QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 20, 07:37)
Paskaičiau Natalijos postą ir prisiminiau, kad prieš dėdama į sūrį lazdyno riešutus jų nepakepinau kaži kas dabar bus
Aišku, Rose Prick, riešutų galima ir nekepinti, jei be luobelių, o jei su luobeliais, tai pakepinus šiek tiek, gerai nuvalomi nuo luobelių. Pakepinau lazdynų riešutus, nes buvo su luobeliais, kuriuos po pakepinimo lengvai nulupau, o tik tada dėjau į obuolių masę virimo procese.
O jei riešutukai, įdėti į obuolių masę buvo su luobeliais, tai gal šie luobeliai išsivirė toje masėje, ir visai nesijaus tų luobelių, nežinau, nes taip gaminti dar nebandžiau.
Mano vakar pagaminti sūriukai su lazdynų riešutais jau išimti po paslėgimo iš šaldytuvo ir gražiai džiūsta ant virtuvės stalo. Šiandien gaminsiu su saulėgrąžų ,,sėmkėmis".
Ankščiau gaminau virimo pabaigoje įdėjusi šviežių mėtų lapelių be kotelių. Pernai įdėjau džiovintų mėtų lapelių, tai mėtų skonis buvo, tačiau valgymo metu teko tuos lapelius išspjauti. Jei artimiausiu metu surasiu savo darže ar parduotuvėje šviežių mėtų, tai 3 virimą padarysiu su šviežiomis mėtomis. O 4 virimą (jei virsiu) padarysiu su šviežio imbiero mažais gabaliukais (patarkuosiu), kuriuos visiu kartu su obuolių skyltelėmis, kvepės imbieru, tik persistengti su kiekiu nereikia (reikia labai mažai), nes bus per aštru paskui valgyti.
Labai teisingai pastebėjo Silsta, kad sūriukų virimas - tikra bacila, kuria užsikrečiama vėl ir vėl... Vis norisi eksperimentuoti, tačiau, pvz., aš, eksperimentuoju tik su priedais, visą gaminimo procesą paliekant nepakeistą. O eksperimentuoti geriau su mažais kiekiais, va ir gaminu per vieną kartą ne daugiau, kaip 3,5 kg pjaustytų obuolių Bogatyr (tik tokius rudeninius turiu darže) ir 0,75 kg cukraus (7 ne dideli sūriukai).