Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Tai vistik sūrį reikėjo pervirt vakar, dar 0,5 val viriau. Šiandien vakare dėsiu ant palangės, lyg ir normaliai viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 20 rugsėjo 2012 - 09:28
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 20, 08:16)
Laiko forma jie kuo puikiausiai, tik sakau idomu kiek laiko jie normaliai ant palanges dziusta  g.gif  Padejau laikrosti po merliuku, kazin nieko tokio? kad greiciau dregme istrauktu, tai siryt paziurejau visi permirke.

As irgi norejau greitesnio dziovimo, nes man guledavi ant palanges labai jau letai dziuvo, atrode, kad visai nedziusta verysad.gif , tai ivyniojau ir pakabinau vonioj ant gyvatuko biggrin.gif . Praejo 3 paros ir jau gerai apziuvo thumbup.gif
Atsakyti
As pirma prisipjausciau obuoliu, o tada pradejau tema skaityti.
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?
Atsakyti
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek. Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 09 20, 18:34)
As pirma prisipjausciau obuoliu, o tada pradejau tema skaityti.
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?

Sveika,
aš niekad iš mikso (įvairių obuolių) neviriau, bet moterys rašo, kad išverda, gaunasi...
Papildyta:
QUOTE(drugei @ 2012 09 20, 18:51)
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek.  Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.

drugei, ilgas virimas sūriukui tikrai nekenkia, tik jis būna kiek tamsesnis nuo ilgo virimo.
Pradžia visada sunki, kitas virimas gausis thumbup.gif
Atsakyti
Issiviriau savo antra partija suriuku, viriau is tokio pat kiekio kaip ir pirma, tik cukraus dejau puse kg. ir dejau to rudo, ir dariau sikarta su riesutais. Atrodo viskas gavosi, tik sulciu buvo kur kas maziau issiskyre ir pavirti reikejo gal pusvalandziu ilgiau. Dabar guli balkone paslegti, ziuresiu rytoj kas gausis...
Atsakyti
QUOTE(drugei @ 2012 09 20, 19:51)
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek.  Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.

O as jauciu, kad kaip tik gavosi! Irisiuko konsistencija net labai gerai smile.gif Dar truputi padziovinkit ir sukietes! As tai tikrai nepervirineciau...

O as pati, virdama n+1 karta susimoviau biggrin.gif Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet biggrin.gif Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai biggrin.gif Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2012 09 20, 22:04)
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau biggrin.gif Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet biggrin.gif Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai biggrin.gif Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt  lotuliukas.gif

Dabar griebk didelį šaukštą ir kabink obuolienę, jei viena nesuvalgysi - ateisim mes su savo šaukštais... tik nesupyk, kad aš šaipausi, juk visko nutinka. Kas neverda sūriukų, tas neklysta, ar ne?

Sėkmės

user posted image
Atsakyti
Aš saviškius išėmiau džiūti. Sakykit kuri džiovinot elektrinėj džiovyklė, kokią temperatūrą statėt ir per kiek maždaug laiko išdžiuvo. Reiks dėt į ją ir man, nenoriu ilgai su palange terliotis.
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2012 09 20, 21:04)
O as jauciu, kad kaip tik gavosi! Irisiuko konsistencija net labai gerai smile.gif Dar truputi padziovinkit ir sukietes! As tai tikrai nepervirineciau...
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau biggrin.gif Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet biggrin.gif Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai biggrin.gif Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt  lotuliukas.gif

Bet tai kad jau dziusta beveik savaite... tiesa, gal nelabai siltai... Virtuvej ant palanges, o saules mazoka... gal reik i vonia ant gyvatuko iskraustyt... Tik baisu, kad koks usuotas kenkejas neuzuostu...
Atsakyti
PAVYKO!!!! Dar vakar paziurejau sakau nu nieko cia nesigaus gero... minksti jie... o sian kuo graziausiai issieme is maisiuku tai suvyniojau i marle ir i orkaite... padziovinsiu kazkiek ten tada kelsiu ant palangiu smile.gif
Atsakyti
Na nežinau kaip čia man gausisi g.gif nes mano sūriai ir po pervirimo nelabai gražios formos, bet džiovinu doh.gif nešioju nuo vienos palangės ant kitos kur tik daugiau saulės. Norėjau dar paklausti, o kaip dažnai keičiate popierių, gal dažniau pakaitaliojus greičiau išdžius blush2.gif
Atsakyti