QUOTE(Rose Prick @ 2010 10 16, 16:29)
šį kartą laaabai daug sulčių gavosi
kol aš jas nuvirsiu
tariu šį mėnesį daug reikės už elektrą mokėt
Ir man tas pats su treciaja partija isejo. As zinau kodel man sulciu daug gavosi, dejau ant 5.5kg obuoliu net 2kg cukraus. Man saldumas nemaiso, tai ir sudejau drasiai bet kad pritirpo tas cukrus, kad prisidare sulciu
QUOTE(maltakava @ 2010 10 17, 14:35)
Merginos pagelbekite,ka ne taip darau?Pries kelias dienas ir as sumasciau pasidaryti obuoliu surio.Na atrodo viska dariau,kaip kad ir raset temoje,jau atrodo ir ilgai viriau,bet paslegus,man jie nei truputi nestingo.Tai vakar dar syk perviriau,viriau tol,kol mase nuo medines menteles nebeslydo,na atrodo,kad jau tikrai turetu kietet.Bet siandiena ziuriu,kad mano suriai vistiek nestingsta
Jau nebezinau ka su jais ir bedaryt...
O kokia turi but spalva isvirusio suriu,ar jau iskart tokia tamsi kaip sudziuvusio surio yra,ar jie bedziuvant pradeda tamseti?
Nu cia merginos jau aprase, bet man gal tik pirma karta sustengo per nakty labai kietai, o dabar tik vos islaiko forma ir imu is tu maiseliu.
O del oro tarpu, as kadangi dedu ne i maiseliu,o suku i maistine plievele, tai as per ta plievel juos visad suminkau sutapsnoju, o kai sulankstau dar irgi pamurdau, pamaigau ir tada paslegiu.
QUOTE(kristynka* @ 2010 10 18, 10:22)
kiek laiko jus laikote paslegtus ?
as paslegiau virtuveja.
GAvosi tik trys kai plastaka, o maniau kad daugiau iseis
bet tikiuosi kad viskas pavyko ir nereiks dar pervirti
As laikau per nakty, nes dazniausiai verdu vakare, o ryte jau issimu. Trecioji partija dar balkone, nes ryte radau nuvirtusi mano svory, tai nelabai pasislege
As visad laikau palslegus saltai, balkone, saltyje jie geriau stingsta.
O su treciaja mano usriuku partija anekdotas gavosi, ziuresim kas per skonis iseis. Viriau tris kartus ir visus tris kartus tokie skirtingi. Pirmieji is tikruju mano akiai idealus, gintariniai tokie, suasi is karto buvo, greitai sudziuvo. Antruosius teko pervirti del to jie tamsus man. O tretieji, kadangi uzpyliau daugiau cukraus, gavosi daug skyscio, nors uzpiltus telaikiau nepilna para. Nusunkiau skysty idealiai, varvinau turbut 10 kartu pavertus puoda ant sono kaip moke silsta. Neliko tose obuoliuose ne laso sulciu, bet paciu sulciu buvo bele kiek. Viriau jas kazkur apie 1h ir dar buciau virus ilgiau, bet matyt nuo didelio kiekio cukraus man ten gavosi ne sultys o sirupas obuoliu, tai pavires 1h ji eme ruduoti ir smirdeti degintu cukrumi. Likes skystis buvo tirstas klampus beveik, rudos karameles spalvos ir kuo ilgiau ji viriau tuo labiau ji man smirdejo degintu cukrumi. Nusprendziau kad is viso galiu sudeginti tai suverciau obuolius. Kad ir gerai buvo nusunkti aisku ta karamele pasileido ir atsirado pilna skyscio
Bet jis per kokias 10min susiliejo su pradejusiais kieti obuoliai, visiskai nesitaske ta mase verdama, o po kokiu 30-40min mase buvo kieta kieta, obuoliai tik vos patize. Izivaizduoju buciau isjungus ir butu tas suris puikiai sustenges, bet norejau su sveikais gabaliukais sitos partijos tai buvau pasilikus nesupylus daly obuoliu. Juos kai supyliau masei tiek tebuvo like virti, tai teko intensyviai maisyti 20min, kad nesviltu ir nors kiek pamustu tie naujai suversti obuoliai. Mase gavosi ruda ruda, kieta jau is karto, net pirmieji obuoliai ne visi suiro, o ka jau kalbeti apie suverstu veliau. Ir skonis jautesi to deginto cukraus
Sustingo puikiai, gavosi labai daug, koky 10 spindzio ilgio ir 3 pirstu plocio suriuku. Tik man knieti kaip tas skonis
Nors kas ragavo mase sake puikus
Turiu dar krepsa antaniniu obuoliu, gryzus savaitgaly i kaima dar bandysiu virti karta, dabar ant 5kg desiu tik 1kg cukraus, noreciau kad vel gautusu tie auksiniai gintariniai suriai. Ketvirtajai partijau desiu semkas