man orkaitej dziovinimas kazkaip nelabai patiko... siandien kai pana uzmigs pjaustysiu antraja partija obuoliuku. si karta dziovinsiu ant palanges...
O jus sultis kai nuvarvinat obuoliukus apspaudziat? Nes as apspaudineju, idejusi i kiaurasamti, bet vistiek jie tokie alia dregni, neisivaizduoju ka padaryti, kad ne laselio sulciu nebutu gal kas patarsite?
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 12:15)
O jus sultis kai nuvarvinat obuoliukus apspaudziat? Nes as apspaudineju, idejusi i kiaurasamti, bet vistiek jie tokie alia dregni, neisivaizduoju ka padaryti, kad ne laselio sulciu nebutu gal kas patarsite?
as isspaudziu rankom, kiek issipaudzia tiek ir gerai kuo daugiau liks sulciu, tuo ilgiau teks virt
QUOTE(silsta @ 2012 09 23, 15:21)
Na ir šaunu Nepamiršk parodyti kokie gavosi
Na stai, mano pirmieji suriukai deginasi sauleje
Technologija jau kaip ir aiski, beliks kazkaip grazia forma isgaut, aciu visoms uz pasidalinima patirtim Beja, si syk formavau dokumentu imautese
QUOTE(Lejla @ 2012 09 24, 13:47)
Na stai, mano pirmieji suriukai deginasi sauleje
Technologija jau kaip ir aiski, beliks kazkaip grazia forma isgaut, aciu visoms uz pasidalinima patirtim Beja, si syk formavau dokumentu imautese
Technologija jau kaip ir aiski, beliks kazkaip grazia forma isgaut, aciu visoms uz pasidalinima patirtim Beja, si syk formavau dokumentu imautese
Na ir išradingos mūsų sūrių virėjėlės Niekad nesumastyčiau, kad galima formuoti dokumentų įmautėse... Ir kokie gražūs, dailūs sūriukai išėjo
Šaunuolė, ką daugiau ir bepasakysi
as sn kaip paskutiniam (bent jau taip galvoju) virimui tai pasistengiau... pasirodo pavariau dviguba porcija obuoliu... 14 kg... bus poryt virimo
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?
Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato?
ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14 pagarba
Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato?
ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14 pagarba
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 18:00)
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?
Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato?
ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14 pagarba
Puodas likes su likuciai sunkiai nugramdomas buvo. Bet balkone gulintys prispausti -minksti, gal noriu per greito rezultato?
ruosiuosi vel priskusti pusei porc obuoliu, nes neisivaizduoju, kaip virti is 7 kg, o tuo labiau is 14 pagarba
Tu taip iš anksto jau nepergyvenk, sulauk rezultato. Tegu guli sau sūriukai paslėgti, pamatysi, kai išimsi, bus viskas LIUKS
Aš irgi šiandien viriau, balkone stovėjo dvi paras. Sudėjus skilteles, nuo užvirimo pradžios iki išjungimo viriau-maišiau 1 val. 20 min. Jau paslėgiau, irgi laukiu rezultato. Taip, kad pakentėkim truputuką
Papildyta:
QUOTE(tigriuke666 @ 2012 09 24, 17:07)
as sn kaip paskutiniam (bent jau taip galvoju) virimui tai pasistengiau... pasirodo pavariau dviguba porcija obuoliu... 14 kg... bus poryt virimo
Na, pasipustyk padus, pasiraitok rankoves ir pirmyn. Turėsi gražaus darbelio
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 18:00)
Na ir as savo isviriau pirma karta. Viriau is 3kg obuoliu ir 500gr cukraus, sirupas isvire per 30 min, obuolius labai gerai nupyliau nuo sulciu, tad juos sumetus jokio skyscio nebuvo, ir viriau su obuoliais 50min, atskyrus su mediniu saukstu nieks nejudejo is vietos, jei blogai isviriau, tuomet neisivaizduoju, kaip galima butu dar puse val ar valanda virti... bet gal pas mane taip ilgai nevire, nes puse porc dariau? Ar negali taip buti?
pas mane viskas lygiai taip pat ir du pirmi bandymai išliko tokie pat paskutinis bandymas buvo toks,kad visgi gerai nenupyliau nuo obuolių sirupo ir labai ilgai virėsi,maniau daugiau nei obuolių košės neišvirsiu bet gavosi dabar stovi toks marmeladas sustingęs, bet nors ir gavosi vistiek nesuprantu pirmųjų klaidų. Kaip ir minėjai pirmi du sykiai pas mane buvo iki tol virti,kol niekas nebejudėjo ir jau nebeišėjo toliau virti spėju šiems metams užteks
QUOTE(Thea! @ 2012 09 24, 19:26)
pas mane viskas lygiai taip pat ir du pirmi bandymai išliko tokie pat paskutinis bandymas buvo toks,kad visgi gerai nenupyliau nuo obuolių sirupo ir labai ilgai virėsi,maniau daugiau nei obuolių košės neišvirsiu bet gavosi dabar stovi toks marmeladas sustingęs, bet nors ir gavosi vistiek nesuprantu pirmųjų klaidų. Kaip ir minėjai pirmi du sykiai pas mane buvo iki tol virti,kol niekas nebejudėjo ir jau nebeišėjo toliau virti spėju šiems metams užteks
Tai visdelto pirmi du bandymai nesigavo? nelabai supratau
QUOTE(Džigė @ 2012 09 24, 19:41)
Tai visdelto pirmi du bandymai nesigavo? nelabai supratau
na kaip pirmas kartas aš irgi nelabai ekspertė,negaliu tiksliai pasakyti, bet tarkim lygios gražios riekutės tikrai netpjausi na jis toks minkštas, "košinis" ar kaip čia paaiškinti...nemoku patį pirmąjį visą laiką balkone laikiau,dabar ant radiatoriaus, gal tik pluta tokia vos kietesnė,bet stipriau paspaudi ir tas pats
p.s. jau kokie mano paaiškinimai geri
QUOTE(Thea! @ 2012 09 24, 20:44)
na kaip pirmas kartas aš irgi nelabai ekspertė,negaliu tiksliai pasakyti, bet tarkim lygios gražios riekutės tikrai netpjausi na jis toks minkštas, "košinis" ar kaip čia paaiškinti...nemoku patį pirmąjį visą laiką balkone laikiau,dabar ant radiatoriaus, gal tik pluta tokia vos kietesnė,bet stipriau paspaudi ir tas pats
p.s. jau kokie mano paaiškinimai geri
p.s. jau kokie mano paaiškinimai geri
o gal ji reikia gerai padziovinti ir viskas bus gerai? Gal speces atsakys zalioms suriu virejoms