Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(persikiuks @ 2012 10 02, 15:45)
aha tikrai ilgiau reikes pamaisyt. vien sultis nuvirinejau 2 val  doh.gif ,na gal cia del to, kad labai sultingi jie pas mane. o paskui, kai sudejau obuoliukus, jau nebeskaiciavau laiko, nes daugybe kitu darbu pasidariau salia surio virimo. ir vis verdant is galvos mintis neisejo, kad va silsta per valanda viska isverda  bigsmile.gif


Baikit, merginos, aš antrą virimą irgi viriau pusantros valandos, nors buvo tik antaniniai obuoliai. Čia kaip kada, kaip papuola lotuliukas.gif O ryt iš ryto pulsiu virti trečią virimą, tfu tfu tfu, matysiu, kaip seksis. Manau, kad tai bus paskutinis virimas. O sultis aš irgi nuvirinėjau apie 2 val. SĖKMĖS JUMS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 10 02, 15:39)
Pabandyk, vistiek kas nors gausis ir iš įvairių obuolių, tik gal ilgiau reikės maišyti  ax.gif

na reikes pabandyti bet gal po keliu dienu, bishki nuo nemigos sirdies plote paskaudo.. nelb noris rizikuoti pervargstant smile.gif
Atsakyti
Tikiuosi nieko tokio, kad atidėti teko, nes su vaikais neprivirsiu. Tai vakare vėl užkaitinsiu ir virsiu masę, o kaip ji man šaudo, kaip nuvarvinat, kad jums nepukši? doh.gif Dar galvojau, kad pjaustyti reikėjo gerokai smulkiau, gal greičiau suvirtų ax.gif Verdu iš antaninių obuolių. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2012 10 04, 15:54)
Tikiuosi nieko tokio, kad atidėti teko, nes su vaikais neprivirsiu. Tai vakare vėl užkaitinsiu ir virsiu masę, o kaip ji man šaudo, kaip nuvarvinat, kad jums nepukši?  doh.gif  Dar galvojau, kad pjaustyti reikėjo gerokai smulkiau, gal greičiau suvirtų  ax.gif  Verdu iš antaninių obuolių. Ačiū  4u.gif


Sveikute,
jei pukši ir "šaudo" verdant sūriukų masę, reiškia, blogai nupylei nuo skiltelių sultis, jų daug liko obuoliukuose, o dabar verdi kaip obuolienę. Arba blogai pačias sultis nugarinai. Jei gerai nupili, niekad jinai nepukši ir nešaudo. Nupilu sultis nuo obuoliukų, ir dar po kiek laiko kokius du kartus nuvarvinu, kad jų praktiškai ten nelieka. Pjaustau gana smulkiai.
Sultis visiškai reikia išgarinti, kad liktų tik sirupas cukraus. O tada suversti skilteles ir turėtų gautis gerai. Trečią virimą vakar taip pat viriau apie 1.5 val. Bet niekas nešaudė ir nepukšėjo, ryt trauksiu jau iš maišiukų džiovinimui.
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif
Nesupykite uz klausima, o pagal recepta smile.gif jai parasyta 7 kg obuoliu tai jau pajaustytu ar ar cielu su viskuo smile.gif , dar vienas klausimukas kiek deti cukraus vienuose receptuose 800g , o kituose radau 1,5 kg., ar tai priklauso nuo ubuoliu ar dar nuo ko nors ?
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 10 05, 16:26)
Sveikos, merginos  smile.gif
Nesupykite uz klausima, o pagal recepta smile.gif jai parasyta 7 kg obuoliu tai jau pajaustytu ar ar cielu su viskuo smile.gif , dar vienas klausimukas kiek deti cukraus vienuose receptuose 800g , o kituose radau 1,5 kg., ar tai priklauso nuo ubuoliu ar dar nuo ko nors ?



Mes tam čia ir renkamės, kad dalintis patirtimi, patarti, padėti viena kitai. Jokio pykčio ir būti negali.

Aš tai niekad nesveriu (nes neturiu kuo sverti), o turiu tokį didelį kibirą gal nuo 12 ar daugiau litrų, pripjaustau pilną obuoliukų smulkiai, užpilu apie 1,5 kg. cukraus, palaikau balkone 2 paras, vis pamaišau, kad cukrus geriau ištirptų. Na, gaunasi gerai. Žodžiu, viską darau "iš akies".
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 10 05, 17:27)
Mes tam čia ir renkamės, kad dalintis patirtimi, patarti, padėti viena kitai. Jokio pykčio ir būti negali.

Aš tai niekad nesveriu (nes neturiu kuo sverti), o turiu tokį didelį kibirą gal nuo 12 ar daugiau litrų, pripjaustau pilną obuoliukų smulkiai, užpilu apie 1,5 kg. cukraus, palaikau balkone 2 paras, vis pamaišau, kad cukrus geriau ištirptų. Na, gaunasi gerai. Žodžiu, viską darau "iš akies".

Labai aciu uz atsakyma, siandien bandysiu pjaustyti pirma partija smile.gif
Atsakyti
Sveikos suriuku myletojos 4u.gif ,
Galiu pasigirti, kad ir as issiviriau pirma suri savo gyvenime. Kaip sakoma pirmas blynas visada buna prisviles, tai taip buvo ir man, bet gerai, kad blyno neperkepsi, o suri pervirti galima smile.gif smile.gif smile.gif
Taigi kaip sakoma mokamasi is savo klaidu, bet pervirus gavosi puikus , tik dabar problema su dziovinimu, nezinau kur ji kisti, nes kol apsildymas neijungtas, tai bute gana vesu ir kas svarbiausia dregna. doh.gif . Kol kas pakabinau isukusi i medziaga virs gyvatuko vonioje, nes ten silciausia, net tesla taip kildinu, gal ir negerai, bet nezinau kur dar galima ji dziovinti doh.gif
Viriau ne is antaniniu obuoliu, bet kaip sakiau gavosi vistiek pasirodo noro reikia, o visa kita iveikiama. Viriau gana ilgai niekas neburbuliavo, nesaude- bendrai sudejus su pervirimu gavosi 1.50 h. Pirmas puodas buvo emaliuotas, tai dugnas prikibo, o antras buvo su nesvylancia danga, tai labai fainai vire ir nekibo visai thumbup.gif
Ziodziu apibendrinant buvo baisu bandyti, bet netaip ir sunku ji pasigaminti kai norisi labai smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Pas mane pirmas prisviles blynas, gerą mėnesį ant gyvatuko vonioj ilsisi,o dabar kai radiatoriai net dega blink.gif tai visi netikę bandymai persikėlė kaboti prie radiatorių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 10 12, 13:36)
Pas mane pirmas prisviles blynas, gerą mėnesį ant gyvatuko vonioj ilsisi,o dabar kai radiatoriai net dega blink.gif  tai visi netikę bandymai persikėlė kaboti prie radiatorių smile.gif

Vadinasi kol kas mano suriukas tegu ilsisi ant gyvatuko, aciu nuraminai smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,

peržiūrėjau keletą puslapių ir neradau tokio sūrių virimo būdo, kurį naudojau šiemet. Todėl dalinuosi - gal kuriai padės.
Imu kibirą antaninių obuolių, juos supjaustau nenulupusi - išeina kokie 8 litrai (du puodai 5 ir 3 litrų). Verdu be cukraus ir Zepter puoduose - nesvyla. Žodžiu, užstatau mažiausią ugnį (viryklė dujinė) ir atidengtuose puoduose verdu. Retkarčiais pamaišau prabėgdama pro šalį smile.gif Verdu kelias dienas, kai tik būnu namie. Obuolių masės smarkiai sumažėja, tada baigiu virti viename puode.
Kol obuoliai verda (beje, nesitaško visai, taškėsi, kai virdavau su cukrumi ir sirupu) susipjaustau skiltelėmis ir susidžiovinu kokių saldesnių obuolių. Juos džiovinu el. džiovyklėje. Vienam virimui (iš vieno kibiro obuolių) sudžiovinu vieną džiovyklę (5 padėklus) obuolių. Kartais padžiovinu ir antrą, kai turiu laiko.
Tada, kai obuolių masė yra jau pakankamai sukietėjusi - perbraukus šaukštu per puodo dugną masė išlaiko formą - sudedu džiovintus obuolius ir dar kiek paverdu.
Iš drobės esu pasisiuvusi du didelius sūrmaišius - į kiekvieną telpa apie 1,5 l košės. Sukrečiu masę (karštą) į sūrmaišius, sudedu į kepimo skardą, uždedu lentelę ir paslegiu - uždedu puodą su vandeniu. Palieku nakčiai.
Kitą dieną sūrius dedu ant kepimo popieriaus ir padedu ant grotelių 75 laipsnių orkaitėje. Tarp durelių įkišu medinį šaukštą, kad neužsidarytų. Taip džiovinu kelias dienas, įjungiu, kai turiu laiko.
Nereikėtų išdžiovinti kietai - bus sunku nuimti sūrmaišį. Nuėmusi sūrmaišius, dar padžiovinu. Tada suvynioju į kepimo popierių ir laikau šaldytuve.
Šiemet jau padariau 10 didelių sūrių, 11 ir 12 dar procese. Sūriai gavosi rūgštoki, bet mano šeimai patinka. Pagalvojau, kad norint saldesnio, galima cukraus įmaišyti pačioje pabaigoje. Nes verdant su cukrumi iš karto, jis karamelizuojasi ir labai svyla.
Sėkmės visoms sūrių virėjoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukė @ 2012 10 14, 15:46)
Sveikutės,
peržiūrėjau keletą puslapių ir neradau tokio sūrių virimo būdo, kurį naudojau šiemet. Todėl dalinuosi - gal kuriai padės.


Sveikute, tikrai labai įdomiai čia verdi sūriukus, nors pats gamybos procesas labai ilgas. Jau aš visus tris virimus išviriau (tiek buvau planavusi), šįmet jau daugiau nevirsiu.
Ačiū už receptą, pabandysiu kitais metais.
Atsakyti