QUOTE(Ūla @ 2011 04 03, 12:29)
o jūs manot, kad šiuo konkrečiu atveju neužtenka supratimo, kad kažkam gali skaudėt? Kalbam apie 6-erių metų vaiką. Sveiką, kiek suprantu.
Nors būtent čia reiktų kalbėt ne apie vaiko, bet abiejų mamų (tėvų) elgesio ypatumus.
Nors būtent čia reiktų kalbėt ne apie vaiko, bet abiejų mamų (tėvų) elgesio ypatumus.
Manau, kad ne visada uztenka. Ir teisingai sakote, kad reiketu ne apie vaiko, o apie tevu ypatumus kalbeti. Ne visiems vaikams pasiseka tureti tevus, kurie aiskina apie jausmus, leidzia vaikams visokius jausmus patirti ir mokina kaip susidoroti su emocijom.
As turiu daug supratingumo vaiku atzvilgiu, todel niekada nepateisinu smurtavimo pries juos, nes ne visada jie turi suvokima, ka istikro daro.
vis prisimenu Biliuno 'Kliudziau' .... vaikas suvoke tik po to, kai kliude.
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 04 03, 12:52)
Sorry, bet jusu tos zinios tokios knygines, teorines. Paskaitete knygute, straipsneli ir parasete. Geriau palaukite kol jusu pacios sunus paaugs ir pamatysite, kad pagal knygutes jis tikrai nesielgs. Knygutes bando aprepti visus vaikus, individualiai kiekvieno vaiko neaprasysi, kaip ir beje i vienus remus visu vaiku nesukisi.
As va, pvz. auginu dukra ir ji dar budama 3,5 metuku viena karta sveciuose pas mano mama, pradejo skinti gelytes nuo jos vazoninio augalo. Man paaiskinus, kad negalima taip, gelytei irgi skauda, daugiau taip niekada nebedare. Nuo pat kudikystes jai buvo aiskinama kad gyvunams lygiai taip pat skauda kaip ir mums ir jau nuo 2 - 3 metuku ji su gyvunais labai graziai elgiasi. As net i zoologijos soda ja vengiu vestis, nes man liudna matyti gyvunus uz grotu. Ir vaikui aiskinu, kad gyvunu vieta laisveje. Butu mano valia, tokiu dalyku pasaulyje nebutu.
As va, pvz. auginu dukra ir ji dar budama 3,5 metuku viena karta sveciuose pas mano mama, pradejo skinti gelytes nuo jos vazoninio augalo. Man paaiskinus, kad negalima taip, gelytei irgi skauda, daugiau taip niekada nebedare. Nuo pat kudikystes jai buvo aiskinama kad gyvunams lygiai taip pat skauda kaip ir mums ir jau nuo 2 - 3 metuku ji su gyvunais labai graziai elgiasi. As net i zoologijos soda ja vengiu vestis, nes man liudna matyti gyvunus uz grotu. Ir vaikui aiskinu, kad gyvunu vieta laisveje. Butu mano valia, tokiu dalyku pasaulyje nebutu.
As nematau nieko kvailo tame, kad bendrai visiems vaikams taikau bendra literatura

O kad kiekvienas vaikas skirtingas, as pati zinau, ir be tokiu pasakymu: palaukite kol paaugs jusu vaikas, tada matysite.... nera reikalo cia sioje vietoje sitaip rasyti, nes apie svetima vaika butent literatura gali padeti daugiau suprasti, nes pagal savo vaika negali spresti, ka kitas turetu daryti.