Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

man orkaitej dziovinimas kazkaip nelabai patiko... siandien kai pana uzmigs pjaustysiu antraja partija obuoliuku. si karta dziovinsiu ant palanges... smile.gif
Atsakyti
O jus sultis kai nuvarvinat obuoliukus apspaudziat? Nes as apspaudineju, idejusi i kiaurasamti, bet vistiek jie tokie alia dregni, neisivaizduoju ka padaryti, kad ne laselio sulciu nebutu g.gif doh.gif gal kas patarsite? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 12:15)
O jus sultis kai nuvarvinat obuoliukus apspaudziat? Nes as apspaudineju, idejusi i kiaurasamti, bet vistiek jie tokie alia dregni, neisivaizduoju ka padaryti, kad ne laselio sulciu nebutu  g.gif  doh.gif  gal kas patarsite?  4u.gif


as isspaudziu rankom, kiek issipaudzia tiek ir gerai 4u.gif kuo daugiau liks sulciu, tuo ilgiau teks virt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka1: 24 rugsėjo 2012 - 12:09
QUOTE(silsta @ 2012 09 23, 15:21)
Na ir šaunu  4u.gif  Nepamiršk parodyti kokie gavosi  wub.gif  ax.gif


Na stai, mano pirmieji suriukai deginasi sauleje thumbup.gif

Technologija jau kaip ir aiski, beliks kazkaip grazia forma isgaut, aciu visoms uz pasidalinima patirtim 4u.gif Beja, si syk formavau dokumentu imautese lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lejla: 24 rugsėjo 2012 - 12:49
QUOTE(Lejla @ 2012 09 24, 13:47)
Na stai, mano pirmieji suriukai deginasi sauleje  thumbup.gif
Technologija jau kaip ir aiski, beliks kazkaip grazia forma isgaut, aciu visoms uz pasidalinima patirtim  4u.gif Beja, si syk formavau dokumentu imautese  lotuliukas.gif


Na ir išradingos mūsų sūrių virėjėlės 4u.gif Niekad nesumastyčiau, kad galima formuoti dokumentų įmautėse... Ir kokie gražūs, dailūs sūriukai išėjo 4u.gif
Šaunuolė, ką daugiau ir bepasakysi 4u.gif
Atsakyti
as sn kaip paskutiniam (bent jau taip galvoju) virimui tai pasistengiau... pasirodo pavariau dviguba porcija obuoliu... 14 kg... bus poryt virimo biggrin.gif
Atsakyti
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?
Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato? bigsmile.gif

ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14 blink.gif pagarba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džigė: 24 rugsėjo 2012 - 17:02
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 18:00)
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?
    Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato?  bigsmile.gif

ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14  blink.gif  pagarba  4u.gif


Tu taip iš anksto jau nepergyvenk, sulauk rezultato. Tegu guli sau sūriukai paslėgti, pamatysi, kai išimsi, bus viskas LIUKS mirksiukas.gif
Aš irgi šiandien viriau, balkone stovėjo dvi paras. Sudėjus skilteles, nuo užvirimo pradžios iki išjungimo viriau-maišiau 1 val. 20 min. Jau paslėgiau, irgi laukiu rezultato. Taip, kad pakentėkim truputuką tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(tigriuke666 @ 2012 09 24, 17:07)
as sn kaip paskutiniam (bent jau taip galvoju) virimui tai pasistengiau... pasirodo pavariau dviguba porcija obuoliu... 14 kg...  bus poryt virimo biggrin.gif



Na, pasipustyk padus, pasiraitok rankoves ir pirmyn. Turėsi gražaus darbelio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 18:00)
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?


pas mane viskas lygiai taip pat ir du pirmi bandymai išliko tokie pat 4u.gif paskutinis bandymas buvo toks,kad visgi gerai nenupyliau nuo obuolių sirupo ir labai ilgai virėsi,maniau daugiau nei obuolių košės neišvirsiu schmoll.gif bet gavosi thumbup.gif dabar stovi toks marmeladas sustingęs, bet nors ir gavosi vistiek nesuprantu pirmųjų klaidų. Kaip ir minėjai pirmi du sykiai pas mane buvo iki tol virti,kol niekas nebejudėjo ir jau nebeišėjo toliau virti g.gif spėju šiems metams užteks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 24, 19:26)
pas mane viskas lygiai taip pat ir du pirmi bandymai išliko tokie pat 4u.gif  paskutinis bandymas buvo toks,kad visgi gerai nenupyliau nuo obuolių sirupo ir labai ilgai virėsi,maniau daugiau nei obuolių košės neišvirsiu schmoll.gif  bet gavosi thumbup.gif  dabar stovi toks marmeladas sustingęs, bet nors ir gavosi vistiek nesuprantu pirmųjų klaidų. Kaip ir minėjai pirmi du sykiai pas mane buvo iki tol virti,kol niekas nebejudėjo ir jau nebeišėjo toliau virti g.gif  spėju šiems metams užteks 4u.gif


Tai visdelto pirmi du bandymai nesigavo? g.gif nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 19:41)
Tai visdelto pirmi du bandymai nesigavo?  g.gif  nelabai supratau  blush2.gif

na kaip pirmas kartas aš irgi nelabai ekspertė,negaliu tiksliai pasakyti, bet tarkim lygios gražios riekutės tikrai netpjausi biggrin.gif na jis toks minkštas, "košinis" ar kaip čia paaiškinti...nemoku biggrin.gif patį pirmąjį visą laiką balkone laikiau,dabar ant radiatoriaus, gal tik pluta tokia vos kietesnė,bet stipriau paspaudi ir tas pats smile.gif
p.s. jau kokie mano paaiškinimai geri doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 24, 20:44)
na kaip pirmas kartas aš irgi nelabai ekspertė,negaliu tiksliai pasakyti, bet tarkim lygios gražios riekutės tikrai netpjausi biggrin.gif  na jis toks minkštas, "košinis" ar kaip čia paaiškinti...nemoku biggrin.gif patį pirmąjį visą laiką balkone laikiau,dabar ant radiatoriaus, gal tik pluta tokia vos kietesnė,bet stipriau paspaudi ir tas pats smile.gif
p.s. jau kokie mano paaiškinimai geri doh.gif  lotuliukas.gif


o gal ji reikia gerai padziovinti ir viskas bus gerai? Gal speces atsakys zalioms suriu virejoms bigsmile.gif
Atsakyti