Kristynka, jei norėtumėte pagreitinti džiovinimo procesą, galėtumėte juos padžiovinti orkaitėje, kaip grybukus ant silpnos ugniessu šiek tiek atidarytomis durelėmis (aš įdedu tarp orkaitės ir durelėmis kamštuką nuo vyno butelio). Sūriukus reikia vartyti, bet į orkaitę geriau dėti jau padžiūvusius sūriukus, kad skysčių būtų kuo mažiau, nes priešingu atveju labai prisiklijuos. Aš į orkaitę dedu jau šiek tiek apdžiūvusius ir ant skardo, pakloto pergamentiniu popieriumi (ogal net ant folijos geriau dėti, būtų mažesnis lipnumas, dar nebandžiau). Įjungiu orkaitę, šiek tiek pašildau sūriukus, išjungiu, paskui vėl įjungiu, sūriukus pakaitalioju, ir taip kelis kartus.
Laizanika, aišku, nemalonu, kad tiek darbo buvo įdėta, bet sūriukus teko išmesti, bet užtat man malonu, kad pasiruošusi dar gaminti, nes pagalvojau, kad aš viena esu ,,balta varna", nes nuo visų gerokai atsilikusi su sūriukų gaminimu.
Džiūsta mano 2 sūriukų partijos: 1 (7 sūriukai)- su lazdynų riešutais, 2 (6 sūriukai)- su saulėgrąžomis. Ryte virsiu trečią partiją, laukia puodas su supjaustytais obuoliukais. Problema, kad neturiu vietos džiovinimui, virtuvė maža, o visur kitur karaliauja 2 mūsų katės. Poryt įdėsiu vieną pirmą partiją į orkaitę, o trečia užims pirmos vietą ant stalo.
Pastebėjau tokį dalyką: geriau laikyti obuolių skilteles cukruje, nuolat maišant tiek, kad paruduotų visos skiltelės. Jei per parą neparuduoja, reikėtų dar šiek tiek palaikyti, maišant. Antrą skiltelių partiją pradėjau gaminti, kai dar buvo baltų skiltelių, tai paskui ilgiau virti teko, be to, šie sūriukai dabar drėgnesni, o iš pirmos partijos beveik visiškai sausi, nes nebuvo baltų skiltelių.
Dar žinau tikrai, kad antaniniai obuoliai daug minkštesni nei Bogatyr rūšies, todėl pjaustyti daug lengviau. Na o aš nuo to pjaustymo beveik nejaučiu savo dešinės rankos, tiksliau, jaučiu, kad pirštus sulenkti sunku ir nuospaudas turiu, nes ir lupti man obuolius beveik visus reikėjo dėl juodų dėmelių.
Ryte gaminsiu trečią partiją, paskui gal dar, tik reikia galvoti, kaip aš tą džiovinimą dėliosiu. Taigi, Laizanika, tu irgi šiame procese ne viena busi, jei dar gaminsi.
Merginos.........................................................Išviriau antrą partiją vakar, šiandiena sėlinau pažiūrėti kaip jie ten O jie pasirodo...........gavosi, guli 8 štukos prispaustos kaip kaulas. bet dabar gi mandresnė buvau, padariau po 1 su riešutais, saulėgražo, kava ir džiovintom bananų skiltelėm, o 4 natur produkt. vakare pjaustysiu puodą trečiai partijai..... bet kaip sustabdyti elektros skaitliuką, kad nesisuktų
Sveikos visos,
Vyriau ir aš tą čiudą, apsideginau rankas visą virtuvę apteškiau ir nukėliau nuo ugnies.
Tiesiog nebegalėjau nu jau taškosi nesveikai
Šian bandysiu orkaitėj damušinet
Vyriau ir aš tą čiudą, apsideginau rankas visą virtuvę apteškiau ir nukėliau nuo ugnies.
Tiesiog nebegalėjau nu jau taškosi nesveikai
Šian bandysiu orkaitėj damušinet
o kodėl pas mane visai nesitaško??????????????? GAl ką blogai darau????
Kiek viriau pas mane nei karto nesitaškė, gal dažniau maišyt reikia?
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 27, 16:40)
Kiek viriau pas mane nei karto nesitaškė, gal dažniau maišyt reikia?
Gal per letai maišau, nes visą ranką nusiplykiau, ir pusle pritryniau.
Nežinau žodžiu žiauriai nusivyliau, ir elektros daug prisukau ir efekto negavau
QUOTE(dainienie @ 2010 10 27, 16:47)
Gal per letai maišau, nes visą ranką nusiplykiau, ir pusle pritryniau.
Nežinau žodžiu žiauriai nusivyliau, ir elektros daug prisukau ir efekto negavau
Nežinau žodžiu žiauriai nusivyliau, ir elektros daug prisukau ir efekto negavau
Sveikos, merginos
nu negaliu patikėti skaitydama, kad net rankas nusiplikinat, pusles pritrinat bemaišydamos, lubas "nutinkuojat"...
Galėčiau eilinį kartą viską iš eilės surašyti, jei neskaitot, kas parašyta anksčiau. Bet šaunuolė laizanika taip aiškiai viską pirmame puslapyje išdėstė, kad aiškiau ir būti negali.
Miela dainienie, neišgarinai sulčių kaip reikiant, todėl ir ilgai ir kankinamai virei. Paskaityk va čia...
DUK - dažniausiai užduodami klausimai: 1-mas šios temos puslapis.
Papildyta:
giletaite, sveikinu. Tu viską darei kaip reikiant, teisingai nugarinai sultis, todėl tau visiškai nebesitaškė ir puikiai gavosi sūriukai. Va, dar ir visokiausių priedų pridėjai... Šaunuolė.
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 21, 22:42)
Laizanika, aišku, nemalonu, kad tiek darbo buvo įdėta, bet sūriukus teko išmesti, bet užtat man malonu, kad pasiruošusi dar gaminti, nes pagalvojau, kad aš viena esu ,,balta varna", nes nuo visų gerokai atsilikusi su sūriukų gaminimu.
Ryte gaminsiu trečią partiją, paskui gal dar, tik reikia galvoti, kaip aš tą džiovinimą dėliosiu. Taigi, Laizanika, tu irgi šiame procese ne viena busi, jei dar gaminsi.
Ryte gaminsiu trečią partiją, paskui gal dar, tik reikia galvoti, kaip aš tą džiovinimą dėliosiu. Taigi, Laizanika, tu irgi šiame procese ne viena busi, jei dar gaminsi.
Nemalonu, bet tai manes ne kiek nesustabde, gi jau is pirmuju dvieju partiju tik 3 surius beturiu Siuo metu atostogauju pas mama, kur yra dujine virykle, jegaaaaaa, kokia ekonomija. Siuo metu sandeliuku labai labai vesiai nuo vakar padetos dvi partijos pripjaustytu obuoliu, 2 kibirai po 3.5kg. Rytoj is ryto virsiu viena su saulegrazom, ir po pietu antra be nieko, tik bandysiu su cielais obuoliu gabaliukais padaryti. Taigi siame procese dalyvaujju ir kaip matau dar yra dalyvaujanciu. Jeigu dabar abi partijos gausis, dar virsiu
QUOTE(dainienie @ 2010 10 27, 14:37)
Sveikos visos,
Vyriau ir aš tą čiudą, apsideginau rankas visą virtuvę apteškiau ir nukėliau nuo ugnies.
Tiesiog nebegalėjau nu jau taškosi nesveikai
Šian bandysiu orkaitėj damušinet
Vyriau ir aš tą čiudą, apsideginau rankas visą virtuvę apteškiau ir nukėliau nuo ugnies.
Tiesiog nebegalėjau nu jau taškosi nesveikai
Šian bandysiu orkaitėj damušinet
Tikrai tiesiog sunku patiketi, ir cia ne karta aptarta, ir savo patirtim dalijomes, ir sudejau visa info i pirma puslapy kad klaidu nedarytumet, is kitu klaidu pasimokytumet, bet neveikia. Pati antra partija kai viriau patyriau ka reiskia kai taskosi, tikrai ir degina ir aptasko virykle, garintuva, sienas, bet klaidos esme isaiskinom, kam kartoti svetimas klaidas
Tikiuosi dainienie dabar paskaitysit ka blogai padaret ir daugiau nedarysit. Blogai nupylet, nusunket sultis nuo obuoliu, ir jas blogai nuviret, blogai isgarinot. Supylet obuolius i pakankamai didely kieky sulciu, o dar sulciu buvo obuoliuose ir gavosi daug skyscio, jis ir taskesi. Gerai isgarinus sultis, ir sukretus sausus gerai nusunktus obuolius mase buna apysause, ir nera kas joje taskosi. Sekmes gaminant antra karta, tikiuosi labai nenusideginot
Papildyta:
QUOTE(giletaite @ 2010 10 27, 15:23)
o kodėl pas mane visai nesitaško??????????????? GAl ką blogai darau????
Va butent kad viska gerai ir darot, todel ir nesitasko
Vakar supjausčiau 3-čią partiją obuoliukų... Žiūrėsiu kaip sultys išsiskirs, gal teks šiandiena ir vėl virti... Tiesa aš prieš virimą visus obuolius per kiaurasamtį nulašinu ir + sudedu į marlę ir išgrežiu, kad sausi liktų.
QUOTE(giletaite @ 2010 10 29, 14:49)
Vakar supjausčiau 3-čią partiją obuoliukų... Žiūrėsiu kaip sultys išsiskirs, gal teks šiandiena ir vėl virti... Tiesa aš prieš virimą visus obuolius per kiaurasamtį nulašinu ir + sudedu į marlę ir išgrežiu, kad sausi liktų.
Va todel ir nesitasko, nes ir nusunki sultis gerai, plius gerai jas nugarini.
As atostogaudama kaime viriau du kartus. Abu kartus is 7kg. Pirmam kartui dar turejau antaniniu obuoliu, bet teko juos maisyti su kitais. Antras kartas visas ne is antaniniu, bet va dabar galiu pasakyti kad kitais metais virsiu tik is antaniniu, nes ir ju skonis suriui idealus ir verdasi suris is ju daug greiciau, nes su ta partija is bele kokiu obuoliu nerealiai suvargau Beto, obuoliu suriui netinksa kieti obuoliai, bei labai saldus, cia is asmenines patirties jau zinau. Kieti niekaip neistyzta verdant, saldus padaro ta sury kartu su curkum per daug saldu.
Dziuna dabar grazuoliai, kas ant palanges, kas jau ant radiatoriaus, reikes rytoj padaryti foto
Sveika, laizanika,
Na va, verdant sūriukus ir įgaunama patirtis. Ir pati jau žinai visas subtilybes, ir kitoms patari. Šaunu
Dar obuolių truputuką atsivežiau, bet jau nebevirsiu sūriukų, šįmet kažkaip "pasinešėm" obuolienę valgyti. Labai jau senka atsargos, teks vėl virti.
Sėkmės maišymuose ir džiovinimuose...
Na va, verdant sūriukus ir įgaunama patirtis. Ir pati jau žinai visas subtilybes, ir kitoms patari. Šaunu
Dar obuolių truputuką atsivežiau, bet jau nebevirsiu sūriukų, šįmet kažkaip "pasinešėm" obuolienę valgyti. Labai jau senka atsargos, teks vėl virti.
Sėkmės maišymuose ir džiovinimuose...