Tai vistik sūrį reikėjo pervirt vakar, dar 0,5 val viriau. Šiandien vakare dėsiu ant palangės, lyg ir normaliai viskas.
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 20, 08:16)
Laiko forma jie kuo puikiausiai, tik sakau idomu kiek laiko jie normaliai ant palanges dziusta Padejau laikrosti po merliuku, kazin nieko tokio? kad greiciau dregme istrauktu, tai siryt paziurejau visi permirke.
As irgi norejau greitesnio dziovimo, nes man guledavi ant palanges labai jau letai dziuvo, atrode, kad visai nedziusta , tai ivyniojau ir pakabinau vonioj ant gyvatuko . Praejo 3 paros ir jau gerai apziuvo
As pirma prisipjausciau obuoliu, o tada pradejau tema skaityti.
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek. Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
QUOTE(Azazella @ 2012 09 20, 18:34)
As pirma prisipjausciau obuoliu, o tada pradejau tema skaityti.
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?
Rasot, kad tik antaniniai ir bogatyriai tinka, o pas mane miksas visokiu, tai ka dabar daryti, net nebandyti surio gaminti? Virtis obuoliene?
Sveika,
aš niekad iš mikso (įvairių obuolių) neviriau, bet moterys rašo, kad išverda, gaunasi...
Papildyta:
QUOTE(drugei @ 2012 09 20, 18:51)
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek. Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
drugei, ilgas virimas sūriukui tikrai nekenkia, tik jis būna kiek tamsesnis nuo ilgo virimo.
Pradžia visada sunki, kitas virimas gausis
Issiviriau savo antra partija suriuku, viriau is tokio pat kiekio kaip ir pirma, tik cukraus dejau puse kg. ir dejau to rudo, ir dariau sikarta su riesutais. Atrodo viskas gavosi, tik sulciu buvo kur kas maziau issiskyre ir pavirti reikejo gal pusvalandziu ilgiau. Dabar guli balkone paslegti, ziuresiu rytoj kas gausis...
QUOTE(drugei @ 2012 09 20, 19:51)
O man jauciu nesigavo... Matyt perviriau siek tiek. Vartau su merliuku ant palanges, padejus popieriu po apacia. Nei slampa, nei dziuna... Guminis toks. O kai kramtai tai irisiuko (to, kur prie dantu limpa) konsistencijos.
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
Gal reiks dar kada pabandyt... Sita ir toki sukramsnosiu
O as jauciu, kad kaip tik gavosi! Irisiuko konsistencija net labai gerai Dar truputi padziovinkit ir sukietes! As tai tikrai nepervirineciau...
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt
QUOTE(CervusDama @ 2012 09 20, 22:04)
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt
Dabar griebk didelį šaukštą ir kabink obuolienę, jei viena nesuvalgysi - ateisim mes su savo šaukštais... tik nesupyk, kad aš šaipausi, juk visko nutinka. Kas neverda sūriukų, tas neklysta, ar ne?
Sėkmės
Aš saviškius išėmiau džiūti. Sakykit kuri džiovinot elektrinėj džiovyklė, kokią temperatūrą statėt ir per kiek maždaug laiko išdžiuvo. Reiks dėt į ją ir man, nenoriu ilgai su palange terliotis.
QUOTE(CervusDama @ 2012 09 20, 21:04)
O as jauciu, kad kaip tik gavosi! Irisiuko konsistencija net labai gerai Dar truputi padziovinkit ir sukietes! As tai tikrai nepervirineciau...
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt
O as pati, virdama n+1 karta susimoviau Tiksliau patingejau dar koki pusvalandi prie puodo stovet Isjungiau, galvoju, aj, bus gerai Bet siandien kai sudejau i maisiukus supratau, kad greiciausiai sitos obuolienes nepavyks rytoj is ju iskrapstyt
Bet tai kad jau dziusta beveik savaite... tiesa, gal nelabai siltai... Virtuvej ant palanges, o saules mazoka... gal reik i vonia ant gyvatuko iskraustyt... Tik baisu, kad koks usuotas kenkejas neuzuostu...
PAVYKO!!!! Dar vakar paziurejau sakau nu nieko cia nesigaus gero... minksti jie... o sian kuo graziausiai issieme is maisiuku tai suvyniojau i marle ir i orkaite... padziovinsiu kazkiek ten tada kelsiu ant palangiu