Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(blakstiena5 @ 2012 10 27, 21:40)
Sveikos 4u.gif
pernai sunkiai sekes su suriu virimu,o siemet halturinau blush2.gif labai daug sulciu paleido mano antaniniai tai puse sulciu nupyliau ir tik kita puse suviriau ir isviriau suri...
obuoliu buvo apie 6kg tai visas darbas truko apie valanda...suriukai tikrai geresni gavos ir greiciau dziuva
dabar smalsu isbandyt be cukraus g.gif

o man kaip buvo siemet biggrin.gif supjausciau obuolius uzpyliau cukrum, kita diena nupyliau sultis ir padejau virtuvej. ir kazkaip islekiau trumpam i parde. griztu - sakau mamai kur dingo mano sultys? sako o tai as ispyliau nemaniau kad tau ju reiks blink.gif eina sau ka daryt biggrin.gif tai paemiau obuoliu sulciu kur buvom issispaude, privariau i jas cukraus ir dejau kaitint biggrin.gif kazkaip issisukau is padeties cool.gif
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2012 10 29, 11:14)
o man kaip buvo siemet biggrin.gif supjausciau obuolius uzpyliau cukrum, kita diena nupyliau sultis ir padejau virtuvej. ir kazkaip islekiau trumpam i parde. griztu - sakau mamai kur dingo mano sultys? sako o tai as ispyliau nemaniau kad tau ju reiks blink.gif eina sau ka daryt biggrin.gif tai paemiau obuoliu sulciu kur buvom issispaude, privariau i jas cukraus ir dejau kaitint biggrin.gif kazkaip issisukau is padeties cool.gif


na ir gudruolė, sugalvok tu man.... O aš būčiau pravirkusi doh.gif


Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 10 27, 21:40)
dabar smalsu isbandyt be cukraus g.gif


Pagal mane, tai jei virsi sūriuką be cukraus, tai išvirsi obuolienę rūgščią. Kam reikalingas cukrus į obuolių sūrį? Jei nedėsi cukraus, tai kaip gausis sultys? Juk cukrus tam ir dedamas, kad išsiskirtų sultys ir obuolių skiltelės karamelizuosis...
Bandyk, tik parašyk kaip gavosi...
Atsakyti
Sveikos, merginos padekit please 4u.gif
Isviriau suriukus, bet jie suslegti tik siektiek sutirstejo verysad.gif Paimus i ranka maiselius (kadangi neturejau surmaisio, tai juose suslegiau), formos neislaiko sad.gif
Viriau apie valanda, bet sultis lyg ir gerai buvau nusunkus. Ant iki 10 kg obuoliu dejau 1,5 kg cukraus. Obuoliai - zieminiai.
Esu girdejus, kad kai reik perdarinet ar uogienes ar siaip ka labai gerai pektinas, jis tirstina (yra pirkti parduotuvese).
Ar is maisiuku suvertus ta mase i puoda, siektiek pavirsu, ir del tikrumo ipylus siektiek pektino to (tirstiklio) nesugadinciau as nieko??? Nes suriuku gavosi 8-9, nesinori tiek daug sugadint....
Labai labai lauksiu patarimu ir kuo skubiau 4u.gif
Aciu Jums is anksto!

ps. pamirsau parasyti, kad suslegti jie jau mazdaug 36 valandas istiklintam balkone ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliukexxx: 20 lapkričio 2012 - 09:07
QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 20, 10:06)
Sveikos, merginos padekit please  4u.gif
Isviriau suriukus, bet jie suslegti tik siektiek sutirstejo  verysad.gif  Paimus i ranka maiselius (kadangi neturejau surmaisio, tai juose suslegiau), formos neislaiko sad.gif
Viriau apie valanda, bet sultis lyg ir gerai buvau nusunkus. Ant iki 10 kg obuoliu dejau 1,5 kg cukraus. Obuoliai - zieminiai.
Esu girdejus, kad kai reik perdarinet ar uogienes ar siaip ka labai gerai pektinas, jis tirstina (yra pirkti parduotuvese).
Ar is maisiuku suvertus ta mase i puoda, siektiek pavirsu, ir del tikrumo ipylus siektiek pektino to (tirstiklio) nesugadinciau as nieko??? Nes suriuku gavosi 8-9, nesinori tiek daug sugadint....
Labai labai lauksiu patarimu ir kuo skubiau  4u.gif
Aciu Jums is anksto!

ps. pamirsau parasyti, kad suslegti jie jau mazdaug 36 valandas istiklintam balkone ....

na aš viriau tik vieną kartą, tačiau pasitelkus logiką ir netgi žinojimą, kad kartais uogienes perverda, tai manau su pektinu tikrai yra šansų reikalą sutvarkyti. Beje, esu virusi uogienę su pektinu, tai tikrai labai gerai sutirštėja, praktiškai tirštu džemu pavirsta. O sūrį dėk ne į maišelius, gali netgi į kokias salotines, dubenėlius, stiklinaites pabandyti nestoru sluoksniu, arba kaip aš buvau neseniai rašiusi į silikonines kepimo formas man labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Pabandziau, ziuresiu kas gausis. Supilsciau i stiklinius dubenelius. O kaip juos dziovint? g.gif Buvau skaicius, kad kai i maiselius, tai po paros isimt reik, ant marliaus, ant palanges, ir dziovint. O kas daryt kai mase stikliniuose dubeneliuose? Kazkaip iskrapstyt juos is dubeneliu po paros? Kazi ar lengvai issikrapstys.. blink.gif
Ir dar, ar tokiu oru kazi istiklintam balkone ne per salta kol sustengs? Poto jau suprantu kad dziovinti reiktu tikrai ne balokone, o namie, ant palanges, kur silta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliukexxx: 20 lapkričio 2012 - 14:16
QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 20, 15:10)
Labai aciu uz atsakyma  4u.gif
Pabandziau, ziuresiu kas gausis. Supilsciau i stiklinius dubenelius. O kaip juos dziovint?  <...>

na aš tiesiog kambary palaikiau formelėse ir kai apstingo tai išslydo be jokių didelių pastangų. Jei tikrai gerai sutirštės, tai nuo stiklo manau turėtų lengvai atšokti, pagaliau iš krašto peiliu kilstelėsi ir matysi ar tinkamas formatas 4u.gif
Atsakyti
Kaip idomiai jus cia sugalvojot g.gif i stiklinius indelius g.gif o kaip juos tada ten paslegti? Nes jei suris tikrai gerai isvirtas, mase tokia tirsta tirsta ir dedant gaunasi oro tarpu, kurie dingsta paslegus.... Nezinau nezinau... rolleyes.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2012 11 20, 23:57)
Kaip idomiai jus cia sugalvojot  g.gif i stiklinius indelius  g.gif o kaip juos tada ten paslegti? Nes jei suris tikrai gerai isvirtas, mase tokia tirsta tirsta ir dedant gaunasi oro tarpu, kurie dingsta paslegus.... Nezinau nezinau...  rolleyes.gif  g.gif

taigi tiesiog dedant tą masę gerai permaišai, dedi mažesniais kiekiais, su grūstuve paspaudi ir nelieka jokių tarpų. Nesakyčiau, jei nebūčiau dariusi, tačiau tai jau išbandyta praktiškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2012 11 21, 09:53)
taigi tiesiog dedant tą masę gerai permaišai, dedi mažesniais kiekiais, su grūstuve paspaudi ir nelieka jokių tarpų. Nesakyčiau, jei nebūčiau dariusi, tačiau tai jau išbandyta praktiškai 4u.gif


Sveiki, sūriukų virėjai!

Šiemet gaminau ganėtinai vėlai - žiemos pradžioje (kai kadaise gaminau žiemos viduryje iš tų pačių obuolių, nieko nesigavo, nes obuoliai jau nebuvo sultingi) ir tik su lazdynų riešutais. Jau baigiame suvalgyti ir nusprendėme, kad jokių uogienių daugiau negaminsime arba labai minimaliai, nes ir sūriukų užtenka. Supjaustome juos mažais kvadratukais, sudedame į saldaininę, labai patogu paskui valgyti kaip saldainiukus. thumbup.gif

Įsivaizduoju, kad kai į sūriukų masę įdedama pektino, tai net ir slėgti, įdėjus į indą, paskui nereikia. Tačiau abejoju, kad be pektino nepaslėgti po virimo sūriukai išlaikys savo formą tolimesniam džiovinimui. schmoll.gif

Labai įdomu sužinoti ar pavyko pagaminti sūriukus, kuomet į obuolių masę buvo įpilta kitų konservuotų obuolių sulčių. Ar, tikrai, pavyko pagaminti sūriukus? g.gif

Atsakyti
o aš dar turiu du sūriukus ir 2011metų rudens virimo bigsmile.gif atrodo vis dar gražiai,nesušokę į raga,paspaudus spaudžiasi,savaitgalį nusimato svečių tai žadu pavaišinti,įdomu koks skonis tiek išlaikius bigsmile.gif
o laikau popieriniuose maišiukuose iš maximos kur skirti įsidėti vienetais perkamoms bandelėms ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2013 02 21, 20:15)
o aš dar turiu du sūriukus ir 2011metų rudens virimo  bigsmile.gif atrodo vis dar gražiai,nesušokę į raga,paspaudus spaudžiasi,savaitgalį nusimato svečių tai žadu pavaišinti,įdomu koks skonis tiek išlaikius  bigsmile.gif
o laikau popieriniuose maišiukuose iš maximos kur skirti įsidėti vienetais perkamoms bandelėms  ax.gif


Oho, net 2011 m.! O mano 2012 m sūriukus paspaudus nesispaudžia, nes labai kieti ir, manyčiau, kad jei aš juos laikyčiau dvejus metus, net supjaustyti nepavyktų be pjūklo, net dabar sunku peiliu pjaustyti, tokie kieti.
Ankščiau irgi laikiau tokiuose maišeliuose, bet dabar apvynioju pergamentiniu popieriumi (vienu sluoksniu, neuždengiant dvejų siauresnių sūriukų galų ir suvynioju į marlę iš visų pusių.
Atsakyti