Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(silsta @ 2010 10 16, 15:30)
Aš kai sudedu dar šiltą masę į maišelius tai dar patrambuoju, ar kaip čia išsireiškus. Nu paspaudau tą masę, kad vienodai pasiskirstytų ir kampukus visus užpildytų. Ir dar paėmusi už maišelio kraštų į stalą padaužau, kad vienodai pasiskirstytų. Fuuuu, visai nemoku paaiškinti  doh.gif Bet gal suprasit rolleyes.gif

Aš irgi pati visada taip patrombuoju, padaužau į stalą drinks_cheers.gif

O aš šiandien jau paragavau pirmą partiją thumbup.gif nu nerealiai skanu thumbup.gif
O dar norėju paklausti, kur jūs juos jau padžiūvusius laikot? tipo tose kojinėse? o jei kur į kepimo popierių susukti ir lentynoj padėti? g.gif Aš neturiu kur tų kojinių kabinti schmoll.gif
Atsakyti
as uzpernai kai viriau, isdziovinus laikiau susuktus i kepimo popieriu komodos stalciui, issilaike kuo puikiausiai, siemet taip pat darysiu, nes ir neisivaizduoju kur reiktu susikabinti kas kojines.
Atsakyti
Merginos pagelbekite,ka ne taip darau?Pries kelias dienas ir as sumasciau pasidaryti obuoliu surio.Na atrodo viska dariau,kaip kad ir raset temoje,jau atrodo ir ilgai viriau,bet paslegus,man jie nei truputi nestingo.Tai vakar dar syk perviriau,viriau tol,kol mase nuo medines menteles nebeslydo,na atrodo,kad jau tikrai turetu kietet.Bet siandiena ziuriu,kad mano suriai vistiek nestingsta cry.gif Jau nebezinau ka su jais ir bedaryt...
O kokia turi but spalva isvirusio suriu,ar jau iskart tokia tamsi kaip sudziuvusio surio yra,ar jie bedziuvant pradeda tamseti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maltakava: 17 spalio 2010 - 13:36
QUOTE(maltakava @ 2010 10 17, 15:35)
Merginos pagelbekite,ka ne taip darau?Pries kelias dienas ir as sumasciau pasidaryti obuoliu surio.Na atrodo viska dariau,kaip kad ir raset temoje,jau atrodo ir ilgai viriau,bet paslegus,man jie nei truputi nestingo.Tai vakar dar syk perviriau,viriau tol,kol mase nuo medines menteles nebeslydo,na atrodo,kad jau tikrai turetu kietet.Bet siandiena ziuriu,kad mano suriai vistiek nestingsta cry.gif Jau nebezinau ka su jais ir bedaryt...
O kokia turi but spalva isvirusio suriu,ar jau iskart tokia tamsi kaip sudziuvusio surio yra,ar jie bedziuvant pradeda tamseti?

Aš viriau dar tik du kartus, bet mintys buvo kaip ir tavo doh.gif doh.gif žinok kai paslegi, tai jie tik kad susispaudžia ir laiko formą, tikrai nebūna labai sustengę... Aš irgi laukiau, o tada paėmiau ir labai atsargiai nulupau tą maišelį ir pamačiau kad mano sūris laiko formą, gražiai susispaudęs... Tai palikau džiūti ir dabar po savaitės jau valgau thumbup.gif Manau kad ir tau panašiai wink.gif
O kas dėl spalvos, tai viriau du kartus ir vieni tokie tamsūs, o kiti šviesesni... nežinau nuo ko tas priklauso, gal nuo obuolių wink.gif
Atsakyti
maltakava, jis ir neturi būti kietas, jei įmanoma iš maišelio išimt ir laiko formą tai dėk džiūti, jei ne- pervirk dar kartą- tik neprarask vilties mirksiukas.gif man praeitą partiją irgi reikėjo pervirti du kartus doh.gif
o vakarykščiai tai tiesiog puikūs išėjo cool.gif kavos nedėjau, bet užtat nepagailėjau riešutų, labai gerai sustengo, gal dėl to, kad cukraus daugiau pripyliau g.gif bet savaitgalį suvalgėm pirmą partiją, tai man laaabai saldu buvo, nors cukraus dėjau tris kartus mažiau negu reikėjo, tai manau šitų paskutinių pati nei į burną neimsiu, ale nors kiti džiaugsis lotuliukas.gif
Atsakyti
Dekui merginos,kad nuraminot.Jie man truputi laiko forma .Tai sudejau as juos ant radijatoriu dziut,ogi ziuriu,kad tikrai po truputeli pradejo kietet.Na negaliu atsidziaugt thumbup.gif
O kas cia su kava per suris?Gal kur jau ir raset,bet neuzmaciau?
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2010 10 17, 20:01)
Dekui merginos,kad nuraminot.Jie man  truputi laiko forma .Tai sudejau as juos ant radijatoriu dziut,ogi ziuriu,kad tikrai po truputeli pradejo kietet.Na negaliu atsidziaugt thumbup.gif

thumbup.gif kažkaip tam maišiuke kai paspaudi tai labai apgaulingai minkšti jie būna... Aš pirmą kartą irgi taip apsigavau... Susinervinau, perkirpaumaišiuką ir galvojau suversiu į puodą ir pervirsiu lotuliukas.gif o sūris visas gražiai ir išsivertė, tik nuo smūgio pusiau parlūžo ir teuputį formą pakeitė doh.gif lotuliukas.gif Tai sukitais jau mandagesnė buvau ax.gif
Atsakyti
kiek laiko jus laikote paslegtus ?

as paslegiau virtuveja.
GAvosi tik trys kai plastaka, o maniau kad daugiau iseis verysad.gif bet tikiuosi kad viskas pavyko ir nereiks dar pervirti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos
Oi, kiek jūs čia daug prirašėte, svarbu, kad gaunasi sūriukai, ir nėra ko nusiminti..

kristynka*, paslėgtus aš laikau apie 1 parą, bet būna, kad ir anksčiau išimu. Priklauso nuo to, kaip suvirė tavo sūriukas, ar užteko jam virimo...
Atsakyti
patikrinau katik surelius... pasaka jau per maisiukus jauciu kaip gerai sustinge thumbup.gif kai tevai kurs peciuka, tai turbut tada as juos islukstensiu ir padesiu ant peciuko, gales degytis jie ten biggrin.gif

dar turiu dvi nepilnas ragazes obuoliuku antaniniu, gal reiktu sulupt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 16, 16:29)
šį kartą laaabai daug sulčių gavosi  g.gif kol aš jas nuvirsiu  doh.gif  tariu šį mėnesį daug reikės už elektrą mokėt  lotuliukas.gif


Ir man tas pats su treciaja partija isejo. As zinau kodel man sulciu daug gavosi, dejau ant 5.5kg obuoliu net 2kg cukraus. Man saldumas nemaiso, tai ir sudejau drasiai bet kad pritirpo tas cukrus, kad prisidare sulciu doh.gif

QUOTE(maltakava @ 2010 10 17, 14:35)
Merginos pagelbekite,ka ne taip darau?Pries kelias dienas ir as sumasciau pasidaryti obuoliu surio.Na atrodo viska dariau,kaip kad ir raset temoje,jau atrodo ir ilgai viriau,bet paslegus,man jie nei truputi nestingo.Tai vakar dar syk perviriau,viriau tol,kol mase nuo medines menteles nebeslydo,na atrodo,kad jau tikrai turetu kietet.Bet siandiena ziuriu,kad mano suriai vistiek nestingsta cry.gif Jau nebezinau ka su jais ir bedaryt...
O kokia turi but spalva isvirusio suriu,ar jau iskart tokia tamsi kaip sudziuvusio surio yra,ar jie bedziuvant pradeda tamseti?


Nu cia merginos jau aprase, bet man gal tik pirma karta sustengo per nakty labai kietai, o dabar tik vos islaiko forma ir imu is tu maiseliu.
O del oro tarpu, as kadangi dedu ne i maiseliu,o suku i maistine plievele, tai as per ta plievel juos visad suminkau sutapsnoju, o kai sulankstau dar irgi pamurdau, pamaigau ir tada paslegiu.

QUOTE(kristynka* @ 2010 10 18, 10:22)
kiek laiko jus laikote paslegtus ?

as paslegiau virtuveja.
GAvosi tik trys kai plastaka, o maniau kad daugiau iseis  verysad.gif  bet tikiuosi kad viskas pavyko ir nereiks dar pervirti smile.gif


As laikau per nakty, nes dazniausiai verdu vakare, o ryte jau issimu. Trecioji partija dar balkone, nes ryte radau nuvirtusi mano svory, tai nelabai pasislege doh.gif As visad laikau palslegus saltai, balkone, saltyje jie geriau stingsta.


O su treciaja mano usriuku partija anekdotas gavosi, ziuresim kas per skonis iseis. Viriau tris kartus ir visus tris kartus tokie skirtingi. Pirmieji is tikruju mano akiai idealus, gintariniai tokie, suasi is karto buvo, greitai sudziuvo. Antruosius teko pervirti del to jie tamsus man. O tretieji, kadangi uzpyliau daugiau cukraus, gavosi daug skyscio, nors uzpiltus telaikiau nepilna para. Nusunkiau skysty idealiai, varvinau turbut 10 kartu pavertus puoda ant sono kaip moke silsta. Neliko tose obuoliuose ne laso sulciu, bet paciu sulciu buvo bele kiek. Viriau jas kazkur apie 1h ir dar buciau virus ilgiau, bet matyt nuo didelio kiekio cukraus man ten gavosi ne sultys o sirupas obuoliu, tai pavires 1h ji eme ruduoti ir smirdeti degintu cukrumi. Likes skystis buvo tirstas klampus beveik, rudos karameles spalvos ir kuo ilgiau ji viriau tuo labiau ji man smirdejo degintu cukrumi. Nusprendziau kad is viso galiu sudeginti tai suverciau obuolius. Kad ir gerai buvo nusunkti aisku ta karamele pasileido ir atsirado pilna skyscio doh.gif Bet jis per kokias 10min susiliejo su pradejusiais kieti obuoliai, visiskai nesitaske ta mase verdama, o po kokiu 30-40min mase buvo kieta kieta, obuoliai tik vos patize. Izivaizduoju buciau isjungus ir butu tas suris puikiai sustenges, bet norejau su sveikais gabaliukais sitos partijos tai buvau pasilikus nesupylus daly obuoliu. Juos kai supyliau masei tiek tebuvo like virti, tai teko intensyviai maisyti 20min, kad nesviltu ir nors kiek pamustu tie naujai suversti obuoliai. Mase gavosi ruda ruda, kieta jau is karto, net pirmieji obuoliai ne visi suiro, o ka jau kalbeti apie suverstu veliau. Ir skonis jautesi to deginto cukraus doh.gif Sustingo puikiai, gavosi labai daug, koky 10 spindzio ilgio ir 3 pirstu plocio suriuku. Tik man knieti kaip tas skonis doh.gif Nors kas ragavo mase sake puikus g.gif
Turiu dar krepsa antaniniu obuoliu, gryzus savaitgaly i kaima dar bandysiu virti karta, dabar ant 5kg desiu tik 1kg cukraus, noreciau kad vel gautusu tie auksiniai gintariniai suriai. Ketvirtajai partijau desiu semkas 4u.gif
Atsakyti
o galit kas nors įmest foto, kaip atrodo antaniniai obuoliai. turiu dabar kažkokių, mb sako, kad jie antaniniai. išsivirčiau dar sūrių, jei tikrai taip.
Atsakyti