gintis puolant ir nereikia nervintis del vaiku.
Siaip pastebejau, kad labiau kulturingesni tevai visada atsinesdavo kazkokiu uzsiemimu patys vaikams, spalvinimo knyguciu  ar pan Ir netvarka pas ju prie stalo budavo daug daug mazesne  biggrin.gif Va taip ir perduodami kulturos igudziai karta is kartos, o svetimus ar isauklesi, tik savo erdvej sukuri savas taisykles, o viesoj erdvej,kokiame parke, jei negirdi graziu zodziu gal verciau pasitraukti susirasti kitu uzsiemimu? nejau eisi mustis  bigsmile.gif

TAi zinoma svarbu kaip sneki, nu maza ka tas kitas zmogus sau galvoja, gal nemate, gal nesureiksmino, visada kitaip atrodo kai tavo vaikas daro ir kai tavo vaikui daro biggrin.gif , nu visko gali buti, gal aisku ir nekreipia demesio, kai jos vaikas skriaudzia kitus  g.gif . Bet jei kalbi su kaltinancia, ar pamokslaujancia intonacija, tai aisku, kad zmogus ginsis. TAigi, cia geras pvz vaikams, kaip spresti konfliktines situacijas, kai kazkas elgiasi netinkamai tau.
O restorane, kavinej ar kitoj verslo vietoj savininkai gali nusistatyti taisykles. Jei priima vaikus gal reiktu pagalvoti apie ju uzsiemimus, lenteles su taisyklem, koks elgesys yra priimtinas. Esu pati dirbusi restorane ir labai paprasai pasakydavom kas galiam vaikams, kas ne, siaip jau kazkokiu dideliu lakstytoju nebuvo. Viena kart tik pamenu, kad sugalvojo net per kedes uzsilipe lakstyti visus irankius ciupineti ant kitu stalu, bet buvo paprasyti liautis ir viskas tuom baigesi. Kazkaip ,kai mandagiai kreipiesi ir aiskiai issakai taisykles tevams ir vaikams visiems viskas aisku, sudomini vaiksu kazkuom, stengiesi vaikasm atnesti greiciausiai maista biggrin.gif , nereikia gintis puolant ir nereikia nervintis del vaiku.
Siaip pastebejau, kad labiau kulturingesni tevai visada atsinesdavo kazkokiu uzsiemimu patys vaikams, spalvinimo knyguciu  ar pan Ir netvarka pas ju prie stalo budavo daug daug mazesne  biggrin.gif Va taip ir perduodami kulturos igudziai karta is kartos, o svetimus ar isauklesi, tik savo erdvej sukuri savas taisykles, o viesoj erdvej,kokiame parke, jei negirdi graziu zodziu gal verciau pasitraukti susirasti kitu uzsiemimu? nejau eisi mustis  bigsmile.gif

Sveikos. Kazkaip persasi tokia mintis kai paskaiciau autores posta. Ar tikrai tas vaikas norejo nustumti nuo laiptu? Gal tiesiog zaide, ir jis norejo, kad jusiskis liptu i apacia ir stumtelejo, o jus taip pagalvojot? Netikiu, kad vaikas 3 metu stumtu vien tam, kad nustumti ir kad draugas susizalotu?
Antras dalykas ko as sau neleidziu, t.y. aukleti svetimu vaiku. Neturiu jokios teises rekti ant kito vaiko ir juo labiau aiskinti kitai mamai, kad jus apipilsiu smeliu ir t.t. jei matyciau, kad kazkas ne taip, tiesiog pasisalinciau is tos vietos ir tiek.
Beje temos autore manau gal truputeli sutirstina spalvas, nes jei reali tokia situacija butu, tai senai nebebendrauciau su tokia seima. Manau jusu paciu vaikas ju atzvilgiu taip pat ne viska atlieka taip kaip ir jie noretu, todel gal tevai ir nesikisa.
Atsakyti
QUOTE(Siukas4 @ 2013 02 10, 21:29)

Antras dalykas ko as sau neleidziu, t.y. aukleti svetimu vaiku. Neturiu jokios teises rekti ant kito vaiko ir juo labiau aiskinti kitai mamai, kad jus apipilsiu smeliu ir t.t. jei matyciau, kad kazkas ne taip, tiesiog pasisalinciau is tos vietos ir tiek.

t.y. jei pamatytumėte kad kokie ketvirtokai užspaudė pirmokėlį į kampą ir kaulija iš jo kišenpinigius, ar kokiai mergaitei po sijonu tikrina - taip pat tiesiog pasišalintumėte? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 02 11, 00:07)

t.y. jei pamatytumėte kad kokie ketvirtokai užspaudė pirmokėlį į kampą ir kaulija iš jo kišenpinigius, ar kokiai mergaitei po sijonu tikrina - taip pat tiesiog pasišalintumėte?  g.gif

t.y. jei pamatytumėte kad kokie ketvirtokai užspaudė pirmokėlį į kampą ir kaulija iš jo kišenpinigius, ar kokiai mergaitei po sijonu tikrina - taip pat tiesiog pasišalintumėte?  g.gif

Kolkas iki tokio amziaus nenuejau dar smile.gif kalbejau apie keliu metuku vaikus kuie dar visada buna su savo tevais.
O kalbant apie mokyklinius galbut ir isikisciau, juk visada galima kreiptis i mokyklos administracija 4u.gif nors kita vertus, galbut mieliau prieciau prie pirmoko ir ji paprotinciau ka tokiu atveju daryti, nes juk "gera" teta neateis kaskart jo gelbeti, tenka juk paciam suktis is tokiu situaciju. O perskaicius apie sijona, kazko juokas sueme biggrin.gif kazkaip neisivaizduoju tokios situacijos ir kaip tai turetu atrodyti biggrin.gif gal jau nee tie laikai kai junimas tokius "sposus" krecia. Jau siuolaikiniai vikai viska gera zino, nebra prasme po sijonu landzioti.
P.S. atsiminus save mazdaug tokio amziaus nei vienas "bernas" manes nebutu tyrinejes, jau greiciau su melyne po akim vaiksciotu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2013 07 31, 15:05)

Nebezinau kaip elgtis, pasakyti grieztai negaliu-nukentes santykiai tarp vyro ir jo brolio, liksiu kalta,

Nebezinau kaip elgtis, pasakyti grieztai negaliu-nukentes santykiai tarp vyro ir jo brolio, liksiu kalta,

Jeigu situacija is tikruju yra tokia rimta, tai reikes pasirinkti kas svarbiau, ar suaugusiuju santykiai, ar tavo vaikai. As rinkciausi pastaruosius. mirksiukas.gif
Ir siaip, jei tu manai, kad kazkas tavo vaika zaloja, kam tu leidi? Tu turi ivesti SAVO namuose SAVO taisykles. Jos turi galioti ir lauke, aplink jusu namus.Kaip is Flinstounu: Mano urvas-mano tvirtove. Kitu zmoniu taisykles ir kaprizai ten negalioja.

Man tai nesuprantama, kaip galima vaikui nesakyti ne. Kodel? schmoll.gif

Atsakyti
Angelų kalva - ar turite galimybę savo kiemą atsitverti tvora? Sklypas bendras, ar oficialiai - du atskiri? Pradėčiau nuo to, nes dabar, kaip suprantu, vos ne "bendra teritorija" ir ypač vaikams sunku nubrėžti nematomas ribas, kur "jo", o kur jau - nebe "jo". Atsiskirkite teritorijas, vartelių tarp kiemų nedarykte (tik vartus, turbūt iš gatvės pusės) - taip ir obuliukų ateiti nusiskinti bus sunkiau wink.gif

Kitas klausimas - ar be brolienės vaiko, aplinkui nėra kitų vaikų, tinkančių jūsiškiui į kompaniją? Gal susiradęs ramesnį, švelnesį draugą, jis natūraliai atsisakytų skriaudžiančio pusbroliuko draugijos (tik tuo atveju, manau, jau jūs turėtumėt saugoti, kad jūsiškis neimtų skriausti - vaikai labai greitai pajunta, kas čia stipresnis).

Dar vienas dalykas - jei vaiko mama nekreipia dėmesio į agresiją ir smurtą (kai jūsų vaikas nuolat stumdomas ir spardomas), tai jūs pati galite uždrausti tą daryti . Pasakykite brolienės vaikui griežtai, kad negalima, kad "pas mus žaidžiant nesispardoma", o jei nori spardytis - tą gali daryti savo namuose. Vaikui suprantama kalba paaiškinkit, kas jūsų namuose galima ir kas - ne, ir jeigu jis nori čia lankytis, turi laikytis jūsų nustatytų taisyklių. Nesilaiko - paimat už rankos ir nuvedat pas jo mamą. Jūsų namai - jūsų taisyklės, taškas. Nes maža ko užsinorės, gal akmenį į jūsų langus paleisti - irgi toleruosite?
Auklėjimas be "ne" yra gerai, bet tik tol, kol tai tiesiogiai nekenkia aplinkiniams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 liepos 2013 - 16:42
Lotus9, o tai ką apie šią susidariusią situaciją galvoja jūsų vyras? Juk broliai irgi bendrauja, gali ir šia tema pasikalbėti.
O su broliene jūs ir anksčiau bendros kalbos neradote (kavos negėrėte, apsipirkti nėjote ar pan....), ar tik dabar dėl vaiko požiūriai nesutampa?
Klausiu todėl, nes man atrodo, kad artimi giminės gali apie viską pasikalbėti. Dabar iš pasakojimo atrodo, kad bendrauti išvis nori tik vaikai, o jūs mielai su broliene nieko bendro neturėtumėt. Iškart atsiprašau, jeigu klystu 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2013 07 31, 15:39)

angelu kalva, tai as ir esu visada ta, kuri graziai pasako :negalima taip ar pan., dabar jau nebesakau nieko, akivaizdziai iseinu su vaikiuku. Jau mama suvokia, kad yra nelabai pageidaujami, bet negali neleisti savo vaikui eiti kur jis nori, nes atvirai sako-nesusitvarkau, bendraujant jau juntama uzslepta pagieza, bet vistiek sedi mano kieme smile.gif

Bet Jus teisi, as be abejo rinksiuosi savo vaiko gerove, neleidau ir neleisiu jo skriausti.
Psakysiu graziai, o ponia gales isizeisti arba ne smile.gif

angelu kalva, tai as ir esu visada ta, kuri graziai pasako :negalima taip ar pan., dabar jau nebesakau nieko, akivaizdziai iseinu su vaikiuku. Jau mama suvokia, kad yra nelabai pageidaujami, bet negali neleisti savo vaikui eiti kur jis nori, nes atvirai sako-nesusitvarkau, bendraujant jau juntama uzslepta pagieza, bet vistiek sedi mano kieme smile.gif

Bet Jus teisi, as be abejo rinksiuosi savo vaiko gerove, neleidau ir neleisiu jo skriausti.
Psakysiu graziai, o ponia gales isizeisti arba ne smile.gif

Tai ir svarbiausia, kad jus nubreziat ribas. Kitiems zmonems reikia laiko, kad jas suprastu, todel laikykites savo. Svarbiausia nekonfliktuoti, o imtis zmonisku priemoniu: pokalbiu. Kalbejimas/kartojimas vaikams yra labai svarbus. Kita vertus,vaikai visada stebi ir mokosi is suaugusiu elgesio.Pyksites jus - pyksis ir jusu vaikai. Jei jus su broliene nesutariat, tai gal stenkites daug nebendrauti (suprantu, kad gyenant salia tai gali but gana sudetinga, bet vistiek).

Ir teisingai. Vaikas visada pirmoj vietoj, kad ir kas bebutu. Brolienei nera ko isizeisti, jus juk neizeidinejat jos. 4u.gif

QUOTE(flight @ 2013 07 31, 16:38)

Angelų kalva - ar turite galimybę savo kiemą atsitverti  tvora?

Jūsų namai - jūsų taisyklės, taškas.

Angelų kalva - ar turite galimybę savo kiemą atsitverti  tvora?

Jūsų namai - jūsų taisyklės, taškas.

Cia ne pas mane problema, o pas lotus9 4u.gif Man nereikia nuo nieko atsitverti.

Butent, as apie ta pati rasiau. Mano namai-mano taisykles.

QUOTE(lapiuksss @ 2013 07 31, 18:56)

Lotus9, o tai ką apie šią susidariusią situaciją galvoja jūsų vyras? Juk broliai irgi bendrauja, gali ir šia tema pasikalbėti.
O su broliene jūs ir anksčiau bendros kalbos neradote (kavos negėrėte, apsipirkti nėjote ar pan....), ar tik dabar dėl vaiko požiūriai nesutampa?

Aha ir man idomu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelu kalva: 31 liepos 2013 - 20:04
QUOTE(angelu kalva @ 2013 07 31, 21:03)

Cia ne pas mane problema, o pas lotus9  4u.gif  Man nereikia nuo nieko atsitverti.

Cia ne pas mane problema, o pas lotus9  4u.gif  Man nereikia nuo nieko atsitverti.

Atsiprašau, supainiojau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Panašią ir mes situaciją turėjom. Sode vis ateidavo kaimynų mergaitė. Ir sėdėdavo nuo kokių 8 ryto iki 10 vakaro doh.gif tėvai nepasigedo, neieškojo. Ir viskas jai būdavo galima. Ir mano dukrelę pastumt ir gėles ištrypt ir prišiukšint ir suvalgyt braškes/saldainius(nesu aš kažkokia bjaurybė, negaila vaikui kelių brašių ar saldainių, bet kai neatsiklausus viena po kito šluodavo, tai jau virš visko). Žodžiu kaip namuose jausdavosi, jokių ribų. Tai vieną kartą tiesiog neapsikenčiau, parvedžiau tą vaiką namo ir liepiau mamai pamokyti ją mandagumo ir kultūros. Viską papasakojau, kaip ji elgiasi, ką daro, tai mama atsakė "juk čia tik vaikas, turi dūkti ir žaisti". Taip, dūkti turi, bet ar turi stumdyti ir žnaibyti mano dukrelę? Žodžiu, uždraudžiau ateiti tai mergaitei. Mano dukra irgi pasakė "nenoriu, kad ateitum, nenoriu, su tavim draugauti"
Mano mama bendravo su tos mergaitės močiute, tai irgi girdėdavo skundų, kad tipo namuose viskas galima, jokių, net elementarių draudimų ir t.t
Atsakyti

i 
Žinutės pašalintos narės prašymu
Atsakyti
QUOTE(Loranija @ 2013 08 01, 10:15)

Panašią ir mes situaciją turėjom. Sode vis ateidavo kaimynų mergaitė. Ir sėdėdavo nuo kokių 8 ryto iki 10 vakaro doh.gif tėvai nepasigedo, neieškojo. Ir viskas jai būdavo galima. Ir mano dukrelę pastumt ir gėles ištrypt ir prišiukšint ir suvalgyt braškes/saldainius(nesu aš kažkokia bjaurybė, negaila vaikui kelių brašių ar saldainių, bet kai neatsiklausus viena po kito šluodavo, tai jau virš visko). Žodžiu kaip namuose jausdavosi, jokių ribų. Tai vieną kartą tiesiog neapsikenčiau, parvedžiau tą vaiką namo ir liepiau mamai pamokyti ją mandagumo ir kultūros. Viską papasakojau, kaip ji elgiasi, ką daro, tai mama atsakė "juk čia tik vaikas, turi dūkti ir žaisti". Taip, dūkti turi, bet ar turi stumdyti ir žnaibyti mano dukrelę? Žodžiu, uždraudžiau ateiti tai mergaitei. Mano dukra irgi pasakė "nenoriu, kad ateitum, nenoriu, su tavim draugauti"
Mano mama bendravo su tos mergaitės močiute, tai irgi girdėdavo skundų, kad tipo namuose viskas galima, jokių, net elementarių draudimų ir t.t

Jums ,dar gerai ,kad jūsų dukrelė nors atsisako bendrauti .o vat su mūsų didžiulė problema .Jis patiklus ,ir kiti tuo naudojasi .vakar važinėjosi ,kitas užlipo ant pegų ,tokie dedasi išsikiše ant dviračio ratų ,kad galėtų stovėti ,nukrito pats ,ir liepė manąjam atsiprašyti ,kad nukrito ,o tas ir atsiprašinėjo ,ir kelis kart liepė ,o tai mamai eisiąs pasiskūsti .na o aš savąjam ir sakau ,ko tu atsiprašinėji ,juk pats savo noru lipo ,niekas neliepė .vėliau kaulyt pinigų atėjo ,atseit tas tas paprašė manojo ,kad jis paprašytų manęs ,kad duočiau pinigų .nu išvis doh.gif tai sakau su tokiais nėr ko bendraut ,jam greit 7 m. bet išaiškint neina ,tai tiesiog nusprendžiau išvis su tokiais neleist į kiemą .kokie dabar vaikai išpindėję,tai ne tas žodis .nusistato prieš vaiką ,ir aiškina atėję į kiemą su kuom jis turi draugaut ,ir kitus nuteikinėja prieš jį ,o kai pasakiau tam ,kodėl mano vaikui vadovauji ,tai dabar bėga nuo manęs vos pamatęs su savo draugeliu ,vyras sako ,kad čia jų žaidimas ,smagumai ,net šalia mamos tą patį daro ,su mama jo kalbėjau,ir ji jam sakė ,kodėl jis bėga nuo manęs ,visvien tai daro ,o jau 8-9 m ,mama jo sakė ,kad pas jį tokių pat problemų buvo ,ir pas psichologą ėjo ,ir kiti vaikai stumdė ,todėl užaugo ,ir pats taip elgiasi .o mamai pasakiau ,kad jam nereikia manęs bijot ,aš jam nieko blogo nedarau ,aš tik savo vaiką gyniau .ir su vyru kartu praėjom ,irgi pabėgo ,nu ir gerai ,susigyvens ,aprims .svarbiausia ,kad savo mažojo prie jų neprileisiu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 13 rugpjūčio 2013 - 10:56
Aš irgi džiaugiuosi, kad dukrelė pasakė, kad nenori draugaut, nes buvau nejuokais išsigandus. Kai susipažino su ta mergaite, nieko namuose nebuvo galima girdėt, tik tos mergaitės vardą... Vietoj labas rytas "kada važiuosim pas .....". Iš sodo vos ne verkdama važiuodavo.
Atšalo nuo tada, kai ta mergaitė ėmė vadovaut, tipo darom tą arba nedraugausiu
Atsakyti