Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Filutka @ 2015 11 02, 13:26)
Aciu aciu smile.gif dziaugsmo labai daug,nes labai ji megstu,ir tiek metu kaupiausi ir pagaliau tai padariau,negalejau nepasigirti smile.gif (jau nepykite tiktais ) smile.gif


Vai vai vai, ach ach ach koks gražus sūriukas 4u.gif
O ką tu čia į jį įdėjus, riešutai? Labai gražiai margas.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2015 11 02, 15:13)
Vai vai vai, ach ach ach koks gražus sūriukas 4u.gif
O ką tu čia į jį įdėjus, riešutai? Labai gražiai margas.


ne,si karta riesutu nedejau smile.gif cia tik obuoliai smile.gif
Atsakyti
Aš vakar jau antrą partiją supjausčiau cool.gif rytoj laukia virimas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2015 11 03, 10:31)
Aš vakar jau antrą partiją supjausčiau  cool.gif rytoj laukia virimas  bigsmile.gif


Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Ateinu pasiguosti... antra partija nesustingo doh.gif

nežinau, kažką aš ne taip darau. Kiek kartų esu virus- visada po sirupo suvirimo sudėjus skilteles reikia dar virti ~2-3 h. o kitos skaičiau gana greit išverda.

Šią partiją cukrum užpylusi laikiau dvi paras, cukraus irgi daugiau dėjau, skilteles kruopščiai per merliuką nusunkiau, viriau ~2,5h ir vistiek gyvačiokai nesustingo doh.gif

šiandien pikta, bandysiu verst į molinį indą ir kišt į orkaitę tą visą košę, nes maišyti puode jau jėgų nebėra. Atrodo tikrai gerai suvirė, jau net kai palikau puodą ataušti buvo šiek tiek apstingę viršuj ir še tau doh.gif dar bandysiu parduotuvėj pektino paieškoti ir įdėti prieš kišant į orkaitę, gal visgi obuoliai kokie negeri buvo. Bet iš tokių pačių ir aną kartą viriau...

žodžiu pasiguodžiau biggrin.gif

silsta, kažkurioj temoj radau morkų sūrio receptą (iš virtų morkų), lyg rašėt, kad bandysit (čia kokiais 2008 metais buvo biggrin.gif ) ar bandėt? gavosi? skanu?
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2015 11 05, 10:21)
Ateinu pasiguosti... antra partija nesustingo  doh.gif

nežinau, kažką aš ne taip darau. Kiek kartų esu virus- visada po sirupo suvirimo sudėjus skilteles reikia dar virti ~2-3 h. o kitos skaičiau gana greit išverda.

Šią partiją cukrum užpylusi laikiau dvi paras, cukraus irgi daugiau dėjau, skilteles kruopščiai per merliuką nusunkiau,  viriau ~2,5h ir vistiek gyvačiokai nesustingo  doh.gif

šiandien pikta, bandysiu verst į molinį indą ir kišt į orkaitę tą visą košę, nes maišyti puode jau jėgų nebėra. Atrodo tikrai gerai suvirė, jau net kai palikau puodą ataušti buvo šiek tiek apstingę viršuj ir še tau  doh.gif dar bandysiu parduotuvėj pektino paieškoti ir įdėti prieš kišant į orkaitę, gal visgi obuoliai kokie negeri buvo. Bet iš tokių pačių ir aną kartą viriau...

žodžiu pasiguodžiau  biggrin.gif

silsta, kažkurioj temoj radau morkų sūrio receptą (iš virtų morkų), lyg rašėt, kad bandysit (čia kokiais 2008 metais buvo  biggrin.gif ) ar bandėt? gavosi? skanu?



Sveika,
pirmiausia tai puolu paguosti tave. Nepergyvenk, čia ne pati didžiausia bėda, kokia mus, moteris, ištinka virtuvėje. Gal geriau tu versk į puodą, ir dar truputuką pavirk. Ir man taip buvo su pirmu virimu. Nesustingo. Tad dar kartą pamaišiau apie 30 min. ir kuo puikiausiai sustingo. O dėl orkaitėj pašutinimo tai nieko negaliu pasakyti. Nebandžiau.

O morkų sūrio taip ir neišviriau. Nors tokie ketinimai tikrai buvo...
Parašyk, kaip ten pas tave reikaliukai klastosi su tuo pervirimu-šutinimu.
Atsakyti
Aš šiemet išviriau 7 puodus, smile.gif vienas virimas tai pat nesustingo. verysad.gif Manau kalti obuoliei, jau pernuokį ir tūri mažai pektino. verysad.gif Tai perviriau su pektinu, yra pirkti maximoj, puikiai sustingo.
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2015 11 05, 11:10)
Aš šiemet išviriau 7 puodus, smile.gif  vienas virimas tai pat nesustingo. verysad.gif  Manau kalti obuoliei, jau pernuokį ir tūri mažai pektino.  verysad.gif Tai perviriau su pektinu, yra pirkti maximoj, puikiai sustingo.

OHO biggrin.gif aš dar tik antrą verdu ir tai jau sakiau gana... Paskui nuo maišymo tris dienas rankas skauda biggrin.gif

važiuosiu ir aš pektino ieškot. Ryt prisiduosiu rezultatą cool.gif
Atsakyti
na ką, sūriu perviriau, dar apie valandą teko prie puodo pastovėt.

parduotuvėj pektino neradau, tik kažkokį uogienių tirštiklį, tai nepirkau, nes be pektino jame ir visokių E buvo. Nusipirkau agaro, veikia jis kaip želatina. Nežinau kiek jis padėjo, bet šį kartą sūriai sustingo puikiai thumbup.gif

dabar puode morkų sūris verda, žiūrėsiu kas gausis biggrin.gif
Atsakyti
Na atnešu parodyti pirmąjį gyvenime morkų sūrį cool.gif
gaminau pagal šį receptą : http://agurkiukas.bl...orku-suris.html
2 kg morkų dėjau ~800 g. cukraus. Pamažinau nes ir taip atrodė labai saldu. Dar įdėjau šiek tiek citrinų rūgšties, kad saldumą permuštų.

Sustingo labai gerai, virimo procesas pasirodė paprastesnis negu obuolių, nes virė trumpiau ir maišyti lengviau buvo ax.gif neskaitant to, kad reikėjo nusilupti visą puodą virtų morkų. Skonis labai "kalėdinis", apelsinų žievelės su cinamonu savo daro, tai manau bus puikios dovanėlės šventėms bigsmile.gif masė man buvo skani, o kaip bus išdžiūvus- negaliu pasakyti. Panašu, kad bus skanu ir tikrai gaminsiu kitais metais mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti