Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(regna @ 2012 09 27, 20:04)
Sveikos,

    neskaiciau visos temos,bet noriu paklausti:

    ar tik is antaniniu obuoliu yra verdami suriai,nes as viriau pusiau maisydama su kitos rusies?

  kiek laiko reikia dziovinti surius,kokie yra dziovinimo budai?

  kur laikote isdziuvusius surius?

    Uzsikreciau suriu virimo liga,bet ne viska dar zinau,tikiuosiu sulauksiu patyrusiu  vireju patarimu


Aš verdu tik iš antaninių, bet yra tokių virėjėlių, kurios verda iš įvairių rūšių, ir joms gaunasi, o man ne. Čia, matyt, kiekviena turi atidirbusi savo technologiją.

Džiovinu aš juos kol sutvirtėja sūriukai padėjusi ten, kur tik randu laisvos vietos. Kai jau jie pakankamai sutvirtėja, kišu juos su visa marle į kojines ir kabinu spintelėje ant kabliukų ilgam laikymui (iki suvalgymo mirksiukas.gif )

Atsakyti
Sveikos surininkes, ilgai brestu kaip tas suris, bet pagaliau pribrendau prie surio virimo. Esu ragavusi si skanumyna, labai patiko, o paskatino noras pabandyti ir nerealus obuoliu kiekis siemet. doh.gif doh.gif doh.gif
Taciau stabdo vis dar begale klausimu, nors ir noras begalinis .
Jai nesunku atsakykite, i kelis is ju :
Ar butina lupti?
Ziuriu dedate skirtinga cukraus kieki, ar tai del obuoliu rusies, ar kai kurios nemegstate saldziai?
N a ir vel klausiu to paties neturiu antaniniu obuoliu, bet noriu surio, kokiu geriau imti kitos rusies prinokiusius, zalesnius, sultingesnius, raudonus, zalius ir t.t.

Busiu labai dekinga jai kas atsakys ir neuzmetys obuoliais doh.gif
Atsakyti
Vilka smile.gif
Aš obuolių nelupu smile.gif
Cukraus kiekis, manau, priklauso nuo skonio, nes aš dedu kaip sugalvoju tą minutę ax.gif
Aš ir anksčiau virdavau iš bet kokių obuolių, ne visada gaudavosi doh.gif .Bet nežinau ar dėl obuolių, ar dėl nežinojimo kaip virt g.gif Šiaip manau, kad geriau mažiau sultingi obuoliai.
Labai geras vienos sm merginos patarimas, kad svarbu gerai nuvarvint sirupą nuo obuolių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 09 28, 18:34)
Vilka smile.gif
Aš obuolių nelupu smile.gif
Cukraus kiekis, manau, priklauso nuo skonio, nes aš dedu kaip sugalvoju tą minutę ax.gif
Aš ir anksčiau virdavau iš bet kokių obuolių, ne visada gaudavosi doh.gif .Bet nežinau ar dėl obuolių, ar dėl nežinojimo kaip virt g.gif Šiaip manau, kad geriau mažiau sultingi obuoliai.
Labai geras vienos sm merginos patarimas, kad svarbu gerai nuvarvint sirupą nuo obuolių 4u.gif



Aciu labai uzpatarimus, reiks isbandyti. Nutariau pirmam kartui daryti is puses normos, paziuresiu kas gausis , o tada jau galima bus ir toliau daryti...



Atsakyti
Gal kas zinote kokioje temperaturoje dziovinti surius orkaiteje? Kad ju neiskepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 09 29, 17:57)
Gal kas zinote kokioje temperaturoje dziovinti surius orkaiteje? Kad ju  neiskepti  biggrin.gif



Niekad aš nedžiovinu sūriukų orkaitėje. Kam? Juk ir taip puikiai sudžiūsta, natūraliai. Va, mano pirmo virimo sūriukai pagulėję ant palangės ir ant komodos ax.gif , puikiausiai pjaustosi ir pakankamai kieti...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 09 29, 21:24)
Niekad aš nedžiovinu sūriukų orkaitėje. Kam? Juk ir taip puikiai sudžiūsta, natūraliai. Va, mano pirmo virimo sūriukai pagulėję ant palangės ir ant komodos  ax.gif  , puikiausiai pjaustosi ir pakankamai kieti...



mmmm wub.gif kaip noreciau gabalelio 4u.gif kazkaip praejo pora dienu, bet nelabai dziuna, galvoju, kad gal oras per dregnas g.gif tai kepiau pyraga, o po jo, orkaitei atvesus ikisau padziuti truputuka. Kada ir as savo suriukus parodysiu ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 09 29, 20:24)
Niekad aš nedžiovinu sūriukų orkaitėje. Kam? Juk ir taip puikiai sudžiūsta, natūraliai. Va, mano pirmo virimo sūriukai pagulėję ant palangės ir ant komodos  ax.gif  , puikiausiai pjaustosi ir pakankamai kieti...

user posted image

kiek laiko dziovinai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriuke666 @ 2012 10 01, 18:53)
kiek laiko dziovinai? smile.gif


Pirmas sūriukų virimas buvo apie rugsėjo 6 d., o pradėjom ragauti po dviejų savaičių (apytikriai), dabar jau baigiu to pirmo virimo sūriukus, išvirtas ir antras virimas, o šiandien susipjausčiau dar ir trečiam virimui.... Uch, jau turbūt paskutinis mano darbas su sūriukais bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 10 01, 20:07)
Pirmas sūriukų virimas buvo apie rugsėjo 6 d., o pradėjom ragauti po dviejų savaičių (apytikriai), dabar jau baigiu to pirmo virimo sūriukus, išvirtas ir antras virimas, o šiandien susipjausčiau dar ir trečiam virimui.... Uch, jau turbūt paskutinis mano darbas su sūriukais bus  mirksiukas.gif

mes dar kazkiek antaniniu parsivezem nbet turiu dar 2 maisus kitokiu.. svarstau gal surizikuoti is kitokiu pavirti nes nu ka dar su jais daryti kai uogieniu menegstu.. pyragu tiek neprikepsi biggrin.gif ir kompotu tiek neprivirsi smile.gif sulciu jau prispaudem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriuke666 @ 2012 10 02, 13:58)
mes dar kazkiek antaniniu parsivezem nbet turiu dar 2 maisus kitokiu.. svarstau gal surizikuoti is kitokiu pavirti nes nu ka dar su jais daryti kai uogieniu menegstu.. pyragu tiek neprikepsi biggrin.gif ir kompotu tiek neprivirsi smile.gif sulciu jau prispaudem smile.gif


Pabandyk, vistiek kas nors gausis ir iš įvairių obuolių, tik gal ilgiau reikės maišyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 10 02, 15:39)
Pabandyk, vistiek kas nors gausis ir iš įvairių obuolių, tik gal ilgiau reikės maišyti  ax.gif



aha tikrai ilgiau reikes pamaisyt. vien sultis nuvirinejau 2 val doh.gif ,na gal cia del to, kad labai sultingi jie pas mane. o paskui, kai sudejau obuoliukus, jau nebeskaiciavau laiko, nes daugybe kitu darbu pasidariau salia surio virimo. ir vis verdant is galvos mintis neisejo, kad va silsta per valanda viska isverda bigsmile.gif
Atsakyti