Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(yuki @ 2010 10 18, 14:41)
o galit kas nors įmest foto, kaip atrodo antaniniai obuoliai.

google...
user posted image
user posted image
seip jie yra toki zalsvai geltoni, bent pas mus tai neturi nei vienas obuolys raudonumo.
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2010 10 18, 15:41)
o galit kas nors įmest foto, kaip atrodo antaniniai obuoliai. turiu dabar kažkokių, mb sako, kad jie antaniniai. išsivirčiau dar sūrių, jei tikrai taip.

Aš viriau ne iš antaninių... tai pamėginkit ir jūs wink.gif
Atsakyti
user posted image

Šaltinis: http://lt.wikipedia....wiki/Antaniniai


Persiprašau, kristynka*, nepastebėjau, kad ir tu tokią pačią obuoliukų nuotrauką įkėlei ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 18 spalio 2010 - 14:40
jau manieji padeti dziut thumbup.gif
Atsakyti
Dziuna jau ir maniskiai. Slapi, bet forma gerai islaiko. Bet tas skonis tai karamelinis-deginto cukraus doh.gif Nu bet tai gal kaip tik, ale priedas kazkoks. Ziuresim kaip kiti ivertins. Kuo prasciau iseina tuo daugiau suriu gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 10 18, 17:44)
Kuo prasciau iseina tuo daugiau suriu gaunasi  doh.gif

lotuliukas.gif


P.S. o kur žiemą laikot jei nėra kur pakabinti???
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 10 18, 14:56)

širdingai aciuks.gif , tikrai tokie pas mane thumbup.gif
gūglinti aš gūglinau, bet kai primetė visokių, net raudoniausių, tai ir užklausiau tų, kurie tiksliai žino.

QUOTE(medlink @ 2010 10 18, 15:00)
Aš viriau ne iš antaninių... tai pamėginkit ir jūs wink.gif

ir aš verdu iš bet kokių, bet pagalvojau, jei tikrai antaniniai, griekas būtų obuolienei sunaudot ax.gif ir beje, geriau tu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 10 18, 17:20)
lotuliukas.gif
P.S. o kur žiemą laikot jei nėra kur pakabinti???


Oi tikrai, nereikia tu jus schmoll.gif mirksiukas.gif

Zinok dar nesumasciau kur laikysiu, pirmi metai verdu, kitais metais vis kazkas jau isvirto iduodavo. Galvoju suvynioti kaip cia kazkas paprotijo i kepimo popieriu ir kus i spintele sausene, arciau radijatoriu kokiu. Kol kas dziovinu dar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 10 19, 14:13)
Zinok dar nesumasciau kur laikysiu, pirmi metai verdu, kitais metais vis kazkas jau isvirto iduodavo. Galvoju suvynioti kaip cia kazkas paprotijo i kepimo popieriu ir kus i spintele sausene, arciau radijatoriu kokiu. Kol kas dziovinu dar  4u.gif

Tai ir aš taip galvoju, nes nepakabinsiu niekur... ax.gif
Atsakyti
Ir aš jau nors vėlai, bet užtat realiai prisijungiu prie sūriukų gaminimo proceso.

Turėjau šiek tiek nukrypimų nuo savo įprasto gaminimo: supjaustytus obuolius laikiau kambario temperatūroje 1 parą, t.y. ne vėsioje vietoje (pastebėtina, kad nesurūgo visai, be to, ir sulčių per parą buvo daugiau, nei laikant parą vėsioje vietoje); paslėgiau ne balkone, o šaldytuve apatinėje lentynėlėje (sluoksnis sūriukų, paskui ant jų lentutė maisto pjaustymui, vėl sūriukai, vėl pjaustymo lenta, o ant jos pastačiau puodą su šaltu vandeniu). Tiesa, sūriukai pradžioje buvo suguldyti paslėgti ant virtuvės stalo, o kai atvėso, atsirado šaldytuve.
Iš beveik pilno emaliuoto kibiro obuoliukų buvo 3,5 kg pjaustytų, kuriems panaudojau 0,75 kg cukraus, ir mažą maišeli pakepintų bei nuvalytų lazdynų riešutų. Apie valandą garinau ant didelės ugnies sultis, paskui įmetus pjaustytus obuolius, ant didelės ugnies, nuolat maišant, viriau apie 30 min.
Apie riešutus buvau pamiršusi, tai įmečiau virimo pabaigoje, tikiuosi nebus labai kieti.
Iš 3,5 kg obuolių man pavyko pagaminti 7 sūriukus. Nuolat gaminu tik iš 3,5 kg pjaustytų obuolių, nes ne tik pagaminimo laikas trumpesnis, bet ir virti , maišant daug lengviau.
Stingsta maišeliuose nuo cukraus gražiai, ryt išimsiu ir pradėsiu džiovinti.

Niekada nekabinu, pradžioje džiovinu; popierius-rankšlostis-sūriukai-rankšlostis, paskui - orkaitėje, kaip grybus su šiek tiek atidarytomis durellėmis, bet ne ilgai, o paskui - tiesiog padėjus ant lentynos ant pergamentinio popieriaus, apklojus plonos ne sintetinės medžiagos virtuviniu rankšlosčiu ar marle, dažnai pavartydama, pakeisdama popierių ir rankšlostį, sudžiūva gerai, nepelija.

Jau supjausčiau kitą obuoliukų partiją, ryt virsiu su saulėgrąžomis (gal nepamiršiu įdėti).

Bet jei pjaustai be pirštinių (nemėgstu su pirštinėmis), tai paskui labai sunku nuvalyti juodas rankas, net citrina nepadeda, tai eilinį kartą įsitikinau, kad idealus pagalbininkas šioje problemoje - kivis.

Laizanika, net neabejoju, kad sūriukai karamelės skonio bus labai skanūs, juk būna, pvz., varškės sūrelių, ledų ir kt. karamelės skonio, man visai skanu. O gal čia bus skonis, kaip, pvz., griliažinių saldainiukų, tik ne tokio kietumo. Kaip be būtų, bus, tikrai, skanu! thumbup.gif
Atsakyti
Paskaičiau Natalijos postą ir prisiminiau, kad prieš dėdama į sūrį lazdyno riešutus jų nepakepinau doh.gif kaži kas dabar bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 20, 08:37)
Paskaičiau Natalijos postą ir prisiminiau, kad prieš dėdama į sūrį lazdyno riešutus jų nepakepinau  doh.gif kaži kas dabar bus  lotuliukas.gif

O as niekada nekepinu jokiu riesutu, man ir taip skanu ax.gif
Atsakyti