as tai dedu i indelius, tai nelabai ka galiu patart....
QUOTE(lolanta @ 2012 09 18, 19:18)
Labas
Reikia skubaus patarimo pirma karta viriau sūrį supilsčiau į maišelius užrišau, paslėgiau bet maišeliuose matosi oro, ar nieko tokio? O gal maišelius prabadyti su adata? ir dar klausimėlis ar labai stipriai jūs sūriukus paslegiat?
Reikia skubaus patarimo pirma karta viriau sūrį supilsčiau į maišelius užrišau, paslėgiau bet maišeliuose matosi oro, ar nieko tokio? O gal maišelius prabadyti su adata? ir dar klausimėlis ar labai stipriai jūs sūriukus paslegiat?
Sveikute. As visada kai dedu mase i maiselius gerai sutrambuoju, kad oro liktu kuo maziau, dabar patarciau palikt kaip yra, nejudint. Suriukus maiseliuose sudedu ant padeklo (is orkaites) ir paslegiu gan stipriai-ant suriuku dedu medine lenta (ant kurios mesa pjaustau), o ant jos diiideli moliuga
QUOTE(lolanta @ 2012 09 18, 20:18)
Labas
as visada su dantu krapstuku prabadau skylutes, jei buna like oro, jis iseina, o kartais ir skyscio dar nubega siek tiek... slegiu su diiiideliu moliugu
QUOTE(lolanta @ 2012 09 19, 08:22)
Ačiū už patarimus aš prabadžiau vakar keleta skylučių bet ytariu, kad reiks pervirti nes man atrodo kad jis labai mynkštas aš juos vakar supilsčiau apie 14val. ar man dar laukti iki vakaro ar jau krėsti į puodą ir dar virti nes paspaudus atrodo kaip košė.
Pabandyk perkirpt viena maisiuka ir atsargiai ji nuimt, ir paziurek ar suris laikys forma. Jeigu laiko tai dziovink, gal tik teks siek tiek ilgiau dziovint ir dazniau vartyt, dar geriau jeigu turi elektrine dziovykle, pas mane ant elektrines per 2 dienas isdziusta jeigu formos nelaikys tada teks dar pavirt
Sakykit, surius dziovinu ant palanges, bet jie vis dar minksti ir dregni, lipnus, dziovinu nuo sekmadienio. Kada jie jau turi pradet kietet?
O jei dziovinti orkaiteje, tai gal galite papasakoti smulkiau kaip ten dziovinti, kiek laiko, kokioj temperaturoj? Pas mane elektrine orkaite...
O jei dziovinti orkaiteje, tai gal galite papasakoti smulkiau kaip ten dziovinti, kiek laiko, kokioj temperaturoj? Pas mane elektrine orkaite...
Man atrodo mano sūris nepavyko, nes supilsčiau vakar vakare po 11 val. paslėgiau, bet maišelyje skystoka masė. O atrodė ir nesubėga perskyrus. Reiks pervirt.
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 19, 16:45)
Sakykit, surius dziovinu ant palanges, bet jie vis dar minksti ir dregni, lipnus, dziovinu nuo sekmadienio. Kada jie jau turi pradet kietet?
Sveika, na, tegu padžiūsta jie ant palangės, jei tik forma sūriukų yra, ne košė, tai ir rezultatų reikės biški ilgiau palaukti. Orkaitėje nesu džiovinusi, todėl negaliu nieko patarti.
Mano irgi nuo komodos ant palangės persikraustė, mat ruošiu vietą kitam virimui, nors obuoliai dar kaime. Ryt važiuosim atsivežt.
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2012 09 19, 17:15)
Man atrodo mano sūris nepavyko, nes supilsčiau vakar vakare po 11 val. paslėgiau, bet maišelyje skystoka masė. O atrodė ir nesubėga perskyrus. Reiks pervirt.
Jei masė skysta ir negali išimti iš plėvelės ar maišelio, vistik reiks pervirti.
Bet tu nenusimink, per kančias į žvaigždes... Ir man yra taip buvę, nors jau labai seniai verdu juos
QUOTE(poniajurate @ 2012 09 19, 21:10)
sveikos pradejusios suriu sezona as taip pat prisidedu prie jusu burio,snd jau isviriau pirma partija suriuku,paslegiau ir lauksiu sonai nuo puodo krastu buvo skanus ,tikiuos ir suris pavyko
Renkasi po truputuką mūsų virėjėlės...
Puiku, kad gavosi. Lauksim pasigiriant koks rezultatas
Sveikutes! Uzderejo pas mus siemet nerealiai daug obuoliu tai nusprendziau ir as surio issivirti... nagrynejau ankstesnes temas ir tikejausi kad nekils rupesciu...bet... nuvyriau sirupa imeciau obuolius.. viriau viriau... ir kazkaip nezinodama tikslaus laiko sumasciau kad reik gi virti kol obuoliu skilteliu nebeliks... suvyre kose kad bet kaip perbraukus laikes, sumasciau damesti likusias obuoliu skilteles (marmurinio norejau) dar paviriau apie tris min... biskuti atausinau ir sudejau i maiselius saldymui skirtus, paslegiau balkone ... siaip kai veso tai stingo ant puodo krastu kas uztishko... baigiau virti apie 17 val bet va nuejau dbr i balkona paziureti o jie minksti dar... ar gali but kad nedaviriau? kiek laiko juos ten laikyti kad isitikinti ar reik pervirt ar ne? tiesa ar gali buti kad persistengiau per ilgai virdama?
QUOTE(silsta @ 2012 09 19, 18:25)
Sveika, na, tegu padžiūsta jie ant palangės, jei tik forma sūriukų yra, ne košė, tai ir rezultatų reikės biški ilgiau palaukti. Orkaitėje nesu džiovinusi, todėl negaliu nieko patarti.
Mano irgi nuo komodos ant palangės persikraustė, mat ruošiu vietą kitam virimui, nors obuoliai dar kaime. Ryt važiuosim atsivežt.
Laiko forma jie kuo puikiausiai, tik sakau idomu kiek laiko jie normaliai ant palanges dziusta Padejau laikrosti po merliuku, kazin nieko tokio? kad greiciau dregme istrauktu, tai siryt paziurejau visi permirke.