Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(boruziukas1 @ 2013 09 19, 09:24)
is kokio kiekio obuoliu tiek gavosi

6 kg obuoliu, 1 kg cukraus
Atsakyti
Man ir pavyko thumbup.gif Liuks ,tik labai ranka pavargo maišyti doh.gif . Sunkus darbelis, bet skonis wub.gif Ačiū mergaitėms už aiškią darbų eigą ir receptus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurida @ 2013 09 18, 15:09)
Suriukai isvirti, tikiuosi, kad pavyko bigsmile.gif , formuojjant juos i maistine plevele graziai islaike forma, tai manau, turetu graziai ir sustingit. Tik iskilo keletas klausimu:
1. formavau ir slegiau dar silta mase. Ar nieko tokio?
2. Kiek laiko reikia juos dziovinti?
3. Ar padziuvusius galiu suvynioti i atskirus merliukus ir sudeti i viena drobini maiseli ir pakabinti ant radiatoriaus?

Labai lauksiu atsakymu 4u.gif

Negi nieks neatsakys man unsure.gif
Atsakyti
As dziovinu ant popieriniu ranksluostuku,kai jau jie lieka sausi,nebesudreksta,dedu i popierinius maiselius ir i spintele.Manau reikia pakankamai apdziovinti,kad visus kartu galetum sudet,kad jie dar nedregtu vienas nuo kito,o paskui maisan ax.gif
Atsakyti
Sveikos, sūrininkės 4u.gif

Šiais metais su obuoliniais sūriais man ne kažin kas - pas gimines visiškai nėra obuolių, tušti sodai. Kaimynė pasiūle rudeninių raudonų obuolių, pas juos prikritę ant žemės daugybė, niekas jų nerenka, niekam nereikia. Tai vat, iš tų obuoliukų ir sugalvojau pabandyti išvirti obuolinį sūriuką. Nors aš visą laiką virdavau tik iš antaninių... ką padarysi, nėra jų...

Kątik baigiau virimą, laukiu kol atvės masė, krausiu į maišelius. Atrodo, kad suvirė normaliai. Po paros bus aišku, kai išimsiu iš maišelių džiovinimui. g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2013 09 24, 18:50)
Sveikos, sūrininkės  4u.gif

Šiais metais su obuoliniais sūriais man ne kažin kas - pas gimines visiškai nėra obuolių, tušti sodai. Kaimynė pasiūle rudeninių raudonų obuolių, pas juos prikritę ant žemės daugybė, niekas jų nerenka, niekam nereikia. Tai vat, iš tų obuoliukų ir sugalvojau pabandyti išvirti obuolinį sūriuką. Nors aš visą laiką virdavau tik iš antaninių... ką padarysi, nėra jų...

Kątik baigiau virimą, laukiu kol atvės masė, krausiu į maišelius. Atrodo, kad suvirė normaliai. Po paros bus aišku, kai išimsiu iš maišelių džiovinimui.  g.gif  bigsmile.gif

Na va, išėmiau sūriukus iš maišelių, susispaudė puikiai, suvyniojau į marlę ir padėjau džiovinti ant palangės. Šiandien vėl supjausčiau tų pačių obuolių visą kibirą, bus dar vienas virimas clap.gif
Atsakyti
Gal yra kas gali parduoti obuolių surio?labai noriu jo paragauti,niekur nerandu pirkti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Filutka @ 2013 09 28, 13:28)
Gal yra kas gali parduoti obuolių surio?labai noriu jo paragauti,niekur nerandu pirkti sad.gif

Pernai prizmoj buvo, simet nemaciau, bet maciau Rimi, ten kur toks atskiras kampelis yra visokiu kaimisku gerybiu smile.gif
Atsakyti
CervusDama kad rimi yra jau girdejau,bet kaina apsurdiska 85 lt uz 1 kg
Atsakyti
QUOTE(Filutka @ 2013 09 28, 18:51)

Kazkada Maximoje maciau tuos suriukus 1 kg/30 Lt., bet jie pagaminti is obuoliu tyres su zelatina. O jei Rimi ju tokia kaina, tai gal jie tikrai virti is obuoliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 28 rugsėjo 2013 - 20:04
QUOTE(Filutka @ 2013 09 28, 18:51)

Vuo tai tau,gal gryno aukso folijoj susuktas tas sūris blink.gif doh.gif
Manau pas bobules turguj rastum ir pigiau
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 09 28, 22:07)
Vuo tai tau,gal gryno aukso folijoj susuktas tas sūris blink.gif  doh.gif
Manau pas bobules turguj rastum ir pigiau

Na, kuri virė obuolinį sūrį, ta žino, ką reiškia išvirti gerą sūriuką, kiek valandų tai kainuoja - pjaustymas, sulčių garinimas, galų gale skiltelių suvirimas iki galutinio rezultato, krovimas į maišelius suslėgimui, na ir pats džiovinimas. Reikia labai norėti to sūriuko, tada ir kelios valandos darbo atrodo visai nesunku... O kas dar nevirė-tada tegu pabando, ir sužinos, kiek tai reikalauja darbo sąnaudų... Tad ir kaina pagal dabo sąnaudas mirksiukas.gif
Atsakyti