Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(silsta @ 2015 09 25, 07:29)
Negąsdinu, bet virsi lygiai tiek pat, kiek ir iš pilno kibiro obuolių  ax.gif  doh.gif

gal tada reikia pakentėti, kol daugiau parsivešiu biggrin.gif
Atsakyti
aš šiemet vėlyva, bet parsivežiau pagaliau obuolių, tai kibsiu į darbus sūrių virimo bigsmile.gif
Atsakyti
Praneskit kaip sekesi wink.gif as taip ir neprisiruosiu isvirti,vis baisu kad nesigaus sad.gif
Atsakyti
Filutka, o kas bijote, kad nesigaus g.gif na mano tiesa prastokai sustingo, bet aš visad mažai cukraus dedu, tai tikiu, kad dėl to. Padėsiu ant radiatoriaus ir išdžius rolleyes.gif Šiaip galvoju pabandyti kitą kartą su dansuker uogienių cukrumi, ten pektino yra pamaišyta, tai manau su juo 100 % pavyktų. Aš prisipjausčiau kibirą obuolių (kokius 5 kg) ir dėjau ~ 700g cukraus. Gavosi 6 sūriai.

Atnešu parodyti mirksiukas.gif Foto ne kokia, bet nieko.

user posted image
Atsakyti
jetau koks grozis smile.gif saunuole saunuole saunuole smile.gif as niekaip nepagaunu to momento kiek reikia laiko mazdaug ta sirupa virti,tas laikas 1.5-2 val nuo pat pradzios iki pabaigos,ar cia tik sulciu virimo laikas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Filutka @ 2015 10 28, 09:36)
jetau koks grozis smile.gif saunuole saunuole saunuole smile.gif as niekaip nepagaunu to momento kiek reikia laiko mazdaug ta sirupa virti,tas laikas 1.5-2 val nuo pat pradzios iki pabaigos,ar cia tik sulciu virimo laikas sad.gif

Priklausys nuo obuolių kiekio mirksiukas.gif
Labai svarbu obuolius gerai nusausint- t.y. nupilti ir nusunkti visas išsiskyrusias sultis. Jei saldumas jums netrukdo, arba obuoliai rūgštūs- nepagailėkit cukraus, bus greičiau ir paprasčiau mirksiukas.gif
sirupą reikia virti kol jis pasidaro tamsus ir toks net tąsus. Labai matosi, kad visas vanduo jau išgaravo ir liko tik toks tirštas sirupas, praktiškai tik putos. Sultys man nuvirė per kokią 45-70 min. Reikia puodo plačiu dugnu, arba, kad greičiau būtų galima per du puodus virti. Bet čia pats lengviausias darbas, nes tą sirupą mažai maišyti reikia mirksiukas.gif kai sudėsit obuolius jau reiks truputį pavargti, aš vakar užsižiopsojus šiek tiek prisvilinau blush2.gif

jūs pabandykit, gi ne iš aukso, o iš obuolių virsit mirksiukas.gif aš vienais metais du kartus perviriau- vis nesustingdavo, tai krapštydavau lauk ir toliau virdavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2015 10 28, 09:44)
Priklausys nuo obuolių kiekio  mirksiukas.gif
Labai svarbu obuolius gerai nusausint- t.y.  nupilti ir nusunkti visas išsiskyrusias sultis. Jei saldumas jums netrukdo, arba obuoliai rūgštūs- nepagailėkit cukraus, bus greičiau ir paprasčiau  mirksiukas.gif
sirupą reikia virti kol jis pasidaro tamsus ir toks net tąsus. Labai matosi, kad visas vanduo jau išgaravo ir liko tik toks tirštas sirupas, praktiškai tik putos. Sultys man nuvirė per kokią 45-70 min. Reikia puodo plačiu dugnu, arba, kad greičiau būtų galima per du puodus virti. Bet čia pats lengviausias darbas, nes tą sirupą mažai maišyti reikia  mirksiukas.gif kai sudėsit obuolius jau reiks truputį pavargti, aš vakar užsižiopsojus šiek tiek prisvilinau  blush2.gif

jūs pabandykit, gi ne iš aukso, o iš obuolių virsit  mirksiukas.gif aš vienais metais du kartus perviriau- vis nesustingdavo, tai krapštydavau lauk ir toliau virdavau  blush2.gif

uzsikepiau su tuo suriu biggrin.gif siandien pat pripjaustysiu obuoliu ir uzpilsiu cukrumi smile.gif o skilteles nedideles reikia pjaustyti?
Papildyta:
o obuolius nulupat?

LABAI LABAI ACIU UZ ATSAKYMUS, BE GALO ESU DEKINGA TOKIEMS ZMONEMS KURIE NETINGI PADETI KITAM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Filutka @ 2015 10 28, 11:36)

As laiko nematuoju, verdu sultis tol, kol lieka tik putos. Obuolius nupylus sultis dar reiktu nugreszti, tada garantuotai viskas gausis smile.gif As irgi visad dedu maziau cukraus, tad jie nestingsta normaliai, pabaigiu dziovinti orkaitej smile.gif

Pabandykit is mazo kiek, kad pajaustumet procesa smile.gif Niekada nelupu, tyngiu, viskas suverda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CervusDama: 28 spalio 2015 - 11:23
QUOTE(CervusDama @ 2015 10 28, 11:21)
As laiko nematuoju, verdu sultis tol, kol lieka tik putos. Obuolius nupylus sultis dar reiktu nugreszti, tada garantuotai viskas gausis smile.gif As irgi visad dedu maziau cukraus, tad jie nestingsta normaliai, pabaigiu dziovinti orkaitej smile.gif
Pabandykit is mazo kiek, kad pajaustumet procesa smile.gif Niekada nelupu, tyngiu, viskas suverda  ax.gif

labai aciu uz pagalba smile.gif nesimori kad pirmas blynas prisviltu,ziauriai megstu ta suri,bet jau keli metai niekaip neisdristu,bet jau siandien tikrai pradesiu smile.gif tik vat nezinau ar lupti obuolius?ar stambiai pjaustyti?
Papildyta:
oj matau jau paraset del skutimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Filutka @ 2015 10 28, 10:37)
uzsikepiau su tuo suriu biggrin.gif siandien pat pripjaustysiu obuoliu ir uzpilsiu cukrumi smile.gif o skilteles nedideles reikia pjaustyti?
Papildyta:
o obuolius nulupat?

LABAI LABAI ACIU UZ ATSAKYMUS, BE GALO ESU DEKINGA TOKIEMS ZMONEMS KURIE NETINGI PADETI KITAM smile.gif

nėra už ką, į mano klausimus prieš pirmą kartą verdant irgi kažkas nepatingėjo atsakyti, tai va šiemet išsivirsit ir kitais metais kam nors padėsit mirksiukas.gif

aš lupu, bet čia kaip kam patinka mirksiukas.gif
o pjaustau nei storai nei plonai, kaip obuolių pyragui.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2015 10 28, 12:12)
nėra už ką, į mano klausimus prieš pirmą kartą verdant irgi kažkas nepatingėjo atsakyti, tai va šiemet išsivirsit ir kitais metais kam nors padėsit  mirksiukas.gif

aš lupu, bet čia kaip kam patinka  mirksiukas.gif
o pjaustau nei storai nei plonai, kaip obuolių pyragui.

aciu aciu aciu smile.gif jau obuoliu susiveikiau antaniniu,ir puoda dideli aliuminini smile.gif vakare grisiu namo is darbo ir nakciai uzpilsiu cukrumi,gal uzteks per nakti palaikyti smile.gif
Atsakyti
Aš visad per naktį tik laikau, baisu, kad rūgti nepradėtų smile.gif

Lauksim rezultato mirksiukas.gif
Atsakyti