poniajurate, pagyrimo verti tavo sūriukai. Tiesiog puikiai gavosi, neturiu ką bepridurti.
Už tokį puikų darbą siunčiu pastiprinimą - kavytės puodelį...
pas mane irgi antra partija su saulėgrąžom džiūsta
galvoju gal dar su riešutais,bet man labai sunkiai juos gaunasi išvirti nepavyksta iš pirmo virimo,visad antru pabaigiu
tik dabar nežinau kur laikyti jau išdžiuvusius iš pirmos partijos?sudėjau į užuolaidinius maišelius ir pakabinau prie radiatoriaus,bet nepatinka man jie ten
galvoju gal dar su riešutais,bet man labai sunkiai juos gaunasi išvirti nepavyksta iš pirmo virimo,visad antru pabaigiu
tik dabar nežinau kur laikyti jau išdžiuvusius iš pirmos partijos?sudėjau į užuolaidinius maišelius ir pakabinau prie radiatoriaus,bet nepatinka man jie ten
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 23, 17:02)
Aš tai irgi dabar pakabinusi prie radiatorių, bet tik laikinai čia juos laikysiu. Vėliau pakabinsiu virtuvinėje spintelėje (kampinėje), ten vyras tokių kabliukų pritaisė, tai pakabinu ten, uždarau dureles ir niekam tokia mintis neateina į galvą, kad ten obuoliniai sūriai kabo... Konspiracija, nemato niekas ir širdies neskauda
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 10 23, 17:02)
MONAMI, o kodel nepavyksta isvirti is pirmo karto? As turiu fotoreportaza viso surio virimo proceso, jeigu reikia rasyt ikelsiu, galvojau, kad jau niekam nebereikia. As tai dar kokias 3 partijas isvirsiu, tik ziauriai laiko truksta Galiu pasakyt, kad jeigu reikia pervirt skonis jau ne tas. As pirma partija 3 kartus viriau, dabar pati ir valgau o kitos partijos pavyko is pirmo karto, dar nupirkau is maximos per akcija ruda cukru DEMERARA, ant 5 kg jau paruostu obuoliu dedu 500 gr cukraus, skonis tiesiog neapsakomas tik greiciau reikia likusius obuolius sunaudot, jau gest prades
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 23, 19:31)
MONAMI, o kodel nepavyksta isvirti is pirmo karto?
matyt pritrūksnu jėgų ir noro maišyti
aciu uz nuostabia kava ispakavau ir paskutinius suriukus,gavosi gerai,tai belieka tik sulaukt kol apdzius ir bus paragauti ar gerai dziuna tik iskilo klausimelis,nelabai turiu kur pakabint tuos suriukus sudejau juos i popierinius maiselius ir ant spinteles,pas mus silta ir sausa,kazi ar jiems taip bus gerai?nes maiseliai truputi kaip su dememis dregnomis,o gal dar vis juos ant palanges visdelto dziovinti?
QUOTE(poniajurate @ 2011 10 24, 10:49)
...sudejau juos i popierinius maiselius ir ant spinteles,pas mus silta ir sausa,kazi ar jiems taip bus gerai?nes maiseliai truputi kaip su dememis dregnomis,o gal dar vis juos ant palanges visdelto dziovinti?
Aš tai padžiovinčiau dar iki tol, kol jie nebepaliks drėgnų dėmių. Manau, jie dar nepakankamai padžūvę, gal tikrai reikėtų dar padžiovinti ant palangės?
Ogo dar kiek vireju, procesas dar vyksta
As isviriau jau is viso 3 partoja, pirmoji uikiausiai vykusi maza tokia, antra susvilusi ir trecioji su labai daug sveiku obuoliuku tokios dideles, kad suriai vos ant palanges tilpo Pirmoji be nieko, antroji su zemes riesutais, trecioji su lazdyno riesutais. O obuoliu dar sociai, tikrai dar virsiu su saulegrazom ir gal su migdolais, tik vyras bumba kad daugiu del kitu, ne del saves, as tai valgau o mano vyrai nelabai, uztat sveciam labai patinka, Kaledom isdovanoju
Papildyta:
Popieriniai maiseliai net isdziuvusiems suriukams nelabai tinka, pernai labai gerai isdziovintus suvyniojau i kepimo popieriu ir gerai kad paziurejau kaip jie ten laikosi, dregni buvo, slapiavo tame popieriuje. As net isdziuvusius susuku i ta pacia marle kur diovinau ir sudedu keliais aukstais ri spntele giliai giliai, kur ne dregna.
As isviriau jau is viso 3 partoja, pirmoji uikiausiai vykusi maza tokia, antra susvilusi ir trecioji su labai daug sveiku obuoliuku tokios dideles, kad suriai vos ant palanges tilpo Pirmoji be nieko, antroji su zemes riesutais, trecioji su lazdyno riesutais. O obuoliu dar sociai, tikrai dar virsiu su saulegrazom ir gal su migdolais, tik vyras bumba kad daugiu del kitu, ne del saves, as tai valgau o mano vyrai nelabai, uztat sveciam labai patinka, Kaledom isdovanoju
Papildyta:
QUOTE(poniajurate @ 2011 10 24, 10:49)
aciu uz nuostabia kava ispakavau ir paskutinius suriukus,gavosi gerai,tai belieka tik sulaukt kol apdzius ir bus paragauti ar gerai dziuna tik iskilo klausimelis,nelabai turiu kur pakabint tuos suriukus sudejau juos i popierinius maiselius ir ant spinteles,pas mus silta ir sausa,kazi ar jiems taip bus gerai?nes maiseliai truputi kaip su dememis dregnomis,o gal dar vis juos ant palanges visdelto dziovinti?
Popieriniai maiseliai net isdziuvusiems suriukams nelabai tinka, pernai labai gerai isdziovintus suvyniojau i kepimo popieriu ir gerai kad paziurejau kaip jie ten laikosi, dregni buvo, slapiavo tame popieriuje. As net isdziuvusius susuku i ta pacia marle kur diovinau ir sudedu keliais aukstais ri spntele giliai giliai, kur ne dregna.
QUOTE(poniajurate @ 2011 10 27, 17:22)
Aciu uz atsakymus bandysiu atgal sukt i merliukus ir padet ant spinteles,galvojau,kad popieriniuose maiseliuose tvarkingiau Is pirmos partijos nelabai kas ir liko,su savo mazosiom panelem kiekviena vakara kai paragaujam po puse suriuko
Visada saugau popieriniuose maišeliuose, bet tik labai gerai išdžiovintus, laikosi gerai, tačiau vis tiek nuolat atidarinėju, patikrinu.
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 23, 19:31)
MONAMI, o kodel nepavyksta isvirti is pirmo karto? As turiu fotoreportaza viso surio virimo proceso, jeigu reikia rasyt ikelsiu, galvojau, kad jau niekam nebereikia. As tai dar kokias 3 partijas isvirsiu, tik ziauriai laiko truksta Galiu pasakyt, kad jeigu reikia pervirt skonis jau ne tas. As pirma partija 3 kartus viriau, dabar pati ir valgau o kitos partijos pavyko is pirmo karto, dar nupirkau is maximos per akcija ruda cukru DEMERARA, ant 5 kg jau paruostu obuoliu dedu 500 gr cukraus, skonis tiesiog neapsakomas tik greiciau reikia likusius obuolius sunaudot, jau gest prades
reik man reportazo...antra kart viriau ir vel nepasiseke...pirma partija varciau vargau,apdziovinau paskui i kojine tai dabar nuo dziuvimo net susiraite antra isviriau tai maisiukiuos dar jie minkstesni vargsiu turbut vel,bet va noris kitiems metams but mandresniai nu negali taip nesisekt
as gal dar savo patirtim noreciau pasidalinti su tom, kurioms nesiseka Gal jus nepakankamai paslegiat? As sudedu i maisiukus, tuos maisiukus subadau su dantu krapstuku, todel paslegus dar dalis sulciu isteka o kai ant vienos partijos suriuku uzdejau 20 kg sverianti moliuga, tai jau po paros jie kietut kietuteliai buvo, o po jais bala sulciu.... tai va labai svarbu gerai gerai paslegti...