Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(zuikaa @ 2012 09 12, 20:29)
Suriukai jau padaryti. Viskas pavyko puikiai thumbup.gif . dabar guli ir dziusta smile.gif Matyt, darysiu dar viena partija tongue.gif

Su kuo ir sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
ziurejau, ziurejau, skaiciau, skaiciau ir susigundziau pati pabandyt...
Vakar susipjausciau kilograma obuoliu, uzpyliau 200 g cukraus. Sunkiasi dabar.
Siandien bandysiu virt Delimano puode - kazin, galima?
Jauciu maziukas man tas surelis gausis, bet nesinori is pirmo karto sugadint kruva obuoliu...
Atsakyti
QUOTE(drugei @ 2012 09 14, 10:10)
sveikos,
ziurejau, ziurejau, skaiciau, skaiciau ir susigundziau pati pabandyt...
Vakar susipjausciau kilograma obuoliu, uzpyliau 200 g cukraus. Sunkiasi dabar.
Siandien bandysiu virt Delimano puode - kazin, galima?
Jauciu maziukas man tas surelis gausis, bet nesinori is pirmo karto sugadint kruva obuoliu...

Gal ir gerai, kad nuo nedidelio kiekio pradedi 4u.gif Matysi, kaip gausis, tada ir didesnį kiekį išvirsi, ar ne?
SĖKMĖS 4u.gif Pasigirk, kaip gavosi ax.gif
Atsakyti
Aš irgi einu virt iš 3,5 kg. Labai informatyvi pirmieji puslapiai, net klausimų nekyla...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 09 14, 12:29)
Aš irgi einu virt iš 3,5 kg. Labai informatyvi pirmieji puslapiai, net klausimų nekyla...

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Nu va. Isviriau. prispaudziau.
Su kilogramu obuoliu nuo virimo pradzios uztrukau nepilna valanda. Sirupa nugarinau taip, kad jau nuo menteles tyso ir stingo iki bambonkiu kietumo. Supyliau obuolius ir maisiau, maisiau... Kol jau man nuo menteles nebenulipo. Siek tiek atveso, sukreciau ant pleveles, uzlanksciau ir prispaudziau balkone. Lauksim rytojaus.
Siaip tos mases skonis tai mmmm... Galeciau ir nedziovinta sulapot...
Atsakyti
na jum ir sekasi wub.gif reiks man abu pervirti ax.gif va ir klaida pamačiau,sirupo tirštumas tikrai ne iki bombonkių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 14, 21:02)
na jum ir sekasi wub.gif  reiks man abu pervirti ax.gif  va ir klaida pamačiau,sirupo tirštumas tikrai ne iki bombonkių blush2.gif

Tai kad nezinau ar taip turejo but... Bus matyt po savaiteles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 09 14, 21:02)
va ir klaida pamačiau,sirupo tirštumas tikrai ne iki bombonkių blush2.gif

as niekada nelaukiu, kad susidares skystis virstu tirstesnis, nuverdu puse skyscio ir viskas, supilo obuolius ir kuo puikiausiai gaunasi smile.gif

Atsakyti
Sveikos suriu virejos 4u.gif

Siandien isviriau pirma partija suriuku pati, nes anksciau visada tik pas kitus ragaudavau smile.gif , viriau is antaniniu obuoliu, supjaustytu gavosi 4kg, uzpyliau 1 kg. cukraus, laikiau balkone uzdengtus kibire 2 paras. Nupylus sultis gavosi apie 2l sulciu kazkur... Prisiskaicius kad kai kurioms taskosi suris virdamas, as obuolius net nusunkiau rankomis, dar istekejo apie puse puodelio sulciu, viriant niekas nesitaske. Viso virimas uztruko valanda su trupuciu, sukreciau mase i uzspaudziamus maiselius sumuštiniams. Gavosi 3 suriukai. Jei viskas gerai, virsiu ir antra partija.

Labai aciu visoms uz patarimus 1 temos psl. 4u.gif

Dar noriu paklausti, iki kokio kietumo jus suriukus dziovinat? g.gif Ir kur paskui juos laikot, jei noriu kad jie man issilaikytu sakykim iki Kaledu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugei @ 2012 09 14, 18:10)
Nu va. Isviriau. prispaudziau.
Su kilogramu obuoliu nuo virimo pradzios uztrukau nepilna valanda. Sirupa nugarinau taip, kad jau nuo menteles tyso ir stingo iki bambonkiu kietumo. Supyliau obuolius ir maisiau, maisiau... Kol jau man nuo menteles nebenulipo. Siek tiek atveso, sukreciau ant pleveles, uzlanksciau ir prispaudziau balkone. Lauksim rytojaus.
Siaip tos mases skonis tai mmmm... Galeciau ir nedziovinta sulapot...

Man irgi ta mase skani smile.gif , tokia su rugstele wub.gif , tai puse suriuko jau sukapojom blush2.gif , kad ir nespejo iki galo isdziuti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 09 15, 20:39)
Sveikos suriu virejos  4u.gif

Dar noriu paklausti, iki kokio kietumo jus suriukus dziovinat?  g.gif  Ir kur paskui juos laikot, jei noriu kad jie man issilaikytu sakykim iki Kaledu?  g.gif

Sveika, džiovinti galima kiek tik nori. Aš neseniai pernykščius baigiau. Jie ir skonio, ir išvaizdos nekeičia. Skonis dar sodresnis gaunasi mirksiukas.gif

Laikau aš juos virtuvinėj spintelėje pakabintus. Vyras pritaisė tokius kabliukus kampinėje spintelėje, lentyną išėmiau, tai ten kaip dešras lotuliukas.gif sukabinu, dureles spintelės uždarau, niekas nemato ir širdies niekam neskauda, kad ten tokie skanumynai kabo.. ax.gif
Atsakyti