Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 20, 07:37)
Paskaičiau Natalijos postą ir prisiminiau, kad prieš dėdama į sūrį lazdyno riešutus jų nepakepinau  doh.gif kaži kas dabar bus  lotuliukas.gif


Aišku, Rose Prick, riešutų galima ir nekepinti, jei be luobelių, o jei su luobeliais, tai pakepinus šiek tiek, gerai nuvalomi nuo luobelių. Pakepinau lazdynų riešutus, nes buvo su luobeliais, kuriuos po pakepinimo lengvai nulupau, o tik tada dėjau į obuolių masę virimo procese.
O jei riešutukai, įdėti į obuolių masę buvo su luobeliais, tai gal šie luobeliai išsivirė toje masėje, ir visai nesijaus tų luobelių, nežinau, nes taip gaminti dar nebandžiau.

Mano vakar pagaminti sūriukai su lazdynų riešutais jau išimti po paslėgimo iš šaldytuvo ir gražiai džiūsta ant virtuvės stalo. Šiandien gaminsiu su saulėgrąžų ,,sėmkėmis".

Ankščiau gaminau virimo pabaigoje įdėjusi šviežių mėtų lapelių be kotelių. Pernai įdėjau džiovintų mėtų lapelių, tai mėtų skonis buvo, tačiau valgymo metu teko tuos lapelius išspjauti. Jei artimiausiu metu surasiu savo darže ar parduotuvėje šviežių mėtų, tai 3 virimą padarysiu su šviežiomis mėtomis. O 4 virimą (jei virsiu) padarysiu su šviežio imbiero mažais gabaliukais (patarkuosiu), kuriuos visiu kartu su obuolių skyltelėmis, kvepės imbieru, tik persistengti su kiekiu nereikia (reikia labai mažai), nes bus per aštru paskui valgyti.

Labai teisingai pastebėjo Silsta, kad sūriukų virimas - tikra bacila, kuria užsikrečiama vėl ir vėl... Vis norisi eksperimentuoti, tačiau, pvz., aš, eksperimentuoju tik su priedais, visą gaminimo procesą paliekant nepakeistą. O eksperimentuoti geriau su mažais kiekiais, va ir gaminu per vieną kartą ne daugiau, kaip 3,5 kg pjaustytų obuolių Bogatyr (tik tokius rudeninius turiu darže) ir 0,75 kg cukraus (7 ne dideli sūriukai).
Atsakyti
Sveikute, Natalja200710, puikiai darbuojiesi, vis verdi... O aš anksčiau pradėjau virimus, anksčiau ir užbaigiau. Atsivežiau dar kažkokių tai rudeninių, nežinau jų veislės (pavadinimo), tai dar viriau obuolienių, dabar dar orkaitėje skiltelėmis džiovinu. Nu negi atsivežusi paliksi juos likimo valiai, kad supūtų... Vat ir vargstu ax.gif

Natalja200710, aš po pusę normos niekad neverdu, man tas vargas... Iš karto visą normą ir kvit lotuliukas.gif Viriau tik su cinamonu ir riešutais. O su imbieru labai įdomi idėja, bet eksperimentą paliksiu kitiems metams.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 10 20, 14:59)
Natalja200710, aš po pusę normos niekad neverdu, man tas vargas... Iš karto visą normą ir kvit  lotuliukas.gif Viriau tik su cinamonu ir riešutais. O su imbieru labai įdomi idėja, bet eksperimentą paliksiu kitiems metams.


Su cinamonu irgi gaminau, su razinomis, su citrinos ir apelsino cedra, dar gaminau be jokių priedų.

Bet 7 kg skiltelių man būtų per vieną kartą sunkoka maišyti.
Gal, Silsta, gamini iš kokių 4 -5 kg skiltelių? Jei man iš pilno kibiro (emaliuotas 12 l) obuolių būna 3,5-4 kg obuolių, tai panašu, jog tavo kibiriuke nėra 7 kg pjaustytų. Tada, aišku, ne taip sunku paskui maišyti verdant. Neatsimenu, kiek pas tave sūriukų būna iš kibiro pjaustytų obuolių? Atrodo, kad ne daug.

Silsta, vis ketinu gaminti obuolienę su kondensuotu pienu pagal tavo kadaise šiame forume pateiktą receptą. Ar šiemet gaminai tokią?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 20 spalio 2010 - 14:44
Natalja200710, aš pjaustau į labai didelį kibirą, net nežinau kiek ten ltr. telpa, virimui turiu nuo labai seniai labai didelį puodą. Kai suverčiu skilteles, tai gaunasi daugiau pusė puodo. Na, ir medinis šaukštas atitinkamai didelis lotuliukas.gif Tas puodas buvo skirtas vekuoti kompotams, ten užvirdavau sirupą. Kadangi dabar saldžiai jau nebenorim, jokių kompotų jau nedarau, tai puodas liko sūriukams obuoliniams virti. Iš vieno virimo išeina 5 dideli sūriukai (po didesnę pusę cukraus maišelio prikraunu), o jei mažus darau, tai ir visi 10 gaunasi.

O obuolienės pas mane pačios paprasčiausios, į vieną virimą tik cinamono įmečiau. Su kondensuotu pienu vis ruošiausi virti, bet vyras pareiškė, kad "neišradinėčiau dviračio", sako, man natūralios, be jokių priedų pačios skaniausios. Gal juoksiesi, bet vakar blynų apkepą su mėsa jis irgi valgė su obuoliene... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 20 spalio 2010 - 14:52
QUOTE(silsta @ 2010 10 20, 15:48)
Natalja200710, aš pjaustau į labai didelį kibirą, net nežinau kiek ten ltr. telpa, virimui turiu nuo labai seniai labai didelį puodą. Kai suverčiu skilteles, tai gaunasi daugiau pusė puodo. Na, ir medinis šaukštas atitinkamai didelis lotuliukas.gif  Tas puodas buvo skirtas vekuoti kompotams, ten užvirdavau sirupą. Kadangi dabar saldžiai jau nebenorim, jokių kompotų jau nedarau, tai puodas liko sūriukams obuoliniams virti. Iš vieno virimo išeina 5 dideli sūriukai (po didesnę pusę cukraus maišelio prikraunu), o jei mažus darau, tai ir visi 10 gaunasi.


Aš prikraunu pusę maišelio nuo cukraus ir man būna 7, o jei prikraučiau daugiau, tai man irgi maždaug 5 vnt būtų, bet juk aš gaminu iš 3,5-4 kg pjaustytų obuolių. Nebent pas tave sūriukai storesni. Mano tai maždaug 1,5 cm. Storų negaminu, nes paskui ilgiau džiūna.

Mano vyrai tai kol kas mėsos su obuoliene nevalgo, bet blynų, varškėčių, virtinukų,varškės, varškės apkepų, varškės-cukinijų apkepų ir pan., be uogienių net nemėgsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 20 spalio 2010 - 15:08
QUOTE(medlink @ 2010 10 19, 21:11)
Tai ir aš taip galvoju, nes nepakabinsiu niekur...  ax.gif


Del sandeliavimo nesuku galvos, po sildymo sezono pradzios mano pirmos dvi partijos labai puikiai sudziuvo ant radijatoriaus, tai vakar su vyru prie kompu abu darbavomes ir sunaikinom 1.5 surio, o ta pusele as ryte damusiau blush2.gif

QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 19, 23:33)

Laizanika, net neabejoju, kad sūriukai karamelės skonio bus labai skanūs, juk būna, pvz., varškės sūrelių, ledų ir kt. karamelės skonio, man visai skanu. O gal čia bus skonis, kaip, pvz., griliažinių saldainiukų, tik ne tokio kietumo. Kaip be būtų, bus, tikrai, skanu! thumbup.gif


Deja, suriukai jau iskeliavimo i siuksliu deze verysad.gif Dziunant jie pradejo irti, griuti tiesiog. Matyt gal kai neilgai viriau, plius toje maseje buvo labai daug cielu gabaleliu, matyt per mazai risamosios medziagos, per mazai tu suvirusiu gabaliuku. O kadangi tas karameles skonis muse virsu ir jis man nelabai, pervirti nesiryziau ir ismeciau verysad.gif Gaila, bet nosies nenukabinu, pirmos partijos nerealaus skonio thumbup.gif Kaime pas mama dar yra antaniniu obuoliu deze, sake yra viena obelis labai panasi i antaninius, zali, kieti ir rugstus obuoliai, tai is ju dar varysiu. Tikrai manau kokias dar 2-3 partija susikaupsiu isvirti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 20, 16:02)

Mano vyrai tai kol kas mėsos su obuoliene nevalgo, bet blynų, varškėčių, virtinukų,varškės, varškės apkepų, varškės-cukinijų apkepų ir pan., be uogienių net nemėgsta.


Maniskiai labai pamego trintas su cukrum ir zalias uzsaldytas uogienes. Mes taip darom braske, avietes, melynes, sutrinu zalias su cukrum ir i saldikly mazom porcijom supilscius. Mazeja tos uogienes zaibisku greiciu. Bet obuoliene irgi verdam, su vafliais ir pienu ja valgom, bet ji jau ne tokia paklausi.
Atsakyti
merginos nelabai dziusta mano suriukai, as padejus juos ant peciuko lentuke-paliuke-suriukai, iores kazkiek apdziuvus, bet vidus tikrai ne...
sakau gal y orkaite ant silpnos ugnies pasildyti, nes noreciau sestadieniu as viena pasipjaustyti...arba ant peciuko uzdeti tik paliuke is surelius? g.gif
Atsakyti
[quote=laizanika,2010 10 21, 11:25]

Deja, suriukai jau iskeliavimo i siuksliu deze verysad.gif Dziunant jie pradejo irti, griuti tiesiog. Matyt gal kai neilgai viriau, plius toje maseje buvo labai daug cielu gabaleliu, matyt per mazai risamosios medziagos, per mazai tu suvirusiu gabaliuku. O kadangi tas karameles skonis muse virsu ir jis man nelabai, pervirti nesiryziau ir ismeciau verysad.gif Gaila, bet nosies nenukabinu, pirmos partijos nerealaus skonio thumbup.gif Kaime pas mama dar yra antaniniu obuoliu deze, sake yra viena obelis labai panasi i antaninius, zali, kieti ir rugstus obuoliai, tai is ju dar varysiu. Tikrai manau kokias dar 2-3 partija susikaupsiu isvirti ax.gif


Vai, laizanika, kokios naujienos negeros. Nu kaip čia tau gavosi? Negi tikrai reikėjo išmesti? Jei taip, tai labai gaila ir sūriukų, bet tavo vargo daugiausia gaila. Bet nenusimink, sakei dar turi obuolių, tai tikrai nuostoliai bus atstatyti, ar ne? Nenukabink nosytės mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2010 10 21, 13:41)
merginos nelabai dziusta mano suriukai, as padejus juos ant peciuko lentuke-paliuke-suriukai, iores kazkiek apdziuvus, bet vidus tikrai ne...
sakau gal y orkaite ant silpnos ugnies pasildyti, nes noreciau sestadieniu as viena pasipjaustyti...arba ant peciuko uzdeti tik paliuke is surelius? g.gif



kristynka*, nelabai žinau ką tau patarti, nes aš niekad nei ant pečiuko, nei ant radiatoriaus, nei orkaitėj nedžiovinu, man suverda puikiai ir pastovėję ant palangės keletą dienelių jau pjaustau ir valgom. Gal kuri atsilieps taip džiovinanti?
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 10 21, 13:53)
kristynka*, nelabai žinau ką tau patarti, nes aš niekad nei ant pečiuko, nei ant radiatoriaus, nei orkaitėj nedžiovinu, man suverda puikiai ir pastovėję ant palangės keletą dienelių jau pjaustau ir valgom. Gal kuri atsilieps taip džiovinanti?

o jie turi butu labai kieti ar kaip ?jau padziuve
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 10 21, 13:53)
Vai, laizanika, kokios naujienos negeros. Nu kaip čia tau gavosi? Negi tikrai reikėjo išmesti? Jei taip, tai labai gaila ir sūriukų, bet tavo vargo daugiausia gaila. Bet nenusimink, sakei dar turi obuolių, tai tikrai nuostoliai bus atstatyti, ar ne? Nenukabink nosytės


Tikrai nenukabinu, butu pirmas bandymas jauciu daugiau nevirciau, bet va kai jau turiu dvi partijas suriuku kurio skonis neispasakytas, ypac kai pats pasigaminai, tikrai dar virsiu. Partijai vienai dar turesiu antaniniu, o va dar pabandysiu ir is kitokiu, turesiu su kuom palyginti.
O ismesti tikrai reikejo, neatrode kad kas gausis jau is karto, bet galvojau nu gal. Sakau kazkaip labai staiga sukietejo ta mase verdant, ir kai sukietejo tos skylteles neiro, taip ir liko pilna mase maziuku skilteliu likuciu. Ir kai eme dziuti tie suriai del tu skilteliu likuciu turbut jie eme griuti, nei apversti nejo doh.gif Ir kuo labiau dziuvo, tuo labiau iro, taigi ju likimas siukslineje lotuliukas.gif

QUOTE(kristynka* @ 2010 10 21, 14:37)
o jie turi butu labai kieti ar kaip ?jau padziuve


Mano pirmoji partija virta spalio 2d. antroji spalio 4d. Tai va tik siom dienom man jau patinka ju kietumas, o is karto kai dziuvo galvoju irgi kazin kaip, ar sukietes. Is virsaus dziuvo labai gerai, o vidus buvo minkstas. As padejau ant radijatoriaus pries savaite, tiesiau marliuka tiesiai ant radijatoriaus an tjo dejau suriukus, uzklojau marle. Varciau laikas nuo laiko. Savaite laiko pasisilde ant radijatoriaus jie puikiai sukietejo thumbup.gif
Atsakyti
Na aš pirmom dienom tai padžiovinau truputį ant radiatoriaus, bet dabar tai guli ant spintelės, ant merliukų ir tik apverčiu karts nuo karto... Na ir aišku, tirpsta jie ant akių ax.gif na bet negi laikysi kai taip skanu... blush2.gif
Atsakyti