Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

O laikot juos i merliukus iviniotus?

Atrodo vakaryksciai suriai nusiseke, forma laiko, nors pridejus pirsta siek tiek isispaudzia, bet manau kad viskas gerai? Galiu dziovinti? g.gif

Dar klausimas, kurios darot su riesutais, jus juos dedate be luobeliu? Galvoju pasidaryti su riesutais ir migdolais, bet tada migdolus reik palaikyti karstame vandenyje kad ta luobele atsoktu...
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 16, 12:20)
O laikot juos i merliukus iviniotus?

Atrodo vakaryksciai suriai nusiseke, forma laiko, nors pridejus pirsta siek tiek isispaudzia, bet manau kad viskas gerai? Galiu dziovinti?  g.gif

Dar klausimas, kurios darot su riesutais, jus juos dedate be luobeliu? Galvoju pasidaryti su riesutais ir migdolais, bet tada migdolus reik palaikyti karstame vandenyje kad ta luobele atsoktu...

Taip, į merliukus suvyniotus ir ant popieriuko padėtus. Vis vartau, kai popieriukas padrėksta - pakeičiu jį.

Pagal tavo aprašymą tikrai sūriukai tau gavosi. Sveikinu 4u.gif Gali džiovinti, jei nepradėsit anksčiau vis nupjauti po gabaliuką lotuliukas.gif

Darau ir aš su riešutais, tik šį kartą turėjau tik žemės riešutų ir jie buvo be luobelės. O jei yra su luobele, tai aš juos supilu į kepimo skardą ir pakišu į orkaitę, kai pradeda luobelės sproginėti (traškėti), išimu. Tik nesudegink, reikia stebėti ax.gif Kai atvėsta, tarp rankų patrinu juos ir luobelės atšoka.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2012 09 16, 12:56)
Taip, į merliukus suvyniotus ir ant popieriuko padėtus. Vis vartau, kai popieriukas padrėksta - pakeičiu jį.

Pagal tavo aprašymą tikrai sūriukai tau gavosi. Sveikinu  4u.gif Gali džiovinti, jei nepradėsit anksčiau vis nupjauti po gabaliuką  lotuliukas.gif

Darau ir aš su riešutais, tik šį kartą turėjau tik žemės riešutų ir jie buvo be luobelės. O jei yra su luobele, tai aš juos supilu į kepimo skardą ir pakišu į orkaitę, kai pradeda luobelės sproginėti (traškėti), išimu. Tik nesudegink, reikia stebėti  ax.gif  Kai atvėsta, tarp rankų patrinu juos ir luobelės atšoka.

Aciukas 4u.gif

Veliau ikelsiu foto kaip gavosi mano suriukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 16, 17:33)
Aciukas  4u.gif

Veliau ikelsiu foto kaip gavosi mano suriukai  smile.gif

Gerai, lauksim 4u.gif
Atsakyti
Parsivežiau ir aš antaninių obuolių sūriui, bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 09 16, 20:04)
Parsivežiau ir aš antaninių obuolių sūriui, bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.

Sveikute, aš kai pjaustau antaninius obuolius, tai su bulvių skustuku nuskutu tik tas vietas, kurios dėmėtos, sugedusios ir t.t. O kur gražus švarus obuoliukas, tai pjaustau su odele. Jinai puikiai suverda. O kitų obuolių nelabai nelabai tesuverda...
Čia jau priklauso nuo tavęs pačios, ar nulupti odeles, ar ne. Gal lupk, tau pačiai bus ramiau, kad padarei viską ką galėjai ax.gif
Antaniniai obuoliai turi daugiausia pektino, o jis ir padeda "susiklijuoti" sūriukui.
Atsakyti
Silsta Ačiū. Ai, pradėjau lupt visus iš eilės su skustuku.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 09 16, 20:04)
bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.

As lupau, darbo aisku daugiau, bet valgant manau bus skaniau smile.gif

Vakar padejau dziuti suriukus, viskas gerai, tik va klausimas iskilo, ar jus kai iviniojate juos i marle, paskui marle keiciat? Nes mano siandien kai keiciau popieriu, paziurejau marle visa sudrekusi, tai ir galvoju ar pervynioti ar storiau paprasciau reikia vynioti? g.gif

Mano pirmas bandymas, tik gavosi jie man kvadraciukai, kita karta reikes pasistengti kad butu i suriukus panasus smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simbulis: 17 rugsėjo 2012 - 11:21
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? g.gif po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 17, 13:38)
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? g.gif  po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu g.gif

Na maniskis ne kietas, toks gal kaip siltas ir gerai minkomas plastalinas butu... Suri kai keliu tai jis linksta, bet forma laiko gerai ir tvirtai, todel pas mane dabar jis padetas dziuti...
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 17, 13:38)
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? g.gif  po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu g.gif

Nu taip, jis gerai pas tave išvirtas. Jis tik išvirtas niekad nebūna tokio kietumo, kaip baltas varškės sūris. Svarbu, kad tu jį išėmei iš plėvelės, ir ramia sąžine dėk džiūti.

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 17, 12:19)
As lupau, darbo aisku daugiau, bet valgant manau bus skaniau  smile.gif

Vakar padejau dziuti suriukus, viskas gerai, tik va klausimas iskilo, ar jus kai iviniojate juos i marle, paskui marle keiciat? Nes mano siandien kai keiciau popieriu, paziurejau marle visa sudrekusi, tai ir galvoju ar pervynioti ar storiau paprasciau reikia vynioti?  g.gif

Mano pirmas bandymas, tik gavosi jie man kvadraciukai, kita karta reikes pasistengti kad butu i suriukus panasus  smile.gif

user posted image

Vau, kokie fainuoliai tavo sūriukai. Na ir kas, kad jie kvardatiniai? Kitą kartą padarysi kitokios formos. LIUKS thumbup.gif Man atrodo, kad marlės nereikia keisti, tik popierių.
Atsakyti
Labas smile.gif
Reikia skubaus patarimo blush2.gif pirma karta viriau sūrį supilsčiau į maišelius užrišau, paslėgiau bet maišeliuose matosi oro, ar nieko tokio? O gal maišelius prabadyti su adata? ir dar klausimėlis ar labai stipriai jūs sūriukus paslegiat?
Atsakyti