O laikot juos i merliukus iviniotus?
Atrodo vakaryksciai suriai nusiseke, forma laiko, nors pridejus pirsta siek tiek isispaudzia, bet manau kad viskas gerai? Galiu dziovinti?
Dar klausimas, kurios darot su riesutais, jus juos dedate be luobeliu? Galvoju pasidaryti su riesutais ir migdolais, bet tada migdolus reik palaikyti karstame vandenyje kad ta luobele atsoktu...
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 16, 12:20)
O laikot juos i merliukus iviniotus?
Atrodo vakaryksciai suriai nusiseke, forma laiko, nors pridejus pirsta siek tiek isispaudzia, bet manau kad viskas gerai? Galiu dziovinti?
Dar klausimas, kurios darot su riesutais, jus juos dedate be luobeliu? Galvoju pasidaryti su riesutais ir migdolais, bet tada migdolus reik palaikyti karstame vandenyje kad ta luobele atsoktu...
Atrodo vakaryksciai suriai nusiseke, forma laiko, nors pridejus pirsta siek tiek isispaudzia, bet manau kad viskas gerai? Galiu dziovinti?
Dar klausimas, kurios darot su riesutais, jus juos dedate be luobeliu? Galvoju pasidaryti su riesutais ir migdolais, bet tada migdolus reik palaikyti karstame vandenyje kad ta luobele atsoktu...
Taip, į merliukus suvyniotus ir ant popieriuko padėtus. Vis vartau, kai popieriukas padrėksta - pakeičiu jį.
Pagal tavo aprašymą tikrai sūriukai tau gavosi. Sveikinu Gali džiovinti, jei nepradėsit anksčiau vis nupjauti po gabaliuką
Darau ir aš su riešutais, tik šį kartą turėjau tik žemės riešutų ir jie buvo be luobelės. O jei yra su luobele, tai aš juos supilu į kepimo skardą ir pakišu į orkaitę, kai pradeda luobelės sproginėti (traškėti), išimu. Tik nesudegink, reikia stebėti Kai atvėsta, tarp rankų patrinu juos ir luobelės atšoka.
QUOTE(silsta @ 2012 09 16, 12:56)
Taip, į merliukus suvyniotus ir ant popieriuko padėtus. Vis vartau, kai popieriukas padrėksta - pakeičiu jį.
Pagal tavo aprašymą tikrai sūriukai tau gavosi. Sveikinu Gali džiovinti, jei nepradėsit anksčiau vis nupjauti po gabaliuką
Darau ir aš su riešutais, tik šį kartą turėjau tik žemės riešutų ir jie buvo be luobelės. O jei yra su luobele, tai aš juos supilu į kepimo skardą ir pakišu į orkaitę, kai pradeda luobelės sproginėti (traškėti), išimu. Tik nesudegink, reikia stebėti Kai atvėsta, tarp rankų patrinu juos ir luobelės atšoka.
Pagal tavo aprašymą tikrai sūriukai tau gavosi. Sveikinu Gali džiovinti, jei nepradėsit anksčiau vis nupjauti po gabaliuką
Darau ir aš su riešutais, tik šį kartą turėjau tik žemės riešutų ir jie buvo be luobelės. O jei yra su luobele, tai aš juos supilu į kepimo skardą ir pakišu į orkaitę, kai pradeda luobelės sproginėti (traškėti), išimu. Tik nesudegink, reikia stebėti Kai atvėsta, tarp rankų patrinu juos ir luobelės atšoka.
Aciukas
Veliau ikelsiu foto kaip gavosi mano suriukai
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 16, 17:33)
Gerai, lauksim
Parsivežiau ir aš antaninių obuolių sūriui, bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.
QUOTE(uolma @ 2012 09 16, 20:04)
Parsivežiau ir aš antaninių obuolių sūriui, bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.
Sveikute, aš kai pjaustau antaninius obuolius, tai su bulvių skustuku nuskutu tik tas vietas, kurios dėmėtos, sugedusios ir t.t. O kur gražus švarus obuoliukas, tai pjaustau su odele. Jinai puikiai suverda. O kitų obuolių nelabai nelabai tesuverda...
Čia jau priklauso nuo tavęs pačios, ar nulupti odeles, ar ne. Gal lupk, tau pačiai bus ramiau, kad padarei viską ką galėjai
Antaniniai obuoliai turi daugiausia pektino, o jis ir padeda "susiklijuoti" sūriukui.
Silsta Ačiū. Ai, pradėjau lupt visus iš eilės su skustuku.
QUOTE(uolma @ 2012 09 16, 20:04)
bet dar norėjau paklausti ar lupat skūrą nuo antaninių obuolių, nes nelabai noriu, kad ji jaustūsi valagnt.
As lupau, darbo aisku daugiau, bet valgant manau bus skaniau
Vakar padejau dziuti suriukus, viskas gerai, tik va klausimas iskilo, ar jus kai iviniojate juos i marle, paskui marle keiciat? Nes mano siandien kai keiciau popieriu, paziurejau marle visa sudrekusi, tai ir galvoju ar pervynioti ar storiau paprasciau reikia vynioti?
Mano pirmas bandymas, tik gavosi jie man kvadraciukai, kita karta reikes pasistengti kad butu i suriukus panasus
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu
QUOTE(Thea! @ 2012 09 17, 13:38)
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu
Na maniskis ne kietas, toks gal kaip siltas ir gerai minkomas plastalinas butu... Suri kai keliu tai jis linksta, bet forma laiko gerai ir tvirtai, todel pas mane dabar jis padetas dziuti...
QUOTE(Thea! @ 2012 09 17, 13:38)
o kai jis geras yra,tai kokio minkstumo turi buti? toks lengvai linkstantis? ar kazkas panasaus i tikra suri? po antrojo bandymo,antro virimo, jis tikrai atrode idealus, guza vartaliojau puode ir tiek, bet va isemiau is pleveles ir nezinau....reikia graziai paimti kad nesuluztu
Nu taip, jis gerai pas tave išvirtas. Jis tik išvirtas niekad nebūna tokio kietumo, kaip baltas varškės sūris. Svarbu, kad tu jį išėmei iš plėvelės, ir ramia sąžine dėk džiūti.
Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 17, 12:19)
As lupau, darbo aisku daugiau, bet valgant manau bus skaniau
Vakar padejau dziuti suriukus, viskas gerai, tik va klausimas iskilo, ar jus kai iviniojate juos i marle, paskui marle keiciat? Nes mano siandien kai keiciau popieriu, paziurejau marle visa sudrekusi, tai ir galvoju ar pervynioti ar storiau paprasciau reikia vynioti?
Mano pirmas bandymas, tik gavosi jie man kvadraciukai, kita karta reikes pasistengti kad butu i suriukus panasus
Vakar padejau dziuti suriukus, viskas gerai, tik va klausimas iskilo, ar jus kai iviniojate juos i marle, paskui marle keiciat? Nes mano siandien kai keiciau popieriu, paziurejau marle visa sudrekusi, tai ir galvoju ar pervynioti ar storiau paprasciau reikia vynioti?
Mano pirmas bandymas, tik gavosi jie man kvadraciukai, kita karta reikes pasistengti kad butu i suriukus panasus
Vau, kokie fainuoliai tavo sūriukai. Na ir kas, kad jie kvardatiniai? Kitą kartą padarysi kitokios formos. LIUKS Man atrodo, kad marlės nereikia keisti, tik popierių.