ACIU ACIU LABAAAAAI
Labas rytas,
labai smagu, kad gavosi ir kiekis nemažas kiek čia obuolių buvo?
aš ilgokai ant radiatorių laikau (na priklauso kokio karštumo jie). Po to galima į kokį drobinį maišelį sudėti ir į spintelę. Ar kokiam uždaram inde laikyti.
Aš greičiausiai savaitgalį dar vieną partiją virsiu- šį kart su lazdyno riešutais, labai patinka mums
labai smagu, kad gavosi ir kiekis nemažas kiek čia obuolių buvo?
aš ilgokai ant radiatorių laikau (na priklauso kokio karštumo jie). Po to galima į kokį drobinį maišelį sudėti ir į spintelę. Ar kokiam uždaram inde laikyti.
Aš greičiausiai savaitgalį dar vieną partiją virsiu- šį kart su lazdyno riešutais, labai patinka mums
QUOTE(Filutka @ 2015 10 29, 23:43)
Merginos o dar vienas klausimas,o ka toliau su tais suriais daryti?jie isdziuna per dvi savaites, o kaip toliau laikyti?kur?
O toliau valgyti juos Juokauju....
Aš tai sūriukus tik išvirtus džiovinu kur tik randu laisvos vietos namuose (ant palangių, ant komodos..). Dabar, kai jau jie pakankamai sutvirtėjo, aš juos su visa ta medžiaga, į kurią buvo įvynioti, sukišu po du į kojines (žinoma, išplautas ir švarias...) ir pakabinu prie radiatorių. Ten jie kabo ir sau iš lėto džiūsta toliau. Kai reikia, nukabinu ir vaišinuosi arba vaišinu ką.
O sudėti į sandarias dėžutes ilgesniam laikui nepatariu. Vistiek jie turi drėgmės ir pradės pelyti. Šitaip saugoti nebandžiau pati, neįsivaizduoju kaip ten būtų. Čia tik mano pamąstymai.
Jei daugiau sūriukų prisiverdu, tai kai pakankamai padžiūsta prie radiatorių, tada juos perkeliu su visom kojinėm ir sukabinu kampinėje virtuvinėje spintelėje. Ten man vyras prikalinėjo vinučių, tai lyg ir paslepiu nuo kitų, ir jų nesimato. Gal ir kiek padoriau atrodo, negu prie radiatorių, nors po užuolaida jų ir nesimato.
Sėkmės
QUOTE(silsta @ 2015 10 30, 12:51)
O toliau valgyti juos Juokauju....
Aš tai sūriukus tik išvirtus džiovinu kur tik randu laisvos vietos namuose (ant palangių, ant komodos..). Dabar, kai jau jie pakankamai sutvirtėjo, aš juos su visa ta medžiaga, į kurią buvo įvynioti, sukišu po du į kojines (žinoma, išplautas ir švarias...) ir pakabinu prie radiatorių. Ten jie kabo ir sau iš lėto džiūsta toliau. Kai reikia, nukabinu ir vaišinuosi arba vaišinu ką.
O sudėti į sandarias dėžutes ilgesniam laikui nepatariu. Vistiek jie turi drėgmės ir pradės pelyti. Šitaip saugoti nebandžiau pati, neįsivaizduoju kaip ten būtų. Čia tik mano pamąstymai.
Jei daugiau sūriukų prisiverdu, tai kai pakankamai padžiūsta prie radiatorių, tada juos perkeliu su visom kojinėm ir sukabinu kampinėje virtuvinėje spintelėje. Ten man vyras prikalinėjo vinučių, tai lyg ir paslepiu nuo kitų, ir jų nesimato. Gal ir kiek padoriau atrodo, negu prie radiatorių, nors po užuolaida jų ir nesimato.
Sėkmės
Aš tai sūriukus tik išvirtus džiovinu kur tik randu laisvos vietos namuose (ant palangių, ant komodos..). Dabar, kai jau jie pakankamai sutvirtėjo, aš juos su visa ta medžiaga, į kurią buvo įvynioti, sukišu po du į kojines (žinoma, išplautas ir švarias...) ir pakabinu prie radiatorių. Ten jie kabo ir sau iš lėto džiūsta toliau. Kai reikia, nukabinu ir vaišinuosi arba vaišinu ką.
O sudėti į sandarias dėžutes ilgesniam laikui nepatariu. Vistiek jie turi drėgmės ir pradės pelyti. Šitaip saugoti nebandžiau pati, neįsivaizduoju kaip ten būtų. Čia tik mano pamąstymai.
Jei daugiau sūriukų prisiverdu, tai kai pakankamai padžiūsta prie radiatorių, tada juos perkeliu su visom kojinėm ir sukabinu kampinėje virtuvinėje spintelėje. Ten man vyras prikalinėjo vinučių, tai lyg ir paslepiu nuo kitų, ir jų nesimato. Gal ir kiek padoriau atrodo, negu prie radiatorių, nors po užuolaida jų ir nesimato.
Sėkmės
Na va dabar kaip is aiskiau pasidare
Siandien isiemiau is tu maiseliu.kose forma kaip ir laiko.uzviniojau i merliukus ir vel paslegiau.is suriu sunkiasi toks tirstas sirupas.nevarva bet paslegus merliukas slapias.ar tai normalu?ar man jau pradet jaudintis?
QUOTE(Filutka @ 2015 10 30, 14:01)
Na va dabar kaip is aiskiau pasidare
Siandien isiemiau is tu maiseliu.kose forma kaip ir laiko.uzviniojau i merliukus ir vel paslegiau.is suriu sunkiasi toks tirstas sirupas.nevarva bet paslegus merliukas slapias.ar tai normalu?ar man jau pradet jaudintis?
Siandien isiemiau is tu maiseliu.kose forma kaip ir laiko.uzviniojau i merliukus ir vel paslegiau.is suriu sunkiasi toks tirstas sirupas.nevarva bet paslegus merliukas slapias.ar tai normalu?ar man jau pradet jaudintis?
Vajetus, nežinau net ką tau patarti... Nu jeigu formą kažkiek laiko, kitaip juk nebūtum suvyniojus į merliukus. Gal dar neverta labai jaudintis. Aš pirmą virimą kai viriau iš įvairiausių obuolių krituolių, tai reikėjo irgi pervirt. Aš į maišiukus irgi sukračiau, bet išėmus iš jų buvo tikra košė-makalošė.
Gal dar palauk. Spėsi pervirt. Jeigu bent kiek formą laiko, tai bandyk džiovinti, gal pavyks?
QUOTE(Filutka @ 2015 10 30, 13:01)
Na va dabar kaip is aiskiau pasidare
Siandien isiemiau is tu maiseliu.kose forma kaip ir laiko.uzviniojau i merliukus ir vel paslegiau.is suriu sunkiasi toks tirstas sirupas.nevarva bet paslegus merliukas slapias.ar tai normalu?ar man jau pradet jaudintis?
Siandien isiemiau is tu maiseliu.kose forma kaip ir laiko.uzviniojau i merliukus ir vel paslegiau.is suriu sunkiasi toks tirstas sirupas.nevarva bet paslegus merliukas slapias.ar tai normalu?ar man jau pradet jaudintis?
Nesijaudink, išdžius, svarbu, kad formą laiko mano irgi šiek tiek drėksta popierius pirmą dieną po virimo. Šiandien jau pavarčiau- apžiūvę, nebešlapiuoja, tai ir taviškiai išdžius
Sveikinu su pirmais sūriais